![]() |
#541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tampony...
Hej!!
Mam 14 lat i miesiączkuje od niecałego roku. Pierwszy raz wprowadziłam tampona jakieś 2 miesiące temu. Używałam ob mini. Wszedł dość dobrze, ale troszkę, go czułam. Za to wyjmowanie było straszne. Dzisiaj postanowiłam spróbować jeszcze raz i o dziwo wszedł gładziutko (wsadzałam prawie całym palcem wskazującym) i nie czułam go. Lecz podczas aplikacji czułam się tak.. hmm, wiem że to głupio zabrzmi, ale podniecona ![]() I znowu to wyciąganie.. ehh jakiś koszmar. Znacie sposoby na bezbolesne wyjmowanie? W jakiej pozycji najlepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
Podpaski to shit, TYLKO TAMPONY!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
MUSEarka
|
Cytat:
![]() A wyciąganie, hm. Też nie za bardzo lubię ![]()
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, ja tak nie mam.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak używam większych tamponów to jest ok. Nic nie czuje prawie przy wyjmowaniu.
![]() |
#547 |
Wtajemniczenie
|
Ja wyjmuję tampona dopiero jak mi zacznie przeciekac na wkładkę, wtedy bezbolesnie się wyjmuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
MUSEarka
|
Nawet jeżeli trzymasz go więcej niż 5 godzin?!
![]() ![]()
#549 |
Wtajemniczenie
|
Skąd masz takie informacje? podgladasz mnie?
![]() ![]() ![]() A co do Twojego fuuj - och to co ja zrobiem jak śpiem 8 godzin z tamponem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Dodam jeszcze że pod koniec miesiączki moge z tamponem chodzić pół dnia i nie widzę w tym zadnego fuj.....gorzej z podpaskami jesli ich uzywam to zmieniam nawet co godzina, chyba wiesz na czym polega róznica? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
MUSEarka
|
Trzymanie tampona 'w sobie' dłużej niż 6 godzin jest po prostu niehigieniczne
![]() Mogłaś nic już nie dodawać, bo mnie to tylko zniesmaczyło.
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio używam tylko tamponów, z podpasek całkiem zrezygnowałam.
Nosze je max 6 godzin, chociaż zazwyczaj wymieniam częściej. Wyjątek stanowią dla mnie noce, bo wtedy faktycznie mam jednego tampona ok. 8 godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
MUSEarka
|
Ile Ty masz lat? Pytam poglądowo, bo zachowujesz się jak gimnazjalistka
![]() W czym się niby gubię? Bo nie rozumiem Twojej pseudoironi. Nawet na zajęciach w liceum, na biologii czy WDŻ mówiono, że tampon trzyma się max 5 - 6 godzin. A spanie z nim to już w ogóle abstrakcja. Chodzisz do ginekologa? Spytaj się jego co na ten temat sądzi. Obiecuję Ci, że wcale nie pochwali Twojego pomysłu i sposobu myślenia. A jeśli pochwali to przykro mi - zmień ginekologa.
#554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
MUSEarka
|
8 ? Jak kiedyś patrzyłam, było napisane, że 6. <leci sprawdzić do łazienki>
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Obydwie mamy rację. W ulotce OB jest napisane, żeby w pierwszych dniach miesiączki wymieniać co 3 - 6 godzin, a pod koniec okresu - co 6 - 8.
#556 |
Zakorzenienie
|
Zresztą wszyscy chyba znają reklamę OB gdzie babka wisi do góry nogami w nocy bo boi się że coś jej przecieknie, a potem mówią że tamponów można używać w nocy, a nie wszyscy śpią po 6 godzin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
![]() Na moich jest napisane zmieniać, co 4-8 godzin w zależności od potrzeb. A jak ktoś musi częściej to powinien używać tamponów o większej chłonności. Tampony z Biedrony :P
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-27 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
Ja sobie juz nie wyobrazam uzywania podpasek
![]() ![]() Kilka pierwszych aplikacji to byl horror ale chyba jeszcze gorsze bylo wyjmowanie a zwlaszcza ten strach za kazdym razem ze sznurek sie urwie ![]() Zadnego szoku toksyycznego tez nie przezylam ![]() Mysle ze jak juz sie przyzwyczaisz do tamponow to nie bedziesz chciala wracac do podpasek ![]()
#559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ile mam lat? powiem Ci, że niestety więcej niż gimnazjalistka :I Co najlepsze - mój brat jest ginekologiem ![]() ![]() i co teraz? Wydaje mi się że Ty szukasz tu zaczepki, ot tak żeby się pomądrzyć tylko zanim znów zaczniesz, to może doucz się ![]() ![]() Ps: Jakich używacie tamponów? ja tylko ob, nigdy nie spróbowałam tych takich z aplikatorem, hehehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Ja raz miałam Tampaxy, niby ten aplikator jest bardziej higieniczny bo wkładasz go zamiast palca i mniej się brudzisz, ale jednak wolę O.B.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówię że się mylą czy mają rację. Musisz wiedzieć że każdy ma różne źródła informacji i inne racje i to wcale nie znaczy że szuka zaczepki. : ) Zwłaszcza że dziewczyna wypowiadała się dość grzecznie. : )
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama widzisz że różne są opinie, prawda? Grzecznie napisałam jak ja używam tamponów i to wszystko, ale grzeczna dziewczyna oburzyła się a nawet zniesmaczyła i musiała o tym poinformować cały świat ![]() Mądry człowiek od razu załapie że uważa mnie za "nie higieniczną" bo ja śpie w tamponie albo że noszę go parę godzin, więcej nawet niż 4 ![]() Ps: po to są ulotki żeby wiedzieć jak korzystać, ile i po co itd. Kupując lek nie stosujesz się do ulotek tylko co ktoś doradzi? W razie pogorszenia stanu zdrowia pretensje miej do siebie ![]() Nie chce mi się już na ten temat rozmawiać, skoro ktoś czuje zniesmaczenie że śpie z tamponem , to niestety musi wiedzieć dużoooooo kobiet tak robi. Dobra, kończę bo widzę że niektórym brak sensownych argumentów i potrafią tylko obrazić drugiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
O matko, a jak czytacie ulotkę leku i jest napisane, że trzeba wziąć na raz 2 tabletki, to też bierzecie 1, bo nie wierzycie, w to, co na ulotce napisane? Mnie to podchodzi pod lekką paranoję
![]() Ale zapomniałam, w tym kraju wszyscy się na wszystkim znają najlepiej ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sory nie mogłam się powstrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak w ulotce leku pisze "max 2 tabl." to mogę wziąć 1 a nawet 0,5. W zależności od potrzeb : )
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy to wszystkie rozumy pozjadali. Nic się na to nie poradzi
![]() Zresztą, mało mnie to interesuje co jaki czas zmieniacie tampony. Ale udawanie najmądrzejszego na świecie jest trochę śmieszne. Ale podobno mija z wiekiem.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-27 o 19:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
czeka mnie wyjazd na 2tygodnie. akurat w środku wyjazdu złapie mnie okres;/ zastanawiam się nad tamponami.. bo ani to się opalać ani pływać podczas okresu w podpasce lol. oO tylko boję się, że nie daj Boże urwie mi się sznurek, a wyjeżdżam za granicę i gdzie tam gina znaleźć ?? (zawsze widzę zły scenariusz).. no i czy ten sznurek nie zmiękczeje podczas pływania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.