![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tampony...
Mi aplikowanie tamponów nie sprawia żadnych trudności , ale przy wyjmowaniu zawsze czuje taki opór i do tego boję się że mi się urwie sznureczek :/
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Blair, dokladnie, u mnie nie dosc ze opor to jeszcze bol, co odstrasza mnie od ich stosowania...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego tamponow uzywam tylko latem gdy w planach jest plywanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Ja też się boję o ten sznureczek, a kiedyś to mi się w ogóle "zaplątał" tam w środku i wyjąć nie mogłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
a ja dziś 1 raz użyłam tamponów!!
![]() ![]() ale po jakichś 3 godzinach zaczął jakby przeciekac tzn sznureczek był prawie cały we kwri. To pomyślałam że czas wyjąc. I najpierw szedł bez oporu, a potem dosyc bolało jak ciągnęłam. Czy to normalne? czy znaczy że za wcześnie wyjęłam? (ale tak jak mówie już chyba przeciekał...) |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
To ja o coś zapytam doświadcozne Wizażanki
![]() Też dziś "uczyłam się" używania tamponów po dość długiej przerwie no i: pierwszy założyłam normalnie, nic mnie nie bolało, wszystko super ![]() założyłam nastepny, też wszystko w porządku, choć już zakładało się gorzej ![]() no i teraz problem, trzeci, próbowałam założyć, ale nie dałam rady ![]() ![]()
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy wyciąganiu- trzeba się bardzo rozluźnić. Tak, jakbyście chciały siusiu zrobić :d żadne zwieracze, kompletny luzik ![]() a od siebie polecam tampony tampax- dla początkujących- one bardziej "puchbą" wzdłuż niż wszerz, więc łatwo je potem wyciągnąć (łatwiej niż np ob) a dla doświadczonych- tampony z lidla albo z biedronki. Bardzo dobra jakość za niską cenę. Broń boże tampony z tesco- ponoć rozłażą się (koleżanka przeżyła chwile zgrozy z nimi) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja sobie przypomnę moje początki z tamponami to aż mi słabo... Niemiłosierny ból to jedyne co pamietam. Później były tampony z aplikatorami. Genialny wynalazek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam, że nikt nie wspomniał o tym, że problemy z założeniem tampona moga wynikac z tego, że nie zna się dokładnego położenia pochwy.
Tak więc pochwa nie idzie dokładnie w górę, ani też dokładnie w tył. Jest ona nachylona pod kątem około 40 stopni, co zresztą widać na rysunku ilustrującym zakładanie tamponu, który jest w każdym opakowaniu. Więc wkładając tampon nie pcha się go usilnie do góry, ani usilnie do tyłu, a raczej tak: najpierw do tyłu, do momentu gdy włożymy cały tampon, a potem trzeba go popchnąć trochę w górę, aż włożymy cały palec. ![]()
#101 |
Konto usunięte
|
A ja czytałam, że najpierw w górę, potem w tył... Na opakowaniach też chyba jest tak napisane...ale głowy nie dam :P
to jak w końcu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Echh....Daenerys mówi coś innego i Ty Konfiturko też...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Good luck ![]()
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i tampaxy z aplikatorem- super wynalazek, takze gdy jestesmy poza domem bo wtedy wymiana tamponu jest bardziej higieniczna (nie zawsze mamy dostep do mydla) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No kurczę wczoraj zakładałam sobie tampona ![]() ![]() No ale przynajmniej chodzi mi o to, że nie cały czas tak samo tylko trzeba zmieniać jego bieg.
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Zagraniczne nowości o.b. Sliczne pudełeczka dają gratis...ja też chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
sliczne pudeleczka
![]() ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
ja też mam te różowe pudełeczko
![]() ![]() Zastanawiam się nad stosowaniem tamponów...boję się trochę,o ten wstrząs ![]() No w sumie ostatnio włożyłam o.b. light flow ale bałam się i wyjełam po 1godzinie;p Oczywiście był prawie suchy. Sądzę, że jeśli będe używała tamponów to tylko te najlepszej jakości. Mam w domu tampony bella i jak zdjęłam z nich folie to zauważyłam pełno odstających kłaków ble O.B z powłoczka rulez;p |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
I chciałam zauważyć,że wszelkie zakażenia mogą być spowodowane brakiem higieny..Przypomniało mi się jak moje koleżanki przez jakiś czas łaziły po domu handlowym, dotykały wielu rzeczy a potem poszły do publicznej toalety, nie umyły rąk i zmieniały tampona...ehhh ochyda Nie znoszę braku higieny:\
Moja inna koleżanka stwierdziła,że przecież ona nie dotyka niczego tylko siusiu robi to po co myć ręce:\ Przecież bakterie są też na klamce...ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A czy tampony o najmniejszym rozmiarze są jednocześnie do mniej obfitych miesiączek?
Czy można używać najmniejszych rozmiarów gdy krwawienie jest obfite? |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie używałam przez 3 dni tamponów Subtelle i niezbyt polecam.Strasznie się rozpulchniają i ciężko wyjąć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Kiedy tak czytam o tych tamponach to przypomina mi sie moja ostatnia rozmowa z kolezanka,ktora mi mowila,ze uzywa podpasek na co ja jej ,ze brzydze sie podpasek bo wydaja mi sie jakies takie niehigieniczne i niewygodne ,ogolnie to tak jak dziewczyny tzn nie wyobrazam sobie zycia bez tamponow
![]()
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
--------
Edytowane przez OlciaTrollek Czas edycji: 2009-10-25 o 19:14 Powód: - |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ja używam tamponów OB (tylko) prawie od samego początku.Nigdy bym ich już nie zamieniła na żadne podpaski.Z tamponem czuję się czysto i świeżo.Zero dyskomfortu.Naprawdę polecam.Ja jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Kiedys, gdy nie stosowalam jeszcze tamponow uzywalam podpsek i wydawaly mi sie w ok, ale od kiedy spróbowalm tamponow i odkrylam inna jakosc
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Uzywam OB ale tylko z tą otoczką. Ale nie moge ich nosic non stop, bo mnie zaczyna podczas aplikacji bolec(?) więc 2-3 razy dziennie tampon przez pierwsze dni, a na noc oraz po domu podpaska
![]() ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
RATUNKU!!!
Postanowilam uzywac tamponow...ale ja sie chyba nie nadaje. Zmarnowalam dzisiaj juz 3 ;/ Probowalam wlozyc, ale poprostu sie nie dalo...jak juz wszedl kawalek to pozniej za nic nie chcial isc dalej...a o bólu juz nie wspomne. Probowalam we wszystkich pozycjach: na stojaco, na siedzaco, na pollezaco... ;P Pomóżcie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#120 |
przyczajona tygrysica
|
Zajrzyj tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189585 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.