Tampony i podpaski - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 13:31   #481
lolyxp
Raczkowanie

Dot.: Tampony i podpaski

Hejka dziewczyny! otóż wzoraj miałam swój pierwszy raz ^^ z tamponami. Poszło dobvrze, tylko zapomnialam zdjąć górnej części folijki co uświadomiłam sobie po kilki minutach. oczywiscie spanikowałam ze siedzi we mnie jakaś folia, ale zrobiłam tak jak tutaj poradziły wizażanki (woda do wanny) i usunęłam tampon razem z folijką, uffff.... udało się. Przy wyjmowaniu mam nieprzyjemne uczucie, wy tez???
lolyxp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 15:22   #482
playboykaa77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolyxp Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny! otóż wzoraj miałam swój pierwszy raz ^^ z tamponami. Poszło dobvrze, tylko zapomnialam zdjąć górnej części folijki co uświadomiłam sobie po kilki minutach. oczywiscie spanikowałam ze siedzi we mnie jakaś folia, ale zrobiłam tak jak tutaj poradziły wizażanki (woda do wanny) i usunęłam tampon razem z folijką, uffff.... udało się. Przy wyjmowaniu mam nieprzyjemne uczucie, wy tez???
nie ja nie moze tampon nie zdarzyl nasiaknac odpowiednio i dlatego masz takie uczucie
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 00:08   #483
Fiks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolyxp

Możesz odczuwać dyskomfort przy wyjmowaniu tamponu jeśli:
1) dobrze nie nasiąknął,
2) nie jesteś wprawiona w jego obsłudze,
3) nie współżyłaś (choć to nie zasada).

Dobierz odpowiedni rozmiar, postaraj się rozluźnić przy aplikacji, nie wyciągaj za wcześnie gdy nie jest wystarczająco nasiąknięty (ale też nie przetrzymuj - ulotka pomoże) i z czasem powinno iść łatwiej.

Edytowane przez Fiks
Czas edycji: 2011-06-07 o 00:10
Fiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 15:11   #484
lolyxp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
nie ja nie moze tampon nie zdarzyl nasiaknac odpowiednio i dlatego masz takie uczucie
Yhym. Następnym razem spróbuję potrzymać go dłużej, chociaż myśl, że 8 godzin ma siedzieć jest trochę.... ble ;D

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Fiks Pokaż wiadomość
Możesz odczuwać dyskomfort przy wyjmowaniu tamponu jeśli:
1) dobrze nie nasiąknął,
2) nie jesteś wprawiona w jego obsłudze,
3) nie współżyłaś (choć to nie zasada).

Dobierz odpowiedni rozmiar, postaraj się rozluźnić przy aplikacji, nie wyciągaj za wcześnie gdy nie jest wystarczająco nasiąknięty (ale też nie przetrzymuj - ulotka pomoże) i z czasem powinno iść łatwiej.
ok, dzieki za informacje. no jeszcze nie wspolzylam i nie zamierzam narazie xp xp apierwszy raz uzywlam, moze dlatego <myśli>

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Dziewczyny !
czy naturellki ultra są tak samo mięciutkie jak te grubsze? Też są tak żłobione w rumianki ? ;D kupiłam ostatnio te zielone Bella Perfecta ale są niewygodne ;/
Stary 2011-06-08, 18:03   #485
playboykaa77
Zadomowienie

lolyxp ja uzywam tylko o.b moze sprobuj ich ona maja otoczke delikatna, ktora pomaga w aplikacji i sa tez w wersji mini dla tych ktore nie wspolzyly jeszcze jak 8 godzin to duzo moze jednak wymien tampony na bardziej delikatne .
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 19:25   #486
201804100943
Konto usunięte

8h jak dla mnie to za długo. Max. 4h
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 19:55   #487
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fiks Pokaż wiadomość

Żeby uniknąć podobnych problemów:
  1. po domu używam podpasek a na wyjścia (w szczególności jeśli chcę się czuć bardziej komfortowo) tamponów (zazwyczaj OB) o odpowiedniej chłonności,
  2. nie stosuje tamponów na początku i przy końcówce okresu gdy krwawienie jest niewielkie,
  3. po okresie, zwłaszcza jeśli używałam tamponów częściej, aplikuje lactovaginal żeby odbudować florę bakteryjną (1 lub 2 tabletki dopochwowe tj. jedna jednego dnia, dzień przerwy, druga kolejnego dnia i basta).
Bardzo rozsądne podejście, niemądrze (niezdrowo) jest używać ciągle tamponów. Jeśli się siedzi w domu, wroci z pracy, ze szkoly, to naprawdę lepiej zmienić tampon na podpaskę.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 01:06   #488
Fiks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolyxp Pokaż wiadomość
ok, dzieki za informacje. no jeszcze nie wspolzylam i nie zamierzam narazie xp xp apierwszy raz uzywlam, moze dlatego <myśli>
Żeby trochę ułatwić sobie sprawę, poznaj się trochę od środka. Może już to zrobiłaś, ale jeśli nie, to umyj dokładnie ręce i powoli wsuń cały palec do pochwy, dociskając go nieco do ścianek, tak żeby się "rozejrzeć".

Pewnie zauważysz, że nie wchodzi on pionowo ale bardziej do tyłu, ku kości ogonowej. Możesz to potrenować w różnych pozycjach i porównać pod jakim kątem wsuwać palec np. na stojąco z nogą opartą o wannę, na siedzącą (np. wysunięta na brzegu wanny lub na toalecie). Powinno ci to ułatwić współpracę z tamponem i pomóc się rozluźnić jak przyjdzie do jego zakładania czy usuwania.

Szczególnie na początku, używaj tamponów w dniach kiedy najbardziej krwawisz. Wtedy łatwiej powinno ci się je wprowadzać i wyciągać, ponieważ bardziej nasiąkną.

Edytowane przez Fiks
Czas edycji: 2011-06-09 o 01:12
Stary 2011-06-23, 18:43   #489
eliza1224
Raczkowanie

Mam problem z wyjmowaniem tampona. Dopiero zaczynam swoją przygodę z nimi,ale każde wyjmowanie powoduje,że boję się potem kolejny raz sobie go włożyć,bo sobie przypominam,jakie mam problemy,żeby go wyjąć !
Zawsze wybieram OB mini i nie mam problemu,żeby go włożyć. Gdy pierwszy raz zaaplikowałam sobie tampona,to przy wyciąganiu bolało,jakby zablokował się tuż przy wyjściu,czyli wejściu pochwy. No ale wyjęłam. Gdy drugi raz użyłam tampona,to znowu się zablokował przy wejściu do pochwy i jakby się wplątał w skórę ! Nie mogłam go w góle wyjąć w łazience. Dopiero w pokoju,rozkraczona jak żaba,z lustrem,przecisnelam tego tampona przez skórę/błonę,co było bardzo nieprzyjemne. Od tego czasu przez jakiś rok nie używałam ich wcale,ale dzisiaj,gdy znowu obudziłam się z brudnymi od krwi majtkami i spodniami od piżamy,gdy musiałam się użerać z podpaską w upał do sukienki,postanowiłam,że znów spróbuję z tamponem.
Normalnie włążyłam,było mi wygodnie i w ogóle wszystko cudownie,ale po około 3 godzinach postanowiłam go wyjąć. I znowu się zaplątał ! Stwierdziłam,że może potrzymam go trochę dłużej,to może łatwiej mi wyjdzie. Włożyłam go na miejsce i po jakiejś godzince spróbowałam znowu go wyjąć. Tym razem się nie zaplątał,ale też nie było przyjemnie,gdy musiałam go wyjmować. Czy ja coś robię nie tak? Jak tak to co? I jak to zmienić? Nie chcę używać podpasek,bo jest mi w nich niewygodnie,przeciekają-niezależnie od długośc i chłonności,nawet gdy praktycznie się nie ruszam i tylko siedzę,to potrafię zabrudzić nawet krzesło. W tamponach jest mi wygodnie,poza tym teraz są wakacje,chce nosić spódniczki bez obaw,że mi krew poleci po nogach, jasne ubrania bez zastanawiania się,czy nie mam przypadkiem czerwonej plamy na tyłku, chcę normalnei chodzić na basen, a nie być przez tydzień uziemiona. Do tego dochodzą wyjazdy i aktywność,które są ograniczane przez podpaski.
Dziewczyny,liczę na Waszą pomoc,bardzo mi na tym zależy. Dziękuję;*
eliza1224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 19:15   #490
eliza1224
Raczkowanie

Mam problem z wyjmowaniem tampona. Dopiero zaczynam swoją przygodę z nimi,zawsze używam OB mini. Z włożeniem nie mam problemu,ale żeby wyjąć... -.-
Za pierwszym razem przy wyjmowaniu już przy końcu napotkałam opór,ale się udało. Gdy drugi raz włożyłam sobie tampona i chciałam go wyjąć,to był koszmar. Tampon "zaplątał" mi się w skórę/błonę i nie chciał wyjść. Utknął przy wejściu do pochwy. Nie mogłam go w ogóle wyjąć. Dopiero w pokoju,rozkraczona i z lusterkiem, go przepchnełam przez tę skórę/błonę na bok i wtedy wreszcie wyszedł. Po tym się zraziłam i nie stosowałam tamponów ponad rok. Ale dzisiaj,gdy obudziłam się znowu z poplamionymi krwrią majtkami i spodniami od piżamy (nie wierciłam się w nocy),to się wkurzyłam i postanowiłam znowu spróbować. Nie było problemu z włożeniem,było mi bardzo wygodnie, w ogóle nie czułam,że mam okres,ale potem trzeba było go wyjąć. -.- Znów się wplątał ! Tak jakby był za duży,żeby mógł wyjść i utknął. Włożyłam go na swoje miejsce i postanowiłam poczekać jakąś godzinkę i znów spróbować. Tym razem nie był zaplątany,ale i tak bolało,gdy go wyciągałam.
Dziewczyny,co ja robię źle? Jak to zmienić?
Teraz są wakacje. Chcę czuć się komfortowo i nosić tampony. Nie chcę się martwić,że będę mieć czerwoną plamę na tyłku,zastanwiać się,czy nie przeciekła mi podpaska i nie cieknie mi krew po nodze. Nie chcę czuć się mokro i mieć utrudnionych ruchów. Chcę normalnie chodzić na basen,a nie tydzień siedzieć w domu. Nie ma znaczenia,jak duże i chłonne podpaski założę,to i tak mi coś przecieknie. -.- Nawet jak siedzę i praktycznie się nie ruszam,to potrafię zabrudzić krwią to miejsce,gdzie siedziałam. W tamponach jest mi naprawdę wygodnie i nie mam problemów,żeby je wkładać,ale wyjmowanie jest tragiczne...
eliza1224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 10:14   #491
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1224 Pokaż wiadomość
Mam problem z wyjmowaniem tampona. Dopiero zaczynam swoją przygodę z nimi,zawsze używam OB mini. Z włożeniem nie mam problemu,ale żeby wyjąć... -.-
Za pierwszym razem przy wyjmowaniu już przy końcu napotkałam opór,ale się udało. Gdy drugi raz włożyłam sobie tampona i chciałam go wyjąć,to był koszmar. Tampon "zaplątał" mi się w skórę/błonę i nie chciał wyjść. Utknął przy wejściu do pochwy. Nie mogłam go w ogóle wyjąć. Dopiero w pokoju,rozkraczona i z lusterkiem, go przepchnełam przez tę skórę/błonę na bok i wtedy wreszcie wyszedł. Po tym się zraziłam i nie stosowałam tamponów ponad rok. Ale dzisiaj,gdy obudziłam się znowu z poplamionymi krwrią majtkami i spodniami od piżamy (nie wierciłam się w nocy),to się wkurzyłam i postanowiłam znowu spróbować. Nie było problemu z włożeniem,było mi bardzo wygodnie, w ogóle nie czułam,że mam okres,ale potem trzeba było go wyjąć. -.- Znów się wplątał ! Tak jakby był za duży,żeby mógł wyjść i utknął. Włożyłam go na swoje miejsce i postanowiłam poczekać jakąś godzinkę i znów spróbować. Tym razem nie był zaplątany,ale i tak bolało,gdy go wyciągałam.
Teraz są wakacje. Chcę czuć się komfortowo i nosić tampony. Nie chcę się martwić,że będę mieć czerwoną plamę na tyłku,zastanwiać się,czy nie przeciekła mi podpaska i nie cieknie mi krew po nodze. Nie chcę czuć się mokro i mieć utrudnionych ruchów. Chcę normalnie chodzić na basen,a nie tydzień siedzieć w domu. Nie ma znaczenia,jak duże i chłonne podpaski założę,to i tak mi coś przecieknie. -.- Nawet jak siedzę i praktycznie się nie ruszam,to potrafię zabrudzić krwią to miejsce,gdzie siedziałam. W tamponach jest mi naprawdę wygodnie i nie mam problemów,żeby je wkładać,ale wyjmowanie jest tragiczne...

Hm..
Dziwi mnie troche ten problem z wyciaganiem ale..
-moze nie jest on dostatecznie nasaczony ..wtedy faktycznie stawia opor przy "wychodzeniu". I trzeba potrzymac dluzej.

Ja osobiscie przekonalam sie do tamponow po prawie 7 latach uzywania podpasek.
Polubilam Ob normal/mini (nie lubie tampaxow za jakosc) i lubie jeszcze jakies tansze z Polo marketu. I jeszcze wyprobuje te Safy z Biedronki ktore polecaja.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 12:15   #492
Fiks
Raczkowanie

eliza1224

Tak tylko pro forma powiem, że musisz pamiętać, żeby tampon był dobrze nasączony przed wyciągnięciem i że o wiele łatwiej idzie jeśli mięśnie pochwy są rozluźnione.

Nie bardzo wyobrażam sobie jak tampon może się 'zaplątać' w błonę, ale jeśli utrudnia ona wyciągnięcie może spróbuj usiąść na toalecie (jak do siku) albo brzegu wanny i też skorzystać z lusterka, żeby widzieć 'gdzie ta dziurka' i poćwiczyć trochę.

Jeśli problem nie ustąpi z praktyką, pójdź do ginekologa i zapytaj czy to rzeczywiście kwestia wprawy, czy budowy błony. To jednak trochę pewniejsze niż porady na forum.
Stary 2011-07-01, 19:00   #493
lolyxp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1224 Pokaż wiadomość
Spróbuj potrzymać go z 6 h, może lepiej wyjdzie. Przy wyjmowaniu trzeba tak zrobić jak przy oddawaniu stolca i ukucnąć, wtedy powinno być lepiej.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Tampony OB Mini - 5 gwiazdek. Chłonne, wygodne do aplikacji, niewyczuwalne, polecam.
Podpaski : Always Classic (ultra nie uzywam bo boje sie, że przeciekną) bardzo chłonne, wygodne, tylko grube i moga się odznaczac :/
Bella Perfecta Green - niewygodne, ale chłonne. I co z tym fantem? Po założeniu dostaje kociokwiku, bo sa takie niewygodne :/
Naturella CLassic - wygodne, mięciutkie, chłonne. Minus - grube. Boję się cienkich, nie potrafię sobie wyobrazić, że poradzą sobie z taką ilością krwi w 1-3 dniu.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

KUUURRRRRDE !!!!!!!!!!
Przeklęta żeńska owulacja !!!! Jutro mam kupalnocke , na której tańczę a własnie dostaję okresu chyba ;( ;( ;( no super. Na szczescie ktos wymyslił tampony. CHWAŁA MU!!!!!!
Stary 2011-07-01, 22:08   #494
201804100943
Konto usunięte

Dlaczego tyle dziewczyn uważa że cienkie podpaski są niechłonne?!
Dziwne trochę Dla mnie Always Ultra są chłonniejsze niż Classic
Stary 2011-07-02, 13:05   #495
lolyxp
Raczkowanie

Własnie spróbowałam dziś cienkich podpasek i nie było źle tylko trzeba częściej zmieniać niż grubsze ;p
Stary 2011-07-20, 17:04   #496
hihicz
Raczkowanie

O ile dziś dobrze widziałam to obecnie Bella wprowadziła tampony z pudełkiem plastikowym gratis. Piszę o tym, bo wiem, że kiedyś szukałyście pudełek na tampony.
Ja osobiście polegam głównie na Belli Perfekcie Blue. Facelle jest fajna, ale miałam problem ze skrzydełkami, które lubiły zostawać na bieliźnie
hihicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 13:08   #497
joanaangel
Przyczajenie

GG do joanaangel

Na samym początku próbowałam always i bella ( niebieskie), teraz używam naturella rumiankowych, niestety dla mnie zbyt dobrze się nie sprawdzają, ponieważ nie wchłaniają idealnie, i chyba wracam do bella...
joanaangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 16:45   #498
aggggie
Raczkowanie

Ja używam bella perfecta niebieskie, ostatnio kupiłam facelle ultra binden są troszkę bardzo szerokie ale tak to całkiem przyjemne. Bella perfecta mxi blue na noc. Jeszcze chcę przetestować bella perfecta orange i facelle normal 2 krople gdyż na 3, 4 dzień nie mam mocnego krwawienia i jeszcze kombinuję z tamponami zamiennie facelle mini comfort, ob mini, light days.
Myślę o przetestowaniu podpasek librese, jakoś w każdych coś mi nie pasuje.
aggggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 19:35   #499
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Dlaczego tyle dziewczyn uważa że cienkie podpaski są niechłonne?!
Dziwne trochę Dla mnie Always Ultra są chłonniejsze niż Classic
Ta? O kurcze, ja tylko tych cienkich uzywam, te waciaste to nic nie chlona i co chwile trzeba to zmieniac. Zwykle always kupuje, te duo packi sa w lepszej cenie. Na to akurat sobie nie zaluje. Ale czekam na te nowe alwaysy z tego nowego materialu.

A co tamponow, uzywam ob mini, silk touch to swietny wynalazek, te tampaxy mnie zwyczajnie obcieraja. Mini sa male i trzeba je zmieniac co 4h najlepiej i miec wkladke dla bezpieczenstwa, ale normal juz mnie po prostu uwieraja, za duze sa.

Ale jezeli ktos ma problem z wyciagnieciem ob, ktore sie rozszerzaja wszerz to moze powinien sprobowac tampaxa, ktory sie wydluza.

I nie wyobrazam sobie uzywania tego kubeczka XD
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 19:53   #500
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ta? O kurcze, ja tylko tych cienkich uzywam, te waciaste to nic nie chlona i co chwile trzeba to zmieniac. Zwykle always kupuje, te duo packi sa w lepszej cenie. Na to akurat sobie nie zaluje. Ale czekam na te nowe alwaysy z tego nowego materialu.

A co tamponow, uzywam ob mini, silk touch to swietny wynalazek, te tampaxy mnie zwyczajnie obcieraja. Mini sa male i trzeba je zmieniac co 4h najlepiej i miec wkladke dla bezpieczenstwa, ale normal juz mnie po prostu uwieraja, za duze sa.

Ale jezeli ktos ma problem z wyciagnieciem ob, ktore sie rozszerzaja wszerz to moze powinien sprobowac tampaxa, ktory sie wydluza.

I nie wyobrazam sobie uzywania tego kubeczka XD
Jaki to ma być ten nowy materiał?
Ja też używam tych duopaków z powłoczką z bawełny "soft like cotton" czy coś takiego. Warto kupić też tych pakowanych po 40 szt. Taniej wychodzi. Próbowałam tych z siatką ale strasznie je słychać () podczas chodzenia.
Stary 2011-07-26, 20:03   #501
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Jaki to ma być ten nowy materiał?
Ja też używam tych duopaków z powłoczką z bawełny "soft like cotton" czy coś takiego. Warto kupić też tych pakowanych po 40 szt. Taniej wychodzi. Próbowałam tych z siatką ale strasznie je słychać () podczas chodzenia.
http://www.always.com/infinity/alway...nity.jsp#/home

Infinicell ale to chyba jakis ich material wlasny. Tkai o statek kosmiczny jak na zdjeciu xD Bardzo jestem go ciekawa przyznaje, i to ma ponoc 6 skrzydelek, pewnie bujda jak z tymi 2 przecietymi na 4, ale inny material to juz cos ciekawego. Ponoc to ma gabke w srodku a nie wate ani zel.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg always.jpg (102,0 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2011-07-26 o 20:05
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 20:15   #502
Bayje
Zakorzenienie

A ja używam tamponów z Biedroneczki (normal i super). A przeleciałam już wszystkie OB, Tampax, Facelle..
leciałam od droższych do tańszych i zostałam przy biedronkowych bo nie przeciekają ..

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 20:33   #503
Kreskaaa
Zakorzenienie

Hej, może wiadomo Wam coś o tampaxach?? Ostatnio nigdzie nie mogę ich kupić a to chyba jedyne tampony z aplikatorem (co dla niektórych jest utrudnieniem, dla mnie to wręcz niezbędna sprawa )

Pozdrawiam
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 22:19   #504
201804100943
Konto usunięte

Cytat:

Infinicell ale to chyba jakis ich material wlasny. Tkai o statek kosmiczny jak na zdjeciu xD Bardzo jestem go ciekawa przyznaje, i to ma ponoc 6 skrzydelek, pewnie bujda jak z tymi 2 przecietymi na 4, ale inny material to juz cos ciekawego. Ponoc to ma gabke w srodku a nie wate ani zel.
Wow już mi się podoba
Stary 2011-07-26, 23:30   #505
hihicz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Hej, może wiadomo Wam coś o tampaxach?? Ostatnio nigdzie nie mogę ich kupić a to chyba jedyne tampony z aplikatorem (co dla niektórych jest utrudnieniem, dla mnie to wręcz niezbędna sprawa )

Pozdrawiam
Facelle też ma chyba aplikator. I niektóre Belle.
hihicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 23:59   #506
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Cytat:
Wow już mi się podoba
Cytat:

Dziewczyny tu gdzie mieszkam juz sa te podpaski tylko pod inna nazwa (è) - powiem wam, ze cena jest zabojcza a podpaska fajna, chociaz nie jest zbyt chlonna No to zepsulam wam niespodzianke

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 19:39   #507
Kreskaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihicz Pokaż wiadomość
Facelle też ma chyba aplikator. I niektóre Belle.
dzięki, sprawdzę.

a tampaxy chyba nie znikną bo zmienili szatę graficzną uff
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 12:21   #508
Madzialena14
Przyczajenie

GG do Madzialena14

Straszne z tą folią,jak tak dlużej pomyślę,to mi również przydarzyło się nie zdjąc tej foli,ale na szczęście podczas wyjmowania tamponu folia sama wypadła
I nie miałam żadnych problemów
Stary 2011-11-20, 20:13   #509
rokusan
Raczkowanie

Ja używam na przemian podpasek i tampnów.
Tampony - OB Normal albo Bella żółte (chyba też normal)
Podpaski - Bella zielone albo Always (różowe), ale Always jakoś zaczęły mnie odparzać przez tą siateczkę ;/ będę musiała zmienić na jakieś "delikatniejsze"
rokusan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:24   #510
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
8h jak dla mnie to za długo. Max. 4h
a kiedy śpisz 8 godzin z tamponem to co?
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości