![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Jelonka
.
Edytowane przez awia Czas edycji: 2005-07-18 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Moderator, szczególnie na takim forum jak targowisko jest od pilnowania porzadku,a nie od głaska nia po główkach. Wypowiedzi Jelonka są stanowcze, ale grzeczne. Jest regulamin, nalezy go przestrzegać. Nie chcę tu pisac o tym, czy 10% to dobre czy zle ograniczenie. Ono po prostu istnieje i albo sie dostosowac, albo nie sprzedawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A ja jestem pełna podziwu dla Pani Jelonek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez VioletJewel Czas edycji: 2005-07-14 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Zapewne regulamin jest również zbyt skomplikowany. A świat pełen znajomości i teorii spiskowych. Dlatego uważam, że powinnaś wymieniać i sprzedawać kosmetyki poza Targowiskami. Aby ułatwić Tobie tę trudną decyzję pożegnam się z Tobą z następujących powodów: - łamanie regulaminu targowiska - łamanie regulaminu forum (w poście, ktory cytuję). Żegnam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Rozumiem, że masz na to konkretne dowody? Bo jest to bardzi ciężki zarzut, który chciałbym zgłębić i ukarać winnych. Dlatego proszę o dowody ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Złosiu, pewnie chodzi o nasz sekret
![]() ![]() ![]() ![]() Zarzut poważny, ale dla mnie śmieszny- nikogo nie faworyzuję! i zwracam uwagę wszystkim wizażankom, które mają w swoich wątkach rzeczy łamiące regulamin. Chyba sobie nie wyobrażasz, że będę prowadziła śledztwo na allegro, przeszukując nicki wizażanek (które mogą być zarejestrowane pod innym nickiem) i sprawdzając, czy mnie przypadkiem nie oszukały? Masz dowody na kłamstwa takich osób- dostarcz je, chętnie się z nimi zapoznam. Poproszę o linki do aukcji wizażanek, które na Targowisku zamieszczając kosmetyki skłamały podając zużycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Awio, wybacz, że na Twojego ostatniego posta nie odpowiem- powód jest prosty, jestem nie tylko niezwykle agresywna, co widać na każdym kroku i w każdej mojej wiadomości, ale również niekulturalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
[.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Potem, święcie obrażona, chyba na regulamin (???) walnęła wcale nie najmilszego posta z uwagami do redakcji, pełnymi niemiłych komentarzy i insynuacji. I to wszystko dlatego, że chciała sprzedać, a nie wymienić się? Poza tym jestem pełen uznania dla pracy Jelonka i nie pozwolę, aby ktoś uwłaczał bezpodstawnie moim Super Moderatorom, ponieważ nie są to osoby przypadkowe, ale dobrane i zaufane. Zaufane na tyle, że wkrótce przekażę im funkcję BAN do dyspozycji. W sumie awantura nie o Jelonka, ale o gramotność - bo jeśli ktoś poświęciłby 2 minuty na lekturę regulaminu, całej sprawy nie byłoby w ogóle. A tak - nie lubisz czytać regulaminów - przygotuj się na spotkanie z moderatorem. Znasz to? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Problemem dla postronnego obserwatora zapewne jest zorientowanie się, w którym wątku padło ostrzeżenie - bo jak się zapewne domyślasz, niekoniecznie jest to ten wątek, który jest natychmiast zamykany. Dlatego jeśli widzisz tylko fakt zamknięcia wątku, poszukaj ostrzeżenia. Zapewniam, że znajdziesz ![]() ![]() p.s. Co do gorliwości i nadgorliwości uznaję dyskusję za kiepski nośnik wymiany zdań, ponieważ jest to odczucie subiektywne. Natomiast - z dumą - potwierdzam, że na wizaz.pl jesteśmy nadgorliwi. To odróżnia nas od reszty ledwie widocznych moderatorów i adminów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Skorzystaj z wyszukiwarki forum- na redakcyjnym, w ostatnim wątku o mnie (cóż za przypadek
![]() Ciekawe jest to, że w moich wypowiedziach dostrzegasz agresję (już mnie naprawdę żadna opinia o mnie nie zdziwi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Może jednak wyjaśnię dla tych, którzy z wyszukiwarki nie lubią korzystać, a mają niezlą zabawę czytając ten wątek
![]() Uważasz, że zamknięcie wątku, w którym pojawia się np. osoba zbanowana na zawsze, która "sprytnie" powróciła pod innym nickiem i chce rozsyłać katalogi kosmetyków Revlon, jest nie na miejscu? Albo kiedy wszystkie kosmetyki w wątku łamią regulamin, czy kiedy osoba po raz 3 czy 5 zakłada taki sam topic, zgrabnie opuszczając zużycie, które na jej nieszczęście zdążyłam zauważyć w pierwszym, już zamkniętym na tamtą chwilę wątku, to jest bezprawne, ekhem, szczeniackie wykorzystywanie uprawnień? ![]() Odnoszę wrażenie, że twórca platformówki "zadźgaj jelona" odniósłby sukces ![]() Mam nadzieję, że osoby czytające ten wątek bawią się świetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Ludzie !! nie wiem czy doniczka zmieniła zużycie na te 10% specjalnie czy nie-przeciez do jasnej anielki ciężko określić zużycie kosmetyku którego nawet nie widać
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dyskusja oczywiście, że niepotrzebna (jak zwykle zresztą), ale nie zapominaj, że autorką wątku jest bardzo uprzejma i nieagresywna w żadnym ze swoich postów "poszkodowana"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60681 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60413 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=58952 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=59215 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52646 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56467 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57033 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55780 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55752 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55785 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55943 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55950 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55996 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55886 I jeszcze wiele innych... Zaznaczam, ze sa to linki do watkow zamknietych bez umozliwienia wyjasnien sprzedajacym (czesto zamkniete po paru minutach od czasu umieszczenia ogloszenia), z gory zaznaczam, ze nie wiem, czy dane osoby nie sa znane redakcji wizazu, nie sa hurtownikami, zmieniajacymi tylko nicki. Pod tym wzgledem rozumiem Hybris, gdyz takie watki istnieja. Dlatego prosze Jelonka, zeby podczas zamykania watkow zaznaczala, ze mamy do czynienia z hurtownikiem, probujacym juz nie pierwszy raz, opchnac cos na wizazu. I bedzie cacy ![]() Dodam, ze bardzo szanuje i podziwiam prace Jelonka, chcialam tylko wtracic przyklad tego watku, ze Hybris troche racji moze miec. Granica 10 procent jest kontrowersyjna i chodzi raczej o to, zeby watkach byla mowa o kosmetykach uzywanych (cos tu bylo o czepianiu sie przez skarbowke), a to czy naprawde byly uzywane, zalezy od uczciwosci sprzedajacego. I nie nam to oceniac, regularmin nie robi tu wobec nikogo wyjatkow. Doniczka po prostu popelnila blad, nie wpisujac zuzycia 10 procent od razu, gdyby to zrobila (obojetnie czy to zgodne z prawda czy nie), nie byloby krzyku. Przykro mi, ze dostala bana, bardzo lubilam transakcje z nia, ale przepis przepisem, obojetnie czy jest bez sensu czy nie ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
ah tfu, hybris nie o to chodzilo, to byla awia
![]() ![]()
Potłuczydło. Edytowane przez svenja Czas edycji: 2005-07-16 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ale po co wyjasnienia, regulamin został złamany i stało się a tłumaczenia że to prezent , że się regulaminu nie zna czy inne takie są bez sensu. I zwróc uwagę że większość wątków które przytoczyłaś została założona przez nowych użytkowników, nawet bardzo nowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
A ja widywałam wątki w których Jelonek ostrzegał. Czasami kilkakrotnie. A poza tym nie chodziło mi o jakąś dyskryminację nowych uzytkowników bo i mój staż na wizażu jest śmiesznie mały tylko o to że ktoś się rejestruje i od razu zakłada wątek o sprzedazy perfum. I po zamknięciu tego wątku nie pisze juz ani jednego posta.
Edytowane przez sonja1 Czas edycji: 2005-07-16 o 18:27 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Ponownie - to Jelonek prowadzi statystyki wpadek i ja nie wiem, czy jest to pierwszy zamykany wątek danej osoby, czy też n-ty z kolei. Dodatkowo jeśli wątek jest zamykany, to dlatego, że łamie regulamin. Nie rozumiem o jakie wyjaśnienia chodzi? Odnośnie regulaminu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złosiu - na targowisku coraz więcej ludzi, coraz więcej dusz, które udzielają się tylko tam. Biedny Jelonek, który chce być po prostu dobrym moderatorem, ma bardzo niepopularną funkcję i będzie coraz częsciej atakowana czy wyzywana od niepoważnych szczeniaków - nie powiem, żeby mnie to nie zabolało - argumenty w tym stylu uważam za cios powyżej pasa - Jelonek jest młody ale dojrzałością nieraz przewyższa osoby sporo starsze od niej. Ja nie wytrzymałabym nerwowo tego tłumaczenia sie przed każdym czy niepochlebnych epitetów. Może targowisko po prostu trzeba zamknąć. Może w ogóle zakazać sprzedaży. A może dopuścić do targowiska tylko osoby, które mają pewnien staż na innych forach (choć prawdę powiedziawszy mój argument ostatni jest trochę idiotyczny, na forum jest wszak dość dużo bardzo świeżo zarejestrowanych wizażanek, które już mają ponad tysiąc postów na koncie - jak widać chcieć to móc, mozna tego dokonać w 2 miesiące). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Fakt, jeśli tak ma być dalej, to po prostu Targowiska zamknę. Ja również jestem przerażony ilością ataków na Jelonka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno mi się tu nasuwa Złosiu. Ty w sumie przecież też często zamykasz jakieś wątki na plotkowym np. czy banujesz jakiegoś użytkownika za chamskie odzywki. I jakoś Twoich decyzji nikt nie komentuje, każdy akceptuje i nie każe Ci się tłumaczyć po milion razy a dlaczego a czemu tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem przerażona niektórymi pomysłami i szperaniem w archiwum, nie wiem jaki był tego cel. Epitety po mnie spływają, autorzy takich postów wystawiaja świadectwo o swojej kulturze, nawet odpowiadać nie trzeba
![]() Co do tłumaczenia- tłumaczyć się będę Złośliwcowi jeśli będzie sobie tego życzył. Miło jest wiedzieć, że ktoś obserwuje tak bacznie każde z moich Targowiskowych posunięć ![]() Wszystko w tym temacie, zaczyna się robić nieprzyjemnie... i to wcale nie przez obelgi. EOT. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zło, a może na początek zupełnie zakazać sprzedazy?? I wypisać to wielkimi literami gdzieś, żeby było od razu widoczne? Może o odpędziłoby handlarzy? Moze wtedy byłoby lepiej, w końcy wymiana nie może łamać zasad targowiska, prawda? Byłoby mniej kłopotów, zniknąłby problem ze zużyciem 10%... Moze najpierw to, a potem ewentualnie zamkniecie gdyby sytuacja sie nie poprawiła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mogę krótko wtrącić
![]() Na starym forum REGULAMIN był wypisany na samej górze tak że nie dało się go przeoczyć i ominąć. Teraz owszem - jest na górze przyklejony ale mało widoczny. Ja myślę że jedynym wyjściem - jeśli jest to możliwe programowo - to zrobienie dodatkowej strony z treścią regulaminu przy zakładaniu nowego wątku gdzie osoba przed przejściem do formulaża utwórz wątek musiałaby przeczytać regulamin i zaznaczyć okienko []zapoznałam się i akceptuję regulamin (wtedy mołaby założyć wątek). Myślę że wtedy sprawa jest jednoznaczna i nie ma sie co czepiać ![]() Co do 10% nie mam pomysłów ![]() PZDR ![]()
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Zło już się wypowiedział w tej kwestii niedawno- regulamin jest zbyt długi żeby zrobić coś takiego, dlatego jest notka, której raczej nie da się ominąć (chyba, że ktoś widzi to co chce widzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Jelonku - mnie nie chodzi o dołączenie regulaminu nad watkami jako strony tekstu tylko zrobienie DODATKOWEJ STRONY między forum a formularzem zakładania wątku. Coś jak np. strony z regulaminem przy zakładaniu kont email
![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.