Do Jelonka - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-14, 18:17   #31
awia
Zakorzenienie

Dot.: Do Jelonka

.

Edytowane przez awia
Czas edycji: 2005-07-18 o 22:39
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-14, 18:30   #32
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez awia
Jelonku-gdybys sama nie byla agresywna w swoich wypowiedziach, nikt by ci nie zwrocil uwagi.
a tak- przepraszam ze smialam wyrazic wlasne zdanie na ten temat.
Ale gdzie tu agresja??
Moderator, szczególnie na takim forum jak targowisko jest od pilnowania porzadku,a nie od głaska nia po główkach. Wypowiedzi Jelonka są stanowcze, ale grzeczne.
Jest regulamin, nalezy go przestrzegać. Nie chcę tu pisac o tym, czy 10% to dobre czy zle ograniczenie. Ono po prostu istnieje i albo sie dostosowac, albo nie sprzedawać.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-14, 22:09   #33
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

A ja jestem pełna podziwu dla Pani Jelonek choć nie raz nie rozumiałam, o co jej chodzi. Ale w końu jestem tu nowa i niecodziennie zaglądam- bo nie mam aż tyle wolnego czasu Więc podziwiam Jelonka, bo żeby "zapanować" nad każdym wątkiem musi chyba całymi dniami i nocami nic innego nie robić Jeśli łączy moderowanie tutaj z jakąś inną pracą to tylko pogratulować wytrwałości i skrupulatności, ja bym chyba oszalała

Edytowane przez VioletJewel
Czas edycji: 2005-07-14 o 22:30
VioletJewel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-15, 10:02   #34
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez doniczka
Dziękuję Ci Jelonku za zamknięcie wątku. Chciałam Cię poinformować, że zrobiłaś to zupełnie bezprawnie!!!!!! Co masz mi do zarzucenia oprócz tego że zmieniłam zużycie tuszu na 10%? Teraz jest prawidłowo. Widocznie nie masz niestety co robić z czasem. Powinnas zdecydowanie zajać się czymś innym skoro zabierasz się do bezprawnych działań. Jestem oburzona Twoim brakiem dojrzałosci i czepliwością. Najwyraźniej "władza" znalazła się w rękach niezbyt odpowiedniej osoby . Pozdrawiam
Najwyraźniej autorytet moderatora nie jest dla Ciebie wystarczający. Z przykrością stwierdzam, że mój zapewne również jest zbyt mały.

Zapewne regulamin jest również zbyt skomplikowany.

A świat pełen znajomości i teorii spiskowych.

Dlatego uważam, że powinnaś wymieniać i sprzedawać kosmetyki poza Targowiskami. Aby ułatwić Tobie tę trudną decyzję pożegnam się z Tobą z następujących powodów:

- łamanie regulaminu targowiska
- łamanie regulaminu forum (w poście, ktory cytuję).

Żegnam.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-15, 10:08   #35
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez hybris
Nie jestem w żaden sposób stroną w tym konflikcie, ale od jakiegoś czasu obserwuję to, co dzieje się na targowisku i - zwłaszcza po zmianach w regulaminie - widzę, że moderatorka bardzo wybiórczo traktuje "weryfikację 10%" u poszczególnych użytkowników. Odkąd świat istnieje są równi i równiejsi, więc szczególnie mnie to nie dziwi. Aha, proszę mnie nie pytac o konkrety, bo nie zamierzam na nikogo donosić - to luźna refleksja. Myślę że każdy wnikliwy obserwator wyciagnie takie wnioski chociażby porównując ofertę Straganiku i pewnego komercyjnego portalu aukcyjnego.
Równi i równiejsi?

Rozumiem, że masz na to konkretne dowody? Bo jest to bardzi ciężki zarzut, który chciałbym zgłębić i ukarać winnych. Dlatego proszę o dowody

Stary 2005-07-15, 10:17   #36
Jelonek
Zakorzenienie

Złosiu, pewnie chodzi o nasz sekret Ja jestem właścicielem allegro i wszystkich innych płatnych serwisów aukcyjnych w Polsce, więc tak sobie z Szefem ustaliliśmy, że będę zamykała przynajmniej 5-10 wątków dziennie, odsyłając jednocześnie na moje strony, żeby sobie zyski powiększać kosztem wizażanek Sprawa się wydała niestety...
Zarzut poważny, ale dla mnie śmieszny- nikogo nie faworyzuję! i zwracam uwagę wszystkim wizażankom, które mają w swoich wątkach rzeczy łamiące regulamin. Chyba sobie nie wyobrażasz, że będę prowadziła śledztwo na allegro, przeszukując nicki wizażanek (które mogą być zarejestrowane pod innym nickiem) i sprawdzając, czy mnie przypadkiem nie oszukały?
Masz dowody na kłamstwa takich osób- dostarcz je, chętnie się z nimi zapoznam. Poproszę o linki do aukcji wizażanek, które na Targowisku zamieszczając kosmetyki skłamały podając zużycie
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-15, 10:22   #37
Jelonek
Zakorzenienie

Awio, wybacz, że na Twojego ostatniego posta nie odpowiem- powód jest prosty, jestem nie tylko niezwykle agresywna, co widać na każdym kroku i w każdej mojej wiadomości, ale również niekulturalna
Stary 2005-07-15, 18:52   #38
awia
Zakorzenienie

[.

Edytowane przez awia
Stary 2005-07-15, 19:25   #39
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez awia
Pisze to bez zlosci, tylko dlatego ze bardzo lubie zarowno Ciebie, jak i caly Wizaz i cala kadre ludzi z nich zwiazanych lecz dla mnie haslo " Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu" to nie jest pusty frazes.
Nie wiem co o tym myśleć, bo najwidoczniej preferujesz "niegorliwych" moderatorów. Jak dla mnie przymiot "gorliwy" w stosunku do wykonywanych obowiązków jest jak najbardziej zaletą, a nie przywarą. Chyba się ze mną zgodzisz, prawda?

Cytat:
Przeraza mnie np BAN doniczki, a wlasciwie, jak niewiele trzeba, by go dostac.
I to wszystko.
Tutaj pozwolę się stanowczo nie zgodzić z Tobą. Wcale nie było to niewiele, ale ja osobiście odebrałem jej zachowanie jako - najpierw - próbę obrażenia cudzej inteligencji, bo myśląc, że zmieniając opis przedmiotu zmieni przedmiot chyba nie liczyła na nagłe zrozumienie moderatora.
Potem, święcie obrażona, chyba na regulamin (???) walnęła wcale nie najmilszego posta z uwagami do redakcji, pełnymi niemiłych komentarzy i insynuacji. I to wszystko dlatego, że chciała sprzedać, a nie wymienić się?

Poza tym jestem pełen uznania dla pracy Jelonka i nie pozwolę, aby ktoś uwłaczał bezpodstawnie moim Super Moderatorom, ponieważ nie są to osoby przypadkowe, ale dobrane i zaufane. Zaufane na tyle, że wkrótce przekażę im funkcję BAN do dyspozycji.

W sumie awantura nie o Jelonka, ale o gramotność - bo jeśli ktoś poświęciłby 2 minuty na lekturę regulaminu, całej sprawy nie byłoby w ogóle. A tak - nie lubisz czytać regulaminów - przygotuj się na spotkanie z moderatorem. Znasz to?

Stary 2005-07-15, 19:42   #40
awia
Zakorzenienie

.

Edytowane przez awia
Stary 2005-07-15, 20:06   #41
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez awia
zlosliwcze- wbrew pozorom czytalam regulamin wielokrotnie, bo lubie je czytac.
zreszta nie tylko regulamin targowiska,ale takze regulamin forow, KWC.

Nie napisalam z nie lubie GORLIWYCH lecz NAD gorliwych, chcoc podejzewam ze to jest wpedzane sie w slepy zaulek- zaraz kazesz mi udowadniac nadgorliwosc jelonka.
Ale np w Regulaminie nie ma, czy watek, ktory go lamie ma byc natychmiast zamkniety czy tez moderator ma upomniec zalozyciela watku ze kosmetyk TYLKO na wymiane lub watek jest zamykany
i w niektorych watkach Jelonek najpierw upomina uzytkownika, by zmienil na wymienie lub usunal, w drugich natychmiast watek zamyka.
choc pewnie zaraz sie dowiem ze zamyka sie te watki, gdzie autor mial jedna rzecz na sprzedaz, ktora nie odpowiadala regulaminowi, a upomina tych, ktorzy maja czesciowo nieodpowiadajacy regulaminowi watek ale.
no wlasnie.pozostaje ale, zlosliwcze.
Cóż, najwidoczniej nie śledzisz działań Jelonka tak jak ja Z tego co wiem, Jelonek zawsze najpierw ostrzega, a dopiero potem zamyka.

Problemem dla postronnego obserwatora zapewne jest zorientowanie się, w którym wątku padło ostrzeżenie - bo jak się zapewne domyślasz, niekoniecznie jest to ten wątek, który jest natychmiast zamykany.

Dlatego jeśli widzisz tylko fakt zamknięcia wątku, poszukaj ostrzeżenia. Zapewniam, że znajdziesz

p.s. Co do gorliwości i nadgorliwości uznaję dyskusję za kiepski nośnik wymiany zdań, ponieważ jest to odczucie subiektywne. Natomiast - z dumą - potwierdzam, że na wizaz.pl jesteśmy nadgorliwi. To odróżnia nas od reszty ledwie widocznych moderatorów i adminów Części się podoba, części niekoniecznie... Ale - spójrz na mój podpis

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-15, 20:09   #42
Jelonek
Zakorzenienie

Skorzystaj z wyszukiwarki forum- na redakcyjnym, w ostatnim wątku o mnie (cóż za przypadek ) wyjaśniałam dlaczego niektóre od razu zamykam, a innych proszę o wycofanie czegoś.
Ciekawe jest to, że w moich wypowiedziach dostrzegasz agresję (już mnie naprawdę żadna opinia o mnie nie zdziwi ) a u Doniczki tego nie zauważyłaś?? Napisanie, że wykorzystuję swoje uprawnienia w sposób szczeniacki nie kipi agresją i nienawiścią a to wszystko za zamknięcie wątku łamiącego regulamin. Moja nadgorliwość (odnoszę wrażenie, że bardzo lubisz to słowo) po czterokrotnym proszeniu o wycofanie czegoś była powalająca. Czy aby na pewno przeczytałaś tamten wątek? Naprawdę dziękuję Ci serdecznie, Twoja aktywność w wątkach gdzie jest mowa o mnie jako moderatorze Targowiska, chwyta mnie za serce Ups, zapomniałam, że ja nie mam serca W takim razie za kopyta
Stary 2005-07-15, 20:16   #43
Jelonek
Zakorzenienie

Może jednak wyjaśnię dla tych, którzy z wyszukiwarki nie lubią korzystać, a mają niezlą zabawę czytając ten wątek
Uważasz, że zamknięcie wątku, w którym pojawia się np. osoba zbanowana na zawsze, która "sprytnie" powróciła pod innym nickiem i chce rozsyłać katalogi kosmetyków Revlon, jest nie na miejscu? Albo kiedy wszystkie kosmetyki w wątku łamią regulamin, czy kiedy osoba po raz 3 czy 5 zakłada taki sam topic, zgrabnie opuszczając zużycie, które na jej nieszczęście zdążyłam zauważyć w pierwszym, już zamkniętym na tamtą chwilę wątku, to jest bezprawne, ekhem, szczeniackie wykorzystywanie uprawnień?
Odnoszę wrażenie, że twórca platformówki "zadźgaj jelona" odniósłby sukces
Mam nadzieję, że osoby czytające ten wątek bawią się świetnie
Stary 2005-07-15, 20:27   #44
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Ludzie !! nie wiem czy doniczka zmieniła zużycie na te 10% specjalnie czy nie-przeciez do jasnej anielki ciężko określić zużycie kosmetyku którego nawet nie widać co,miała napisać 6,25% ?? grr niepotrzebna dyskusja.Co do pracy Jelonka to nic nie mam,spełnia swoje obowiązki dobrze.Ta granica 10% to moim zdaniem pomysł zupełnie bez sensu.
Stary 2005-07-15, 20:33   #45
Jelonek
Zakorzenienie

Dyskusja oczywiście, że niepotrzebna (jak zwykle zresztą), ale nie zapominaj, że autorką wątku jest bardzo uprzejma i nieagresywna w żadnym ze swoich postów "poszkodowana" A zużycie tuszu w 10% po trzykrotnym użyciu nie przemawia ani do mnie, ani do większości osób. Kiepski sposób na ominięcie regulaminu, ot co.
Stary 2005-07-16, 17:39   #46
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Równi i równiejsi?

Rozumiem, że masz na to konkretne dowody? Bo jest to bardzi ciężki zarzut, który chciałbym zgłębić i ukarać winnych. Dlatego proszę o dowody

Hybris ma chiba troche racji...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60681
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60413
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=58952
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=59215
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52646
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56467
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57033
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55780
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55752
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55785
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55943
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55950
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55996
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55886

I jeszcze wiele innych...

Zaznaczam, ze sa to linki do watkow zamknietych bez umozliwienia wyjasnien sprzedajacym (czesto zamkniete po paru minutach od czasu umieszczenia ogloszenia), z gory zaznaczam, ze nie wiem, czy dane osoby nie sa znane redakcji wizazu, nie sa hurtownikami, zmieniajacymi tylko nicki.

Pod tym wzgledem rozumiem Hybris, gdyz takie watki istnieja.

Dlatego prosze Jelonka, zeby podczas zamykania watkow zaznaczala, ze mamy do czynienia z hurtownikiem, probujacym juz nie pierwszy raz, opchnac cos na wizazu. I bedzie cacy

Dodam, ze bardzo szanuje i podziwiam prace Jelonka, chcialam tylko wtracic przyklad tego watku, ze Hybris troche racji moze miec.

Granica 10 procent jest kontrowersyjna i chodzi raczej o to, zeby watkach byla mowa o kosmetykach uzywanych (cos tu bylo o czepianiu sie przez skarbowke), a to czy naprawde byly uzywane, zalezy od uczciwosci sprzedajacego. I nie nam to oceniac, regularmin nie robi tu wobec nikogo wyjatkow. Doniczka po prostu popelnila blad, nie wpisujac zuzycia 10 procent od razu, gdyby to zrobila (obojetnie czy to zgodne z prawda czy nie), nie byloby krzyku. Przykro mi, ze dostala bana, bardzo lubilam transakcje z nia, ale przepis przepisem, obojetnie czy jest bez sensu czy nie
Stary 2005-07-16, 17:45   #47
svenja
Wtajemniczenie

ah tfu, hybris nie o to chodzilo, to byla awia ja chcialam tylko poruszyc sprawe natychmiastowego zamykania watkow bez umozliwienia wyjasnien ze strony sprzedajacych

Edytowane przez svenja
Czas edycji: 2005-07-16 o 18:09
svenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-16, 18:12   #48
sonja1
Rozeznanie

GG do sonja1

Ale po co wyjasnienia, regulamin został złamany i stało się a tłumaczenia że to prezent , że się regulaminu nie zna czy inne takie są bez sensu. I zwróc uwagę że większość wątków które przytoczyłaś została założona przez nowych użytkowników, nawet bardzo nowych co się nigdzie poza targowiskiem nie udzielali.
sonja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-16, 18:17   #49
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sonja1
Ale po co wyjasnienia, regulamin został złamany i stało się a tłumaczenia że to prezent , że się regulaminu nie zna czy inne takie są bez sensu. I zwróc uwagę że większość wątków które przytoczyłaś została założona przez nowych użytkowników, nawet bardzo nowych co się nigdzie poza targowiskiem nie udzielali.
Tak, ale nigdzie nie jest napisane w regulaminie, ze osoby nowe beda mialy usuwane watki bez ostrzezenia i zbednych tlumaczen Tak przypuszczam, ze sa to osoby, ktore juz kiedys tam probowaly, ale ciezko mi to wynalezc badz ocenic
Stary 2005-07-16, 18:26   #50
sonja1
Rozeznanie

GG do sonja1

A ja widywałam wątki w których Jelonek ostrzegał. Czasami kilkakrotnie. A poza tym nie chodziło mi o jakąś dyskryminację nowych uzytkowników bo i mój staż na wizażu jest śmiesznie mały tylko o to że ktoś się rejestruje i od razu zakłada wątek o sprzedazy perfum. I po zamknięciu tego wątku nie pisze juz ani jednego posta.

Edytowane przez sonja1
Czas edycji: 2005-07-16 o 18:27 Powód: literówki
sonja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-17, 08:44   #51
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doniuś
Wywalenie mnie DONICZKI bez słowa poinformowania obrazuje w zupełności zasady panujące od jakiegoś czasu na wizażu. Bez możliwości przedstawienia swoich racji zostałam kompletnie pozbawiona możliwości przeglądania forum. Nie można tu wyrażać swoich opinii bo zaraz środowisko "wzajemnej adoracji" zacznie włazić sobie do... i wzajemnie się utwierdzać w przekonaniu jak bardzo są mądrzy i pomysłowi. Gdybyście dobierali sobie bardziej kompetentnych i nie zachłystujących się quasi władzą moderatorów nie byłoby co jakiś czas takich nieporozumień.

Tusz o który poszło "drodzy inteligenci" ma 4 g i starcza na miesiąc. Zatem 3 użycia to 10% jak wynika z obliczeń...ale rozumiem, że to przekracza Wasze możliwości percepcji. Jesteście niemili i niesprawiedliwi. Będę trzymać za Was kciuki aby mądrość w końcu na Was spłynęła.
Pozdrawiam
doniczka w nowym wcieleniu??
Stary 2005-07-17, 09:44   #52
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez svenja
ah tfu, hybris nie o to chodzilo, to byla awia ja chcialam tylko poruszyc sprawe natychmiastowego zamykania watkow bez umozliwienia wyjasnien ze strony sprzedajacych
Svenju
Ponownie - to Jelonek prowadzi statystyki wpadek i ja nie wiem, czy jest to pierwszy zamykany wątek danej osoby, czy też n-ty z kolei. Dodatkowo jeśli wątek jest zamykany, to dlatego, że łamie regulamin. Nie rozumiem o jakie wyjaśnienia chodzi? Odnośnie regulaminu?
Stary 2005-07-17, 10:11   #53
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez svenja
O rany boskie! Co to się porobiło??? Powiem szczerze - Złosiu, ja nie widzę innego wyjścia niż zamknięcie targowiska. Słowo honoru! Chociaż sama korzystam z niego bardzo często, jestem przerażona tym co się dzieje. Jestem przerażona atakami i obelgami, które padają pod adresem Jelonka. A padają dlatego, że to pierwszy moderator który zaczął się skrupulatnie stoswać do zasad zawartych w regulaminie! Svenja, odnoście pieczołowicie wyszukanych przez Ciebie wątków - to moim zdaniem Jelonek przeca na mój chlopski rozum nie musi się nikomu tlumaczyć - regulamin złamany, wątek zamykamy. Delikwent się zapozna z regulaminem i doczyta ze sprzedawać nie może więc założy nowy wątek gdzie zaznaczy że chodzi o wymianę Jelonek nie musi najpierw upominać - nie powinna nawet tego robić, bo zaraz znów ją ktoś zaatakuje, że niby faworyzuje jednych bo im najpierw zwraca uwagę a drugich nie bo od razu zamyka... Bo niby o jakie wyjaśnienia może chodzić w przypadku nowych perfum, czy perfum raz psikniętych? Są prawie nowe więc sprzedać ich nie wolno i koniec, kropka.

Złosiu - na targowisku coraz więcej ludzi, coraz więcej dusz, które udzielają się tylko tam. Biedny Jelonek, który chce być po prostu dobrym moderatorem, ma bardzo niepopularną funkcję i będzie coraz częsciej atakowana czy wyzywana od niepoważnych szczeniaków - nie powiem, żeby mnie to nie zabolało - argumenty w tym stylu uważam za cios powyżej pasa - Jelonek jest młody ale dojrzałością nieraz przewyższa osoby sporo starsze od niej. Ja nie wytrzymałabym nerwowo tego tłumaczenia sie przed każdym czy niepochlebnych epitetów. Może targowisko po prostu trzeba zamknąć. Może w ogóle zakazać sprzedaży. A może dopuścić do targowiska tylko osoby, które mają pewnien staż na innych forach (choć prawdę powiedziawszy mój argument ostatni jest trochę idiotyczny, na forum jest wszak dość dużo bardzo świeżo zarejestrowanych wizażanek, które już mają ponad tysiąc postów na koncie - jak widać chcieć to móc, mozna tego dokonać w 2 miesiące).
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-17, 10:30   #54
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Fakt, jeśli tak ma być dalej, to po prostu Targowiska zamknę. Ja również jestem przerażony ilością ataków na Jelonka.
Stary 2005-07-17, 10:34   #55
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

I jeszcze jedno mi się tu nasuwa Złosiu. Ty w sumie przecież też często zamykasz jakieś wątki na plotkowym np. czy banujesz jakiegoś użytkownika za chamskie odzywki. I jakoś Twoich decyzji nikt nie komentuje, każdy akceptuje i nie każe Ci się tłumaczyć po milion razy a dlaczego a czemu tak Zamknięte i już. A to co robi Jelonek jest wywlekane i poddawane skrupulatnej analizie chyba średnio co kilka dni. Ech życie życie...
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-17, 10:38   #56
Jelonek
Zakorzenienie

Ja jestem przerażona niektórymi pomysłami i szperaniem w archiwum, nie wiem jaki był tego cel. Epitety po mnie spływają, autorzy takich postów wystawiaja świadectwo o swojej kulturze, nawet odpowiadać nie trzeba
Co do tłumaczenia- tłumaczyć się będę Złośliwcowi jeśli będzie sobie tego życzył. Miło jest wiedzieć, że ktoś obserwuje tak bacznie każde z moich Targowiskowych posunięć Wyciąganie tych wątków to jakieś nieporozumienie. Niech wszyscy moderatorzy tłumaczą się z każdej swojej decyzji, niech Zło informuje we wszystkich wątkach na plotkowym, które zamknął, dlaczego tak się stało i z jakiego powodu jedna osoba dostała bana tymczasowego, a inna na stałe. Szkoda, że nie poszukałaś ok. 800 wiadomości z Targowiska, w których o proszę o zapoznanie się z regulaminem po raz kolejny, o wycofanie czegoś, kiedy ktoś olewa moje poprzednie 3 posty z taką prośbą.
Wszystko w tym temacie, zaczyna się robić nieprzyjemnie... i to wcale nie przez obelgi.
EOT.
Stary 2005-07-17, 10:41   #57
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Zło, a może na początek zupełnie zakazać sprzedazy?? I wypisać to wielkimi literami gdzieś, żeby było od razu widoczne? Może o odpędziłoby handlarzy? Moze wtedy byłoby lepiej, w końcy wymiana nie może łamać zasad targowiska, prawda? Byłoby mniej kłopotów, zniknąłby problem ze zużyciem 10%... Moze najpierw to, a potem ewentualnie zamkniecie gdyby sytuacja sie nie poprawiła?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-17, 10:55   #58
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Jeśli mogę krótko wtrącić
Na starym forum REGULAMIN był wypisany na samej górze tak że nie dało się go przeoczyć i ominąć. Teraz owszem - jest na górze przyklejony ale mało widoczny. Ja myślę że jedynym wyjściem - jeśli jest to możliwe programowo - to zrobienie dodatkowej strony z treścią regulaminu przy zakładaniu nowego wątku gdzie osoba przed przejściem do formulaża utwórz wątek musiałaby przeczytać regulamin i zaznaczyć okienko []zapoznałam się i akceptuję regulamin (wtedy mołaby założyć wątek). Myślę że wtedy sprawa jest jednoznaczna i nie ma sie co czepiać
Co do 10% nie mam pomysłów

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-17, 10:58   #59
Jelonek
Zakorzenienie

Zło już się wypowiedział w tej kwestii niedawno- regulamin jest zbyt długi żeby zrobić coś takiego, dlatego jest notka, której raczej nie da się ominąć (chyba, że ktoś widzi to co chce widzieć ) "forum moderowane...".
Stary 2005-07-17, 11:20   #60
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Jelonku - mnie nie chodzi o dołączenie regulaminu nad watkami jako strony tekstu tylko zrobienie DODATKOWEJ STRONY między forum a formularzem zakładania wątku. Coś jak np. strony z regulaminem przy zakładaniu kont email Nie zaakceptujesz = nie zalożysz wątku

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości