Tarot:) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-26, 15:48   #31
lolly_girl
BAN stały

Dot.: Tarot:)

Cytat:
Napisane przez amy Pokaż wiadomość
Kart Tarota nie można kupić sobie samemu, ktoś musi ci je podarować
Pierwsze słyszę oraz jakbys przeczytala temat to bys widziała , że dostałam je pod choinkę
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 15:49   #32
Abigail 1979
Raczkowanie

A ja nie wierzę w stawianie samemu sobie kart

A mówiąc powaznie nie jestem zwolenniczką tego.
Tarot to nie zabawka.

Dobrze że go sama sobie nie kupiłaś, niektórzy twierdzą że pierwszego tarota należy dostać.

Jednak Tarot nie służy tylko do wróżenia, medytacja jest ciekawsza........

Nie rozumiem ludzi którzy mają tarota i od razu by chcieli wróżyć......

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Tarot? Ja odradzam. Siostra jest dobra w te karty, wywróżyła śmierć. Sprawdziło się... czasem można wywróżyć nieprzyjemne rzeczy
Ludzie którzy wróżą sobie samemu, a często po kilka razy pytająć o to samo, otrzymują negatywne odpowiedzi.
Cóż śmierc jest zjawiskiem normalnym, z każdych kart można ją wywróżyć, W tarocie tez nie sama karta oznacza śmierc, przy niej musi być jescze jedna karta, układ, tak samo w każdych innych kartach.

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja też jak posiadałam czułam niepokój,lęk teraz gdy kart już nie mam o wiele lepiej się czuję
Czasami tak jest, ja dlatego nie czuje się gotowa( może tak będzie już zawsze) aby miec tarota. Sa to jakies siły....gdyby nie były to wrózba nigdy by się nie sprawdziła, nikomu, a jednak się sprawdza.
Abigail 1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 15:54   #33
lolly_girl
BAN stały

No tak każdy wierzy w co innego
A smierc przeciez wcale nie jest tak łatwo wywróżyc- tak jak mowisz musi to byc układ kart a nie że sama ta karta to oznacza
Stary 2007-12-26, 17:47   #34
onemi
Rozeznanie

Jeszcze niedawno mialam ochote pojsc na tarota...ale jednak nie pojde.
Mam takie ciagoty, zapedy do "niezbadanych zjawisk", zwlaszcza kieeedys, ale to nie wazne.

nie pojde po 1 bo:
Cytat:
Napisane przez mango bzik Pokaż wiadomość
"O ile wróżby w ogóle są grzechem ciężkim i niosą zagrożenie duchowych zniewoleń, o tyle karty Tarot mają podłoże typowo demoniczne i mogą prowadzić nawet do satanizmu."
po 2: Wole zyc codziennoscia, cieszyc sie tym co jest teraz i tym o czym wiem, niz ewentualnie zastanawiac kiedy stanie sie cos zlego , albo popsuc sobie przyjemnosc z czegos dobrego o czym jeszcze nie wiem.

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:56   #35
Abigail 1979
Raczkowanie

E tam bez przesady.......Sama siebie nie zoperujesz, ale w tym celu oddajemy się w ręce lekarzy. Tak samo z tarotem.

Satanizm to wybór, to nie tak że po wizycie u Tarocisty będziesz wyznawcą szatana.

Jeśli określić ich siłe jako demoniczną/niebezpieczną to tymbardziej powinnismy to uszanować i się nimi nie bawić, ale w wizycie u wróżki nie widze nic złego.

onemi, doskonale rozumiem Twoje zdanie, każdy ma prawo wybrania opcji dobrej dla siebie i żyć jak chce.
Tylko że wg mnie takie bajki o Satanizmie i wszystkim co złe, nie są na miejscu, bo nie są prawdą, to metody niczym za inkwizycji albo PRL-u zakazac czegoś, nastraszyć......moje zdanie. A tu nie można siębać, wystarczy zachować umiar.Takie zdanie ma o tarocie kościół.
Stary 2007-12-26, 19:12   #36
Kicia_Wampirzyca
Zakorzenienie

GG do Kicia_Wampirzyca

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość
Narazie przeczytałam całą książeczkę ale kurczę tych kart jest aż 78 nie wiem jak nauczę się tego wszystkiego na razie nie zapamiętałam nic...
jeżeli właśnie chodzi o interpretacje, jak to jest? Przecież karta ma różne znaczenie nie ma takiego sprecyzowanego..jak to rozróżnic?
Buziaki
Przede wszystkim najpierw zastanów się nad problemem, który Cię nurtuje. Karta, która układa się do góry nogami oznacza na ogół coś negatywnego, chociaż nie zawsze tak jest, bo to przecież zależy od postawionych od Ciebie pytań. Czasami karta może oznaczać coś co wyda Ci się bez sensu i nijak nie będzie się to miało do sytuacji. Jednak kiedy głębiej się nad tym zastanowić właściwa interpretacja przyjdzie do Ciebie sama. Trzeba się z Tarotem oswoić, ale warto.

http://kiciawampirzyca.blogspot.com
Kicia_Wampirzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 19:17   #37
Abigail 1979
Raczkowanie

Nie zawsze uznaje się negacje.
Niektóre szkoły tarota nie uznają negacji, a nawet wskazują iż nalezy dbac o to aby wszystkie karty były prosto.
A negatywne znaczenie płynąć może z każdej karty tak samo jak pomyślne, wszystko zależy od problemu. A także co bardzo ważne od ukłądów i kart sąsiadujących. Polecam stronkę internetową Wojtka Jóżwiaka. Wg mnie najlepsze tłumaczenie kart, przydatne także dla medytujących.
Stary 2007-12-26, 19:22   #38
onemi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Abigail 1979 Pokaż wiadomość
E tam bez przesady.......Sama siebie nie zoperujesz, ale w tym celu oddajemy się w ręce lekarzy. Tak samo z tarotem.

Satanizm to wybór, to nie tak że po wizycie u Tarocisty będziesz wyznawcą szatana.

Jeśli określić ich siłe jako demoniczną/niebezpieczną to tymbardziej powinnismy to uszanować i się nimi nie bawić, ale w wizycie u wróżki nie widze nic złego.

onemi, doskonale rozumiem Twoje zdanie, każdy ma prawo wybrania opcji dobrej dla siebie i żyć jak chce.
Tylko że wg mnie takie bajki o Satanizmie i wszystkim co złe, nie są na miejscu, bo nie są prawdą, to metody niczym za inkwizycji albo PRL-u zakazac czegoś, nastraszyć......moje zdanie. A tu nie można siębać, wystarczy zachować umiar.Takie zdanie ma o tarocie kościół.

moze i tak, ale i tak czuje jakis niepokoj z tym zwiazany. Mysle, ze poszlabym na takie wrozenie w momencie kryzysu, kiedy mialabym jakis naprawde powazny dylemat.
Poki co, to zawsze bylo i jest nadal dla mnie piciagajace, ciekawe, intrygujace.. ale wole zeby zostalo tak jak jest

Od 5.01.2010 :
Stary 2007-12-27, 09:39   #39
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia_Wampirzyca Pokaż wiadomość
Przede wszystkim najpierw zastanów się nad problemem, który Cię nurtuje. Karta, która układa się do góry nogami oznacza na ogół coś negatywnego, chociaż nie zawsze tak jest, bo to przecież zależy od postawionych od Ciebie pytań. Czasami karta może oznaczać coś co wyda Ci się bez sensu i nijak nie będzie się to miało do sytuacji. Jednak kiedy głębiej się nad tym zastanowić właściwa interpretacja przyjdzie do Ciebie sama. Trzeba się z Tarotem oswoić, ale warto.
Także myślę, że warto. Czytając wypowiedzi u góry mówią, że to grzech i że wolą życ codziennościa. Ale przeciez tarot nie poda godziny i dnia kiedy umrzesz więc uważam że nic w tym złego
Z jakiego układu kart najlepiej korzystac wróżąc samemu sobie?
Widzę, że jestes w tym obeznana a co do kart tych do góry nogami to pisze tam aby odwrócic trochę kart przy tasowaniu- moje pytanie: ile z nich poodwracac?
Stary 2007-12-27, 10:06   #40
Kicia_Wampirzyca
Zakorzenienie

GG do Kicia_Wampirzyca

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość
Także myślę, że warto. Czytając wypowiedzi u góry mówią, że to grzech i że wolą życ codziennościa. Ale przeciez tarot nie poda godziny i dnia kiedy umrzesz więc uważam że nic w tym złego
Z jakiego układu kart najlepiej korzystac wróżąc samemu sobie?
Widzę, że jestes w tym obeznana a co do kart tych do góry nogami to pisze tam aby odwrócic trochę kart przy tasowaniu- moje pytanie: ile z nich poodwracac?
Ja nawet się nie zastanawiam czy to grzech czy nie
Najczęściej wróżę z 7 kart ułożonych jedna obok drugiej (na przeznaczenie). 1 karta oznacza sytuację na dziś, 2 - wydarzenie, które miało miejsce wcześniej, a powinno się je brać pod uwagę, 3 - obawy, 4 - przestroga, wiele mówi o całej sytuacji, 5 - przez co trzeba będzie przejść, 6 - co należy uczynić, 7 - sugeruje decyzje, efekt końcowy.
Najpierw karty trzeba dokładnie potasować, potem rozłożyć na 2 mniej więcej równe stosy. Jeden ze stosów odwracamy do góry nogami i znów tasujemy. Dzięki temu część kart będzie odwrócona. Łączymy stosy i talię kładziemy przed sobą. Lewą ręką dzielimy karty na 3 kupki ruchem do siebie, następnie zbieramy karty z powrotem na 1 kupkę. Talię kładziemy w pozycji pionowej i zdecydowanym ruchem (tym razem prawej ręki) rozkładamy karty w wachlarz. Karty wybieramy natomiast lewą ręką.
Życzę powodzenia !!!

http://kiciawampirzyca.blogspot.com
Kicia_Wampirzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 10:12   #41
lolly_girl
BAN stały

Nie dziękuję
Najgorsze będzie to, że na początek ich znaczenie musze odczytywac z książeczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 14:51   #42
Flofferek
Zakorzenienie

i ja sie dorobilam dzisiaj kart, zaraz siadam i studiuje, ale kompletnie nie wiem od czego zaczac
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 21:42   #43
onemi
Rozeznanie

weszlam na http://magia.onet.pl/tarot/ iii jestem zaskoczona - pozytywnie

Od 5.01.2010 :
Stary 2007-12-27, 22:03   #44
Abigail 1979
Raczkowanie

Pewnie ktoś na mnie naskoczy, ale jak można wróżyc, rozkładać, nie znając kart, w tydzień od ich rozpakowania.Czego się można spodziewać od kart? Potraktują Nas tak samo jak my je

Polecam http://www.taraka.pl/index.php?id=tarok_wpro.htm
Stary 2007-12-28, 08:54   #45
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

Moja mama gdy byłam mała była u wróżki i wywróżyła jej kilka rzeczy,
miedzy innymi, że jej córka (ja, bo jestem jedynaczką :P) będzie bogata i znana.
Wszystko się sprawdziło, czekam aż sprawdzi się i to xD

a tak serio, to mamie często ciocia stawia tarota i się sprawdza.

Jestem FIT !

karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 13:58   #46
lolly_girl
BAN stały

Dziewczyny! czy z tarota da się uzyskac konkretną odpowiedz TAK lub NIE na pytanie zadane przez nas?
Stary 2010-07-08, 10:45   #47
alzey
Przyczajenie

Witam wszystkichDługo się zastanawiałam przy zakupie tarota ale przyszedł taki dzień, i zakupiłam bez zastanowienia niewiem tylko czy wieżyć,że tarot wnie powołanych rękach może wyrządzić krzywde mam nie cały rok jakoś nie straszy mnie nic ,staram się stosować do bhp tarota jeśli go szanujesz to dlaczego ma zrobić zło nasłuchałam się wiele złego o tarocie ale jak narazie niemam lęków czy co tam mówią ludzie o tarocie złego ,poprostu nie wieże by mugł zrobić zło nie ma w życiu samych pięknych chwil są i złe bez wróżb to dlaczego obwiniać zaraz .
alzey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 12:28   #48
nosferatku
Zadomowienie

Jakaż cisza w tym wątku.
Ja nie jestem jakąś hurraoptymistką w tych sprawach, nie czytam horoskopów w gazetach, bo bzdurne (samych gazet zresztą też nie), natomiast Tarota lubię bardzo. Posiadam, używam z powodzeniem od lat kilku.

Edytowane przez nosferatku
Czas edycji: 2013-01-01 o 12:30
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 17:09   #49
eternitymoment
Zadomowienie

hop hop zyje tu kto ?
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości