![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Tarot:)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
A ja nie wierzę w stawianie samemu sobie kart
![]() A mówiąc powaznie nie jestem zwolenniczką tego. Tarot to nie zabawka. Dobrze że go sama sobie nie kupiłaś, niektórzy twierdzą że pierwszego tarota należy dostać. Jednak Tarot nie służy tylko do wróżenia, medytacja jest ciekawsza........ Nie rozumiem ludzi którzy mają tarota i od razu by chcieli wróżyć...... Cytat:
Cóż śmierc jest zjawiskiem normalnym, z każdych kart można ją wywróżyć, W tarocie tez nie sama karta oznacza śmierc, przy niej musi być jescze jedna karta, układ, tak samo w każdych innych kartach. Czasami tak jest, ja dlatego nie czuje się gotowa( może tak będzie już zawsze) aby miec tarota. Sa to jakies siły....gdyby nie były to wrózba nigdy by się nie sprawdziła, nikomu, a jednak się sprawdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
No tak każdy wierzy w co innego
![]() A smierc przeciez wcale nie jest tak łatwo wywróżyc- tak jak mowisz musi to byc układ kart a nie że sama ta karta to oznacza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Jeszcze niedawno mialam ochote pojsc na tarota...ale jednak nie pojde.
Mam takie ciagoty, zapedy do "niezbadanych zjawisk", zwlaszcza kieeedys, ale to nie wazne. nie pojde po 1 bo: po 2: Wole zyc codziennoscia, cieszyc sie tym co jest teraz i tym o czym wiem, niz ewentualnie zastanawiac kiedy stanie sie cos zlego , albo popsuc sobie przyjemnosc z czegos dobrego o czym jeszcze nie wiem.
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
E tam bez przesady.......Sama siebie nie zoperujesz, ale w tym celu oddajemy się w ręce lekarzy. Tak samo z tarotem.
Satanizm to wybór, to nie tak że po wizycie u Tarocisty będziesz wyznawcą szatana. Jeśli określić ich siłe jako demoniczną/niebezpieczną to tymbardziej powinnismy to uszanować i się nimi nie bawić, ale w wizycie u wróżki nie widze nic złego. onemi, doskonale rozumiem Twoje zdanie, każdy ma prawo wybrania opcji dobrej dla siebie i żyć jak chce. Tylko że wg mnie takie bajki o Satanizmie i wszystkim co złe, nie są na miejscu, bo nie są prawdą, to metody niczym za inkwizycji albo PRL-u zakazac czegoś, nastraszyć......moje zdanie. A tu nie można siębać, wystarczy zachować umiar.Takie zdanie ma o tarocie kościół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Nie zawsze uznaje się negacje.
Niektóre szkoły tarota nie uznają negacji, a nawet wskazują iż nalezy dbac o to aby wszystkie karty były prosto. A negatywne znaczenie płynąć może z każdej karty tak samo jak pomyślne, wszystko zależy od problemu. A także co bardzo ważne od ukłądów i kart sąsiadujących. Polecam stronkę internetową Wojtka Jóżwiaka. Wg mnie najlepsze tłumaczenie kart, przydatne także dla medytujących. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moze i tak, ale i tak czuje jakis niepokoj z tym zwiazany. Mysle, ze poszlabym na takie wrozenie w momencie kryzysu, kiedy mialabym jakis naprawde powazny dylemat. Poki co, to zawsze bylo i jest nadal dla mnie piciagajace, ciekawe, intrygujace.. ale wole zeby zostalo tak jak jest ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z jakiego układu kart najlepiej korzystac wróżąc samemu sobie? ![]() Widzę, że jestes w tym obeznana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najczęściej wróżę z 7 kart ułożonych jedna obok drugiej (na przeznaczenie). 1 karta oznacza sytuację na dziś, 2 - wydarzenie, które miało miejsce wcześniej, a powinno się je brać pod uwagę, 3 - obawy, 4 - przestroga, wiele mówi o całej sytuacji, 5 - przez co trzeba będzie przejść, 6 - co należy uczynić, 7 - sugeruje decyzje, efekt końcowy. Najpierw karty trzeba dokładnie potasować, potem rozłożyć na 2 mniej więcej równe stosy. Jeden ze stosów odwracamy do góry nogami i znów tasujemy. Dzięki temu część kart będzie odwrócona. Łączymy stosy i talię kładziemy przed sobą. Lewą ręką dzielimy karty na 3 kupki ruchem do siebie, następnie zbieramy karty z powrotem na 1 kupkę. Talię kładziemy w pozycji pionowej i zdecydowanym ruchem (tym razem prawej ręki) rozkładamy karty w wachlarz. Karty wybieramy natomiast lewą ręką. Życzę powodzenia !!! ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Nie dziękuję
![]() Najgorsze będzie to, że na początek ich znaczenie musze odczytywac z książeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
i ja sie dorobilam dzisiaj kart, zaraz siadam i studiuje, ale kompletnie nie wiem od czego zaczac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
weszlam na http://magia.onet.pl/tarot/ iii jestem zaskoczona - pozytywnie
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Pewnie ktoś na mnie naskoczy, ale jak można wróżyc, rozkładać, nie znając kart, w tydzień od ich rozpakowania.Czego się można spodziewać od kart? Potraktują Nas tak samo jak my je
![]() Polecam http://www.taraka.pl/index.php?id=tarok_wpro.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Moja mama gdy byłam mała była u wróżki i wywróżyła jej kilka rzeczy,
miedzy innymi, że jej córka (ja, bo jestem jedynaczką :P) będzie bogata i znana. Wszystko się sprawdziło, czekam aż sprawdzi się i to xD a tak serio, to mamie często ciocia stawia tarota i się sprawdza.
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Dziewczyny! czy z tarota da się uzyskac konkretną odpowiedz TAK lub NIE na pytanie zadane przez nas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Jakaż cisza w tym wątku.
Ja nie jestem jakąś hurraoptymistką w tych sprawach, nie czytam horoskopów w gazetach, bo bzdurne (samych gazet zresztą też nie), natomiast Tarota lubię bardzo. Posiadam, używam z powodzeniem od lat kilku. Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2013-01-01 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
hop hop zyje tu kto
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.