![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy
nie robi sie tatuazu na lato lub latem.. powariowalyscie ! tatuaz nie moze byc wystawiany na slonce po zrobieniu ponad miesiac a potem trzeba uzywac wysokich filtrow przeciw uv no chyba ze chcecie zeby wam szybko wyblakl lub zmienil sie w wielkie czarne badz kolorowe nic ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..a w ogóle to czy lato czy zima, tatuaż z biegiem lat blednie nawet bez wystawiania go obojętnie na jakie promienie.
![]() |
![]() |
#393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
faktem jest, że tatuaż blednie z czasem, mój niestety wygląda teraz słabo.. ![]() a nie był specjalnie opalany, jeśli wystawiany na słońce, to z odpowiednim filtrem itd
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Ja znalazłam takie informacje na temat dbania o tatuaż na stronę pewnego tatuażysty...
"Pielęgnacja tatuażu
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
dziekuje ci frambi
![]() A czy robienie tatuażu ma zwiazek z okresem?Tzn czy np nie mozna robic tatuazu podczas okresu? czyli nie nosic foli ani opatrunku? prawdopodobnie jutro sobie zrobie tatuaz wiec sie tym interesuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
Witam Was drogie dziewczęta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to, (choć nie zawsze) wpłynąć na naszą reakcję podczas robienia tatuażu, myślę, że najlepiej będzie jeśli spytasz o zdanie osobę która ma go Ci robić.
![]() |
![]() |
#399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robiłam sobie wczoraj tatuaż na boku. Folię nakleja Ci tatuażysta bo zabiegu i po 2 godzinach ją zdejmujesz i przemywasz zimną wodą i smarujesz tatuaż maścią BEPANTHEN taką zalecił mi tatuażysta i co najważniejsze PAMIĘTAJ żeby to była cienka warstwa maści 2 x dziennie... Zresztą ja dostałam taką karteczkę jak mam o niego dbać i nr tel w razie wątpliwości więc może i salon do którego się wybierasz też Ci taką da. Co do okresu to nie wiem jak z tym jest,ale lepiej żebyś odczekała...
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
mysle ze czy mas okres to nie ma znaczenia ale jest mozliwosc ze bedziesz np. bardziej wrazliwa na bol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ladny ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
W JAKIM CELU TATUAZ SWIEZY JEST ZAKLEJANY/ OBWIJANY FOLIA? :O Drogie panie po to jestesmy smarowane wazylina i obwijane folia zaraz po zrobieniu tatuazu, zeby krew i osocze wydobywajace sie z tatuazu (czyt.: obtarcia) nie zaminilo sie w strupek, zeby nie zeschlo sie. Po to mamy na pare godzin (dokladnie na czas wydobywania sie osocza i krwi z ciala) folie, zeby cala ta wydzieline mozna bylo ladnie zmyc. Zachodzimy do domu, zmywamy woda o takiej temperaturze, ktora pozwoli na zmycie PORZADNIE (wiem, ze boli, mnie tez bolalo, ale im dokladniej zmyjesz cala sliska ciagnaca sie maz tym ladniej zagoi Ci sie tatuaz) tlustej mazi ze skory, ktora jest pomieszana z osoczem, krwia i tuszem. Zmywamy to wszystko uzywajac mydla. Dlaczego nie perfumowanego a najzwyklejszego?, najzwyklejsze zawiera najprostsze skladniki, nic co uczuli, nic nie wysuszy, nic co pomiesza sie z rana i tuszem. Wiec jak juz tego wszystkiego sie pozbedziemy to w ramach zamkniecia naczynek i usmierzenia bolu, zmniejszenia temperatury ciala w danym rejonie ochladzamy zimna woda przez pare SEKUND. Dlaczego NIE NALEZY TATUAZU NAMACZAC? jesli trzymasz tatuaz w wodzie to woda dostaje sie do swiezo otwartej skory i moze wyplukiwac tusz lub go rozcienczyc. Szybki prysznic jest najlepszym rozwiazaniem. Po zakonczonym myciu nalezy tatuaz wysuszyc papierowym czystym recznikiem najlepiej, (niczym co zostawia farfocle itp, zadnym uzywanym recznikiem, ktory wisi w laziece) po przemyciu smarujemy ostatni raz grubiej, zeby mialo sie z czym mieszac osocze i krew i nie zasychac bepanthenem lub wazylina, przykrywamy folia a folie przyklejamy i trzymamy ja az przestanie sie saczyc cokolwiek ze skory. Cala "operacja" trzymania zafoliowanego tatuazu trwa od 3 do 5 godzin. Jesli miejsce tatuowane bardzo krwawi cala operacje mycia powtarzamy po jakims czasie. W momencie kiedy zauazymy ze w trakcie zmywania nic sie juz nie ciagnie (oznaka, iz przestaly sie wydzielac plyny) i zmywamy juz tylko bepanthen folia nie jest juz potrzebna. Od tej pory smarujemy cienka warstwa bepanthenu 2 - 3 razy dziennie (dokladnie taka iloscia, jakbyscie sie smarowaly balsamem po kapieli) pamietajac o porzadnym zmyciu starego kremu przed polozeniem nowego. W celu nie przesmarowania tatuazu powinno sie po umyciu dawac mu pooddychac jakies pare minut. Ogolnie w smarowniu zasada jest prosta. Suchy? - smarowanko i tak, az do zluszczenia sie naskorka i jeszcze tydzien pozniej az skora odzyska naturalny matowy odcien (po zluszczeniu naskorka bedzie sie blyszczec). Nic w trakcie nie obrywamy, nie peelingujemy, samo wszystko naturalnie odpadnie i bedzie pieknie ![]() a skad ja to wszystko wiem??? Moj chlopak jest uznanym tatuatorem, ma doswiadczenie kilkunastoletnie a ja pracuje razem z nim w studio tatuazu od lat 5 ![]() Edytowane przez elanie Czas edycji: 2010-04-26 o 18:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
elanie, super wypowiedź!
![]()
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
dzieki
zakladam, ze tak jak ja lubicie wiedziec, po co te wszystkie czary mary z folia, masciami, myciem, mydlami itp. To nie czesc zaklecia, to wszystko jest logiczne. Jesli to pomoze fanom tatuazu zapamietac po co i jak to warto bylo spedzic pol gdziny przy kompie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zrobiłam swój pierwszy,długo wyczekany tatuaż na stopie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
BAN stały
|
i jak było, bolalo? a jaki wzór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Bół jak najbardziej do zniesienia,szczerze spodziewałam się czegoś gorszego.Choć oczywiście bywały lepsze i gorsze momenty w zależności od miejsca na stopie no i od barwnika - biały to zło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Ja kiedyś szalenie chciałam mieć tatuaż, miałam już wzór i miejsce, nawet się wstępnie umawiałam w salonie, i nie zrobiłam.
Dziś jestem mega szczęśliwa, że tak się stało - nie chciałabym mieć tatuażu, nie podoba mi się taka ozdoba, i gdybym wtedy sobie zrobiła, to pewnie dzis zbierałabym na usuwanie ![]() bo teraz tatuaż na kobiecym ciele wydaje mi się wuglarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednym podoba się tatuaż, drugim kolczyk a innym ciało bez jakichkolwiek dodatków. Dobrze, że dziś nie musisz tego żałować.
![]() |
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
Nawet nie tylko gustu
![]() Dziś miałabym problemy i nie moglabym pracować w miejscu, w którym pracuję, z widocznym tatuażem lub kolczykiem w twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Zna ktoś może kogoś z Wrocławia (kosmetyczka?) kto robi "tatuaże" z henny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Ja też dzisiaj pierwszy raz się wydziarałam
![]() Wcale nie uważam, że tattoo u kobiety jest wulgarne ![]() Może ja sama wybrałam dosyć kontrowersyjne miejsce - bo na karku, ale jak tylko pomyślę o tym, że tam z tyłu jest mój tatuażyk, uśmiech wchodzi mi na twarz. Baaaaaardzo się z niego cieszę ![]() A ból? Przyzwoicie, do zniesienia! Bardziej trzęsłam się ze strachu na ten dźwięk, ale samo robienie tatuażu chyba bardziej jest wkurzające. Jak dziergał kontury to trochę bolało, ale to naprawdę ból do zniesienia ![]() My kobiety lepiej sobie radzimy z bólem niż faceci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Przyczajenie
|
WITAM MOŻE KTOŚ WIE JAKIE JEST DOBRE STUDIO TATUAŻU W INOWROCŁAWIU LUB TORUNIU?BYŁABYM WDZIĘCZNA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
przejrzyjcie sobie galerie tych artystow np : http://2009.tattoojam.co.uk/Artists http://www.boristattoo.zalaszam.hu/en/galeria.html http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=184198295 http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=336513682 http://viewmorepics.myspace.com/inde...iendID=6266317 http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=168214346 http://viewmorepics.myspace.com/inde...endID=69299111 http://viewmorepics.myspace.com/inde...lbumId=2249255 http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=111946440 http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=100337210 http://viewmorepics.myspace.com/inde...lbumId=1258287 http://viewmorepics.myspace.com/inde...endID=76054674 http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=225463189 http://viewmorepics.myspace.com/inde...ndID=248404397 ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- bardzo ladny - warto chyba napisac gdzie i u kogo go zrobilas i wrzucic zdjecie jak wyggladalo to wczeniej ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Edytowane przez elanie Czas edycji: 2010-06-07 o 12:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
teraz po zagojeniu wygląda tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, chcę sobie zrobić tatuaż na karku jak Victoria Beckham
![]() Edytowane przez sugarcane Czas edycji: 2013-01-06 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie czy ktoras z was ma moze tatuaz na nadgarstku?? bo zastanawiam sie wlasnie nad czyms malutkim w tym miejscu (wypatrzyalam bodajze u evy longori ze ma w tym miejscu) ale nie wiem... boje sie ze w tym miejscu moze cos sie stac bo sa tam zyly no i cienka skora ze bardzo boli...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tatuaż na nadgarstku. Zrobienie trwało tak krótko że nawet nie zaczęło mnie porządnie boleć
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie...do dziewczyn mających tatuaże w widocznych miejscach
czy ukrywacie je w pracy? ja mam tatuaż na ramieniu i wstydzę się chodzić do pracy w bluzkach na ramiączkach i w krótkim rękawku. boję się, że to sie pracodawcy nie spodoba, teraz po latach trochę żałuję, że nie wybrałam innego miejsca na mojego smoka...
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Nie ukrywam, ale to ja jestem właścicielką swojej firmy
![]()
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny!
mam kilka pytań dot.tatuażu rzecz jasna ![]() 1. czy taki tatuaż boli bardziej niż w innych miejscach typu ramie? tam jest wrażliwa skóra i kość ![]() 2. Ile taki tatuaż może kosztować orientacyjnie 3. dużo czytałam o tym tatuażu i miejscu żę np. szyko się zmywa itd czy to prawda?? będę wdzięczna za odpowiedzi i inne rady ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.