![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tatuaż
ja mam na łopatce konika morskiego -bolało / bolą szczególnie kontury-mnie bolało tak jakby mi ktoś wyrzynał wzór żyletką , wypełnienie można porównać do drapania paznokciem po skórze/. Dużo zależy od nastawienia psychicznego, Jeżeli bardzo chcesz mieć ten tatuaż - to spoko - ból jest do wytrzymania.
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja miałam tatuaż pięć lat i po tym czasie zaczął mi przeszkadzać i usunęłam go kosztowało mnie to sporo pieniędzy i nerwów , ale jeśli jesteś zdecydowana to rób tylko abyś nie żałowała tego jak ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
wszystkie dziewczyny piszecie o bólu itd czy zadna z was nie pomyślała o znieczuleniu?? ja mam 2 tatuaze jeden na kręgosłupie drugi na brzuchu przy kosci biodrowej i przy tym 1 uzyłam znieczulenia. jest taka maśc emla sie nazywa i naprawde nie bolalo . mozna bepośrednio u tatuażysty zamowic znieczulenie ale ja ją wykupiłam na recepte bo wtedy jest taniej oczywiscie i wiecej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
a ja nie chciałam zrobić znieczulenia.. może to głupie, ale chciałam w pełni to przeżyć. dla mnie to był swego rodzaju rytuał..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja mój pierwszy też przeżyłam "w pełni"
![]()
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
ja swoj zrobilam jakies 2 lata temu, cieszylam sie jak dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Je mam smoka na piersi, bolało, zabieg trwał prawie 3 godziny z przerwami koszt 200zł. O ile się orientuję znieczulenie może niekorzystnie wpłynąć na rozmieszczenie się barwnika pod skórą, a maść EMLA działa tylko chwilkę i jest słaba używałam ją przed makijażem permanentnym, kreski dało się wytrzymać ale brwi............... tragedia!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tatuaż na stopie
Mam pytanie:
czy ktoś ma jakieś rady/doświadczenia odnośnie tatuażu na podeszwie?? chodzi mi o to czy długo sie goi itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Mi się marzy taki.Może najwyżej bez tych gwiazdek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
A ja mam dwa jeden na łopatce- tygrys a drugi na palcu u stopy- celtyk ale wzdłuż palca. Chciałam najpierw obrączkę ale w końcu zmieniłam zdanie i tak jest bardziej inaczej niż wszyscy. Zdjątka pokażę jak tylko mąż wróci z aparatem z trasy. I powiem że na palcu bardziej boli bo to cienka skóra i kośći blisko. Na plecach to przyjemność choć wszystkio cierpnie od siedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy ciaża zniszczy mój tatuaż??Problem...
Ja tez mam tatuaz w tym miejscu co Ty pod brzuszkiem i tez sie obawiam planujemy w przyszlosci z mezem dziecko i obawiam sie ze w czasie ciazy bedzie to wygladalo okropnie.Prawde mowiac wstydze sie gdy pomysle o rodzinie nie wszyscy widza ze mam tatuaz....i jeszcze jedno czy to nie ma wplywu na stan zdrowia dziecka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
O stary temat... Pamiętam, że koleżanka robiła sobie duży tatuaz wokoł brzucha w ramach "antykoncepcji", czyli na zasadzie "nie zajde w ciaze, bo zniszcze tatuaz", wiec coś w tym jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
mnie na stopce praktycznie nie bolal (ale z tym podobno bywa roznie), pozniej mialam klopoty bo troszke mi napuchnelo bo but mnie ciagle o to miejsce ocieral...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Ogolnie nie podobaja mi sie tatuaze, ale te na stopie sa extra. Gdyby nie bol pewnie sama bym sobie taki sprawila. macie jeszcze jakies zdjecia?
![]() |
#106 |
BAN stały
|
No własnie,więcej zdjęć.Jestem coraz bliższa decyzji,ale do końca nie jestem pewna jaki.W końcu to na całe życie.Pamięta ktoś jaki tatuaż miała babka z filmu "Dobry rok"(gra m.in Rusell Crowe)-chyba adwokat czy notariusz.Pojawiła się w filmie na momencik,ale bohater łypał na te jej stopy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Jak przeczytałam tatuaz na stopie , to az mnie zmroziło
![]() Miałam kiedys zabieg wykonywany na stopie . Nigdy więcej nie dałabym sobie tego zrobić . Lekarz na dzien dobry mi powiedział , że zabiegi na stopie są najbardziej bolesne. Nie wyobrażam sobie chodzic na tej stopie przez najbliższe 2-3 tygodnie do momentu zagojenia tatuazu . Kiedy wszystko jest napuchniete, niesamowicie bolace i sie papra. Nogi zmeczone , schodzone , spocone . Ała aż mnie stopa zabolała brrr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
moja stopa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
dziwczyny a macie może zdjęcia tatuaży na kostkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja robilam sobie niedawno wlasnie na ledzwiach i bolalo okrutnie, myslalam ze z krzesla spadne ![]() dodam ze mam tez na ramieniu i tam w porownaniu do ledzwi to gilgotalo ale da sie przezyc
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
_Magda- myslalam ze bedzie bardziej bolalo, szlam troche postresowana, moj facet mi mowil zebym sie nie poplakala w trakcie bo mu wstydu narobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem lepiej zrobić zimą i dobrym opatrunkiem zabezpieczyć przed ścieraniem przez skarpetki i obuwie.
W wakacje ciężko bo moczyć nie można, poci się, może się tusz rozlać (wyjść na zewnątrz), bo skóra rozgrzana i miękka. Osobiscie mam tatuaż na prawej nodze na dużym palcu i ma ok. 8 cm wzdłuż palca i śródstopia (hmm nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam). Moj tatuaż to nie rewelacja, prosty tribal. I jakość średnia bo robił mi znajomy, własnorobioną maszynka i tuszem pelikana ![]() Edytowane przez sava86 Czas edycji: 2011-12-16 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
sava,wklej fotke koniecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
A czy tatuaż na dolnej czesci plecow tez moze sie zniszczec ? -zmienic ?
Planuje Sobie taki zrobic ale dzieci tez chce miec w przyszlosci... nie chcialabym reszte zycia spedzic z zakrytymi plecami... Hmm... sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem to niepowinnas sie przejmowac tatuazem najwyzej jakos Ci go poprawia ![]() a ja zycze aby motylek zostal taki jaki jest ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
zalezy gdzie dokladnie na stopie chcesz... ja gdy robilam moj pierwszy tatuaz to dziewczyna robila na srodku stopy i mowila zee bardzo bolalo...
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja robiłam tatuaż latem 2 lata temu, mój TŻ robił część swoich latem i nic się złego nie dzieje ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Marzy mi się tatuaż na stopie. Z roku na rok obiecuję sobie na urodziny i jak do tej pory zawsze mam coś ważniejszego do kupienia.
Jak tak dalej pójdzie to może na 50-te uda mi się zrobić ![]() Jeden tatuaż już mam. Nie powiem ,żeby bardzo bolało niemniej jednak pan musiał na chwilę przestać bo myślałam,że zemdleję. Wyobraziłam sobie (przy tatuowaniu czuć jakby takie skrobanie) , że pan skrobie mi żyletką po kości. Fuj !!! I słabo mi się zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.