![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Szklany ekran a nasze maluchy
Witam! Widzialam na jednym z portali reklame dotyczaca promocji na programy dzieciece w n-ce, jestem zainteresowana bo pakiet jest darmowy, nie wiem tylko czy znajdę tam kanały dobre dla 3 i 5 latka
Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem tu całkiem nowa, ale zainteresowana jestem waszą opinią na temat oglądania telewizji przez wasze dzieciaki. Czy któraś z forumowicze jest użytkowniczką w/w telewizji i może się wypowiedzie coś na ten temat? Sama jestem matką dwójki dzieci i niebardzo wiem jakie stanowisko zając. Mamy pare kanałów dziecięcych w kablówce, jednak jest to mało i poszukujemy jakiejś odmiany. Czasem wystarczy książka przeczytana na dobranoc, lecz niekiedy ani ja, ani mąż po prostu nie mamy czasu aby ogarnąc to wszystko. POMOCY! Proszę o wyrozumiałośc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szklany ekran a nasze maluchy
Moi rodzice chcą skorzystać z tej promocji, szkoda tylko że trwa przez jeden dzień, może być trudno się dodzwonić. Siostra jest malutka (5lat) ogląda TV umiarkowanie, bo właściwie w zwykłej telewizji nic ciekawego nie ma. Namawiałam rodziców na n-kę już wcześniej, ale dopiero na ta promocja ich skusiła. Co do kanałów to nie jestem pewna co tam dają w dziecinnym, bo zawsze bardziej skupiałam się na tych młodzieżowych, ale na pewno jest JetixPlay, Boomerang, przed którym ciągle widzę moich siostrzeńców :/ i BabyTV więc dla maluszka bedzie ok. Najlepiej sprawdź na stronie, pewnie jeszcze coś jest o czym zapomniałam.
Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szklany ekran a nasze maluchy
dziękuję za odzew
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziecko i telewizja . Pozwalać, by oglądało czy nie?
Ja liczę, że moja sis będzie sie dobrze bawić przy Jetix Play, przeczytałam w necie że są tam bajki Disney'a - a Aśka je uwielbia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
elsinoe ja mam jetix play i musze powiedziec ze ani razu nie leciały tam bajki disney'a.Mój syn lubi oglądac bajki na tym kanale ,takze jestem zoorientowana.
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, słuchajcie. Podjęłam "męską" decyzje, zadzwoniłam o 10 rano do nki, bardzo miła pani wytłumaczyła mi wszytko ipotwierdzła informacje o promocji. teraz pozostanie mi tylko czeac na aktywowawanie kanałow, nie pozostaje nic innego, jak cieszc się nowym nabytkiem. jak to funkcjonuje w rzeczywistosci bede informowac na dniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Jedyna bajke jaka oglada moja 20 miesieczna corka to Ulica Sezamkowa. Ogladamy ja razem wiec wszystko kontroluje co sie dzieje w telewizorze. Nigdy nie pozwole jej na ogladanie programu jetix, poniewaz bajki ktore sa tam emitowane sa przerazajace. Nie rozumiem mam ktore pozwalaja aby ich pociechy ogladaly takie bajki.
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Mnie przeraża jak rodzice pozwalają niemowlęciu patrzeć w telewizor, sami są czasem pochłonięci programem tak, że noszą dziecko na rękach i patrzą w ekran. Telewizor od rana do wieczora jakby to był jakiś bóg. A jeszcze jak maluszek ma problemy ze snem a mamusia nie rozumie, że to może z nadmiaru bodźców... Ale przecież serial sam się nie obejrzy
![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie się wtrącić, mimo że temat odgrzebany.
![]() Na pierwszej stronie ktoś opisał swój punkt widzenia z pozycji dziecka, które często ogladało tv. Ja akurat miałam odwrotnie, rodzice na nic mi nie pozwalali, jesli chciałam obejrzeć głupią dobranockę to musiałam być mega grzeczna, wszystko robić i mieć chyba z 10 pozwoleń od taty... ![]() Efekt tego był taki, że oczy i tak mam zepsute (-4,5 na oba oka), a gdy tylko wyprowadziłam się od rodziców to pudło chodziło u mnie non stop, bo nie mogłam się nacieszyć tą "wolnością" i tym, że mogę... Więc przesada w żadną stronę nie jest dobra. ;/ Mnie wkurza mój małż, która jeśli jest sam z naszą córką to tv jest własciwie ciągle włączone... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.