Dziecko i telewizja . Pozwalać, by oglądało czy nie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-30, 21:31   #31
emo
Przyczajenie

Szklany ekran a nasze maluchy

Witam! Widzialam na jednym z portali reklame dotyczaca promocji na programy dzieciece w n-ce, jestem zainteresowana bo pakiet jest darmowy, nie wiem tylko czy znajdę tam kanały dobre dla 3 i 5 latka
Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem tu całkiem nowa, ale zainteresowana jestem waszą opinią na temat oglądania telewizji przez wasze dzieciaki. Czy któraś z forumowicze jest użytkowniczką w/w telewizji i może się wypowiedzie coś na ten temat? Sama jestem matką dwójki dzieci i niebardzo wiem jakie stanowisko zając. Mamy pare kanałów dziecięcych w kablówce, jednak jest to mało i poszukujemy jakiejś odmiany. Czasem wystarczy książka przeczytana na dobranoc, lecz niekiedy ani ja, ani mąż po prostu nie mamy czasu aby ogarnąc to wszystko. POMOCY!

Proszę o wyrozumiałośc
emo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 12:48   #32
elsinoe
Raczkowanie

Dot.: Szklany ekran a nasze maluchy

Moi rodzice chcą skorzystać z tej promocji, szkoda tylko że trwa przez jeden dzień, może być trudno się dodzwonić. Siostra jest malutka (5lat) ogląda TV umiarkowanie, bo właściwie w zwykłej telewizji nic ciekawego nie ma. Namawiałam rodziców na n-kę już wcześniej, ale dopiero na ta promocja ich skusiła. Co do kanałów to nie jestem pewna co tam dają w dziecinnym, bo zawsze bardziej skupiałam się na tych młodzieżowych, ale na pewno jest JetixPlay, Boomerang, przed którym ciągle widzę moich siostrzeńców :/ i BabyTV więc dla maluszka bedzie ok. Najlepiej sprawdź na stronie, pewnie jeszcze coś jest o czym zapomniałam.

Pozdr.
elsinoe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 21:18   #33
emo
Przyczajenie

Dot.: Szklany ekran a nasze maluchy

dziękuję za odzew. Przegląłam tę stronkę i trafiła na link do konferencji nt programów dzieciecych, potwierdziło się to co mowiłas, a zainteresowały nie programy nowe -DaVinci (to jest nazwa tymczasowa) i kidsCo, oba promują naukę poprzez zabawę. myślę, że smiało moge pozwlic dzieciakom na oglądanie takich programów do woli...no może bez przesady. Nie pozostaje mi nic innego, jak jutro zadzwonic do n i sprawic dzieciakom niespodziankę - ciekawe czy uruchomią to od ręki.

pozdrawiam
Stary 2007-06-01, 14:18   #34
elsinoe
Raczkowanie

Dot.: Dziecko i telewizja . Pozwalać, by oglądało czy nie?

Ja liczę, że moja sis będzie sie dobrze bawić przy Jetix Play, przeczytałam w necie że są tam bajki Disney'a - a Aśka je uwielbia Pewnie dzisiaj będę miała wieczór bajkowy z siostrą, o ile rodzice wykupili już n-kę i dostali pakiecik.
elsinoe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 14:46   #35
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

elsinoe ja mam jetix play i musze powiedziec ze ani razu nie leciały tam bajki disney'a.Mój syn lubi oglądac bajki na tym kanale ,takze jestem zoorientowana.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 15:42   #36
emo
Przyczajenie

Słuchajcie, słuchajcie. Podjęłam "męską" decyzje, zadzwoniłam o 10 rano do nki, bardzo miła pani wytłumaczyła mi wszytko ipotwierdzła informacje o promocji. teraz pozostanie mi tylko czeac na aktywowawanie kanałow, nie pozostaje nic innego, jak cieszc się nowym nabytkiem. jak to funkcjonuje w rzeczywistosci bede informowac na dniach
Stary 2007-06-04, 14:16   #37
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Jedyna bajke jaka oglada moja 20 miesieczna corka to Ulica Sezamkowa. Ogladamy ja razem wiec wszystko kontroluje co sie dzieje w telewizorze. Nigdy nie pozwole jej na ogladanie programu jetix, poniewaz bajki ktore sa tam emitowane sa przerazajace. Nie rozumiem mam ktore pozwalaja aby ich pociechy ogladaly takie bajki.

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-24, 09:53   #38
asta9126
Zadomowienie

Mnie przeraża jak rodzice pozwalają niemowlęciu patrzeć w telewizor, sami są czasem pochłonięci programem tak, że noszą dziecko na rękach i patrzą w ekran. Telewizor od rana do wieczora jakby to był jakiś bóg. A jeszcze jak maluszek ma problemy ze snem a mamusia nie rozumie, że to może z nadmiaru bodźców... Ale przecież serial sam się nie obejrzy
Stary 2013-03-25, 12:46   #39
No air
Zakorzenienie

Pozwolę sobie się wtrącić, mimo że temat odgrzebany.
Na pierwszej stronie ktoś opisał swój punkt widzenia z pozycji dziecka, które często ogladało tv.
Ja akurat miałam odwrotnie, rodzice na nic mi nie pozwalali, jesli chciałam obejrzeć głupią dobranockę to musiałam być mega grzeczna, wszystko robić i mieć chyba z 10 pozwoleń od taty...

Efekt tego był taki, że oczy i tak mam zepsute (-4,5 na oba oka), a gdy tylko wyprowadziłam się od rodziców to pudło chodziło u mnie non stop, bo nie mogłam się nacieszyć tą "wolnością" i tym, że mogę...

Więc przesada w żadną stronę nie jest dobra. ;/

Mnie wkurza mój małż, która jeśli jest sam z naszą córką to tv jest własciwie ciągle włączone...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości