![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Teneryfa-Puerto de la Cruz-na Wielkanoc
Mieszkam w miejscowości El Medano, jest to miejscowość gdzie też jest piekna plaża, a miejscowość ta słynie głównie z tego że jest najbardziej więtrzną plażą na całej Teneryfie i zjeżdzają się nią głównie wildsurferzy i paralotnie.
Na Teneryfie polecam wszystkim zwiedzić przede wszystkim: -wulkan El TEide, który jest usytuowany na samym środku wyspy, można zwiedzić jego krater, ponieważ jest tam kolejka górska która tam wjeżdza (bilet ok. 30 euro), ale warto go zwiedzić, -Loro Park-czyli park rozrywki, najlepiej zaplanować na cały dzień ponieważ jest tam zmóstwo zwiedzania, pokazy delfinów, fok, papug, przepięknych tygrysów bengalskich. Park znajduje się w stolicy Teneryfy, czyli Santa Cruz. Z las Americas autostradą jedziie się ok 70 km, - Masca- przepiękne kaniony skalne, gdzie kręcone były min. sceny do "Gwiezdnych wojen", znajduje się w głębi Teneryfy, blisko wulkanu El Teide -Siam Park-następny park rozrywki, z tym że jest to park z mnóstwem zakręconych ślizgawek, super zabawa-POLECAM bilet ok 20eur -Rejs katamaranem lub statkiem (mnóstwo ofert przy plażach)- płyniesz w głąb oceanu i podziwiasz stado dzikich żyjących na wolności waleni ![]() Co to tego Hotelu, co napisałaś (las palmers?) trudno jest mi się odnieść ponieważ Teneryfa utrzymuje się głównie z turystyki i są tu same hotele, a w Americas i Crstianos jest najwięcej ponieważ są to dwie największe turystyczne miejscowości. Ale powiem ci że przeważnie jest tak że zaczynają się one od 3 gwiazdek, i coraz więcej, także uważam że nie masz się co martwić. Przy każdym hotelu jest basen (to standard). Teraz tejs bardzo ciepło 25-30 stopni, dobrez że pora deszczowa już się skończyła, bo od listopada tak do lutego dosyć dużo pada deszcz. Pytajcie o wszystko, jeśli macie wątpliwości, to co jestem w stanie odpowiem. ![]() Życzę wam przyjemnego pobytu, a po powrocie podzielcie się wszystkie wrażeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
ta stronka tez może sie przydac ![]() http://www.turismodecanarias.com/pl/...islas-canarias |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego znajomi nie chca cie odebrac, przeciez tutaj wszedzie jest blisko? Jak znasz angielski poszukaj moze czy sa jakies prywatne firmy na necie organizujace transfery nocne ne polnoc, koszt pewnie ok 50 - 60 euro , poszukaj.. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() Gomera jest niezla, nazywana wyspa jednego dnia, najczescie sa wycieczki autobusami badz jeepami organizowane koszt min 50 euro od osoby autobusem do 120 lux jeepem. Ja bylam jakies 10 razy io zawsze mie sie podobalo ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Czarne sa przeurocze, piaseczek lsni i mieni sie w sloncu przepieknie, no i ma wlasciwosci leczniecze...wiec warto sie zakopac ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() placi sie zawsze u kierowcy chyba ze mamy karte na znizki ktora nazywa sie BONOBUS, srednio 30-50% taniej. Wchodzi sie tylko i wylacznie drzwiami przy kierowcy a wychodzi tylnimi ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- ------> Nie wiem gdzie mieszkasz ale wiesz coś moze na temat tego hotelu H10 Las Palmeras Hotel teneryfa mamy tu zarezrwowana podróż poslubna. Może słyszałas jaka opinie ma ten hotel a moze go widziałaś czy faktycznie jest ładny i w koło zadbany? ------> Ile sie jedzie z Playa de las Americas do loro parku ?[/quote] W tej czesi wyspy przez ostatnie kilka lat lokalne wladze wydaly dziesiatki milionow euro aby odnowic cala infrastrukture, chodniki, promenady, kwietniki, plaze itd. polozony w cenrtum LA blisko do centow handlowych, co do opini nie znam, nie pracuje z klientami z biur podrozy, chyba ma 4*** *ale moge sie mylic. Blisko do centrum San Eugenio gdzie sa suepr perfumerie no i Mango outlet ![]() z LA do Loro bedzie min godzinka , zalezy jak ciezka noge masz na pedale, non stop autostrada. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za wszytkie informacje Cansada.
Znajomi sa na kursie jezyka hiszpańskiego wiec zajecia mocno ich ograniczaja ![]() Chyba odpuszcze sobie nocleg przy lotnisku i wsiądę w bus do Pureto ![]() Nie ma co komplikowac... Bardzo chce wjechac na El Teide... Sporo jeżdze na rowerze i przyznam że mnie zmartwiłas ![]() No ale zobacze na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie...
Jak jest na Teneryfie w Świeta Wielkanocy? Chodzi mi dokładnie o prace sklepów, restauracji czy wypożyczalni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziekuje za informacje zapisałam sobie nie które rzeczy na kartce co by pamietac. Pewnie jeszcze jakies pytania sie znajda.
----> Jakie sa koncówki wtyczek do kontaktów ?? bo w Uk sa na 3 w Pl na dwa bo nie wiem czy mam sobie kupic jakas przejsciówke np na ładowarke do telefonu?
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w hotelu wtyczki były takie jak w Polsce ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
o matko to juz jutro. Wydrukowalam sobie mapki i info o wszystkich miejscach ktore chce zobaczyc (nie wiem jak ja mam je zmiescic w 4,5dnia), rozmowki hiszpanskie (znam wloski i francuski wiec mam nadzieje ze sie dogadam ai tak wiadomo ze angielski kroluje wszedzie. ale ja lubie znac chociaz pare slowek bo tomily akcent jak ktos sie chociaz stara), check-in ju zzrobiony, karty pokladowe wydrukowane, euro zakupione. Nie mam pojecia jak ja sie spakuje (logika podpowiada wez 2 bluzeczki i polar i juz ale kobieca natura juz wybrala przynajmniej 6 outfitow hehe). Jeszcze tylko bilety na pociag z Victorii na Gatwick, podladowac ipoda, zrobic kanapki i jestem gotowa.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Wiolqn czekam na Twoj powrót i relacje z podróży
![]() Wszystko rejestruj ![]() Co do pakowania to ja zawsze staram sie ograniczać, jeżdże z plecakiem i często się przemieszczam. Potem cały ciężara na plecach nosze ![]() ...i średnio mi to wychodzi... bo jeszcze kremik, odżywka i te spodenki tez sie przydadza, ooo a ta koszulka bedzie na wieczór ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- i jeszcze jedno.. będe bardzo wdziczna jesli uda Ci sie dowiedziec jak wyglądaja Świeta na Teneryfie. Czy pracuja sklepy itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Generalnie w całej Hiszpanii Semana Santa czyli Wielkanoc wszystko jest pozamykane oprócz lokali gastronomicznych,restaura cji,nocnych klubów. Dla nich to największe święto w roku.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Aha no to świetnie
![]() Cytat:
Kochana udanego wypoczynku zycze ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Czesc my z chlopakiem bylismy na Teneryfie w grudniu bylo cudnie poprostu tam jest taki urok ze nie chce sie z tamtad wracac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Loro park na 100% odwiedzimy bo ja musze orke na zywo zobaczyc i delfiny ,podobno sa tam tez tygrysy . 1) DZIEWCZYNY a wystepuja tam jakies jadowite weze, skorpiony cos na co trzeba uwazac ??? 2) Bo rekinów to chyba tam nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#44 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Rower juz mam zarezerwowany i w piątek będzie dostarczony do mojego hotelu w Puerto... Ech, internet cudowna rzecz ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-03-27 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam!!!!!!
Teneryfa moja milosc. Ciaglle czekam na zmiane poparzenia slonecznego w zlota opalenizne hehe Jak juz sie wyspie i nadrobie wszystko to zdam szczegolowa relacje.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ale szybko ten czas minął ![]() jak się wyśpisz , opowiadaj jak wrażenia? co zwiedziliście? no i jak pogoda? na pewno lepsza niż u nas ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Czekam na info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam zaleglosci mailowe w pracy. Niesamowite czlowieka nie mam 3 dni i ma prawie 100maili grrrr. Jezeli nie zasne dzis wieczorem (bo wrocilam o 3.30 nad ranem a o 8.30 juz siedzialam w pracy) to napisze wszystko. Napstrykalismy 1000 zdjec hehe, jak wrzuce na jakis serwerek to podesle linka do poogladania. Ogolnie jest cudnie, nawet sie zaczelismy zastanawiac czy by tam na jakis rok nei wybyc. Ehhhh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana opowiadaj ze szczegółami !!! Jak ta miejscowosc las americas czy ładna, jacy ludzie , czy ładne plaze , jaka woda ? Jakie tam sa ceny tanio drogo ?? ile mniej wiecej trzeba wziasc euro . Jak wulkan itp jakie sa koncówki bo kolezanka wyzej pisala ze w hotelu miala takie jak w PL..... Tak tam ciepło ze cie opalilo wow zazdorszcze opalenizny ![]() ![]() Ile lecialas samolotem ? Zdjecia obowiazkowo ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ale padlam jak przecinak wczoraj. Szef mi zaglada przez ramie wiec szczegolowe opowiesci zostawie na dzis wieczor. na razie podrzucam link do kilku zdjatek (800 czeka na wrzucenie na serwer, wczoraj dalam rade tylko 200)
http://www.flickr.com/photos/3166373...7616044172845/ na wszystkie pytania odpowiem po pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Zdjecia sa świetne.
Ech, nie moge sie doczekac wylotu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
OK od czego tu zaczac? Juz dolatujac do Teneryfy jest cudny widok bo nad chmurami wylania sie Teide dlatego warto usiasc po prawej stronie samolotu. z Londynu leci sie okolo 4 godzin
Wtyczki sa takie jak w Polsce wiec bez problemu. Los Cristianos, Las Americas, Adeje to ciag malych plaz, jedna podobna do drugiej. Piasek jest szaro-czarny jak popiol. Bardzo szybko sie nagrzewa wiec na boso trudno chodzic. Nad sama plaza ciagnie sie deptak po ktorym mozna rowniez rowerkiem jezdzic. woda slona i blekitna i zimna. Cudnie chlodzi. Ceny, niby na wyspie jest tyko 5% podatek ale droza sie. Pewnie tak pod turystow. Buteka najtanszego wina E1,5 bochenek chleba (oczywiscie tostowe badziewie) od E1.30, butelka wody 0.90, paczka ciastek 2. Ceny w knajpkach nie sa wysokie. Nie wiem czy to tak zawsze czy dlatego ze niby poza sezonem. Set menu (3dania plus picie) zaczynaja sie od E7.50 i naprawde mozna sie najesc. English breakfast zaczyna sie juz od 1,50. Piwo od 1E, Sangria moja nowa milosc 5E za 1/2l. Wzielismy ze soba 250E na dwie osoby, co wieczor jedlismy nad oceanem w innej knajpce, wypozyczylismy rowery, oplacilismy wycieczke, i wydalismy jakies 200E. Dojazd z lotniska do Las Americas jezdzi autobus 488 spod samego wejscia lostniska. Odjezdza co godzine o kazdej pelnej godzinie. Za 2 bilety do prawie konca trasy (playa Adeje) zaplacilismy 4,50. Gdzies we wczesniejszym poscie jest link do stronki autobusowej titsa. Mozesz tam sobie sprawdzic kolejne przystanki (sa mapki). Ja wydrukowalam ten ktory byl najblizej mojego hotelu i pokazalam kierowcy a on mi powedzial gdzie wysiasc. Hotel hoteli jest mnostwo. Podobno w samym Los Christianos i Las Americas jest ponad 100 milionow miejsc hotelowych. Nasz hotel byl jakies 600m od plazy, na gorce (bo Teneryfa to jedna wielka gorka) bo drugiej stronie autostrady T1, ale to akurat nie przeszkadzalo. Wiekszosc hoteli to apartamenty, samodzielne studia z aneksemm kuchennym, lodowka, mikrofala, kuchenka, tarasem, widokiem na ocean. Kazdy hotel ma swoj basen. Za lezaczki na plazy trzeba zaplacic jakies 10E za dzien. Jest grupka ciemnoskorych chodzacych od czlowieka do czloweika i probujacych wcisnac okulary albo branzoletki, plecienie warkoczykow. Po kilku dniach robi sie to bardzo meczace, zwlaszcza ze nagabuja cie nawet jak w restauracji siedzisz. Sniadanie w hotelu kosztowalo 6E (zaplacilismy wczesniej przy rezerwacji i wynioslo niecale 4). Bufet z pelym angielskim czyli jajka, kielbaski, bekon, fasolka, drozdzowki, owoce, jogurty, wedlina, juz nawet nei pamietam co jeszcze. Mozna sie najesc ze hoho. Jednego dnia mielismy wycieczke zanim otwierano restauracje wiec przygotowali nam wyprawke na droge co bylo bardzo mile. Slonce pali. Zwaszcza miedzy 2 a 5. Pada pod calkiem innym katem wiec uwazaj. Pali nawet przez ubranie wiec bez fiiltra nie wychodzic. Ja mialam 25 a i tak mnie spalilo na raczka i juz mi sie skora lupi na plecach. Ceny produktow do opalania sa niebotyczne od 8E wiec lepiej zaopatrzyc sie w Polsce. Turysci co zabawne srednia wieku wahala sie gdzies w okolicach 70. 1 na 40 byl w wieku ponizej 30. Atrakcje jezeli tylko ma sie kase to atrakcji jest co niemiara. Na deptaku wzdloz plazy jest pelno kioskow oferujacych wszystko. I tak calodniowa wyprawa na sasiednia wyspe Gomere z lanczem to 50E od osoby. Nurkowanie na specjalnym skuterze 40E, przejazdzka na bananie za motorowka chyba 15, wyprawa jachtem na ogladanie delfinow od 16, lot na lotni ciagnietej za motorowka (10-15 minut) od 25E, wycieczki autobusowe od 11E. Rower biorac pod uwage fakt ze tam same gorki i pagorki to na rowerze najlatwiej nie jest. Mozna sie przejechac wzdloz plazy i to jest najlatwiejsza opcja. Rower mozna sobie wypozyczyc w tych kioskach na plazy od 9E za dzien, goral Trek albo Giant. Dostarcza do hotelu na umowiona godzine. Potem mozna zostawic w przechowalni bagazu i oni sobie odbiora. Jak wypozycza sie na pare dni to jest taniej. Zamkniecie jest tez. Pomoc techniczna wliczona w cene wiec dzwoni sie tylko do goscia i on przyjezdza. Auto autko mozna wypozyczyc juz za 48E za 3 dni, ubezpieczenie wliczone. Jest to calkiem dobry sposob na zwiedzenie. Oznakowanie drog jest bardzo dobre, zreszta nie ma ich znowu az tyle zeby se zgubic. Trasy w gorach, strome, jak spaghetti i waskie na jedno autko. Co jakis czas sa zatoczki gdzie trzeba przeczekac az auto z naprzeciwka przejedzie. Poczatkujacemu kierowcy odradzam. Autobus warto wybrac sie na wycieczke autobusem. Zazwyczaj jest z przewodnikiem ktory opowiada ciekawie w kilku jezykach, hiszpanski, angielski, francuski to standard. Autobus zabierze Cie spod twojego hotelu i odstawi na miejsce. Ceny zaczynaja sie od 11E np za pol dnia na wulkan. Nam niestety nie udalo sie dojechac bo droga byla zamknieta z powodu sniegu. Dojechac mozna do wysokosci okolo 2500m. Pejzaz niesamowity. Jak po katastrofie, czarna skala i kamienie, zadnej roslinki ani insekta. Temperatura tam potrafi spasc nawet o 18stopni w ciagu zaledwie godziny. Do szczytu 3500m dojezdza sie koejka w 8 minut. Wjazd 25E, troche sporo. Dojezdza sie nia do krateru, tam do samej gory brakuje 200m ale aby wejsc trzeba miec specjalne pozwolenie o ktore trzeba sie postarac w Santa Cruz. My wykupilismy sobie calodniowa wycieczke za 25E za osobe. Wulkan, a przynajmniej tak wysoko jak sie da jezeli droga jest zamknieta. Nastepnie Icod-male miasteczko na polnocy gdzie znajduje sie drzewo smocze. Bardzo ciekawy okaz, podobno kikutysiecznoletni.Trudno jest okreslic jego wiek. Sok z drzewa robi sie czerwony. Tuz pod samym dzrewem jest maly sklepik gdzie mozna za darmo sprobowac miejscowego wina, rumu miodowego (pyszosci),koziego sera. Nastepnie bylo Garachico - miasteczko zniszczone przez lawe. Bardzo smaczny obiadek za zaledwie 8E. Stamtad wyprawa do Masca - maciupkiej miejscowosci ukrytej w dolinie pomiedzy gorami. Widok niesamowity, te serpentynki z moich zdjec to wlasnie droga do niej. Ja mialam serce na ramieniu jak tam jechalismy. Nie mam pojecia jak kierowca lamal sie tym autobusem na zakretach, ale to lepsze niz kolejka gorska. Po drodze do domu ostatnim przystankiem bylo Los Gigantes - wysokie 800m klify ktore najlepiej wygladaja od strony morza, wiec planujac wycieczke statkiem mozna sie zainteresowac aby mial je w swoim programie. Warto wybrac sie do Loro Park na polnocy wyspy - wycieczki od 25E z wiczonym wejsciem. to park rozrywki z pokazami delfinow, najwiekszym pingwinarium na swiecie itd. Wycieczki odbywaja sie zazwyczaj w rozne dni wiec warto sie wczesniej zainteresowac Statki wyplywaja z portu w Los Christianos. Gomera - 55minut, cena w okolicach 50, krotkie wyprawy od 15 Parki rozrywki blisko Las Americas jest Aqualand- szalenstwo na zjezdzalniach i Jungle Park - male Safari.Moga cie zamknac w klatce z malpami. Jezdza bezplatne autobusy ktore dowoza do parkow. Ale ceny nie wiem- www.aguilasjunglepark.com www.aqualand.es Jest Siam Park www.siampark.net i park kaktusowy - wstep okolo 6E. Nieskonczone szlaki trekkingowe. Idac od strony Las Americas,, mijajac Los Christianos i port dochodzi sie do takiego niepozornego wzgorza z ktorego prowadzi szlak na gore. Nie jest zbyt trudny (wdrapalismy sie tam z rowerami - glupki) wejscie zajmuje jakies 40 minut max a widok jest niesamowity.Stamtad mozna wejsc jeszcze wyzej, cale wejscie na szczyt zajmuje jakies 1,5h,, pamietac ze na gorze jest dosyc zimno. Wieczorem robi sie dosc chlodno bo od oceanu wieje Ale sie rozpisalam. Pora spac. To tyle mi sie udalo w 5 dni dowiedzec. Jak cos pominelam to pytac. sysunia, owca jak sie wasze hotele nazywaja? to zaraz sprawdze na mojej mapce i wam powiem gdzie to i odpowiednie zdjecie plazy podesle
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-03-31 o 23:17 Powód: dopiseczek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Kochana super relacja az ci zazdroszcze
![]() A co warto przywiesc z teneryfy jakaś pamiatke kupiłaś ?? Sa tam karaluchy ?? bo ja nie cierpie insektów a kumpela mi nagadała ze jak była na Canarach to było tego multum na dworze i w domku ktory wymajmowali - spotkałaś sie z tym dziadostwem ? tam na polu to kij mu w nery ale w hotelu ![]() Fajniutko zdziwilo mnie tylko ze o tej porze tak tam grzeje bo na zdjeciach chmury takie jakby bylo z 20 stopni i zimnooo hihi. Widzialas delfina ?;p
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Hej wieczorkiem zerkne na mapke.
Insektow to tam nie bylo. Jeden komar mi sie trafil w pokoju i to wszystko. Sloneczko grzeje jak szalone. Zdjecia sa przewaznie z wycieczki w gory dlatego te chmury. wyspa jest podzielona na polnocna i poludniowa czesc, oddzielona gorami. Cala wilgosc i chmury zatrzymuja sie w gorach i na poludnie juz nic nie dociera. Podobno na poludniu pada tylko przez max 15 dni w roku. roslinnosci na polnocy jest zielona i soczysta a na poludniu palmy i kaktusy delfinow nie widzialam bo zabraklo nam czasu na wyprawe stateczkiem. nastepnym razem, bo zamierzam tam wrocic sa sklepy z pamiatkami ale ja nic nie kupowalam. jest bizuteria wyrabiana z mineralow jakie mozna na wyspie znalezc, ceramika, miejscowe trunki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja parę razy na ulicy spotkałam jaszczurki, ale takie małe niegroźne. robaków w moim pokoju nie widziałam, chociaż doszły mnie słuchy , że komuś tam pokój zmieniali bo były jakieś insekty ![]() ja ja ja widziałam delfina ![]() płynąc na La Gomerę w pewnym momencie na statku zrobił się szum, ludzie zaczęli biec na tą odsłoniętą część statku do barierek , bo płynęły delfiny ![]() co do słońca, te chmury to tylko złudzenie - z tego co wiem, tam bardzo często na niebie są chmury, a słońce i tak pali jak oszalałe ![]() moja kumpela z którą byłam po I dniu miała poparzenia ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- [quote=ewulinek@vp.pl;1171 5434]to i ja Ci odpowiem o moich wrażeniach ![]() ja parę razy na ulicy spotkałam jaszczurki, ale takie małe niegroźne. robaków w moim pokoju nie widziałam, chociaż doszły mnie słuchy , że komuś tam pokój zmieniali bo były jakieś insekty ![]() ja ja ja widziałam delfina ![]() płynąc na La Gomerę w pewnym momencie na statku zrobił się szum, ludzie zaczęli biec na tą odsłoniętą część statku do barierek , bo płynęły delfiny ![]() co do słońca, te chmury to tylko złudzenie - z tego co wiem, tam bardzo często na niebie są chmury, a słońce i tak pali jak oszalałe ![]() moja kumpela z którą byłam po I dniu miała poparzenia a jeszcze odnośnie pamiątek - ja przywiozłam likiery bananowe, pyszne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Witaj,
Ja śpie w hotelu Acuario w Puerto de la Cruz. Za rower na 3 dni w mojej miejscowosci chca 30 euro. A o świetach udało Ci sie cos dowiedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te wasze opowiesci az sie rozmazylam a tu jeszcze 5 miesiecy nie wytrzymam
![]() Ja pewnie jakas bizu.... przywioze , moze cos z teneryfy jakas ceramike na pamiatke - zobaczymy. Zazdroszcze tych widoków , delfinów aaaaa ja chce juz ![]() Jaszczurki to ok najgorzej u mnie to z robakami i Pajakami !!!
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu o świętach po hiszpańsku : http://przewodnik.onet.pl/1238,1858,...5,artykul.html http://www.webtravel.pl/hiszpania/96...-po-hiszpansku
::: it's crazy, dreams amaze me... strange dreams. love dreams. hate dreams. don't wanna' know when I'm awake ::: Edytowane przez ewulinek@vp.pl Czas edycji: 2009-04-01 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.