|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów
Praline witaj w gronie zachwyconych jedwabiem CHI!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Witajcie
![]() I ja musze sie zgoscic z praline co do sprayu babyliss pro. JEST WSPANIALY! Jest to najlepszy kosmrtyk do prostowania wlosow jakikolwiek mialam, a uzywalam i przetestowalam ich wiele. Na pcozatku mialam fioletowa serie SUNSILK-zawiodlam sie bardzo, pozniej rozowa seria LOREAL-przecietna, az wreszie trafilam na spray BABYLISS i jestem zadowlona. Kupilam go w sklepie fryzjerskim za 50 zl, ale nastepnymr azem jak sie skonczy to kupie na allegro. Uzywam go razem z jedwabiem BIOSILK , spray Babyliss i prostownica SCP.Efekt jest jak po wyjsciu od fryzjera-wlosy gladkie i lsniace. Teraz zastanawiam sie na zakupem szmponu rowniez z tej serii. POLECAM wsxzystkim wizaznkom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
ojj kusicie tym sprayem bybliss
![]() ![]() Polecam ![]() A co do sprayu.. mimo ze mam balsam biosilka, fekkai to chyba jeszcze skusze sie na ten spray, jak szalec to szalec ![]()
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
eco cerion]
D ![]() Edytowane przez Mysia_ Czas edycji: 2007-11-23 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kondycje ich oceniam na dość dobrą(4+)...dokładnie rok temu miałam robioną dekoloryzację-wtedy ich stan był fatalny(suche, szorstkie;/) Suche tak mocno już nie są, przetłuszczające się też nie...chyba raczje normalne ![]() Prostownica nawet je tak nie pali, jak jej poprzedniczka sklepowa Philipsa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
|
Cytat:
Ja mam wlosy cienkie,gdy schna bez szukarki burza lokow, a po wysuszeniu suszarka siano wiec na pewno nie sa proste ![]() Polecam babyliss z pelna odpowiedzialnoscia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
ja zwkle nie susze wlosow.mam lekko falowane,takie siano na glowie
no i wczoraj bylo zimno w domu wiec postanowilam wysuszyc wlosy....i tu szok.nie uzywalam zadnych pianek i lakierow,nawet odzywki a moje wloski zrobily sie prosciutkie jak bym dopiero wyszla od fryzjera po prostowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wiecie, ale obserwowałam pewną aukcję na allegro właśnie ze sprayem Babyliss i jeszcze 4 dni temu z 15 sztuk kupiono 4, a dzisiaj- aukcja zakończona! Wszystko sprzedane... oj wizażanki robią dobrą reklamę!
SANETKA- a czego używałaś?? Bo nie mogłam znaleść co chwalisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
nic nie uzylam i dlatego mnie to zdziwilo.nie mam zdrowia do stosowania tych roznych preparatow do prostowania,moim wlososm nie pomagaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów
Cytat:
swoja droga pytalam o serie Babylissa w pobliskiej hurtowni fryzjerskiej i nie mieli-pani powiedziala,ze nigdy jeszcze nie slyszala o tej serii ![]() a teraz to chyba wybiore sie tam ponownie popytac o ten nowy jedwab... dziewczyny a miala ktoras z was ten z czerowna zakretka i bedazz <czy jakos tak>,pachnacy melonem i moglaby porownac? ciekawi mnie,ktory sie lepiej sprawdza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=138209 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak byłam najpierw u dobrego fryzjera na farbie i ścięciu to polecił mi serię do salonów fryzjerskich Kerastase. Kupiłam ją i jak potem poszłam do tańszego na podcięcie końcówek to baba mi powiedziała, że "nigdy nie słyszała o tym Kerastase" ![]() ![]() hahaha dobre, ja nawet nie jestem fryzjerką a znam tą firmę od dawna... Więc jak babka mówiła Tobie, że nie słyszała jeszcze o tej serii to będziesz musiała chyba na allegro poszukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie to mi sie marzy jedwab dzialajacy jak krysztalki alfaparfu w cenie 5 zlotych za buteleczke ![]() Cytat:
![]() a co do Babylissa to faktycznie rozjerze sie na allegro,moze uda mi sie trafic na jakis z tych produktow w licytacji,ale to chyba dopiero blizej urodzin,bo po swietach portfel wyglada marniutko ![]() narazie poslucham waszych opinii ![]() a po jedwab wybiore sie tak czy siak-taka pociecha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma to jak 'profesjonalna' obsługa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście w hurtownii jest za 11zł myślałam że ich wyśmieje tam ![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
nie wiem ile na allegro, ale przeciez praktycznie wyjdzie chyba taka sama cena bo na allegro jeszcze placisz przesylke..
![]() |
![]() |
#347 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
JEDNE Z NAJGORSZYCH:
Hot Liss Loreal (rozwe) Loreal (takie niebieskie), długotrwałe cos tam cos tam pisalo fluid Joanna effect.net mleczko bielanda Proste jak drut Absolutnie nie polecam tego kupować, strata pieniędzy i tyle. No może jeszcze hot liss ujdzie w tłumie, ale żadna rewelacja. Na droższe kosmetyki mnie nie stać więc nie p[róbowałem. Jednak prostując włosy u fryzjera wiem że dobre jest krem tecni.air iron finish Loreal(czarny) oraz krem wygladzajacy tecni.air loreala (bialy). Ale do codziejnnej pielegnacji używam zachwalanego już ,wcześniej Chi Silka. Coś wspaniałego, choć i tak to jeszcze nie to. Jednak nestety włosy się do niego przyzwyczajają, a szkoda..... Generalnie i tak jednak sądze, że powinno się zacząć temat od fundamentów, czyli szamponów i odżywek. Tylko dzięki szamponowi Loreala Absolute Repair moje włosy do dzisiaj żyją. Były w tragicznym stanie po rocznym prostowania, a ten szampon sprawił cud! Tanią odżywkę jaka mam to Matrix sleek.look. Ale nic specjalnego. Co prawda jest nieporónywalnie lepsza od zwykłych drogeryjnych odżywek, ale to nie to. Jak uzbieram więcej kasy to kupię sobie cos z Loreala Professionnela, pewnie absolut repair albo liss extreme(maske). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Na mnie Hot Liss tez jakos niespecjalnie dziala, lepsze wlosy mialam jak wyprostowalam bez niczego. Bielenda to totalna porażka, stoi w łazience i się marnuje. Teraz wypróbuję zachwalanego Kallosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w 100% Jedyny plus Hot Lissa to zapach, czego natomiast nie można powiedzieć o Joannie - największy bubel jaki spotkałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zakupu polecam poszperac na allegro-mozna kupic np.mniejsza pojemnosc lub odkupic okazyjnie od kogos komu nie podpasuje-wowczas cena czesto nie jest o wiele wyzsza niz zwyklych sklepowych odzywek typu GlissKur czy Pantene,a efekt, moim zdaniem,nieporwnywalny:eh em: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Dot.: coś wspomagajęcego prostowanie włosów
Przestudiowałam chyba całe forum o prostowaniu włosów i puszeniu się ich podczas wilgoci... Mam okropne kręcone, sianowate i zniszczone włosy. Kupiłam efalocka flat champa+wellę dwufazową+jedwab CHI, ale czegoś mi brakowało. Postanowiłam poeksperymentować i kupiłam sobie piankę tafta czerwoną ( nadaje połysk i chroni przed ciepłem) i lakier tafta też czerwony (nadaje połysk i chroni przed wilgocią), do końca nie byłam przekonana co do ich skuteczności ale zaryzykowałam. Umyłam włoski, dałam im podeschnąć. Gdy były lekko wilgotne nałożyłam piankę i suszyłam na okrągłą szczotkę. Następnie przejechałam prostownicą (byle jak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Przetestowałam pro liss, rzeczywiście włoski są po nim super, typowy kosmetyk do stylizacji, bardzo na + w porównaniu z chi farouka. Chi jest bardziej odżywką, a stylizuje słabo.
Niestety kupiłam u nieuczciwego sprzedawcy na allegro, dostałam połowę spray'u, bo reszta się wylała w transporcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
musze powiedziec ze ja takze posiadam hot liss i nie jestem az tak bardzo zadowolona..moze troche lepiej sie prostuje..ale nic nadzwyczajnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
hmmm .. czesc
![]() tak przeczytalam cale forum .. i zastanawiam sie nad kupnem tego sprayu Baby liss .. ![]()
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
![]()
ja wlasnie tez sie zastanawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
moje tez sie pusza! jakos po zastosowaniu sprayu to znika i wlos jest gladki i sliski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
Dot.: preparaty wspomagające prostowanie:)
A ja mam następujący problem... mam wlosy długości tak troszke za ramiona z przodu wycieniowane tak ze najkrótsze włoski sięgają do policzków no i mam problem z prostowaniem a raczej z tym co dzieje sie po prostowaniu bo wywijaja mi sie one na zewnątrz i to obojetnie czy te krótsze czy te dłuższe z tyłu... znacie moze jakies dobre kosmetyki zeby jakos utrwalic efekt prostowania i zeby sie nie wywijaly? dodam tylko ze moje włosy wcale nie sa krecone tylko własnie wywijaja sie w różne strony i nie pomagaja na to zadne lakiery szczególnie kiedy wyjde na dwór... prosze o jakąs pomoc...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.