preparaty wspomagające prostowanie- wątek zbiorczy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-15, 20:29   #361
aaluniaa88
Rozeznanie

Dot.: Odkryłam cudowny kosmetyk do prostowania włosów

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A utrwalasz lakierem?? Ja zawsze i nigdy nie mam problemu z wywijaniem sie wlosow, nawet na dyskotece Polecam lakiery L'oreala Studio Line.Cena okolo 11-15 zł (teraz jest promocja w Rossmanie -11 zł). Po prostowaniu zawsze utrwalam lakierem, kiedy lakier wyschnie to przeczesuje wlosy grzebieniem i wogóle go nie widać.

nie nie utrawalam .. one sa w ogole suche itp jestam zla.. na dodatek sa zle obciete i nie chce sie dobrze prostowac :/
ale zobacze czy lakier pomoze

Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból.
Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu.
Tylko tu mogę kochać o tak.
Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech..

aaluniaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 07:18   #362
Sara1
Raczkowanie

Ja sie skusiłam i kupiłam babyliss .No zapach to mi sie wogóle nie podoba ale to przeżyje bo wszystkie inne wymagania spełania w 100 % .Włosy po nim błyskawicznie sie prostują sa sypkie i lśniące- hot liss tylko przetłuszczal i po nim włosy wyglądały okropnie . Warto go wypróbowac.
Sara1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-19, 11:58   #363
AniaBrunetka
Rozeznanie

a ten szampon loreala absolute repair ile kosztuje? bo ja uzywam drogeryjnych typu fructis, wlasciwie zawsze mialam problem z doborem szamponu profesjonalnego bo nie wiem ktory bedzie dobry a nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto...
Stary 2007-01-19, 16:33   #364
majorka:)
Rozeznanie

ja tez uzywam co drugi dzien prostownnicy.uzywalam Susilk i jest do baniiii!!!!!!!!!!
majorka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-19, 17:24   #365
Kosmetiko
Przyczajenie

Ponieważ zajmujemy się sprzedażą profesjonalnych produktów do włosów, depilacji i opalania, służę poradą w tym temacie. Mogę również postarać się o dość duże rabaty
Kosmetiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-20, 19:09   #366
gleszczynka
Przyczajenie

mam pytanie czy ktos moze wie gdzie mozna dostac ten preparat babyliss pro liss w angli poniewaz nie moge go nigdzie znalezc a bardzo mi na nim zalezy dziekuje za pomoc z gory
gleszczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-26, 19:39   #367
e91nat
Przyczajenie

GG do e91nat
Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą

Ja obecnie uzywam fluidu prostujacego od Joaanyy. I powiem ze spisuje sie calkiem calkiem Mam zwylka ceramiczna prostownice ktora straaaaaasznie zniszczyla mi wloski dlatego stwierdzilam ze musze ja ograniczyc :P Teraz wystarczy ze umyje wieczorkiem wloski ,naloze fluid uloze zelem grzywkę i wycieniowane wloski po bokach(zawsze mi sie wywijaja) i rano mam z glowy prostowanie Jak narazie jestem zadowolona,ale szukam czegos co utrzyma efekt nawet przy duzej wilgotnosci... polecacie cos? bussska
e91nat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 13:42   #368
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

ja też się chyba skuszę na całą serie babyliss pro bo naprawde widzę że są dobre jak tak reklamujecie

3.11.2012 killerek zaczęty -3 za mną
karaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 16:00   #369
praline
Zakorzenienie

karaa86
ja jestem baardzo zadowolona z tej serii i lubie jak ludzie komplementują mi włosie

kurcze..nie moge zalaczyc fot
praline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 19:09   #370
Celestia
Zakorzenienie

Zainspirowana licznymi tutaj opiniami, dotyczącymi owego cudnego kosmetyku Babyliss pro liss, postanowilam uszczuplić moje konto i zamowilam sobie ten spray z allegro przyjdzie najprawdopodobniej dopiero w pt ale jak tylko wypróbuję go na sobie, efekty opiszę
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 00:03   #371
JoGlo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
odświeżam wątek:
Otóż kusi mnie zakup szamponu, odżywki i sprayu z serii BaByliss Pro Liss.
Używałyście ich może? Boję się żeby to nie były jakieś badziewne kosmetyki
http://allegro.pl/item151467435_baby...y_250_ml_.html

Ja 2 miesiące temu kupiłam cały komplet. S
pray jest niezły, niestety okazał się nieszczelny i przy potrząsaniu (co jest konieczne) wylewał się. Całe szczęście, że miałam inną butelkę z atomizerem i mogłam go przelać.
A z szamponu i odżywki wcale nie jestem zadowolona - są malo wydajne, włosy po odzywce nie są wygładzone, kiepsko się rozczesują. Ale to jeszcze nic, bo właśnie dostałam strasznego łupieżu i to od tych kosmetyków, bo nic innego nie uzywam. A jestem osoba, ktora NIGDY nie miała łupieżu. Wiec szamponu i odzywki stanowczo nie polecam, a spray jest fajny, o ile traficie na dobra butelkę.
Pozdrawiam
JoGlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 07:02   #372
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoGlo Pokaż wiadomość
Ja 2 miesiące temu kupiłam cały komplet. S
pray jest niezły, niestety okazał się nieszczelny i przy potrząsaniu (co jest konieczne) wylewał się. Całe szczęście, że miałam inną butelkę z atomizerem i mogłam go przelać.
A z szamponu i odżywki wcale nie jestem zadowolona - są malo wydajne, włosy po odzywce nie są wygładzone, kiepsko się rozczesują. Ale to jeszcze nic, bo właśnie dostałam strasznego łupieżu i to od tych kosmetyków, bo nic innego nie uzywam. A jestem osoba, ktora NIGDY nie miała łupieżu. Wiec szamponu i odzywki stanowczo nie polecam, a spray jest fajny, o ile traficie na dobra butelkę.
Pozdrawiam
Moze trafilas na jakas feralna serie? Mozliwe, że to tez sprawa wlosow-kazda z nas ma inne i nie da sie wszystkim jednakowo dogodzic
Nie mniej jednak dla mnie ta seria jest cudowna i jestem z niej bardzo zadowolona! Przykro mi, że Ty mialas z nia takie przeboje

A to moje wloski :
wlosie1.JPG wlosie2.JPG
praline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 08:11   #373
Groszek@
Raczkowanie

Kosmetico to ile musialabym zaplacic za cala serie babyliss?? jezeli zamawialabym u Ciebie??
Groszek@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 20:01   #374
!gusia!
Przyczajenie

Dot.: coś wspomagajęcego prostowanie włosów

a co polecia do stosowania na sucho?
!gusia! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 21:44   #375
!gusia!
Przyczajenie

Dot.: preparaty wspomagające prostowanie:)

jest może osoba która stosowała ten 2fazowy program welli do prostowania? myslicie ze warto go nabyć?
!gusia! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-04, 15:24   #376
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojra Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,jestem tu nowa
Czytam to forum od dawna,korzystam z Waszych rad ale wcześniej jakoś nie chciało mi się pisać Aż do teraz,bo muszę się z Wami podzielić moim odkryciem.
Wiem że wiele z Was prostuje włosy ( tak ja ja ) i ciągle szukacie czegoś,co sprawdzi się w 100 %. Ze mną było podobnie.
Z natury mam włosy suche,szorskie,z rozdwojonymi końcami,puszące się,ani proste ani kręcone,takie trochę falowane ( tzn końcówki się wywijają ),ogólnie beznadziejne. A już najgorzej wyglądają świeżo po umyciu,lwia,napuszona grzywa i jak jest wilgotne powietrze.
Walczyłam z tymi włosami długo,stosowałam już mnóstwo specyfików-profesjonalnych i nieprofesjonalnych-ale żaden z nich nie wygrał z moimi włosami.Obietnice producentów w większości przypadków to były puste słowa.Aż do momentu w którym odkryłam spray do prostowania BABYLISS PRO LISS.Ten preparat w połączeniu z prostownicą Gama,czyni cuda z moimi włosami Włosy dosłownie nie te same,jakby zmieniły konsystencję,stały się gładziutkie,sypkie,śliski e,lśniące jak tafla lustra,żaden kosmetyk wcześniej nie dał takiego efektu,dokładnie jak po wyjściu od fryzjera.Polecam Wam dziewczyny ten spray,to jest to czego szukałam całe życie
Jestem dokładnie za!! Wczoraj przyszedł mi ten kosmetyk z allegro, wypróbowałam i jestem absolutnie zadowolona!! Wszystko dokładnie tak jak napisałaś. Polecam
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 06:18   #377
kicia187
BAN stały

ja sie przymierzam do zakupu ,chlopak powiedzial ze mi sprezentuje na walentynki mam do wyobru sam spray plus super blyszczyk z revlona albo cala serie babyliss pro liss poradzcie mi co wybrać ,czy rzeczywiscie ten szampon z odzywka praktycznie w ogole nie ma wplywu na wlosy tylko ten spray?.Dodam ze mam dobra prosotwnice bodajze taka jaka ma zalozycielka topiku Tondeo eco cerion...,Włosy z natury bardzo gęste ,po umyciu puszą sie i elektryzuja ,z natury falowane ..sama prostownice saje efekt prostych wlosow ale sie wogole nie blyszcza ,koncowki jakies poniszczone....To co kupic sam sprawy czy cala serie?doradzcie?pozdrawiam
kicia187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 16:31   #378
KAROLCIA171
Zadomowienie

Czytajac tyle dobrych opinii o babylissie skusilam sie na niego, poniewaz juz probowalam wiele tu wymienianych kosmetykow(hot liss, kallos do prostowania, kallos olejek do zniszczonych albo jedwab, joanna) z roznymi skutkami, lecz nie bylam zadowolona do konca.
WNIOSKI:
Stwierdzam ze zawiodlam sie na nim. Rano umylam wlosy i najpierw nalozylam do prostowania odzywke z kallosa wysuszylam (strumieniem na dol zeby byly bardziej proste) i prostowalam z uzyciem babylissa i pojechalam do szkoly. Jeszcze troszke chodzilam po sklepach a byla wilgoc i w sumie wszyscy zauwazyli moje prostowane wlosy(bo zawsze do szkoly mam krecone-normalnie mam siano puszyste ale krece po myciu-moja codzienna fryzka)ale nie mega proste tylko pokrecone lekko przez wilgoc na dworze.
Nie wiem juz sama czy ja mam takie tragiczne wlosy, sprobuje z jedwabiem (jak kupie) prostowac to moze pomoze.
Mialam kiedys olejek (nie wiem czy nie jedwab)z Kallosa i gorsza-starsza-prostownice i nawet na wilgoci czasami sie nie skrecaly;/
KAROLCIA171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 11:50   #379
AniaBrunetka
Rozeznanie

moze Twoje wlosy sa po prostu suche i dlatego nie chca sie trzymac? a olejek kallosa je nawilza (bo takie jego zadanie) i w zwiazku z tym sa dluzej proste? ja jak mialam suche siano to tez za chiny nie chcialo sie wyprostowac! dopiero jak scielam sianowate koncowki to teraz jako-tako fryz sie trzyma ale i tak najlepszym kosmetykiem do prostowania pozostaje dla mnie lotion kallosa jest niepokonany i nadaje fajna objetosc moim trzem wlosom na krzyz :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-09, 17:38   #380
KAROLCIA171
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AniaBrunetka Pokaż wiadomość
moze Twoje wlosy sa po prostu suche i dlatego nie chca sie trzymac? a olejek kallosa je nawilza (bo takie jego zadanie) i w zwiazku z tym sa dluzej proste? ja jak mialam suche siano to tez za chiny nie chcialo sie wyprostowac! dopiero jak scielam sianowate koncowki to teraz jako-tako fryz sie trzyma ale i tak najlepszym kosmetykiem do prostowania pozostaje dla mnie lotion kallosa jest niepokonany i nadaje fajna objetosc moim trzem wlosom na krzyz :P
a byc moze dlatego tak sie dzieje mam ta odzywke( w sumie to nie moja tylko dla swojej kolezanki zamawiala mama)ale uzycze sie i jutro wyprobuje razem z babylissem
lotion z kallosa czyli rozumeim ze cos do psikania??tego jeszcze nie mialam, jak to wyglada??
KAROLCIA171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 18:02   #381
Groszek@
Raczkowanie

a ja wlasnie zamówilam spray babyliss i jedwab CHI.. dla mojeje przyjacióki tez z okazji ur. mam nadzieje ze bedziemy zadowolone po niedzieli wyprobuje i dam znac
Groszek@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 18:08   #382
kicia187
BAN stały

ja tez zamowilam jak tylko przyjdzie dam znać ,a jednak zdecydowalam sie na sm spray -nie cala seriepozdrwiam
kicia187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 10:47   #383
chantelle-krakow
Przyczajenie

GG do chantelle-krakow

witajcie mam pytanie, czy czekacie po spryskaniu wlosow babylissem az one wyschna, czy prostujecie je lekko wilgotne.Bo mnei sie wydaje ze jak je spryskuje babylissem to sa za mokre by je prostowac, ale sama juz nie wiem z gory dziekuje za odpowiedz
chantelle-krakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 11:15   #384
scarlettmonroe
Rozeznanie

Ja uważam,że dobrym zestawem do prostowania są kosmetyki:
szampon loreala nutrileum
odżywka płynny jedwab gliss kura
jedwab farouka
Działa na puszące się, nawet kręcące się włosy.Oczywiście razem z dobrą prostownicą I jeszcze hot liss loreala.
scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 11:51   #385
AniaBrunetka
Rozeznanie

hot liss jest straszny obciaza wlosy i jszcze trudniej jest je wyprostowac :P
Stary 2007-02-16, 12:36   #386
loca
Raczkowanie

a ten spray dlugo trzyma? bo ja z kolei prostuje jedynie grzywke , ale kiedy wyjde na wilgotne powietrze ona od razu sie skreca co mnnie strasznie denerwuje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154991

--> moj STARY watek ciuszkowy serdecznie zapraszam

loca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 13:35   #387
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

dziewczyny rozejrzyjcie sie po swojej okolicy i postaracje sie zorientowac gdzie jest blisko Was hurtownia fryzjerska bardzo czesto mozna tam kuowac detalicznie.. ja taki spray babyLissa kupilam za 34 zl chyba....

a jedwab CHI za 6,5 zl .

Henry Miller

nafie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-16, 13:57   #388
Pipi6
Raczkowanie

Hello, pozwólcie, że się wtrącę.
Na początek dokopię Hot Liss Loreala. Wygladza włosy, pachnie znośnie, łatwo sie po nim rozczesują, ale jeśli chodzi o prostowanie to żadna rewelacja. Na drugi dzień włosy sa tłuste, jeśli ktoś lubi myć i prostować codziennie to może mu podpasuje.

Te wszystkie jedwabie Biosilki to też nie dla mnie. Moje włosy są suche i zniszczone, na wierzchu są proste i cienkie, pod spodem kręcone i grube, puszą sie okropnie i w ogóle cierpię przez nie na depresję. W dodatku czeka mnie farbowanie.

Ktoś pytał, gdzie w UK kupic ten spray Babyliss. Ja intensywnie szukam w internecie, jest tu wszystko tej firmy, ale tego jeszcze nie znalazłam. Może komuś się udało? Jeśli chodzi o tego producenta mam suszarkę, taka jak reklamowana w tv Rowenta Lissima, tylko że Babyliss. Jest w połowie rewelacyjna, dlatego, że pierwszy raz udało mi sie rozprostowac w domu moje kręcone od spodu włosy. Ale poza tym efekt jest średnio trwały i wygląda raczej jak włosy prostowane na szczotce. Myslę, że gdyby potraktowac je jeszcze prostownica byloby lepiej, jajk u fryzjera. ale chyba po to wymyślili te suszarke, żeby juz niczego więcej nie uzywać. Jak sądzicie?
Pipi6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 15:02   #389
jennifer87
BAN stały

no własnie ja tez jestem nowa nabywczynia tego kosmetyku i nie bardzo wiem jak go uzywac po wysuszeniu wlosow suszarka naniesc i odrazu prostowac?czy poczekac az spray wyschnie? plis odpowiedzcie
jennifer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 08:26   #390
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

witam właśnie wczoraj zamówiłam cały zestaw szampon odżywkę i spray w przyszłym tygodniu będzie :hura:

3.11.2012 killerek zaczęty -3 za mną
karaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości