|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
BAN stały
|
Dot.: wasz number ONE do prostowania wlosow
ja jak zawsze i wszędzie
![]() ![]() zawsze używał jej mój fryzjer od prostowania więc też się zaopatrzyłam ![]() jak dla mnie spraye mają tą przewagę nad mleczkami, że można ich spokojnie używać na suche włosy - jak nagle zachce mi się prostowania (a staram się unikać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() zresztą to sklep należący do AgiZ naszej wizażowej supermoderatorki więc nie miałam żadnych obaw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam moje pytanie
![]() ![]() ![]() benito-mruffkolini: a ta wella dobrze chroni i utrwla? i nie obciaza wlosow? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Wtajemniczenie
|
Za za ok 14 dni bede miała nową prostownicę (ale nie wiem na którą sie zdecydować...
![]() ![]() W każdym razie muszę też podjąc decyzję w sprawie kosmetyku do prostowania. Jest to lista kosmetyków z najlepszymi ocenami - efekt moich wielomiesięcznych poszukiwań ![]() - Farouk - Silk Strate (ma ocenę 4.0 na kwc ale troche się go boję bo podobno przetłuszcza włosy) - L'oreal - Studio Line - Hot Liss - Babyliss - Liss'up - spray do prostowania włosów (taka czerwona butelka) - Idola - Heat Defence - też w formie spraju. Moja fryzjerka kiedyś mi prostowała na nim włosy i efekt był cudny! - L'oreal - Liss Extreme - serum nabłyszczające i udoskonalające fryzurę (ma b.dobre oceny ale z przesyłką na allegro wychodzi ok 42 zł więc trochę duzo) - GA.MA - Protect Ion (czyli to o czym pisałam kilka postów wcześniej) Na allegro za 16.99 Acha! Dodam jeszcze że kryteria poszukiwań były następujące: przede wszystkim ochrona przed niszczeniem włosów i wysoką temperaturą i ogólny efekt końcowy (czyli brak sklejenia i obciązenia włosów) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mysle nad Gamą, Indola, Babylissem (ale ponoc obciaza wlosy) i dodatkowo nad Wella, Matrixem i nowoscia Got2b Straight on czy jakosc tak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wella akurat moim zdaniem chroni nieźle ![]() ![]() ![]() utrwala b.dobrze (włosy proste od mycia do mycia, po deszczu wywinięte minimalnie końcówki) obciążenia nie zauważyłam (ale moich włosów chyba nic nie obciąży ![]() ![]() ja dla siebie nie znalazłam nic lepszego (a miałam włosy prostowane też na profesjonalnym L'Orealu i Goldwellu - u fryzjerów, więc konkretnych nazw kosmetyków nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Miałam straaaaszny problem z włosami i jedyna rzecz, która była w stanie je ujarzmić to prostownica ![]() ![]() ![]() A tak swoją drogą to dawno tu nie byłam, trzeba wrócić do starych przyzwyczajeń ![]() http://www.allegro.pl/item214777663_..._biosilk_.html
![]() |
#578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tż kazał mi wybrac sobie prostownicę i kiedyś moim typem był Wahl Cutek, ale u fryzjera ostatnio prostowano mi włosy GA.MA 170 W i niestety tyle wiem o tej prostownicy (acha...nie miała też reegulacji temperatury) a włosy miałam świetne po niej! Fryzjerka uzyła tez wtedy mleczka do prostowania L'oreala tecni.art Iron style czy cos takiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak samo jest z jedwabiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie udało mi się zregenerować włosy po rozjaśnianiu, prostownicy używać będę raz na tydzień ale mimo to chcę sie zaopatrzyć w cos termoochronnego i przede wszystkim dobrą prostownicę. Dziewczyny, czy żadna z Was nie słyszała jakichś dobrych lub złych opinii o prostownicach GA.MA? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() spray odrobinę usztywnia włosy - na pewno trzymają się dłużej niż bez niego ![]() aha, nic a nic nie skleja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Dot.: Serum do prostowania włosów-efekt pamięci Elgon
Kupiłam dziś
![]() ![]() dam Ci znać jak działa ![]() Na Matrixa masz ochote... hm powiem Ci tak, jest bardzo dobry i pare moich kolezanek nie przeżyło by bez niego ![]() ![]() ![]() ![]() Nie dajmy się zwariować ![]() wiesz, wiele kosmetyków do prostowania jak juz to pewnie tez wyczytałaś usztywnia trochę włosy... więc lakier nie jest juz wtedy taki bezcenny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
BAN stały
|
mój fryzjer używa Tondeo, ja mam Babyliss PRO
co prawda efekt u fryzjera jest lepszy niż moje własnoręczne prostowanie w chałupie, ale różnica nie jest aż tak ogromna ![]() ![]() ps. dziewczyny, jeśli kupujecie coś dla siebie weźcie koniecznie z regulacją temp. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Czekam
![]() Dla mnie ten matrix tez jest drogi ale gdybym miala pewnosc ze bedzie dobry to juz dawno bym go kupila i przynajmniej raz zaszalała ![]() ![]() ![]() I gratualcje ze ograniczasz prostowanie i przekonalas sie do loczkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
Z tego co się u nich orientuje to bardzo dobrze chroni włosy przed temp- nie są spalone i powyginane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
hm jedna ma spray a druga mleczko
![]() a Got2B testuje jutro ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Przyczajenie
|
![]()
Mialam to serum i uzywam go do tej pory, ale efektow to on za bardzo nie daje...;/ Moje włosy kreca sie juz po kilku godzinach... a jak powietrze jest wilgotne to robia sie z nich "spirale"... Tylko tyle ze calkiem nizle chroni przed temp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A powiedzcie...warto kupować prostownice z jonizacją? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
dorcia93 pisałaś o Elgonie, czy Got2B ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zabardzo nie znam na tej jonizacji wiec Ci nie pomoge
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 1.GA.MA Ceramic Ion Technology 25mm http://www.tics.pl/product_info.php?...2e0d4db9d6621d 2 Prostownica GA.MA Ceramic Ion z regulacją temperatury 25mm http://www.tics.pl/product_info.php?...2e0d4db9d6621d 3 GA.MA Laser ION - aktywna (laserowa) jonizacja http://www.tics.pl/product_info.php?...2e0d4db9d6621d Zecydowałam się na tą nr 1 za 209 zł, bo ma w pełni ceramiczne płytki z jakąś krystaliczną powłoką ![]() Moje włosy nie są w złym stanie a biorąc pod uwagę to że te prostownice są raczej profesjonalne i bedę ich uzywac ze sprejami termoochronnymi to ta laserowa jonizacja nie jest mi potrzebna. Dzis skladam zamowienie w tym sklepie i oprocz prostownicy kupię tez ten spray Ga.MA http://www.tics.pl/product_info.php?...roducts_id=307 Kosztuje tu 20 zł (więc wyjdzie taniej jakbym kupowała na allegro z kosztami przesyłki) ale zastanawiam się też nad tym Indoli: http://www.tics.pl/product_info.php?...roducts_id=236 ale go nie znam, bo co prawda miałam prostowane włosy na Idoli (ale butelka mimo ze takiego samego ksztaltu to byla w kolorze niebieskim i inaczej sie nazywała) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() jak już przetestujesz to napisz jakie wrażenia ![]() Cytat:
![]() moim zdaniem jeśli inwestujesz już w prostownicę na lata - lepsza będzie z regulacją temp. ![]() ![]() wiem po sobie - mam grube, gęste włosy a nigdy nie prostuję na max. temp. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: INDOLA spray do prostownicy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 190'C to troche duzo dla cienkich wlosow bo mozna je zabardzo zniszczyc ale jesli nie bedziesz czesto prostowac to mysle ze bedzie ok ![]() Indola ma jeszcze dwa inne spraye jeden wlasnie niebieski a drugi bialy ale mi sie ta firma wydaje troche slaba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.