|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: preparaty wspomagające prostowanie- wątek zbiorczy
mialyscie racje, jeszcze raz sprobowalam hot liss i teraz juz duzo lepiej bylo. chyba faktycznie wtedy przesadzilam z iloscia.
ale jeszcze co do prostowania, od dluzszego czasu uzywam szamponu frucitis do gladkich wlosow, a ostatnio zaczelam go uzywac razem z taka sama odzywka i musze przyznac ze jestem mile zaskoczona. jak po uzyciu szamponu i odzywki dodam do tego jeszcze troche hot liss to naprawde duzo latwiej mi sie prostuje wlosy,i znacznie dluzej sie trzymaja proste.
keepin' your love lockdown... Edytowane przez eloania Czas edycji: 2009-03-19 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
a mi Fructis przetluszczal wlosy.
Zreszta nie tylko mi ![]() ![]()
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
![]()
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Dot.: kosmetyki przeciw gorącemu powietrzu suszarki :)
używałam got2be - ok. 18zł - spray rzekomo groniący włosy przed temperatura do 200st oraz z AVON'u spray termoochronny - ok. 15zl i oba są wg mnie do niczego. codziennie suszylam włosy zimnym powitrzem i i tak się zniszczyły. chyba nie da się przed tym uchronić. obecnie stosują kosmetyki regenerujące i włosy mam w miarę dobrej formie
![]()
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Polecam przejrzeć KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm a jednak trzeba szukać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- znalazłam niestety tylko Kallos, Glossy, Olejek regeneracyjny do włosów w płynie używał ktoś , gdzie można go kupić? ![]() Edytowane przez anitka56711 Czas edycji: 2009-05-02 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
hej, używała już któraś z Was sprayu z nowej, czerwonej serii DOVE?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie, jestem ciekawa tego sprayu. Podobno ta cala seria jest do kitu...
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
kosmetyki termoochronne - HOT LISS Loreala czy balsam STRAIGHT AND EASY Nivea?
hej dziewczyny,
zastanawiam sie ktory z tych dwoch kosmetykow jest lepszy do ochrony przed wysoka teperatura. po ktorym wloski dluzej zostaja proste, ktory mniej obciaza wlosy. od jakiegos czasu uzywam hot liss, jednak jestem srednio zadowolona. znajome uzywaja straight and easy i zachwalaja bardzo. a jak jest z wami ? wlasnie mi sie konczy hot liss i zastanawiam sie czy nie przerzucic sie teraz na straight and easy nivea. bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktores z was przeanalizowaly tez sklad tych kosmetykow, bo ja niestety sie nie znam ![]()
![]() |
#1150 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: kosmetyki termoochronne - HOT LISS Loreala czy balsam STRAIGHT AND EASY Nivea?
Nie polecam ani tego ani tego, bo i L'Oreal i Nivea testują na zwierzętach
![]() Poza tym, jest już wątek o kosmetykach termoochronnych i jest wątek o analizie składów kosmetyków, po co zakładać nowy?
![]() |
#1151 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: kosmetyki termoochronne - HOT LISS Loreala czy balsam STRAIGHT AND EASY Nivea?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
no i jak zwykle przeniesliscie mojego posta i nie doczekalam sie odp...................... ...... ;]
dobra, ale mam kolejna sprawe. wlasnie podcielam wloski i mam zamiar kupic jakis kosmetyk chroniacy przed wysoka temperatura zeby mi sie nie poniszczyly. mam juz dosc hot liss, szczerze mowiac nie rozumiem dziewczyny czym wy sie tu tak zachwycacie... ![]() ![]() ![]() probowalam tez got2be straight on, ale to tez nie dla mnie. teraz bym chciala sprobowac czegos z bardziej profesjonalnych kosmetykow, czytalam ze popularne sa kosmetyki matrixa do prostowania zastanawiam sie czy warto sprobowac... moze jeszcze mi cos doradzicie?
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
Witam. Ja używam PROSALON Iron Spray i jestem niezadowolona, włosy może nie są aż takie obciążone, ale blasku to w ogóle nie maja. Zero. Wiec nie polecam.
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
Hej! Mam zamiar kupic jeden z 2 produktów Farouka CHI. Niestety nie wiem czy wybrac mleczko czy spray... Czym to się różni? Moje włosy prostują się dobrze, ale nistety efekt utrzymuje się tylko przez kilka minut. Poza tym wilgoc działa na nie jak płachta na byka... ;P
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15474 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26162 Prosze o odpowiedź! Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Ja ze swojej strony polecam ten spray Alfaparfu --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-ochronny.html jest naprawdę bardzo dobry, świetnie chroni i nie skleja włosów (co robi np. Matrix) Poleciła mi go koleżanka - Wizażanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Najlepsze i najgorsze - utrzymanie efektu prostych włosów
Ja używałam dotąd tylko Nivea Hair Care, szampon i balsam prostujące do włosów, ale to kompletny niewypał. Korzystałam również z odżywki "Natychmiastowy Połysk" firmy syoss. Oprócz tego, że ładnie pachnie, mi osobiście nic nie daje. Wciąż szukam..
Edytowane przez merila Czas edycji: 2009-09-29 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze i najgorsze - utrzymanie efektu prostych włosów
Moje włosy są naprawdę zniszczone przez ciągłe kręcenie czy prostowanie...Dlatego używam szamponu DOVE THERAPY (żółty) włosy sa po nim miękkie...ale od początku. Więc po umyciu, włosy mam proste, ale nie podobają mi się te niszczone końcówki, więc zawsze ja przeprostuje prostownicą THE WAHL CUTEK , przyznaje, że tania nie była (250zł) ale naprawdę opłacało się kupić.Później !delikatnie! spryskam włosy lakierem, i zastawiam, nie czesze włosów już do końca dnia, tylko lekko palcami je przeczepie, żadnej szczotki, ani grzebienia. Na drugi dzień włosy są jak druty, autentycznie, nie rozłażą się w inne strony, ani nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
BAN stały
|
Nivea Hair Care powoduje tylko efekt tłustych oklapniętych i brudnych włosów.
Ja soobiście na wilgotne włosy nakładam piankę super mocną i prostownicą suszę (nie suszarką) aż będą suche. później deliktnie pryskam lakierem i jeszcze rz jadę po włosach prostownicą ![]() są proste dopóki deszcz nie zacznie padać :p |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Przyczajenie
|
''Nivea Hair Care powoduje tylko efekt tłustych oklapniętych i brudnych włosów''
Może w Twoim przypadku, mi on osobiście służył, więc komus może służyć, komuś wręcz przeciwnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
BAN stały
|
no oczywiście
![]() to jest kwestia włosów i skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Jak jest wilgotno na dworze, lub pada, nie prostuję włosów, bo szkoda mi ich. Prostuję świeżo po umyciu, gdy wyschną i starcza mi to przed 4 dni, do następnego mycia... No jeśli jest wiatr silny to puszą się
![]() ![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
paulcia92 - po jakimś czasie takiego obchodzenia się z włosami będziesz miała tak zniszczone, że się nie pozbierasz i będziesz musiała je ratować. Nie lepiej zaczekać aż same wyschną i prostować, albo wysuszyć? To zdecydowanie będzie dla nich łagodniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prostuję włosy codziennie i z tego nie zrezygnuję, ale powiedzcie mi jak jest z tą suszarką. Włosy myję co 3-4 dni wieczorem. Lepiej suszyć je średnim nawiewem, mam dobrą suszarkę Braun SatinPro nabłyszczającą włosy za ok 200zł, czy lepiej kłaść się z mokrymi??? Powiedzcie co zdrowsze.
Poza tym że prostuję włosy bardzo o nie dbam: używam profesjonalnych kosmetyków, łykam suplementy, piję pokrzywę i skrzyp, nie używam produktów do stylizacji (czasem odrobinkę czegoś do grzywki), nie farbuję.. Włosy mam bardzo zadbane, tylko końcówki mi się rozdwajają, może dlatego że zapuszczam i baardzo dawno już ich nie podcinałam (w czwartek idę do fryzjera). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
Witam , ja mam do wloskow BaByliss Pro jest to spray termoochronny , czerwona butelka koszt ok 46zl w hurtownii fryzjerskiej, dlaczego kupilam , bo jak chodze do fryzjera to mi podcina i na koniec prostuje , i wczesniej tym mi psika na wloski sa wtedy lsniace , miekkie i bardzo ladne potem, no , ale coz ja zrezygnowalam z prostowania i teraz mi to lezy w szafie pelne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
BAN stały
|
Dot.: coś wspomagajęcego prostowanie włosów
Mogę polecić MILK 150 ml. produkt włoskiej marki SelectivE Professional. Produkt ten ma lekką konsystencję mleczka , łatwo się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu, wygładza powierzchniowo włosy. Idealny pod prostownicę jak i prostowanie na suszarkę i szczotkę .
Produkt dodatkowo zawiera ceramidy i keratynę więc rekonstruuje powierzchnię włosa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item756032276_..._ochronny.html
Moze ktoras z Was stosowala i podzieli sie opinia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie , pewnie ten temat gdzieś się już pojawił ale ja nie mogę znaleźć pomiędzy milionami wątków więc wybaczcie
![]() Chciałam się Was zapytać jaka jest dobra odżywka przed prostowaniem włosów żeby tak bardzo się nie niszczyły. I jaka jest tez dobra pianka aby były ładnie kręcone ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]()
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywka do prostowania włosów
ja zawsze uzywam hot lissa z loreala do prostowania, poza tym rozne rozne odzywki ale najbardziej lubie pantene
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.