![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tester a reszta świata...
Syszałam kilka wersji dotyczących testerów, jedna z nich to taka, że testery niczym nie różnią się od zapachu- produktu, druga- że nie maja utrwalaczy zapachu i szybciej stają się niewyczuwalne, trzecia- że sa bardziej intensywne. Jak to jest w rzeczywistości, nie wiem, szczerze mówiąc.
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja slyszalam ta trzecia wersje, czyli ze testery sa bardziej intensywne. I zawsze jak testowalam jakis zapach w perfumerii to trzymal sie on bardzo dlugo. wiec mysle, ze i tak bedzie w tym przypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Testery są tak samo intensywne i niczym się nie różnią od "zwykłych" perfum!!!
![]() Zresztą było już bardzo wiele wątków na ten temat ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
a ja słyszałam, że korzystanie z wyszukiwarki jest zupełnie bezbolesne, a nawet pozwala nie zakładać kolejnych wątków na ten sam temat i oszczędza pracy moderatorom... warto z niej skorzystać przed zakładaniem nowego tematu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Wątek połączyłam z tematycznym.
Polecam też lekturę tego wątku: Testery z Allegro, a na przyszłość skorzystanie z wyszukiwarki lub z wątku w moim podpisie (który swoją drogą jest przyklejony do pierwszej strony Perfum). ![]()
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Testery
Witam.
Właśnie przymierzam się do zakupu nowego zapachu i zastanawiam się nad kupnem testera. W jednym ze sklepów internetowych przeczytałem:
Przy okazji, czy trwalsze są EDP czy EDT? Nie jestem biegły w materii, tym bardziej dzięki za odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Testery
Testery warto kupować, jeśli nie przeszkadza Ci brak korka i oryginalnego kartonika, bo ich ceny - piszę o Allegro - są często tańsze niż normalnych produktów.
Testery faktycznie są podrabiane i nie są mocniejsze niż ta sama wersja normalnego produktu. A co do różnicy w mocy edt i edp, to wszystko zależy od zapachu, bo edt jednego zapachu moze być bardziej trwałe niż edp innego - pomijam już to, że na kazdej skórze trwałośc perfum jest inna. Poza tym wersje edt i edp czasem różnią się zapachem, składem nut jak na przykład Hot Couture, warto więc uważać na to, co się kupuje ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Testery
Witam nową Wizażankę
![]() Testery często są znacznie tańsze niż typowe flaszki. Jeżeli nie przeszkadza Ci brak korka i pudełka, to nie widzę przeszkód, żeby kupić właśnie - tester. Jeśli będziesz miała wątpliwości, czy z daną aukcją na Allegro jest wszystko ok, możesz się poradzić w wątku: Allegro - proszę o weryfikację aukcji. Odnośnie pytania o różnice pomiędzy EdT i EdP - Joasia ma rację, tu dużo zależy od zapachu. Np. Must EdT to naprawdę silny zapach; a Narciso Rodriguez czy Nu, w zależności czy jest to woda perfumowana czy toaletowa, pachną inaczej. Teoretycznie EdP powinno być trwalsze i mocniejsze niż EdT; ale w praktyce to sprawa mocno indywidualna ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Dot.: Testery a perfumy
ponadto oprocz braku pudelka i korka czesto na butelce widnieje napis "tester" "demonstration" itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
tester czy perfum ??
hej dziewczyny powiedzcie mi co jest mocniejsze tester czy perfum, bo spotkalam sie z opinia, ze testery dluzej pachna i sa intensywniejsze od perfum?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tester czy perfum ??
o co ci chodzi kobieto, nie zrobilam ani jednego bledu ortograficznego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
lipiec na maksa!!! :)
|
po 1. nie mówi się "ten perfum" tylko "te perfumy"
po 2. wiesz co to jest wyszukiwarka?
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
po 1 wiem, sie poprawilam, a po 2 wiem i nie znalazlam nic! ;] trofche kultury i uprzejmosci w stosunku do innych ludzi, pamietaj, ze kto pyta nie bladz, wiec nie badzcie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
|
doprawdy nic?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=tester nasza wyszukiwarka nie przyjmuje widocznie wersji "perfum" pozdrawiam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spokój...
![]() Cytat:
Wątek łączę... miłego czytania ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
chcialam sie tylko dowiedziec co jest lepsze, no nic dziekuje za "nieodpowiedz" mile Panie
a skad wiesz co ja wpisalam w wyszukiwarke, moglam wpisac kilka perfum ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-10-22 o 18:45 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
|
no dobrze, aguś zrozum.
Tester niczym nie różni się od perfum ![]() ![]() Czasami testerami bywają przecież nie-testery ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
noseknosek dzieki za uprzejmosc, jestes chyba jedyna mila tu osoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
|
zapewniam że nie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Jak idę coś powąchać do perfumerii i nie ma testera to zastanawiam się... dlaczego nie moga wystawić jako tester jednego z normalnych flakonów,tylko czekają specjalnie na dostawę testerów... I to mi daje do myslenia że może jednak tester czymś różni się od perfum... hmmm...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
No chyba nie mogą wystawić normalnych perfum bo jak by sie z nich rozliczyli?Perfumerie dostają Testery podejżewam bezpłatnie a za perfumy trzeba płacić. Jak wystawią perfumy jako tester to manko w kasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
terser a perfumy zapytanie...
Witam Was kochane
![]() to mój pierwszy wątek na perfumach. Mam do Was pytanie jako do specjalistek w dziedzinie. Mam wrażenie , testery które testuję w perfumeriach pachną i rozwijają się na mnie zupełnie innaczej, niż wody toaletowe które potem nabywam.Nie rozumiem tego...Czytałam już u Was, że testery pachną trposzkę innaczej, mocniej dłużej się trzymają, ale w moim wypadku jak testuję jakiś zapach przez jakiś czas, decyduję się na niego, kupuję go w końcu, psikam iiiii od pierwszego niucha czuję ,że to wogóle nie to samo...A nawet zaryzykowałabym stwierdzenie ,że w życiu bym tego nie kupiła... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Dot.: terser a perfumy zapytanie...
z tego co wiem, to testery nie sa ani mocniejsze ani bardziej trwałe od 'normalne' zapachy; na sobie równiez nie zauwazyłam róznicy, poza kilkoma wyjatkami, gdzie tester był duuużo starszy od wód w pudełkach i był po prostu przeterminowany
ale niech sie specjalistki wypowiedza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
To może wody które kupuję są jakieś przeterminowane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Testery pachną tak samo jak pełnowymiarowe produkty! Jest kilka możliwości dlaczego zapach mógł pachnieć na Tobie inaczej np.: - zepsute, stare, nieoryginalne perfumy - zmiana nastroju, inny cykl, nastrój - inaczej zapamiętałaś zapach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
- o testerach czytałam na wizażu, były na ten temat różne wypowiedzi...
- na pewno oryginalne chyba ,że jest mozliwość kupienia podróbki w perfumerii...W Polsce wszysto jest możliwe mam wrażenie... - testuję baaaardzo długo ,bo nie stać mnie na to żeby kupić "w ciemno" niesprawdzony na 100% zapach...Jetem strasznie zawiedziona, że po miesiącach testów kupuję zapach i mam wrażenie że pachnie zupełnie innaczej - Pomyslałam, że moga być przeterminowane , ale jak to sprawdzić przecież na nich nie ma daty produkcji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Jeśli kupujesz w perfumerii to raczej nie obawiałabym się, że produkt jest nieoryginalny albo zepsuty.
Jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi mi do głowy to takie, iż po prostu Twój nos przyzwyczaja się do zapachu i już nie odbiera go tak jak na początku, albo nudzi Ci się dany zapach. Poza tym testowanie nadgarstkowe może się różnić od globalnego i możemy całkiem inaczej odbierać dany zapach w tych dwóch testach. Testery niczym się nie różnią od "zwykłych" perfum! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.