![]() |
#121 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: terser a perfumy zapytanie...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Druga rzecz - w perfumerii siłą rzeczy czujesz również szereg innych, rozpylonych w powietrzu zapachów. Kiedy przymierzasz się do kupna czegoś to testuj i uciekaj, zanim inne będą miały szansę się przyczepić ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Również tak sądzę
![]() Gdzieś czytałam,że warto testować perfumy do południa/ rano, nie powinno się tego robić w godzinach wieczornych,gdzie węch bywa już niewyczulony. Ponadto pomaga wąchanie kawy pomiędzy jednym,a drugim "niuchem"-kawa neutralizuje zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Polecam tez zwrocic uwage na to jaka wersje sie testuje EDT czy EDP
![]() ![]() Polecam tez zeby wech lepiej działał duzo spacerowac , nie palic , nie jesc duzo slodkiego i niewiele alkoholu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja to juz nie wiem zakupilam sobie na Allegro tester Innocent od mr andre -dobrego wiarygodnegosprzedawcy
testowalam te perfumy naprawde wiele razy w perfumeri zawsze byly max trwale na ciuchach skorze iii doszedl mi ten tester popsiklam sobie nadgarstek i po godzinie w ogole nie byl wyczuwalny zachowywal sie jak tania woda toaletowa popsikalam sie i wyszlam a znajome nawet ode mnie nic nie pocxzuly bo mowilam ze popsikalam sie aha co jeszcze zauwazylam wta czesc metalowa przywierdzona do buteleczki byla ruchoma tj moznabylo nia krecic ( odnioslam wrazenie jakby byly przelewane albo cos ![]() odeslalam wczoraj te perfumy do sprzedawcy wczesniej zawiadomilam go ze chce oddac bez prblemu sie zgodzil i napisal ze ten tester byl 100 % oryginalnby i nie przelewany mr andre jest na liscie polecanych sprzedawcow to ja juz nie wiem myslalam zeby kupic normalne perrumy innocenty u jakiegos super sprzedawcy zeby byly foliowane zebym pewnosc miala kurcze czy ja tak duzo chce ![]() aha ten mr andre pisal ze to mogla byc jakas felerna wybrakowana sztuka no nie iwem co o tym myslicie????
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie znam sprzedawcy,nie mogę się szerzej wypowiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
to ja terazdziewczyny sama nie wiem czy warto kupic tester czy normalne perfumy sparzylam sie na testerze....
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Testery a perfumy
Wielkie dzięki za odzew
![]() następnym razem będę testować rano ![]() Powiem Wam, że zaczęłam mieć już schizy , czy to nie podróbki, ale chyba w galerii centrum na stoisku firmowym nie sprzedaja podróbek... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
chyba kupie sobie innocent zafoliowany, jakos bede miala wiecej pewnosci ze nikt nie grzebal przy flakonie albo cos w koncu płace i wymagam
![]() 200zł + koszt przesyłki za oryginał zafoliowany Innocent, czy to tak dużo??
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
To ja mam inną sprawę na temat testerów.
![]() Skąd one pochodzą? W jaki sposób ludzie zaopatrują się w większe ilości testerów? Nie z perfumerii, bo perfumeria nie dostaje testerów na tony. To skąd? Kupują? Gdzie? Kiedyś była opinia, że testery pochodzą z kradzieży. A jak jest naprawdę? Wie ktoś coś? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wczoraj sie wkurzylam na maxa!Spodobal mi sie zapach ktorym pachniala kolezanka.Powiedziala mi nazwe wiec ja w te pedy do sklepu i akurat byly te perfumki .Psiknelam testerem na nadgarstek i tak chodzilam caly dzien i zapach wogole sie nie ulotnil trzymal caly dzien i nawet po umyciu skora pachniala.To na nastepny dzien poszlam kupic perfume ,byla w oryginalnie zafoliowanym pudeleczku i w domu sie psiknelam 3 razy i raz na nadgarstek wyszlam na zakupy ,przyszlam do domu wacham nadgarstek a tu ZONK!nic nie pachnie!Wscieklam sie jak nie wiem co.Zreszta jak juz lazilam po miescie to nic od siebie nie czulam.
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby producenci "ulepszali" testery, celowo wprowadzali różnice w trwałości pomiędzy wersją demonstracyjną a produktem (w oryginalnym kartoniku) spotkaliby się z masą pretensji, falą niezadowolenia i mogliby narazić się klientom, poza tym to nie byłoby uczciwe, a zapewne żadna firma nie chciałaby mieć przyczepionej jakiejkolwiek hańbiącej etykietki. Zawsze trzeba zwracać uwagę na to jakie testujemy perfumy, czy EDT czy EDP, czasem tester może być świeży, a produkt, który kupiliśmy jest "przeleżały" i "nadpsuty" to oczywiste, że wystapią różnice w trwałości i w ogóle w rozwoju zapachu. Ostatnio testowałam w Douglasie Pradę EDP, chciałam sobie przypomnieć te perfumy i gdybym nie znała tego zapachu, na pewno nie spodobałby mi się, pachniał zupełnie inaczej niż ta Prada, którą miałam w pamięci, poszłam więc do Sephory, tam spryskałam nadgarstek i wyszłam zadowolona, bo pojawił się zapach, którego oczekiwałam, wniosek zatem taki - w Douglasie stał nieświeży tester. Skoro testery mogą się zepsuć, to samo może spotkać perfumy w zafoliowanym kartoniku, przecież niewiadomo ile dane pudełeczko stoi sobie na nagrzanej półce sklepowej, pod stałym oświetleniem. Wszystko się może zdarzyć, różne "niespodzianki" mogą nas spotkać ![]() Bynajmniej ja jeszcze z takim czymś się nie spotkałam, każdy zapach, który mam w swojej kolekcji pachnie dokładnie tak samo jak wtedy kiedy go poznawałam z testera i trwałość również jest taka sama - zadowalająca. Myślę, że ten mit (że testery są trwalsze od produktu) po części wyszedł od sprzedawców (chociażby niektórych z allegro) którzy w ten sposób zachęcają ludzi do zakupu perfum bez korka i oryginalnego kartonika. PS. Poza tym (to odnośnie podkreślonego przez mnie słowa "perfuma") - zajrzyj do wątku: TE PERFUMY, a nie "ta perfuma" czy też "ten perfum" KLIK! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Czujna Kropka
![]() Teraz dopiero pomyślałam, że koleżanka mogła przecież pachnieć oryginalnymi perfumami, a Kamila.bg testowała w perfumerii, ale być może kupiła zwykłą podróbkę na bazarze czy z innego źródła ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie dziewczyna nacięła sie na podróbę. Może szukała tam gdzie taniej i ktos wcisnął jej badziewie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek poleciłam ci z przymróżeniem oka (zauważ emotkę, którą umieściłam na końcu zdania) to nie było żadne złośliwe zwrócenie uwagi mające na celu poniżenie Twojej osoby, tylko zwykłe przekierowanie do innego tematu, w którym toczy się dyskusja nad poprawnym słownictwem - wybacz, ale nie podoba mi się okreslenie "perfuma"... PS. A ta nieelegancka i niesmaczna emotka umieszczona na końcu Twojej wypowiedzi, naprawdę nie była potrzebna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Nikt nie chcial Cie urazic ani robic przytyków
![]() ![]() ![]() Czasami sie zdarzaja wpadki z zapachami ![]() ![]() ![]() ![]() Witam na Forum Perfumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież mówisz te nożyczki, a nie ten nożyczek czy ta nożyczka, prawda? Z perfumami jest tak samo, Myszka delikatnie Ci to zasugerowała. Radzę zapoznać się z pierwszym punktem regulaminu forum. ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Nie rozumiem Was dziewczyny o co ta afera?Goszczę często na forum paznokciowym i tam nikt nikogo nie upomina za błędy ortograficzne ani gramatyczne.Tam jest rozwiązywany problem a nie niepotrzebne rostrząsanie jakiegos wyrazu.Mamy demokrację dlatego tez uwazam,ze kazdy ma prawo pisać sobie jak mu wygodnie(oczywiście bez przekleństw i wyzwisk)-ja tego też nie pochwalam.Tak więc sorry jeśli kogoś uraziłam,sorry za tę "dupkę".Miło było Was poznać.
P.S A tę "dupkę"na Waszym miejscu też bym potraktowała z przymróżeniem oka.W końcu po to ona tu jest...
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Kamila, nie obrażaj się bo dziewczyny nie miały nic złego na myślli
![]() Słowo "perfuma" to hmm jakby to powiedzieć nam kojarzy się tylko i wyłącznie z nieistniejacym wyrazem, ze złą odmianą która bardzo razi i kaleczy słowo "perfumy" a także (przynajmniej mi) z podróbami z allegro i innymi dziwnymi kwiatkami jakimi sprzedawcy określają zapachy. To nie jest tak, że doczepiamy się do każdej literówki ale po prostu ta pseudo odmiana nas bardzo ale to bardzo razi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Czy mi się wydaje czy kropka 75 nabija się z ceny "perfumy"?
Nie kazdego stać by wydac zawrotną sumę na "kropidło"(bo juz az boje sie uzyc tego słowa na p).W moim odczuciu jest to nabijanie się i nikt mi nie wcisnie ,ze tak nie jest.Szkoda,ze nowe osoby są tu tak traktowane,ale cóż...zazwyczaj nowi są mało lubiani w gronie zaprzyjaznionych osób... Mimo wszystko zyczę Wam Szczęscia w Nowym Roku oraz spełnienia marzeń.Hej. Nie obrazilam się,poprostu jest mi przykro ,ze zostałam żle zrozumiana.
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Czy teraz w imię szukania sprawiedliwości będziesz się czepiać każdego postu i wysnuwać dziwne teorie, jakoby nowi użytkownicy nie byli lubiani?
Dla mnie emotka wystawianej dupy jest dość jednoznaczna, więc nie zauważyłam jej żartobliwego charakteru. Gdybyś podała nazwę i pojemność perfum, pytania Kropki by nie było. 80zł za oryginalne perfumy w perfumeriach typu Sephora i Douglas, to cena raczej rzadko spotykana; w takiej cenie to chyba tylko waniliowe wody Sephory są. Stąd pytanie, bo sama nie napisałaś co to za zapach. Temat się rozmył i rozpoczęła się dyskusja o zasadności użycia słowa perfuma. Proszę wszystkich o powrót do właściwego tematu tego wątku.
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Rany, Kropka się nie nabija z ceny a raczej drzaźni ją słowo perfuma
![]() Aha, radzę pozostać dłużej na forum gdyż jeśli trochę poczytasz to zauważysz, że można znaleźć prawdziwe perełki zapachowe nie tylko za ceny z sephorowych półek. Nie wyobrażam sobie jak można się nabijać z ceny; przecież jest wiele genialnych zapachów za mniejszą kasę ![]() Kamila, podaj po prostu nazwę tego zapachu i nie będziemy już gdybać się domyślać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
"Hmmm ja mam podobny przypadek. Mianowicie jednej z moich klijentek po szybkim czasie zapowietrzaja sie pazurki a wraz z zelem odlazi tips
![]() ![]() TO jest post jednej z wizazanek na forum paznokciowym.I nikt ale to nikt nie rostrząsal problemu słowa KLIJENTKA.
Edytowane przez kamila.bg Czas edycji: 2008-01-05 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ps. Tak, nabijam się z ceny "perfumy". Z ceny perfum nie nabijam się nigdy. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Testery Perfum! Czy się opłaca ???
Witam, ostatnio w gazecie była dołączona próbka perfum Esprit Celebration , zapach bardzo mi się spodobał. Zastanawiam się nad zakupem testera ponieważ w chwili obecnej budżet nie pozwala mi na zakup oryginału. I tu Pytanie do was kobitki , Czy waszym zdaniem Tester będzie Trwały ??? Spotkałam się z opinią , iż Testery są ponoć trwalsze aby zachęcić klienta do zakupu , ile w tym prawdy nie wiem . ...
![]() Piszcie jakie jest wasze zdanie ![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Testery Perfum! Czy się opłaca ???
Tester to produkt identyczny, jak perfumy, czy woda toaletowa, do testowania których ma służyc. Jeśli nie przeszkadza Ci brak korka, zastępcze pudełeczko i odwieczna zagadka 'skąd sprzedający wziął ten tester?', kupuj śmiało. Wcześniej spróbuj zweryfikowac wiarygodnośc sprzedawcy i oryginalnośc testera. Jak pisała kiedyś jedna z Wizażanek, testery perfumeryjne, których używają klienci, mają wyrobione atomizery, przez co mogą rozpylac większą ilośc perfum niż nasze domowe, niewyrobione, i stąd wrażenie większej trwałości/intensywności zapachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.