![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: trendy na wiosnę 2007??
A od siebie jeszcze dodam, że zauważyłam sporo inspiracji orientem, zwłaszcza tradycyjną kulturą Japonii - kimonowate kroje, charakterystyczne wzory... Pewnie nie będzie to powszechna tendencja, ale mi się bardzo podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
No tak wszystko fajnie, ładnie ale skąd takie ciuchy wziąć, no bo trudno bedzie je znależć w naszych sklepach za rozsądną cenę
![]() Kochane dziewczynki, ja już o to pisałam w innym temacie ,ale nie uzyskałam odpowiedzi więc ponowie moje pytanie bo jest jak najbardziej na temat. Poszukuje mojego wymarzonego płaszczyka na wiosne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam cały wątek i jakieś takie nieciekawe te trendy
![]() Cieszę się, że nadal modne będą rurki, duże torby i wysokie buty ![]() ![]() Jeśli chodzi o kolory, to satysfakcjonuje mnie czerń, szary i ta ciemna zieleń, bo biały, złoty i żółty raczej nie dla mnie ![]() Desenie w kwiaty mi się podobają, ale już mam trochę kwiecistych ciuchów z zeszełgo roku i właściwie nie ubiorę ich w tym roku, bo np. do pracy nie mogę założyć żakietu w kwiatki ![]() Tak więc chyba nie zaszaleję w sklepach wiosną w tym roku ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
według medium modowego: catwalk podaję trendy na 2007. Pokrywają sie z tym co prezentowała Anies5:
Przewidywane typy na sukienki Oscarowe. kolory: fiolet, biały,czarny, szary, niebieski: oscarspppurple.jpg oscarsppwhite.jpg oscarsshimmer.jpg blue1_1.jpgblue2_2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
dramatyzm: nie tylko krzyczące stroje ale i kolory
oscarsdrama.jpg colour.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
romantyzm:
oscarsromance.jpg whites.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
płaszczyki:
szczególnie żółte i musztardowe: top5mustardcoats_1.jpg ale i stonowane: czarne, białe, w pepitkę: zaracoats2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
dodatki:
kolorowe krawaty: ties.jpg kolorowe (koniecznie w kostkę bądź groszki) przesłodzone paski: scbelts.jpg okulary muchy i inne w stylu XXL: shades1.jpg opaski: bands.jpg bands2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
TUNIKI możesz w tym sezonie nosić zarówno do wąskich rurek, legginsów jak i dżinsów z wysokim stanem w stylu lat 70tych. Jeśli masz szczupłe, długie nogi możesz oczywiście nosić je także do krótkich szortów i balerin.
DOSTOSUJ TUNIKĘ DO SWOJEJ SYLWETKI!
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
SUKIENKI
Najmodniejsze sukienki w tym sezonie nawiązują do stylistyki lat 50tych i 60tych, a także do stylu marynistycznego i kolonialnego. Bardzo modne są podwyższone talie i trapezowe linie oraz długości mini i wzory geometryczne. Nie zapominaj o modnych kolorach: czerwień warto połączyć z bielą i dżinsowym błękitem, a złoto z bielą i brązem. Warto uzupełnić całość modnym paskiem, dużą torbą, opaską lub chustą na głowę i wyrazistymi okularami słonecznymi. Sukienki - króluje styl lat 50. i 60.: (1) sukienka H&M, (2) sukienka H&M, 79zł, (3) okulary Mango 95zł, (4) buty H&M, (5) torba Troll 49zł, (6) sukienka Mango wzór, (7) sukienka Mango 259zł, (8) sukienka Mango 259zł, (9) okulary Mango 79zł, (10) kozaki Venezia 459zł, (11) torba Venezia 399zł, (12) sukienka H&M 119zł, (13) sukienka Orsay 99 zł, (14) sukienka H&M 99zł
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Modna jest sylwetka bardzo "slim", o linii długiego i smukłego papierosa. Obok pojawiają się także inne trendy. Poszerzane ramiona, bufki i pelerynki budują sylwetkę bardziej trójwymiarową. Widzimy też nawiązania do japońskiego kimona z silnie akcentowaną talią - przy pomocy odpowiednich cięć lub ciekawego paska (absolutnym hitem są szerokie pasy). Z drugiej strony w ramach zabawy formami lat 50tych i 60tych widzimy romantyczne sukienki i płaszcze z talią nad lub zaraz pod biustem, rozkloszowane lub wykończone ściągaczem na samym dole.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
i wszyscy będą nosić czerwone buty!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
GROSZKI, KROPKI, KÓŁKA
Ten optymistyczny motyw nawiązuje do stylistyki lat 60tych i doskonale wygląda w kontrastowym połączeniu bieli z czernią oraz bieli z czerwienią. Groszki świetnie prezentują się na dodatkach: paskach, butach, torebkach, chustkach i opaskach. Nie należy natomiast przesadzać z tym motywem w całym stroju - wystarczy jeden element, na przykład bluzka lub żakiet, uzupełniona subtelnie opaską lub butami. Białe lub czerwone rurki w połączeniu z bluzeczką w kropki to zestaw bardzo glamour. Groszki - w wersji białej, czarnej i czerwonej: (1) bluzka Orsay, wzór, (2) żakiet Orsay, 120zł, (3) bluzka Orsay, wzór, (4) bluzka Amisu, 70zł, (5) opaska Amisu, 10zł, (6) pasek Amisu, 15zł, (7) baleriny Amisu, 40zł, (8) pasek Amisu, 15zł, (9) pasek Fishbone 19.95zł, (10) opaska Fishbone 15zł, (11) torebka H&M, (12) pasek Fishbone 15zł, (13) baleriny Bata 159zł
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
SZORTY
Nadchodzi sezon na szorty! Nie tylko w wersji casualowej, ale także eleganckiej. Dla bardziej odważnych krótkie, powyżej połowy uda, dla konserwatywnych - w bezpiecznej długości do kolan. Do szortów doskonale pasują zwiewne, białe bluzki i koszulki polo (styl capri!). Szorty z wyższym stanem świetnie wyglądać będą z bluzką włożoną do środka i króciutkim żakiecikiem. Dodatkowo polecamy modne koturny albo płaski obcas (mokasyny, baleriny). Szorty - w eleganckiej i casualowej wersji: (1) okulary Mango 95zł, (2) opaska Fishbone 10zł, (3) kolczyki Fishbone 10zł, (4) bluzka Orsay wzór, (5) torebka Amisu 70zł, (6) szorty Orsay wzór, (7) baleriny Bata 159zł, (8) czapka Puma, (9) okulary Bata 79zł, (10) polo Orsay 80zł, (11) szorty Troll 98zł, (12) mokasyny Clarks 309zł, (13) okulary Mango 79zł, (14) polo Fishbone 55zł, (15) szorty H&M, (16) pasek Amisu 30zł, (17) buty H&M, (18) szorty Mango 209 zł, (19) szorty H&M, (20) szorty Mango 179zł.
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
czerń i biel:
oscarsppblue.jpg oscarsshimmer.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
sukienki i tuniki: styl lat 60tych
swinging60s2.jpgswinging60s.jpgpinafore2.jpgpinafore1_2.jpgallsaintssale.jpgkaleidoscope.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
sukienki i tuniki: styl romantyczny
puccipinkdress.jpgfcuklovedress.jpgbwdresses.jpgmonsoonblacktie.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
gotowe zestawy według najnowszych trendów zaczerpnięte z Catwalk.
Podaję w najrozmaitszych formach: od strojów koktajlowych po codzienne do biegania do pracy. Sumując je można stwierdzić, że będziemy nosić:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak ja Was kocham
![]() świetne zdjęcia, świetne inspiracje ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Myślę że największą inspiracją tego sezonu dokonując podsumowania tego co napisałam jest supermodelka Twiggy Lawson- symbol lat 60tych i 70tych.
_twiggy2.jpg_twiggy1.jpg1fab.jpg_twiggydress.jpgfashionpic3.giftwiggy grito2.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
tak jeszcze sobie przeglądałam rozmaite zestawy i propozycje i zauważyłam, że wszędzie pojawia się motyw kokardy
paski belt_5.jpgbeltlg.jpgbowbelt.jpgobisash.jpgtealsashbelts.jpgskinny.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Side85 - wspaniałe propozycje, bardzo mi się podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Fajniutkie te paski z kokardkami, widzialyscie gdzies takie w sklepach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Lina papierosa???A co jesli ktos nie posiada takiej figury??przeciez nie będę nosić leginsów i szortów tylko dlatego,że sa modne?!!!!To chyba lekka dyskryminacja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
przeciez nikt nie kaze Ci nosić i podązać ślepo za modą:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Ja wiem,ze jest teraz spory wybór.Ale ja niestety ciągle mam wraznie,że tworzy sie wszelkie trendy dla wysokich i chudych dziewczyn. Zreszta wystarczy spojrzeć na zdięcia.Ale macie racje za nic w swiecie nie będę sie wbijac w leginsy i szorty.Chyba lepiej wyglądac troszke mniej modnie niz śmiesznie.
A co polecałybyście z najnowszych trendów dla mnie: 165cm, dość szerokie biodra, brzuszek i spore piersi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Moobi popieram.
kto żeni się z modą, szybko staje się wdowcem ![]() martad1: z chęcią coś wrzucę jutro, bo padam już i idę spać, ale wszystkie te rzeczy można śmiało przystosować dla osób z szerokimi biodrami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.