Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-19, 21:59   #3151
dulcynea01
Raczkowanie

GG do dulcynea01
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
A jaką masz wadę, czy krzywe ząbki?

Moja broda przeżywa okres jesienny, gdy liście zmieniają kolory Dzisiaj ma ona wszystkie kolory polskiej złotej jesieni od bordowego poprzez zgniłą zieleń, jasną zieleń, musztardowy aż po żółty ( gdzies tam czai sie fiolet)
Krzywe - 'wampirze' kły i jedną jedynkę wypchniętą do przodu. Dolne mam równe, z tym że szczęki mi się tak jakby nie pokrywają (nie wiem jak to określić) i mogłam mieć to skorygowane, z tym że musiałabym wtedy mieć oba łuki, wyrywane górne piątki i do tego piłowanie dolnych. Stwierdziłam że jestem za bardzo przywiązana do moich piątek I tak mam tylko piłowane górne ząbki.
Gumki na razie wybrałam jasnofioletowe, może następnym razem zdecyduję się na coś bardziej kolorowego Zaprezentujesz swoją złotą jesień?
4. Noszę druty

...I dam radę!
Albo nie...
dulcynea01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:06   #3152
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dulcynea01 Pokaż wiadomość
Krzywe - 'wampirze' kły i jedną jedynkę wypchniętą do przodu. Dolne mam równe, z tym że szczęki mi się tak jakby nie pokrywają (nie wiem jak to określić) i mogłam mieć to skorygowane, z tym że musiałabym wtedy mieć oba łuki, wyrywane górne piątki i do tego piłowanie dolnych. Stwierdziłam że jestem za bardzo przywiązana do moich piątek I tak mam tylko piłowane górne ząbki.
Gumki na razie wybrałam jasnofioletowe, może następnym razem zdecyduję się na coś bardziej kolorowego Zaprezentujesz swoją złotą jesień?
No to trzymam kciuki żeby wszystko się szybko prostowało
Zdjęcia złotej jesieni robię codziennie ( dla mamy za granicą, żeby jak przyjedzie widziała co to się ze mnąś działo ) jak zgram na kompa, to wrzuce jakieś
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:11   #3153
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
dziękuję więc wezmę. Też mam mieć wyrywane ósemki na dole, ale dopiero po zdjęciu HYRAXA. Wiecie ile takie wyrywanie może kosztować? Bo one mi jeszcze nie wyrosły i mają być jakoś z dziąseł wycinane czy coś w tym stylu. Niby jeszcze trochę czasu do tego, ale już trzęsę porami na sama myśl :P
Można wyrwać na NFZ
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:12   #3154
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
dziękuję więc wezmę. Też mam mieć wyrywane ósemki na dole, ale dopiero po zdjęciu HYRAXA. Wiecie ile takie wyrywanie może kosztować? Bo one mi jeszcze nie wyrosły i mają być jakoś z dziąseł wycinane czy coś w tym stylu. Niby jeszcze trochę czasu do tego, ale już trzęsę porami na sama myśl :P
Można wyrywać na NFZ, wtedy jest za darmochę
Ale ja akurat wolałam zrobić to prywatnie i być pewną, że wszystko będzie tak jak należy (i bez kolejek). Ja płaciłam za górną 200zł, a za dolną 370zł . Wyrywałam we wtorek wieczorem, a dzisiaj już opuchlizny nie mam. Siniaka też prawie wogóle nie miałam

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:18   #3155
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Można wyrywać na NFZ, wtedy jest za darmochę
Ale ja akurat wolałam zrobić to prywatnie i być pewną, że wszystko będzie tak jak należy (i bez kolejek). Ja płaciłam za górną 200zł, a za dolną 370zł . Wyrywałam we wtorek wieczorem, a dzisiaj już opuchlizny nie mam. Siniaka też prawie wogóle nie miałam
Ja wyrywałam żeby na NFZ Po prostu rano poszłam się zarejestrowac i za godzinę już byłam w gabinecie i wszystko było tak jak należy
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2009-07-19, 22:21   #3156
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja wyrywałam żeby na NFZ Po prostu rano poszłam się zarejestrowac i za godzinę już byłam w gabinecie i wszystko było tak jak należy
tak od razu no to jestem pełna podziwu

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:32   #3157
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
tak od razu no to jestem pełna podziwu
Przynajmniej tak jest w klinice po rejestracji dostaje się numerek i czeka się na swoją kolej wszystko tego samego dnia Oczywiście mozna tez się zarejestrować na inny dzień

Stary 2009-07-19, 22:40   #3158
wspaniala
Zakorzenienie

kar0link4 - to Ty jestes w swoim avie ?

powiedzcie mi, jakie ksztalty jedynek i ogolnie zebow bedziecie chcialy sobie wybrac? moja orto jak na razie sie nie pytala jakie bym chciala.. , a obiecala, ze za 3 miesiace juz zdejme.. wiec na wyrost pytam, jakby miala mnie zamiar zaskoczyc. chcialabym jakies naturalne, ale ladne..
na starym avie kar0link4'i baaaardzo mi sie zeby podobaly. tylko nie wiem, czy Ty masz takie naturalne, czy Twoja orto cos Ci z nimi juz robila ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:41   #3159
dulcynea01
Raczkowanie

GG do dulcynea01

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki żeby wszystko się szybko prostowało
Zdjęcia złotej jesieni robię codziennie ( dla mamy za granicą, żeby jak przyjedzie widziała co to się ze mnąś działo ) jak zgram na kompa, to wrzuce jakieś
Mam wrażenie że już widzę różnicę, ale to chyba omamy A do gumek już szukam inspiracji

A o co chodzi z kształtami jedynek? Bo znów mam wrażenie że o czymś nie wiem
4. Noszę druty

...I dam radę!
Albo nie...

Edytowane przez dulcynea01
Czas edycji: 2009-07-19 o 22:43
dulcynea01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:53   #3160
CatchyKathy
Wtajemniczenie

No właśnie, jakie kształty jedynek?
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 04:07   #3161
201604190949
Konto usunięte

Pewnie chodzi o piłowanie.
Też się nad tym zastanawiam, tylko bardziej ogólnie. Wiem, że będę miała piłowane jedynki, dwójki i trójki. I tak się zastanawiam czy zrobić sobie 'holiłud smajl' czyli wszystkie na równo, na płask czy może zostawić te trójki takie bardziej naturalne, dłuższe od innych i ostrzejsze.

Ale nie po to przyszłam!
Myję sobie grzecznie zęby, jak orto przykazała, za przeproszeniem, pluję do umywalki i co widzę? Fiolecik ^^ ligatura mię opuściła była. Nic tam, jedną już zakładałam to i drugą założę, tak? Nie... ta nie spadła tylko mi pękła. Ciekawa jestem jak ja to zrobiłam... Przy myciu zębów? Bo przecież nic takiego nie jadłam ani nie ruszałam...
No co tam, wystosowałam maila do orto i czekam na wytyczne. Ale szczerze powiem, że nie chce mi się wcześniej jechać a wizyte mam już za 10 dni.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 06:18   #3162
asik916
Raczkowanie

ja dzisiaj 0 14.15 będę miec zakładany aparat
trochę się boję ale będzie dobrze
wybrałam sobie na pierwszy raz fioletowy kolor gumek
później wstawię zdjęcia

Aśka jestem!
asik916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:28   #3163
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Przynajmniej tak jest w klinice po rejestracji dostaje się numerek i czeka się na swoją kolej wszystko tego samego dnia Oczywiście mozna tez się zarejestrować na inny dzień
ja najpioerw musiałam sie zapisać na wizytę poznawczą w cyklu: co? jak ? dlaczego? kto kazał itp. jak juz wszytsko było widomo to zapisała mnie pani za kolejne 2 miechy , bo takie kolejki, ze zdjeciem miałam przyjśc, takim pojedyńczym zęba i z wynikami krwi. jak przyszłam to chirurg patrzac na wyniki mówi ze mam grypę a ja ze zdrowa jestem i tak sie kłóciłysmy operacji nie zrobiła bo ywniki wskazywały na grypę- mimo zed zdrowa byłam, wiec wizyta za klejny miesiąc z nowymi badaniami. przyszłam na kolejną wizytę, badania ok wiec wyrywamy, w trakcie wyrywania krwotok io potok krwi a chirurg patrzac na wyniki mówi: jak to mozliwe ? z pierwszym zebem poszło w kilka miechów , ale drugiego wyrywałam rok przez ta krew, kolejki do hematologa i chirurga

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:31   #3164
kaska299
Raczkowanie

Moja orto też zaproponowała mi raty i oczywiście skorzystam
Ktoś pytał o koszt przyklejania zamka: moja bierze 20 zł przy metalowym, 100 zł przy ceramicznym, więc pewnie każda otro ma indywidualny cennik.

asik916 - wstaw fotki wstaw ja zakładam jutro o 12.00 i jak będę potrafiła ;> to też wstawie
kaska299 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:51   #3165
88Ekaterina88
Zakorzenienie

moja nic nie bierze
tylko sama co jakis czas odklejała mi zamek i o 2 mm przesuwała hehe i znowu kleiła, co jakis czas to samo bylo

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-20, 07:54   #3166
bastylianka
Raczkowanie

A to piłowanie całe to boli i na zywca?

Też wyrywałam na NFZ i było jak najbardziej wszystko ok No poza wacikami ;d za to jak wyrywałam prywatnie to wyłam z bólu caaaały dzień
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 08:30   #3167
xxbiankaoo
Raczkowanie

Ja bym nie ryzykowała spotkania z NFZ, mam zle wspomnienia po których korzystam tylko i wylacznie z usług prywaciarzy Wyrywałam juz 2 osemki u chirurga i jestem zadowolona a zapłaciłam 800 zł
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 08:33   #3168
88Ekaterina88
Zakorzenienie

zalezy na jakiego chirurga i dentyste sie trafi
ja chodze do mojego dentysty od dziecka i bardzo go lubie, bo nigdy nic nie spaprał
a inni rezygnuja bo np. plomby im wypadają itp, a mojej mamie jak wstawił plombe to po 30 latach nie mógł jej wydłubać, jak sie mamie zab ukruszył żeby wstawić nową tak się męczył wiec tak samo jest z orto, dentystami i chirurgami, ty masz z panem X czy Y złe wspomnienia a ta sama osoba bedzie go wychwalać

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-20, 08:58   #3169
Lady in Blue
Zakorzenienie

Racja, wszystko zależy na jaki typ się trafi Ja akurat dobrze trafiłam Ale dentysta u mnie to prywatny Jeżeli chodzi o wyrywanie żebów to NFZ, bo jednak nie każdy może sobie pozwolić na wydatek od 100 do 300 zł za wyrwanie jednego zęba.

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2009-07-20 o 08:59
Stary 2009-07-20, 09:15   #3170
Gladys del Carmen
Raczkowanie

Ciekawe co pomyśli sobie o mnie dentysta jak wejdę do gabinetu i powiem: "dzień dobry, chciałabym wyrwać siekacza" I tak dalej mam nadzieję, że mnie to ominie
Gladys del Carmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 09:48   #3171
gabryssiaa
Zakorzenienie

ja u mojej dentystyki nie wyrywałam zęba, ale bardzo ją sobie chwalę. Nigdy nie spotkałam tak sympatycznej osoby z podejściem do przede wszystkim młodszych . Mówi co i jak, kiedy skończy, wesoło rozmawia hehe a jak zrobiła mi 2 lata (?) temu plomby to do dziś mam zdrowe zęby i przed założeniem aparatu nic nie musiałam leczyć
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 09:49   #3172
gatka_84
Zadomowienie

HEJ wszystkim;p Ja mam jutro zakladany aparat na gore. Tyle juz czekam ze mam nadzieje ze nic temu nie przeszkodzi, bo co raz mam czarne mysli... Mialam wyrywana gorna szostke jakis miesiac temu, pozniej suchy zebodół, zostala mi tez jakas jak to nazwala dentystka " płytka" martwa, wygladala jak pozostalosc zeba , no ale miala i ona odpasc sama, w koncu jakis tydzien temu odpadla, od razu lepiej , zero bolu, dziura po wyrwaniu wogole nie boli itd , tyle tylko ze dziaslo calkowicie sie nei zrozlo, i mysle ze to jeszcze troche potrwa, czy w takim wypadku orto moze robic problemy zeby mi jutro zalozyc aparat? bo sie chyba zalamie jak znow bede musiala czekac nie wiem ile bo juz sie nie umiem doczekac i sie nastawilam psychicznie na to.. bo z tego co wyczytalam na forum to bylo wiele takich przypadkow, ze osoby mialy zakladany aparat nawet kilka dni po wyrwaniu...

Edytowane przez gatka_84
Czas edycji: 2009-07-20 o 09:51
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 10:07   #3173
milutek
Wtajemniczenie

Witam wszystkich po weekendzie
gatka_84 - myślę, że nie będzie problemu z założeniem aparatu, bo ja np. będę miała wyrywane zęby w trakcie noszenia aparatu.
pozdrawiam
Stary 2009-07-20, 10:15   #3174
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Ja za awarię aparatu typu odklejenie się zamka, rurki, przycięcie druta itp nic nie muszę płacić Mogę do orto przyjść kiedy chcę i zawsze mnie przyjmie jak nie ma pacjentów

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 10:21   #3175
edzia013
Raczkowanie

ja miałam wyrywane dwie czwórki na górze z NFZ. Trafiłam na szóstke studentów i jedną panią doktor. W gabinecie przesiedziałam 5 godzin, bo jak się okazało potrzebna była zgoda na wyrwanie, więc musiałam czekać na mame zanim zwolni się z pracy... potem robili mi jakieś zastrzyki w ręce, później znieczulenie - 4 nakłócia, które moim zdaniem nie podziałały tak jak miały. A zęby rwali mi studenci . Fajnie co ? Ogólnie bolało, ale było warto.
Teraz czeka mnie chirurgiczne wyrywanie ósemek na dole, które jeszcze nie wyszły spod dziąseł , a musze je yrwać bo wrastają mi w siódemki ;/
edzia013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 10:24   #3176
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzia013 Pokaż wiadomość
ja miałam wyrywane dwie czwórki na górze z NFZ. Trafiłam na szóstke studentów i jedną panią doktor. W gabinecie przesiedziałam 5 godzin, bo jak się okazało potrzebna była zgoda na wyrwanie, więc musiałam czekać na mame zanim zwolni się z pracy... potem robili mi jakieś zastrzyki w ręce, później znieczulenie - 4 nakłócia, które moim zdaniem nie podziałały tak jak miały. A zęby rwali mi studenci . Fajnie co ? Ogólnie bolało, ale było warto.
Teraz czeka mnie chirurgiczne wyrywanie ósemek na dole, które jeszcze nie wyszły spod dziąseł , a musze je yrwać bo wrastają mi w siódemki ;/
ja bym powiedziała: dziekuję, prosze umówić mnie na inna wizytę, bo nie beda sie na mnie uczyli
nie dałabym sobie nigdy wyrwac zeba przez studenta !
jak mi wyrywali ósmeke dolna to stażystka(!!!) ładowała mi waciki do buzi, ale ich nie wyciągała (!) i zapchała mnie nimi i sie dławiłam i nimi i własna krwią, jak szłam drugi raz na rwanie to miałam przygotowaną do niej mowe, ale na jej szczescie staż jej sie skończył

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-20, 10:31   #3177
edzia013
Raczkowanie

a wogóle ile płacicie za wizyte? ja 90 zł w prywatnym gabinecie, w Lublinie. Aparat mam od stycznia i niedługo bedę miała zdejmowany. Miałam strasznie zęby. Jedynki rosły do środka, dwójki pod dużym kątem na zewnątrz jak wampirze kły, ale zęby szybko mi się prostują i jeszcze tylko korekta szpar i wszystko będzie git ;D Miało być 2 lata a będzie tylko rok. Boje się troche zdejmowania. Gdy byłam pierwszy raz na wizycie pani ortodontka odradzała mi aparat porcelanowy, że mocno klei się do zębów i może odpaść mi szkliwo!!! Samo zdjęcie będzie mnie kosztować 700 zł. Myślę, że to dużo bo jak czytam inne fora to piszą, że nawet 50 zł ;/;/

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja bym powiedziała: dziekuję, prosze umówić mnie na inna wizytę, bo nie beda sie na mnie uczyli
nie dałabym sobie nigdy wyrwac zeba przez studenta !
jak mi wyrywali ósmeke dolna to stażystka(!!!) ładowała mi waciki do buzi, ale ich nie wyciągała (!) i zapchała mnie nimi i sie dławiłam i nimi i własna krwią, jak szłam drugi raz na rwanie to miałam przygotowaną do niej mowe, ale na jej szczescie staż jej sie skończył

niestety nie miałam innego wyjścia. Pamiętam jeszcze tą twarz studentki, kiedy wyrywała mi zęba, cała czerwona i zgrzana jak burak.
A ta stomatolog cały czas na nich wrzeszczała. Super atmosfera była ;p;p
edzia013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 10:47   #3178
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edzia013 Pokaż wiadomość
a wogóle ile płacicie za wizyte? ja 90 zł w prywatnym gabinecie, w Lublinie. Aparat mam od stycznia i niedługo bedę miała zdejmowany. Miałam strasznie zęby. Jedynki rosły do środka, dwójki pod dużym kątem na zewnątrz jak wampirze kły, ale zęby szybko mi się prostują i jeszcze tylko korekta szpar i wszystko będzie git ;D Miało być 2 lata a będzie tylko rok. Boje się troche zdejmowania. Gdy byłam pierwszy raz na wizycie pani ortodontka odradzała mi aparat porcelanowy, że mocno klei się do zębów i może odpaść mi szkliwo!!! Samo zdjęcie będzie mnie kosztować 700 zł. Myślę, że to dużo bo jak czytam inne fora to piszą, że nawet 50 zł ;/;/
hej, a może zamieścisz jakieś fotki typu "przed i po"? wiesz, my tu je uwielbiamy
a co do zdejmowania aparatu, to z tego co wiem to trwa to tylko chwilkę, ściąga się go po prostu szczypcami czy jak im tam. może 700 zł to jest cena z czyszczeniem itp? albo może już z retainerami?

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-07-20 o 10:48
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 10:56   #3179
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o piłowanie.
Też się nad tym zastanawiam, tylko bardziej ogólnie. Wiem, że będę miała piłowane jedynki, dwójki i trójki. I tak się zastanawiam czy zrobić sobie 'holiłud smajl' czyli wszystkie na równo, na płask czy może zostawić te trójki takie bardziej naturalne, dłuższe od innych i ostrzejsze.
a holiłót smajl, to jak wyglada? wlasnie myslalam, ze on jest taki rowniutki i plaski.. .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 10:59   #3180
201604190949
Konto usunięte

No właśnie tak napisałam
Czy "holiłud" czyli na płask czy bardziej naturalnie.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości