![]() |
#3151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
![]() Gumki na razie wybrałam jasnofioletowe, może następnym razem zdecyduję się na coś bardziej kolorowego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia złotej jesieni robię codziennie ( dla mamy za granicą, żeby jak przyjedzie widziała co to się ze mnąś działo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ja akurat wolałam zrobić to prywatnie i być pewną, że wszystko będzie tak jak należy (i bez kolejek). Ja płaciłam za górną 200zł, a za dolną 370zł ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Przynajmniej tak jest w klinice
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
kar0link4 - to Ty jestes w swoim avie
![]() powiedzcie mi, jakie ksztalty jedynek i ogolnie zebow bedziecie chcialy sobie wybrac? moja orto jak na razie sie nie pytala jakie bym chciala.. ![]() na starym avie kar0link4'i baaaardzo mi sie zeby podobaly. tylko nie wiem, czy Ty masz takie naturalne, czy Twoja orto cos Ci z nimi juz robila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A o co chodzi z kształtami jedynek? Bo znów mam wrażenie że o czymś nie wiem ![]()
Albo nie... Edytowane przez dulcynea01 Czas edycji: 2009-07-19 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, jakie kształty jedynek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Konto usunięte
|
Pewnie chodzi o piłowanie.
Też się nad tym zastanawiam, tylko bardziej ogólnie. Wiem, że będę miała piłowane jedynki, dwójki i trójki. I tak się zastanawiam czy zrobić sobie 'holiłud smajl' czyli wszystkie na równo, na płask ![]() Ale nie po to przyszłam! ![]() Myję sobie grzecznie zęby, jak orto przykazała, za przeproszeniem, pluję do umywalki i co widzę? Fiolecik ^^ ligatura mię opuściła była. Nic tam, jedną już zakładałam to i drugą założę, tak? Nie... ta nie spadła tylko mi pękła. Ciekawa jestem jak ja to zrobiłam... Przy myciu zębów? Bo przecież nic takiego nie jadłam ani nie ruszałam... No co tam, wystosowałam maila do orto i czekam na wytyczne. Ale szczerze powiem, że nie chce mi się wcześniej jechać a wizyte mam już za 10 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj 0 14.15 będę miec zakładany aparat
![]() trochę się boję ![]() ![]() wybrałam sobie na pierwszy raz fioletowy kolor gumek ![]() później wstawię zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3164 |
Raczkowanie
|
Moja orto też zaproponowała mi raty i oczywiście skorzystam
![]() Ktoś pytał o koszt przyklejania zamka: moja bierze 20 zł przy metalowym, 100 zł przy ceramicznym, więc pewnie każda otro ma indywidualny cennik. asik916 - wstaw fotki wstaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
moja nic nie bierze
![]() tylko sama co jakis czas odklejała mi zamek i o 2 mm przesuwała hehe i znowu kleiła, co jakis czas to samo bylo ![]()
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
A to piłowanie całe to boli i na zywca?
![]() ![]() ![]() Też wyrywałam na NFZ i było jak najbardziej wszystko ok ![]() ![]()
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie ryzykowała spotkania z NFZ, mam zle wspomnienia po których korzystam tylko i wylacznie z usług prywaciarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
zalezy na jakiego chirurga i dentyste sie trafi
![]() ja chodze do mojego dentysty od dziecka i bardzo go lubie, bo nigdy nic nie spaprał ![]() a inni rezygnuja bo np. plomby im wypadają itp, a mojej mamie jak wstawił plombe to po 30 latach nie mógł jej wydłubać, jak sie mamie zab ukruszył żeby wstawić nową ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Racja, wszystko zależy na jaki typ się trafi
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2009-07-20 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
Ciekawe co pomyśli sobie o mnie dentysta jak wejdę do gabinetu i powiem: "dzień dobry, chciałabym wyrwać siekacza"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
ja u mojej dentystyki nie wyrywałam zęba, ale bardzo ją sobie chwalę. Nigdy nie spotkałam tak sympatycznej osoby z podejściem do przede wszystkim młodszych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
HEJ wszystkim;p Ja mam jutro zakladany aparat na gore. Tyle juz czekam ze mam nadzieje ze nic temu nie przeszkodzi, bo co raz mam czarne mysli... Mialam wyrywana gorna szostke jakis miesiac temu, pozniej suchy zebodół, zostala mi tez jakas jak to nazwala dentystka " płytka" martwa, wygladala jak pozostalosc zeba , no ale miala i ona odpasc sama, w koncu jakis tydzien temu odpadla, od razu lepiej , zero bolu, dziura po wyrwaniu wogole nie boli itd , tyle tylko ze dziaslo calkowicie sie nei zrozlo, i mysle ze to jeszcze troche potrwa, czy w takim wypadku orto moze robic problemy zeby mi jutro zalozyc aparat? bo sie chyba zalamie jak znow bede musiala czekac nie wiem ile bo juz sie nie umiem doczekac i sie nastawilam psychicznie na to.. bo z tego co wyczytalam na forum to bylo wiele takich przypadkow, ze osoby mialy zakladany aparat nawet kilka dni po wyrwaniu...
Edytowane przez gatka_84 Czas edycji: 2009-07-20 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich po weekendzie
![]() gatka_84 - myślę, że nie będzie problemu z założeniem aparatu, bo ja np. będę miała wyrywane zęby w trakcie noszenia aparatu. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Ja za awarię aparatu typu odklejenie się zamka, rurki, przycięcie druta itp nic nie muszę płacić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
Raczkowanie
|
ja miałam wyrywane dwie czwórki na górze z NFZ. Trafiłam na szóstke studentów i jedną panią doktor. W gabinecie przesiedziałam 5 godzin, bo jak się okazało potrzebna była zgoda na wyrwanie, więc musiałam czekać na mame zanim zwolni się z pracy... potem robili mi jakieś zastrzyki w ręce, później znieczulenie - 4 nakłócia, które moim zdaniem nie podziałały tak jak miały. A zęby rwali mi studenci . Fajnie co ? Ogólnie bolało, ale było warto.
Teraz czeka mnie chirurgiczne wyrywanie ósemek na dole, które jeszcze nie wyszły spod dziąseł , a musze je yrwać bo wrastają mi w siódemki ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dałabym sobie nigdy wyrwac zeba przez studenta ! jak mi wyrywali ósmeke dolna to stażystka(!!!) ładowała mi waciki do buzi, ale ich nie wyciągała (!) i zapchała mnie nimi i sie dławiłam i nimi i własna krwią, jak szłam drugi raz na rwanie to miałam przygotowaną do niej mowe, ale na jej szczescie staż jej sie skończył ![]()
![]() |
![]() |
#3177 | |
Raczkowanie
|
a wogóle ile płacicie za wizyte? ja 90 zł w prywatnym gabinecie, w Lublinie. Aparat mam od stycznia i niedługo bedę miała zdejmowany. Miałam strasznie zęby. Jedynki rosły do środka, dwójki pod dużym kątem na zewnątrz jak wampirze kły, ale zęby szybko mi się prostują i jeszcze tylko korekta szpar i wszystko będzie git ;D Miało być 2 lata a będzie tylko rok. Boje się troche zdejmowania. Gdy byłam pierwszy raz na wizycie pani ortodontka odradzała mi aparat porcelanowy, że mocno klei się do zębów i może odpaść mi szkliwo!!! Samo zdjęcie będzie mnie kosztować 700 zł. Myślę, że to dużo bo jak czytam inne fora to piszą, że nawet 50 zł ;/;/
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() A ta stomatolog cały czas na nich wrzeszczała. Super atmosfera była ;p;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do zdejmowania aparatu, to z tego co wiem to trwa to tylko chwilkę, ściąga się go po prostu szczypcami czy jak im tam. może 700 zł to jest cena z czyszczeniem itp? albo może już z retainerami? Edytowane przez milutek Czas edycji: 2009-07-20 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Konto usunięte
|
No właśnie tak napisałam
![]() Czy "holiłud" czyli na płask czy bardziej naturalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.