|
|
#3481 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Cytat:
, bo nic nie widać.Ja tez wybrałam kryształ ze względu na wiek. Gdybym była na studiach, albo w szkole średniej to założyłabym metalowy i nosiła kolorowe gumki, super to wygląda |
||
|
|
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
manka1982 a kiedy zobaczymy twoje ząbki?? zakładałyśmy w tym samym miesiącu śledzę wątek ale twoich zdjęć chyba nie było...
i to nie prawda że przy kryształowych nie ma pierścieni ... ja mam i separacje niestety musiałam przeżyć... a teraz męczę się z dolną separacją ale to już na metal.
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2009-07-24 o 16:24 |
|
|
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, muszę zrobić sobie zdjęcie, nie pomyślałam, zeby zrobić przed założeniem, co by później porównać. Chociaż teraz zrobię w aparacie, dopiero 5 dzień go mam, więc efektów nie ma. Wszystkie macie zdjęcia sprzed?
Edytowane przez syla-78 Czas edycji: 2009-07-24 o 16:41 |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale czy założenie kryształu jest równoznaczne z brakiem pierścieni (tzn zamiast nich rurki i brak wcześniejszej separacji) tego nie wiem! Ale na pewno rurki mogą być stosowane do wszystkich rodzajów aparatów! ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Zrób szybko zanim zaczną się zmiany bo miło porównywać sobie później efekty! Często też ortodonci robią fotki przed założeniem - ale ja i tak napstrykałam fotek w domu 1 dnia i po każdej wizycie!
|
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszelkie kombinacje są możliwe, ale przeciwieństwie do rodzaju aparatu, to już zależy od orto!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj będę robić zdjęcie paszczy z kilku ujęciach , szkoda, ze nie zrobiłam wczesniej, ale nawet w aparacie wszystko widać, tak myślę.Dziewczyny, już mnie tak nie boli na szczęście, podklejam troche woskiem, bo chcę wygoić poliki, a później zobaczę ![]() Dziękuję Wam za wszystkie rady |
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcę nic mówić ale teraz jak mam porównanie to ten pierścień to dla mnie masakra!
Orto stwierdził, że jak będę grzeczna to może znowu założymy rureczkę - ale to niestety raczej żarcik był ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Będzie widać! Pochwal się nam jak napstrykasz!
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja jestem jeszcze zielona w sprawach 'aparatowych"
![]() Czy jeśli nie mam zleconej separacji to znaczy, że bede miała montowane rurki? I czy rurki są mniej uciązliwe niż pierscienie?
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy, zęby mam w pożądku, orto udało się wyciągnać górne zęby do przodu i w buzi wyglądam jak normalny człowiek ale w profilu wygląda to znacznie inaczej, mam wydłużona brodę i orto tez mnie namawia do operacji, alewłasnie nie wiem. z jednej strony bym chciałą a z drugiej juz mam dość
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :roll eyes:.Co u Ciebie Kochana? Ja się krótko pochwalę, zwij mnie WATówką
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
heja
ja wprawdzie aparat mam dopiero od wtorku ale jedzenie echhh nadal sie mecze jak glupia, ale przynajmniej nic narazie mnie nie obciera;p teraz sobie pojadlam , ojj, wiec polecam wam kochane , tym ktore maja problemy z jedzonkiem, omlecika, na to ser zolty roztopiony i majones, moze byc zmieszany z keczupem, ale przynajmniej teraz czuje ze cos zjadlam heheh, sorry wiem to nie forum kulinarne![]()
Edytowane przez gatka_84 Czas edycji: 2009-07-24 o 20:51 |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest duże prawdopodobieństwo że będziesz miała rurki, chyba że masz spore przestrzenie międzyzębowe i orto ocenił, że wciśnie "obrączkę" bez separacji.
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
bym wam wstawiła moje ząbeczki, ale zrobiłam foto i gumki mam tak żółte że masakra
aż wstyd pokazać ale zrobie za tydzien w sobote
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje gratulacje Pani WATówko ![]() A u mnie spokój - jestem na etapie planowania wakacji i mam nadzieję że 12 sierpnia wskoczę do rakiety i wyląduje w ciepłym, przytulnym miejscu!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Udało mi się, a co! A póki co snuję plany na wrześniowy Egipt..
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i okazało się ze mama kupiła mi zestaw ortodontyczny elgydium ze składaną szczoteczką, płynem i pastą, oddzielnie szczoteczka Oral-B i te tabletki na miesiąc. Ale nie wiem jak je stosować, któraś z was może wie?;> jest napisane na nich GUM. RED-COTE przezroczyste takie male plastikowe listki a w nich te różowe tabletki. Całość- 99 zł ![]() znalazłam stronę i jest napisane: Tabletkę o przyjemnym wiśniowym smaku rozgryźć i rozpuścić w ustach. Przez 30 sekund rozprowadzić językiem, nie połykać, nadmiar barwnika kilkakrotnie wypłukać woda i wypluć. Intensywnie zabarwioną płytkę bakteryjną usunąć za pomocą szczotkowania. Pozostałe zabarwienie zniknie w ciągu 30 min. ale jak ja tego nie rozgryzę... no i potem mam niby pastą wyczyścić tak? a językiem przecież nie rozprowadzę tej tabletki w 'zakamarki' aparatu. Hm.
Edytowane przez gabryssiaa Czas edycji: 2009-07-24 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Hej, aparatki!
Kiedy miałam 9 lat byłam u ortodonty z wizytą, oczywiście robili mi wycisk. Niestety nie spodobało mi się (myślałam, że zwymiotuję ;p) i moja mama stwierdziła, że nic na siłę. Teraz kiedy mam już 14 lat moje zęby doprowadzają mnie do szału, więc na 20 września mam umówioną pierwszą wizytę... I trochę się boję, że bd miała wyrywane zęby, bo wydaje mi się, że one się nie mieszczą w szczęce, a myśl, że pozbawią mnie czegoś z buzi nie jest dla mnie przyjemna;/ Chwilowo jestem kłębkiem ortonerwów, ale pocieszam się tym, że wreszcie bd mogła się niedługo ładnie uśmiechać
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... że niby mi?
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mclilu- jesteś niemozliwa Rozbawiłaś mnie, a ja po " ósemce" się smiać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- A szpar nie mam między zębami, więc chyba mam szansę na rurki ![]() Dziekuję za wyjaśnienie
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Jestem tutaj po raz pierwszy i wpadłam przypadkowo szukając czegokolwiek po wizycie u ortodontki. ![]() Leczenie mam już ustalone, będę miała zakładany aparat hassa, metalowy na górę i dół, oraz wyciągi (cofnięta żuchwa) I tak czytając kilka stron nie zauważyłam niczego o wspomnianym już aparacie hassa i chciałam zapytać, czy ktoś z Was już go miał? Okropnie się boję, orto powiedziała, że przez około miesiąc będę seplenić. o,O To wszystko mnie przeraża. W dodatku muszę wyrwać dwie szóstki, co jest kolejnym koszmarem. ![]() Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam to paskudztwo pół roku, nie sepleniłam, ale mówiłam mniej wyraznie, a końcówek "ky" i "ki" nie byłam w stanie wymówić absolutnie Ale nie było jakiegoś strasznego dramatu, da się do tego przyzwyczaić. Na początku jest problem z jedzeniem, ale to też kwestia wprawy ![]() Generalnie, jeśli faktycznie się nie mylę i hass to coś podobnego, to nie bój się. Da się to wytrzymac spokojnie.
|
|
|
#3507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie łam się, sporo osób miało coś wyrywanego zawsze możesz skonsultować się z innym orto, może nie każdy będzie chciał usuwać zęby. ale wszystko jest do przejścia, ja kiedyś uznałam, że wole wyrywać niż borować, szybciej i w ogóle![]() choć to na dłuższą metę nieopłacalne podejście do sprawy![]() też byłam kłębkiem ortonerwów, ale wyrwałam co miałam, aparat założyłam 12 czerwca i w tym momencie jestem górą ortoszczęścia, mimo że ciut boli po podkręcaniu
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.. Jak tak czytam wasze posty to wam po prostu zazdroszczę.. Mam okropną wadę zgryzu a niestety brak funduszy na aparat
Niedawno skończyłam 20 lat i czuję,że dzwoni mi ostatni dzwonek..Studiuję dziennie więc nie mam możliwości nawet odłożyć..Szukałam pracy wakacyjnej ale w moim regionie oczywiście z powodu kryzysu totalny jej brak..Im bardziej o tym myślę to spotykam coraz więcej osób w aparatach i aż mnie za serce chwyta Niedawno miałam usuwaną chirurgicznie jedną ósemkę, z resztą chirurg kazał poczekać ale powiedział, że to już raczej operacyjnie mam usuwać (!!) nie wiem co o tym myśleć.. Jak na razie usunęłam dolną lewą ósemkę.. Strasznie się boję,że jak reszta zacznie rosnąć to moje już okropne zęby wykrzywią się jeszcze bardziej.. Jestem załamana.. Podajcie mi numery do toto lotka bo to chyba moja ostatnia nadzieje :[[
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaką masz wadę? |
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam o tym..nawet oglądałam oferty..Ale nie chcę zaczynać mojego życia (po studiach) nawet te 2 lata po od kredytu.. A jak go podpiszę to co miesiąc 600zł..Boję się to spłacać póżniej ... Początkowo myślałam,że sama sobie ustalam np biorę pożyczkę na 5tys i tą kwotę spłacam 2 lata po..
A wada..szkoda mówić..Górna szczęka jest wysunięta tak,że zęby dolne a górne się totalnie nie stykają..Do tego w górnej szczęce zęby nie są równe, 2 jest mniej odstająca za to 3 się nie zmieściła i jest wysunięta co wygląda okropnie... wstyd mi o tym mówić nawet...Czy ktoś miał usuwane ósemki operacyjnie? Strasznie się boję... Nie wiem czy iść na konsultacje do innego chirurga, nie wiem.. A czy rosnące-nie meiszczące się osemki bardzo wykrzywiają resztę zębów?
Edytowane przez dziewuszka27 Czas edycji: 2009-07-25 o 12:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

, bo nic nie widać.

mam pytanko wiecie może jak znalesić na allegro te ligaturki bo nie mam pojęcia jak ich szukać. Będę bardzo wdzięczna

aż wstyd pokazać

przezroczyste takie male plastikowe listki a w nich te różowe tabletki. Całość- 99 zł