Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-09, 01:17   #331
kropka1
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

ja mam takie pytanie nie na temat słyszalyscie o niciach dentystycznych owocowych itd? moj TŻ mi wkręcił że takie są i ja głupia szukam
kropka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 01:22   #332
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
9 zebow do usuniecia?!. Boze, ja tu od tygodnia sie nakrecam, ze mam usunac 2... Dlaczego tak duzo, jesli moge sie zapytac? I jak to mozna przezyc? Ja ide wlasnie jutro....
Pewnie chodzi o dziewiątki a nie dziewięć zębów Dziewiątki to takie zdublowane ósemki.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 08:35   #333
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o dziewiątki a nie dziewięć zębów Dziewiątki to takie zdublowane ósemki.
hmmm 9zebow moze byc np. te nieszczesne 9tki-jest ich 4 do tego wszystkie 8ki-znowu 4 i pewnie jakis inny ekstra

moje zeby juz mnei nie bola uwielbiam takie wizyty rach ciach, boli 2 dni i koniec do kolejnej wizyty
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 08:44   #334
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Uff, az mi ulzylo! A Ty, jak sie czujesz po usuwaniu? Pamietam, ze jakis czas temu bolalo!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 09:36   #335
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Ja bym nie usunęła zębów. A bardzo się bałam, że to konieczne będzie, ale jednak nie ;D.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 09:58   #336
_Paulinka_
Zakorzenienie

Ja miałam usuwane chirurgicznie dwie ósemki i jakoś przezyłam.;P
_Paulinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 10:07   #337
sQuara
Rozeznanie

ja na szczescie nic.. jak mi sie separacja miedzy 6 a 7 nie miescila i pierscienie by nie weszly to chyba mialabym 7ki do usuniecia
jeszcze 5 dni i aparat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

a jak tam nasza zadrutowana emotikonka??
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 12:06   #338
niebieskazalotka
Raczkowanie

Cytat:
niebieskazalotka, dobrze, ze sie juz nie stresujesz!

Uwazam, ze 4800 za WSZYSTKO to naprawde niewiele.

Dla porownania, koszt jednego luku i mojej orto to 1200 zl, czyli dwa - 2400 (z moich poszukiwan wynika, ze najtaniej w Warszawie). Wizyta z dwoma lukami- 150 zl. A w ciagu 2 (zeby nie 2,5!) lat bede ich miec niemalo! Zalozmy, ze 24. To juz wychodzi 3600.A razem z aparatem - 6000!!! Tak ze glowa do gory!

P.S. Moze to ja powinam zmienic orto?

Wiesz, to jest inwestycja w piękny uśmiech Jestem w podobnej sytuacji do Ciebie i też myślałam nad zmianą orto, ale popytałam się tu i tam i tłumaczę sobie, że lepiej zapłacić raz a dobrze niż później nie być zadowolonym z efektów z resztą wiele osób mi mówi że 6000 za dwa łuki plus wizyty i leczenie ząbków to nie jest kosmiczna kwota !
niebieskazalotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 12:21   #339
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Uff, az mi ulzylo! A Ty, jak sie czujesz po usuwaniu? Pamietam, ze jakis czas temu bolalo!
Czasem tylko pobolewa, już nie zwracam na to uwagi. Ale następne usunę gdzie indziej i zrobię to chirurgicznie...

W ogóle to mało co do mnie dociera, w środę walczyłam o życie psa, w czwartek musiałam go pochować, nie mogę dojść do siebie po tym wszystkim i ból zębów zszedł na bardzo daleki plan, przytłumiony innym bólem...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 12:42   #340
sQuara
Rozeznanie

1000days <przytul>
Stary 2009-05-09, 13:36   #341
Niunia20
Rozeznanie

dziewczyny wiecie może czy w specjalistycznych można kupić takie szczoteczki?? kurcze tak się do niej przyzwyczaiłam a musze ją wymienić a wszędzie tylko oral b są.
tą na zdjęciu firmy plak smacker dostałam od orto w komplecie który jest na zdjęciu, ale ona nie ma takich w sprzedaży zdjecie znalazłam na jakiejś zagranicznej str. lubię ją bo ma sztywny wyciorek na drugim końcu i nie zuzywa się szybko. w specjalistycznym będę dopiero za dwa tygodnie bo w moim mieście nie ma wrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10003RubberHandleGroup.jpg (9,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12065.jpg (11,0 KB, 59 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-09, 13:37   #342
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
O dziwo, na zdjęciach prawie wcale nie widac
moje zdjecie z avatara robiłam juz w aparacie i nic a nic nie widac
Ale masz piękny uśmiech w avku, zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez vika81 Pokaż wiadomość
Witajcie
Tak sobie czytam o tym wyrywaniu zębów i się zastanawiam...
Moja orto też chce mi usunąć dwie 4 na dole - ale kurczę po kiego grzyba usuwać zdrowe zęby (mam zgryz krzyżowy) ... no wiem, że później będzie się mieć ładne ząbki..
...ale czy zastanawiałyście się co będzie za 5-10-15 lat jak zepsuje się jakiś ząb i trzeba będzie go wyrwać?
I co wtedy????
Pozostaje tylko implant...
Takie tam rozważanie przed zadrutowaniem.
Pozdro
Jest to tak zwane mniejsze zło. Jeśli nie naprawisz zgryzu krzyżowego, to za te 5-10-15 lat mogą Ci nawet implanty nie pomóc, bo nie będzie można ich wstawić. A jak będziesz mieć prawidłowy zgryz i będziesz dbać o zęby, to za 15 lat nadal będziesz się cieszyła swoim naturalnym uśmiechem.
Przypominam, że obiecałaś wstawić zdjęcia
Cytat:
W ogóle to mało co do mnie dociera, w środę walczyłam o życie psa, w czwartek musiałam go pochować, nie mogę dojść do siebie po tym wszystkim i ból zębów zszedł na bardzo daleki plan, przytłumiony innym bólem...
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 14:28   #343
Blondi2989
Blond forever!

Piszecie dużo i gęsto, ledwo nadrabiam
U mnie nuuuuuuda, chciałabym już wizytę
Stary 2009-05-09, 16:05   #344
0180968a1e2fb42b37540d7030dc639d784e648c_622d3bb723709
Konto usunięte

Witam ponownie.

Dzisiaj w końcu przyszedł czas na pierwszą wizytę u orto.
Myślałem że babka zobaczy zęby coś powie i dowidzenia.
Ku mojemu zaskoczeniu miałem już robione zdjęcia rentgenowskie + wyciski górnej i dolnej szczęki.
Prawdę mówiąc troszkę się bałem tych wycisków , bo sporo się o nich tutaj naczytałem.
Nie było źle , dół poszedł gładko.
Po chwili Pani wróciła z górną formą i do Mnie z tekstem "teraz będzie mniej przyjemnie"
Lecz po włożeniu Mi tego do ust , nie odczułem żadnego dyskomfortu itp.
Rentgen również poszedł szybko i sprawnie.
Pierwsza wizyta odchudziła mój portfel o 155zł.
95zł - zdjęcia rentgenowskie
60zł - wizyta
Teraz czeka Mnie druga wizyta 19maja.
Będzie na niej rozpatrywany plan działania czyli leczenia i prawdopodobnie kwestia usunięcia jednego zdrowego zęba (miejsce w łuku).
Drugi termin o wiele bardziej przyjazny.
Na pierwszą wizytę czekałem ponad 2 miesiące.
Na koniec mam pytanie do Was :
Jak dużo upłynęło czasu od pierwszej wizyty do założenia aparatu ?
Będę wdzięczny za odpowiedź ;]
0180968a1e2fb42b37540d7030dc639d784e648c_622d3bb723709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 16:26   #345
Niunia20
Rozeznanie

Forke ja pierwszą wizytę miałam 11.02.09 wtedy miałam też zrobione wyciski i zdjęcia. kolejną miałam 18.03.09 trochę ponad miesiąc i wtedy miałam podany plan leczenia i separacje zaś 27.03.09 zakładałam góre czyli półtora miesiąca od 1 wizyty
Stary 2009-05-09, 16:39   #346
wiewioora83
Wtajemniczenie

[1=0180968a1e2fb42b37540d7 030dc639d784e648c_622d3bb 723709;12227480]Na koniec mam pytanie do Was :
Jak dużo upłynęło czasu od pierwszej wizyty do założenia aparatu ?
Będę wdzięczny za odpowiedź ;][/QUOTE]

Miesiąc z małym hakiem. Tyle czasu było potrzebne na zrobienie zdjęć, odcisków szczęki, obmyślenie przez moją orto planu leczenia, wyrwanie zębów, zrobienie separacji i noszenie jej przez tydzień
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 16:58   #347
sQuara
Rozeznanie

ja mialam pierwsza wizyte 1kwietnia(wyciski zdjecia)...i aparat zakladam dopiero w srode.. ale po planie leczenia (6.04) musialam obgadac z rodzicami kwestie kasy i dopiero 14 zadzwonilam sie umowic na 2wizyty dzien po dniu(separacja wyciski po raz 2gi dla technika na bihelix:P) i o takie terminy ciezko wiec byly dopiero 5-6maja. wiec 1.5miesiaca... ale to kwestia terminow u orto. moja kolezanka poszla do orto ta do niej 2zeby do usuniecia.wiec nast dnia out 1zab za tydzien out 2zab poszla do orto po separacje i aparat...razem 3tygodnie. podejrzewam ze bez usuwania zajeloby jej to tydzien
Stary 2009-05-09, 17:02   #348
yourenglish
Raczkowanie

100days, wspolczuje!

Jakbys chciala usuwac gdzie indziej, to polecam Pana chirurga, ktory mi dzis usuwal zeby.

No wlasnie, jestem po. Prawde mowia, ze strach ma wielkie oczy. Przez caly tydzien czytalam o usuwaniu, ogladalam zdjecia, oczami wyobrazni widzialam, jak wciska mi kleszcze do buzi, slyszalam, jak wszystko chrupie i peka, a tu.. Rach ciach ciach i po wszystkim!

Chirurg - to duzy facet, prawdziwy kawal chlopa. Asystowala mu przemila asystentka. Rozmawialismy, opowiadalismy sobie kawaly, a potem Pani trzymala mnie za reke, ocierala lzy miedzy pierwszym a drugim usuwaniem i na rozne sposoby zagadywala i pocieszala. Naprawde bylo milo na ile taki zabieg moze byc mily! 100 days, serdecznie polecam. Jakby cos - pisz PW.

Prawde powiedziala Pani, ze jak pusci znieczulenie, to nawet bolec nie bedzie, a ja tu nawet w ketonal sie ozbroilam. A no i nawet zatrszyku prawie nie odczulam.

Na serio sadzilam, ze to bedzie najgorszy dzien mojego zycia, a wyszedl, naodwrot, przesmieszny. Przed samym wyjsciem z domu zaczelam szukac karty bankomatowej i w pewnej chwili stwierdzilam, ze zgubilam ja wczoraj! Szok, panika! Gotowki nie mam przy sobie prawie nigdy od kiedy mam karte. Dzwonie wiec do znajomej, ktora miala mnie zawiezc do dentysty.

-Czesc, Marto! Sluchaj, u mnie taki obciach! Chyba zgubilam karte i nie mam gotowki. Czy moglabys mi pozyczyc 200zl? Do poniedzialku, oczywiscie, oddam!
-Przepraszam, a z kim rozmawiam?
-Tu Swietlana. Czy dodzwonilam sie do Marty?
-Tak, jestem Marta, ale do jakiej Marty Pani dzwoni?
-Eeee, niestety nie znam nazwiska. My pracujemy razem, eeee ...(ale wytlumaczenie!).
-Zaraz chwileczke...Swietlana... znam jedna Swietlane. Czesc, w zeszlym roku uczylas mnie angielskiego, pamietasz?
-Aaa! Czesc, Marto! Jak sprawy? itd.

Kurcze, za cholere nie wiem jak w telefonie meza (bo aktualnie uzywam jego tel do swojej karty) zachowal sie numer sprzed tylu miesiecy! 5 minut przed tym telefonem wlasnie wstukalam numer tej Marty, ktora miala ze mna jechac na usuwanie. Coz, bywa. Wlasnie ta rozmowa wprawila mnie w tak dobry humor, no a jeszcze uslyszalam ze po mnie ta moja byla uczennica musiala przerwac nauke, bo nastepna lektorka nie potrafila znalezc podejscia i nauka byla nudna wiec bylo mi milo.

Wrozka zebowa wlasnie przyniosla mi 0,5 litra mojego ulubionego sorbetu cytrynowego, wiec wcinam

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2009-05-09 o 17:58
Stary 2009-05-09, 18:55   #349
vika81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość

Jest to tak zwane mniejsze zło. Jeśli nie naprawisz zgryzu krzyżowego, to za te 5-10-15 lat mogą Ci nawet implanty nie pomóc, bo nie będzie można ich wstawić. A jak będziesz mieć prawidłowy zgryz i będziesz dbać o zęby, to za 15 lat nadal będziesz się cieszyła swoim naturalnym uśmiechem.
Przypominam, że obiecałaś wstawić zdjęcia
No prawda, prawda ale jednak zdrowy ząbek to zdrowy ząbek
Byłam u orto w piątek i tym razem wersja dwie 4 lub 5 na dole do wyrwania - ale nie martwię się na wyrost - może stanie się jakiś cud i jakoś się ułożą

Aaaaa o zdjęciach zapomniała już się poprawiam wrzuciłam baterie z aparatu do ładowarki więc najpóźniej jutro wrzucę.
Postaram się poszukać jeszcze zdjęcia moich krzywulców przed założeniem aparatu
vika81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 19:01   #350
natalka92
Wtajemniczenie

No ja miałam po jakimś miesiącu, ale mi się też przesunęło ze względu na wyjazd do Paryża...

Vida me hace feliz .
Stary 2009-05-09, 19:03   #351
vika81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niebieskazalotka Pokaż wiadomość
Wiesz, to jest inwestycja w piękny uśmiech Jestem w podobnej sytuacji do Ciebie i też myślałam nad zmianą orto, ale popytałam się tu i tam i tłumaczę sobie, że lepiej zapłacić raz a dobrze niż później nie być zadowolonym z efektów z resztą wiele osób mi mówi że 6000 za dwa łuki plus wizyty i leczenie ząbków to nie jest kosmiczna kwota !

No i masz rację - jeśli jesteś pewna swojej orto to lepiej teraz wydać więcej niż później żałować. Niestety jak dobra jest orto i ma dużo klientów to się ceni Tak już jest ze specjalistami...
Chociaż trzeba uważać
Stary 2009-05-09, 19:14   #352
yourenglish
Raczkowanie

Forke, ja pierwsza wizyte mialam 1 kwietnia (konsultacja, wyciski, zdjecia)
Druga wizyta - 29 kwietnia (plan leczenia)
Trzecia wizyta - 2 czerwca (separacja)
Czwarta - 9 czerwca - zalozenie aparatu
W miedzyczasie - usuwanie i leczenie zabkow.

Ale tak naprawde ilosc czasu od pierwszej wizyty do zalozenia zalezy najbardziej od tego, jak oblegany jest orto. No i tego, co trzeba wykonac przed zalozeniem druciaka, oczywiscie.

A ja mam takie pytanie: czy ktos z Was ma lub myslala kiedys o posiadaniu irygatora (inaczej zwanego jeszcze wodna nicia dentystyczna)? Podobno swietna sprawa, choc do tanich nie nalezy.

Osobiscie mam klopoty z uzywaniem nitki bo w niektorych miejscach po prostu nie dam rady jej wepchnac, a w pozostalych, ktore najbardziej potrzebuja czyszczenia, strasznie podraznia dziaslo (krwawi, boli). Czy Wy tez macie podobnie?..

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-05-09, 20:12   #353
vika81
Przyczajenie

Cytat:
A ja mam takie pytanie: czy ktos z Was ma lub myslala kiedys o posiadaniu irygatora (inaczej zwanego jeszcze wodna nicia dentystyczna)? Podobno swietna sprawa, choc do tanich nie nalezy.

Osobiscie mam klopoty z uzywaniem nitki bo w niektorych miejscach po prostu nie dam rady jej wepchnac, a w pozostalych, ktore najbardziej potrzebuja czyszczenia, strasznie podraznia dziaslo (krwawi, boli). Czy Wy tez macie podobnie?..
Wszystko znam Ja zdecydowałam się na irygator właśnie z tych powodów: stłoczenie zębów, próchnica zawsze na stycznej zębów, nitka porwana plus krwawiące dziąsła...
Irygator czyści nawet lepiej niż nitka, ale cokolwiek nie powiem najlepiej spróbować - później już nie przestaniesz
Stary 2009-05-09, 20:15   #354
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:

Ja sobie kupiłam takie COŚ - to jest irygator i szczoteczka elektryczna i przyznam się szczerze, że zachwycona nie jestem ani irygatorem, ani szczoteczką. Tylko, że ja akurat obecnie nie mam problemu z używaniem nici dentystycznej, chociaż jak zaczynałam używać kilka lat temu to też sobie strasznie podrażniałam dziąsła, ale po jakimś czasie samo przeszło. Irygator służy mi głównie do masażu dziąseł i do czyszczenia śrub w aparacie - do tego jest świetny, jak myjka ciśnieniowa
Stary 2009-05-09, 20:16   #355
yourenglish
Raczkowanie

Wlasnie o tym slyszalam, ze czysci sprawniej niz nitka. Zastanawiam sie nad kupnem, ale troche odstrasza cena. W sklepie medycznym najtanszy/najprostszy byl za 350zl. Warto by poszukac, pewnie, na allegro.

A gdzie kupilas swoj i za ile?

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-05-09, 20:29   #356
vika81
Przyczajenie

Cytat:
Wlasnie o tym slyszalam, ze czysci sprawniej niz nitka. Zastanawiam sie nad kupnem, ale troche odstrasza cena. W sklepie medycznym najtanszy/najprostszy byl za 350zl. Warto by poszukac, pewnie, na allegro.

A gdzie kupilas swoj i za ile?
Ja mam dokładnie taki:
http://www.allegro.pl/item622395355_...la_2_osob.html
ze szczoteczką elektryczną.
Po zakupie robiłam sobie testy. Po obiedzie umyłam zęby zwykłą szczoteczką, wyczyściłam nićmi i wypłukałam płynem taki ful wypas. I odpaliłam irygator - no i ku mojemu zdumieniu jeszcze z przestrzeni między zębowej i dziąseł wypłukałam kawałki mięsa i przypraw Mój TŻ zrobił to samo i też był zdziwiony.
Minusem tego ustrojstwa jest jedynie czas jaki musisz poświęcić na to - takie dodatkowe umycie zębów. No i może na początek trzeba przyzwyczaić dziąsła do takiego ciśnienia - ale z tym nie ma problemu - bo jest regulacja
Stary 2009-05-09, 20:38   #357
Wyluzuj
Rozeznanie

Dziewczyny myślicie,że mogę jechać do orto z jednym nie zrobionym zębem?
Sprawy się trochę skomplikowały.Bo miałam mieć już wszystkie zęby zrobione.I dentystka zęba 4 na stycznych powiedziała,że tam prześwituje i wrazie W ją zablombuje.I jak ją rozwierciła okazało się,że jest gigant dziura strasznie głęboka.
I włożyła mi lekarstwo i kazała przyjść 2 czerwca dopierooo ;/;/Bo musi ją poobserwować przez miesiąc.;/
Pozatym wszytskie zęby mam zrobione.
I teraz byłaby to moja 2 wizyta wraz ze zdjęciem.I nie wiem,czy mogę jechać,bo w sumie,to miałam mieć już zrobione wszystkie ząbki.
I kaszaana.
A do mojej orto też próbuje się dodzwonić od 3 dni.. ale niestety zgłasza się sekretarka.Telefon wyłączony.

I co myślicie?Właściwie,to myślę,że wyciski może mi zrobić chyba nie?
A potem na założenie poczekam do czerwca....

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '

Edytowane przez Wyluzuj
Czas edycji: 2009-05-09 o 20:39
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 20:50   #358
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie,że mogę jechać do orto z jednym nie zrobionym zębem?
Sprawy się trochę skomplikowały.Bo miałam mieć już wszystkie zęby zrobione.I dentystka zęba 4 na stycznych powiedziała,że tam prześwituje i wrazie W ją zablombuje.I jak ją rozwierciła okazało się,że jest gigant dziura strasznie głęboka.
I włożyła mi lekarstwo i kazała przyjść 2 czerwca dopierooo ;/;/Bo musi ją poobserwować przez miesiąc.;/
Pozatym wszytskie zęby mam zrobione.
I teraz byłaby to moja 2 wizyta wraz ze zdjęciem.I nie wiem,czy mogę jechać,bo w sumie,to miałam mieć już zrobione wszystkie ząbki.
I kaszaana.
A do mojej orto też próbuje się dodzwonić od 3 dni.. ale niestety zgłasza się sekretarka.Telefon wyłączony.

I co myślicie?Właściwie,to myślę,że wyciski może mi zrobić chyba nie?
A potem na założenie poczekam do czerwca....
Skąd ja to znam Niby już wszystko, a tu się okazuje, że jeszcze coś. Ja wczoraj mojemu dentyście powiedziałam, że już patrzeć na niego nie mogę. A on mi na to, że takie rzeczy mówi się po wizycie, a jak ja mówię przed to chyba jestem bardzo odważna
A wracając do tematu wydaje mi się, że to nie przeszkadza, ale lepiej się telefonicznie skonsultować z orto, żeby nie jechać bez sensu.
Stary 2009-05-09, 21:16   #359
Wyluzuj
Rozeznanie

guga003 uwierz mi,że ja też już nie mogę patrzeć na swoją dentystkę xD
fajna babka,ale nie o to chodzi.Poprostu wkurza mnie to,że muszę tak długo czekać
A do orto właśnie nie mogę się za żadne skarby dodzwonić! ;/
A i tak we wtorek będę na zakupach tam gdzie moja orto przyjmuje,to jak się nie dodzwonie,to zajdę do niej

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 21:32   #360
natalka92
Wtajemniczenie

Hehe, żeby nie zapeszyc nie mam problemu z dentystką, bo nigdy u niej/ niego nie byłam xd.
Oby tak dalej xD.

Vida me hace feliz .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości