Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 13:35   #3721
Rozczochranna
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
U mnie każde, nawet lekkie uderzenie piłką przy siatkówce oznacza uderzenie o zamki i krwawienie z wargi a przy koszu to w ogóle
Przed piłką to się jeszcze obronisz, ale przed rękawicą przeciwnika już nie tak łatwo.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:38   #3722
Niunia20
Rozeznanie

no chciałabym na nfz ale to długie czekanie a ja muszę to zrobić jak najszybciej a poza tym w moim mieście boję się iść na nfz ....po pierwsze czekam długo ok 2 miesiecy ......po drugie kiedyś leczyłam moje ząbki na nfz jak byłam dzieckiem i nie było to miłe.. ..a po trzecie ja nie wchodzę do gabinetu jeśli nie jest sterylnie czysty takie moje zboczenie. a nie oszukujmy się stan higieniczny w niektórych gabinetach panstwowych jest tragiczny przynajmniej w moim mieście... nawet w punkcie pobierania krwi gdzie byłam ostatnio był syf.
Stary 2009-07-29, 13:44   #3723
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja bym była głupia(bez obrazy) jakbym miała płacic za wyrwanie poto jest nfz , poto płacisz składki zeby za free wyrwali
zgadzam się w 100% ja też jak wyrywałam jakiegokolwiek zęba to leciałam na nfz.. a terminy czekania były max 1,5 tyg.. więc to wcale nie dużo
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:46   #3724
Gladys del Carmen
Raczkowanie

CatchyKathy - nieładnie przypominać niektórym, że czeka ich wyrwanie dolnego siekacza ! Chcesz żebym się do wizażu zraziła ?
Stary 2009-07-29, 13:47   #3725
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozczochranna Pokaż wiadomość
Przed piłką to się jeszcze obronisz, ale przed rękawicą przeciwnika już nie tak łatwo.
W sumie Żebym nie wyszła na jakąś łamagę to przez pół roku grania raz w tygodniu w siatkówkę na wfie dwa razy dostałam... ale przy koszu i przeciwnikach było gorzej
Ale gdzie słyszałam o takich ochraniaczach na aparat dla sportowców

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:49   #3726
jaaparatka
Raczkowanie

Problem!!
Zdazyło Wam się, że przez aparat zrobiła Wam się szpara między zębami, nosze już 2 miesiąc i co prawda jest poprawa ale na górze miedzy 1 a 2 zrobiła mi się luka, której przedtem nie było i prawa jedynka krzywo się chowa (bo była za długa) widać to, że jest po skosie. ;|
Stary 2009-07-29, 13:54   #3727
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
no chciałabym na nfz ale to długie czekanie a ja muszę to zrobić jak najszybciej a poza tym w moim mieście boję się iść na nfz ....po pierwsze czekam długo ok 2 miesiecy ......po drugie kiedyś leczyłam moje ząbki na nfz jak byłam dzieckiem i nie było to miłe.. ..a po trzecie ja nie wchodzę do gabinetu jeśli nie jest sterylnie czysty takie moje zboczenie. a nie oszukujmy się stan higieniczny w niektórych gabinetach panstwowych jest tragiczny przynajmniej w moim mieście... nawet w punkcie pobierania krwi gdzie byłam ostatnio był syf.
nie wiem czy pomogę.. ale może znajdzie się jakaś prywatna placówka, która ma podpisaną umowę z nfz.. ja taką mam u siebie.. i czyszczenie z kamienia i wyrywanie jest za free no i uzupełnianie..(oczywiście ciemną masą )

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez jaaparatka Pokaż wiadomość
Problem!!
Zdazyło Wam się, że przez aparat zrobiła Wam się szpara między zębami, nosze już 2 miesiąc i co prawda jest poprawa ale na górze miedzy 1 a 2 zrobiła mi się luka, której przedtem nie było i prawa jedynka krzywo się chowa (bo była za długa) widać to, że jest po skosie. ;|
myślę, żę chyba o to chodziło orto.. nie martw się.. Ja miałam 2-kę górną po skosie! i jak mnie leczył to miałam między nimi normalnie szparę, że woda mi przepływała spokojnie ale potem jak drut ścisnął mocniej to wszystko się złączyło.. A jak masz jakieś zastrzezenia to jak będziesz na wizycie to zapytaj orto czy to tak ma być wtedy będziesz pewna w 100%
Stary 2009-07-29, 13:55   #3728
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Problem!!
Mi się właśnie schodzą szpary. I dwójka po skosie idzie do jedynki. Pytałam się o to na ostatniej wizycie orto, powiedziała, że ok, następny łuk mi założy krawężny i wtedy przesuną się korzenie i wszystko ładnie wyprostuje.
A takie przerwy po założeżeniu aparatu sa normalne, szczególnie gdy miałaś wyrywane jakieś zęby

Co do wyrywania na NFZ/prywatnie, nigdy nie miałam takiej przyjemności Ale pewnie pier zoważyłabym wszystkie możliwości zrobienia tego publicznie

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:58   #3729
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ale gdzie słyszałam o takich ochraniaczach na aparat dla sportowców
Musiałabym się rozejrzeć za takim "specjalnym" W sumie to trener mi powiedział, że spokojnie moge trenować, po prostu bardziej muszę uważać.

Don't give up the fight
.

Stary 2009-07-29, 14:00   #3730
jaaparatka
Raczkowanie

Własnie żadnego zęba nie miałam wyrywanego byłam u 2 lekarzy jeden chciał mi wyrwać 2 zęby a drugi nawet o tym nie wspomniał więc zostałam przy tym drugim, nie chciałam wyrywać sobie zębów w młodym wieku. Wczesniej nie miałam żadnej szpary a teraz się jakieś zrobiły. Na górny łuk założyłam tylko po to żeby wystające jedynki sie schowały ale nie zbytnio mi sie to teraz usmiecha. Zapytam orto na następnej wizycie czy tak ma być, tyle że to dopiero za miesiąc.
Stary 2009-07-29, 14:01   #3731
Niunia20
Rozeznanie

rozgwiazda... wiem że jest taka możliwość co prawda nie wiem czy akurat u mnie w mieście jest, wiem że jest w sąsiednim mieście ale to już inne województwo i tam mnie nie przyjmą... a jutro wyjeżdżam na wczasy i zaraz po przyjeździe idę na wyrywanie więc nawet nie mam czasu zeby poszukać zwłaszcza że tu gdzie mieszkam nie znam prawie nikogo... no cóż koszty poniosę w planie ich nie było ale jak mus to mus...
wiem że u mnie w szpitalu jest chirurg stom. ale tam to już wogóle terminy są odjechane...
jeszcze dziś jak zdążę to umieszczę zdjęcia moich złomków jutro jadę do jastrzębiej góry wypocząć przez tydzien więc nie piszcie zbyt dużo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! żebym potem nadrobiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 14:07   #3732
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
rozgwiazda... wiem że jest taka możliwość co prawda nie wiem czy akurat u mnie w mieście jest, wiem że jest w sąsiednim mieście ale to już inne województwo i tam mnie nie przyjmą... a jutro wyjeżdżam na wczasy i zaraz po przyjeździe idę na wyrywanie więc nawet nie mam czasu zeby poszukać zwłaszcza że tu gdzie mieszkam nie znam prawie nikogo... no cóż koszty poniosę w planie ich nie było ale jak mus to mus...
wiem że u mnie w szpitalu jest chirurg stom. ale tam to już wogóle terminy są odjechane...
jeszcze dziś jak zdążę to umieszczę zdjęcia moich złomków jutro jadę do jastrzębiej góry wypocząć przez tydzien więc nie piszcie zbyt dużo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! żebym potem nadrobiła
no to czekam na zdj i udanego wypoczynku...
Stary 2009-07-29, 15:55   #3733
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gladys del Carmen Pokaż wiadomość
CatchyKathy - nieładnie przypominać niektórym, że czeka ich wyrwanie dolnego siekacza ! Chcesz żebym się do wizażu zraziła ?
Gladys, czyżby Cię to czekało? No już, nie zrażaj się
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:42   #3734
Lady in Blue
Zakorzenienie

Od dziś mam aparat na górnych ząbkach gumki wybrałam sobie turkusowe

Ależ jestem happy
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:56   #3735
gabryssiaa
Zakorzenienie

jak juz rozmawiacie o tych ochraniaczach.. To ja nie wiem co będzie na wuefie w szkole... Ja mam bzika na punkcie tego aparatu i nawet jak babcia mnie żegna lub wita i przyciska ręke do aparatu to juz mysle ze za mocno heh :P. A jak mnie piłka walnie??? ;O Nie wiem czy jest sens kupowania ''ochraniacza'' jak to bylo z wami na wf-ach?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:14   #3736
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Problem!!
Mnie się zrobiła jakiś czas temu między 1 a 2,teraz patrzę i jej nie ma

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
jak juz rozmawiacie o tych ochraniaczach.. To ja nie wiem co będzie na wuefie w szkole... Ja mam bzika na punkcie tego aparatu i nawet jak babcia mnie żegna lub wita i przyciska ręke do aparatu to juz mysle ze za mocno heh :P. A jak mnie piłka walnie??? ;O Nie wiem czy jest sens kupowania ''ochraniacza'' jak to bylo z wami na wf-ach?
Nie przesadzaj Ja miałam aparat na wf'ie i nic mi się nie stało

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:19   #3737
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Zdejmowanie gumek nie boli tylko jak wyjmie ci drucika to mam zawsze takie dziwnie nie przyjemne uczucie jak by mi zęby zaraz miały wypasc ;d
hahaha, znam to uczucie.. ciekawe co to bedzie, po zdjeciu aparatu.. .

Cytat:
na wf'ach jest normalnie , nie ma co przesadzac. tak jak zwykle uciekam przed lecaca we mnie pilka, albo unikam uderzenia z jakas osoba.. nic nowego .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:22   #3738
RiotKitty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rozczochranna Pokaż wiadomość
Omójboże. Wczoraj miałam separacje i w sumie tylko trochę mi przeszkadzało, ale dopiero w nocy zaczęła się jazda. Normalnie Apap przy sobie noszę i mam ochotę walić głową o ścianę! Też tak miałyście? Mam nadzieję, że z aparatem będzie lepiej, bo chyba oszaleję. A aparat dopiero w poniedziałek...
nie jesteś sama separacja to jeden z największych bóli w moim życiu, jeśli nie największy. gorszy od zapalenia wyrostka robaczkowego, od wszelkich bóli głowy, od złamanej ręki, od wszystkiego ...
czegoś takiego, jak wtedy z tymi gumkami to nie przeżyłam. spuchła mi szczęka, nie mogłam tknąć żadnego jedzenia. siedziałam w szkole na lekcjach i łzy mi płynęły po policzkach. nawet najsilniejsze środki przeciwbólowe nie pomagały. na samo wspomnienie aż mnie dreszcze przechodzą
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:33   #3739
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Pokaż wiadomość
nie jesteś sama separacja to jeden z największych bóli w moim życiu, jeśli nie największy. gorszy od zapalenia wyrostka robaczkowego, od wszelkich bóli głowy, od złamanej ręki, od wszystkiego ...
czegoś takiego, jak wtedy z tymi gumkami to nie przeżyłam. spuchła mi szczęka, nie mogłam tknąć żadnego jedzenia. siedziałam w szkole na lekcjach i łzy mi płynęły po policzkach. nawet najsilniejsze środki przeciwbólowe nie pomagały. na samo wspomnienie aż mnie dreszcze przechodzą
a podobno poród to największy ból no ale raczej ty go jeszcze nie przeżyłaś.. No wspolczuje ale to juz historia i nie mysl o tym

a z tymi ochroniaczami to moze i przesadzam, ale często gram w kosza i zdarzają się zderzenia pod koszem, jak piłka spadnie albo jak kozłuje i nie trafie w piłke to piła w nos hehe. :P nie da sie za bardzo uniknac uderzenia pilka bo musialabym miec oczy dookola glowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 17:48   #3740
belineaa
BAN stały

witam! jestem tu nowa niedługo zakładam aparat i w sumie to bardzo się cieszę że w końcu się na to zdecydowalam. Ortodonta zaproponowal jako najmniej inwazyjne usunięcie dolnego jednego siekacza ( chyba jedynka) Mam co do tego trochę wątpliwości aole widzę że to coraz częstsza metoda "upychania" zębów w łuku. U mnie napewno cztery siekacze sie nie zmieszczą. MOglabym jeszcze usunąc wszystkie (góra i dół) czwórki, ale chyba wole stracic jednego zęba niż cztery;D Wszyscy tak narzekają na te ekstrakcje jedynek a ja mysle że skoro proponuje to tylu lekarzy to nie jest to taki głupi i nieprzemyślany sposób. Ortodonta pokazał mi odlewy takiego przypadku przed i po...i gdyby mi nie powidzial nugdy bym nie zauważyła że osoba ta miała tylko trzy siekacze na dole, raczej zachwycalabym się jej pieknym równym usmichem. Powiem wam jak to wygląda jak doświadczę tego osobiście) i mam takie pytanie...czy może być aparat bez pierścienia? bo mi orto nic nie powiedzial o zakladaniu gumek, a zaznaczyl ze aparat na góre może mi juz zakladac przy kolejnej wizycie ( a przy moim stłoczeniu zębów raczej pierscien zaden sie nie wcisnie sam...) hmm??
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:48   #3741
gabryssiaa
Zakorzenienie

aa i chciałam dodać, że już mi się nie chce myć tyle razy dziennie i myje dwa i płucze tylko po kazdy posilku. No bo juz ile mozna! Zapominam, a jak sie obudze, zeby umyc to jest 18 albo 19
Stary 2009-07-29, 18:25   #3742
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Eee kochana - głowa do góry! Na pewno z czasem to minie A pytałaś się o ten ból swojej orto? Wydaje mi się, że masz tak dlatego, ze początkowo miałaś niemałe zamieszanie z ząbkami
Nie pytałam, bo wcześniej nie bolało aż tak, tym razem zapytam jak nie zapomnę. Zamieszanie jest nadal choć troszkę mniejszy za to dolne śmiesznie mi się przemieszczają.
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 19:04   #3743
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez LadyMci Pokaż wiadomość
redrose89 -> jesteś z Tychów?? do którego ortodonty chodzisz??? jaki masz aparacik (estetyczny to znaczy przeźroczysty -kompletnie się na tym nie znam....), ile płaciłaś za aparat? i ile za wizyty??? i jak Ci się go nosi??

Rozpaczliwie poszukuje jakis informacji
W tym poście napisałam Ci gdzie chodzę i do kogo #3677
Aparat mam estetyczny (piszę poniżej w moim podpisie ). Płaciłam za niego 2200zl (1 łuk). Za pierwszą wizytę kontrolną płacisz 70zł. Następna to zakładanie aparatu. Wtedy płacisz tylko za sam aparat Kolejne wizyty są za 100zł niezależnie od tego co orto robi Na pierwszą wizytę kontrolną warto już mieć ze sobą zdjęcie panoramiczne z przodu oraz boczne.
Na razie noszę go jakieś 2,5 miesiąca Nie narzekam Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Nie pytałam, bo wcześniej nie bolało aż tak, tym razem zapytam jak nie zapomnę. Zamieszanie jest nadal choć troszkę mniejszy za to dolne śmiesznie mi się przemieszczają.
Śmiesznie Ci się przemieszczają? Tzn jak? Może załączysz zdjęcia?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 19:15   #3744
Gladys del Carmen
Raczkowanie

CatchyKathy - na 80 % tak ciągle mam nadzieję, że jednak mnie to ominie

belineaa - już Cię lubię [z powodu tej nieszczęsnej dolnej jedynki] I tak, może być aparat bez pierścienia. Zwie się to "rurki"
Stary 2009-07-29, 19:16   #3745
jaaparatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belineaa Pokaż wiadomość
witam! jestem tu nowa niedługo zakładam aparat i w sumie to bardzo się cieszę że w końcu się na to zdecydowalam. Ortodonta zaproponowal jako najmniej inwazyjne usunięcie dolnego jednego siekacza ( chyba jedynka) Mam co do tego trochę wątpliwości aole widzę że to coraz częstsza metoda "upychania" zębów w łuku. U mnie napewno cztery siekacze sie nie zmieszczą. MOglabym jeszcze usunąc wszystkie (góra i dół) czwórki, ale chyba wole stracic jednego zęba niż cztery;D Wszyscy tak narzekają na te ekstrakcje jedynek a ja mysle że skoro proponuje to tylu lekarzy to nie jest to taki głupi i nieprzemyślany sposób. Ortodonta pokazał mi odlewy takiego przypadku przed i po...i gdyby mi nie powidzial nugdy bym nie zauważyła że osoba ta miała tylko trzy siekacze na dole, raczej zachwycalabym się jej pieknym równym usmichem. Powiem wam jak to wygląda jak doświadczę tego osobiście) i mam takie pytanie...czy może być aparat bez pierścienia? bo mi orto nic nie powiedzial o zakladaniu gumek, a zaznaczyl ze aparat na góre może mi juz zakladac przy kolejnej wizycie ( a przy moim stłoczeniu zębów raczej pierscien zaden sie nie wcisnie sam...) hmm??
Tak, może być aparat bez pierścieni, mój ortodonta nie wiem czemu mi ich nie załozył podobniez mam za małe zęby i by mi wypadał czy cos takiego, no nie wnikam;p. Mam za to zalożone na 6 rurki tzn to wygląda jak zwykły zamek, tyle że no ma taki haczyk, na którym zaczeopiony jest drucik;D
Stary 2009-07-29, 19:40   #3746
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belineaa Pokaż wiadomość
będą zdjęcia, będą zdjęcia??????
Stary 2009-07-29, 20:09   #3747
Croc
Raczkowanie

Ja testowałem trochę różne płyny do płukania ust i podzielę się wrażeniami. W kolejności próbowania:

1. Oral-B - dość trudno dostępny, ale świetny. Ostrość idealna, dość ostry. Porządnie odświeża oddech.

2. Aquafresh - beznadzieja, najgorszy jaki miałem. Czuć sam spirytus, po użyciu ma się gorszy oddech niż przed. Ohyda.

3. Listerine - BARDZO ostry, ma posmak lukru miętowego. Skuteczny, ale za ostry. Może wypróbuję łagodniejszy smak.

4. Colgate Plax - bardzo średni. Jakby za bardzo rozwodniony. Nie odświeża oddechu, zostawia niemiły posmak.

5. Schwarzkopf Denivit - tego używam najczęściej, bo sprzedają go w Auchan. Bardzo dobry, moim zdaniem troszkę za mało ostry. Odświeża oddech.

Polecam #1 i #5. Nie kupujcie Aquafresh - ohyda.
Croc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 20:14   #3748
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Croc Pokaż wiadomość
Ja testowałem trochę różne płyny do płukania ust i podzielę się wrażeniami. W kolejności próbowania:

1. Oral-B - dość trudno dostępny, ale świetny. Ostrość idealna, dość ostry. Porządnie odświeża oddech.

2. Aquafresh - beznadzieja, najgorszy jaki miałem. Czuć sam spirytus, po użyciu ma się gorszy oddech niż przed. Ohyda.

3. Listerine - BARDZO ostry, ma posmak lukru miętowego. Skuteczny, ale za ostry. Może wypróbuję łagodniejszy smak.

4. Colgate Plax - bardzo średni. Jakby za bardzo rozwodniony. Nie odświeża oddechu, zostawia niemiły posmak.

5. Schwarzkopf Denivit - tego używam najczęściej, bo sprzedają go w Auchan. Bardzo dobry, moim zdaniem troszkę za mało ostry. Odświeża oddech.

Polecam #1 i #5. Nie kupujcie Aquafresh - ohyda.
Ooo a ja myślałam, że Oral-B jest łatwo dostępny Ja używam Dentolux i sprawdza się dobrze (osobiście preferuję mocną miętę)

Kurcze, od paru godzin mam aparat i już mnie zęby zaczynają boleć ... ychhh
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 20:38   #3749
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Ale biegać w ochraniaczu na wf-ie w szkole, to tak trochę głupio nie?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Pokaż wiadomość
Niczego złamanego nigdy nie miałam (i nie zamierzam mieć ), więc nie wiem jaki to jest ból I nie chcę wiedzieć. Poród podobno gorszy od wszystkiego heh Najgorzej to było dzisiaj w nocy i nad ranem, jechałam na środkach przeciwbólowych i jakoś przeżyłam, teraz jest trochę lepiej.

Don't give up the fight
.

Stary 2009-07-29, 21:07   #3750
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ooo a ja myślałam, że Oral-B jest łatwo dostępny Ja używam Dentolux i sprawdza się dobrze (osobiście preferuję mocną miętę)

Kurcze, od paru godzin mam aparat i już mnie zęby zaczynają boleć ... ychhh
Nooo i DOBRZE ! Prostowanie czas zacząć.

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości