![]() |
#3841 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Cytat:
![]() edit: dobrze, ze mam małą wadę, potrzebuję tylko trochę poszerzyć łuk, obeszło się bez wyrywania, nawet zęby mądrości 4 szt mogą zostać ![]() ![]() Edytowane przez syla-78 Czas edycji: 2009-07-30 o 17:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3842 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3843 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak się wstydze tych zębisk, że szok
![]() Jak zrobiłam te zdjęcia to się jescze bardziej ich widokiem przeraziłam ![]() I jeszcze bardziej upewniłam, że chcę ten aparat jaknajszybciej ![]() Tak jak prosiłyście, i jak obiecałam, wklejam to dziadostwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3844 |
Raczkowanie
|
Jejkuś masz śliczne zęby! Maże o takich... i naprawdę nie kłamię w tym momencie takie białe, bez przebarwień, cudo!! Tyle troszkę nie na swoim miejscu ... ale nie wydaje mi się, żeby ta wada była aż tak poważna jak napisałas duzo o tym wszytskim czytałam i oglądałam zdjęcia, sama miałam bardziej pokrzywione zęby niż Ty i nic mi ortodonta nie mówiła, że jestem ciekawym i trudnym przypadkiem więc mogę przypuszczac, że tak jak pisalaś była to osoba bardzo młodziutka i mało znająca się na rzeczy. Chociaż ja ortodontka nie jestem więc to tylko spekulacje
![]() Jedyne co teraz dało mi sie we znaki, na 1 zdjęciu tak jak bys miała górną szczękę trochę przesuniętą ale takie przypadki tez widziałam i nie bylo to żadną nowością wśród lekarzy.
aparatka od: 11.05.2009 ![]() Odchudzanie: ![]() ![]() Edytowane przez jaaparatka Czas edycji: 2009-07-30 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3845 |
Rozeznanie
|
Jaaparatko, miło mi, że tak piszesz, ale ona naprawdę są przede wszystkim nie na swoim miejscu, a dopiero potem ewentualnie białe (ale chyba nie aż tak białe, jak się wydaje na zdjęciu).
Jak się (naturalnie) uśmiecham, to jeszcze tego tak nie widać, bo zlewa się góra z dołem, ale jak mówię, albo mam tylko trochę otwarte usta to wystają tylko te dwie nie na swoim miejscu jedynki. ![]() Co do przesunięcia szczęki to kiedy zagryzam nornalnie zęby to wszystko jest ok, ale gdy je złączę tak jak na drugim zdj. to właśnie okazuje się, że łuki wogóle nie są jeden nad drugim. Edytowane przez natewa Czas edycji: 2009-07-30 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde, rusza mi się plomba w jedynce, a to nie jest taka plomba z tyłu, tylko pół zęba dorobione... masakrejszyn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że orto spokojnie da sobie z nimi radę ![]() A tak w ogóle to masz bialuutkie ząbki ![]() ![]() Troszkę je trza poprzestawiać i będziesz miała holiłut smajl ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3848 |
Raczkowanie
|
Spoko zęby. Jesteś wg mnie idealną kandydatką do aparatu, bo ich ułożenie bardzo szpeci ci uśmiech
![]() Ja ci zazdroszczę pełnego koloru zębów. Moje są takie dość przezroczyste, wyglądają biało tylko w pełnym świetle. Nie wiecie jaka jest przyczyna "przezroczystości" zębów i czy jest na to jakiś sposób? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3849 |
Rozeznanie
|
Naprawdę są ładne, widać, że zadbane no i ta biel ...
![]() ja za to po ściągnięciu aparatu (za miesiąc, błagam, za miesiąc ... ![]() ponoć bolą zęby bo to dosyć mocny środek, ale chyba to mi niestraszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3850 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia
![]() Ja wiem, że nie jest to z pewnością największa tragedia, jaką można mieć w buzi ![]() Chciałabym się móc szeroko uśmiechac i nie myśleć o tych krzywych jedynkach, albo pomalować sobie usta jakąś krzykliwą szminką i nie martwić się, że ściągam tym uwagę na swoje krzywulce ![]() Ale do tego jeszcze taka długa droga... I byłam przekonana, że nie będzie ze mną żadnego problemu, aż do czasu tej wczorajszej konsultacji... Ale decyzje zapadły i wkrótce wybieram się do innej orto z wielkimi nadziejami na bardziej optymistyczne perspektywy leczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3851 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeden mikroimplant 600pln, ja potrzebuję dwóch, na górę, czyli 1200pln. A co do Twoich zębów to wg. mnie Twoja orto przesadza :/ Przecież to spokojnie da się zrobić! Zabieraj zdjęcia (wycisków Ci wg mnie nie odda ale możesz powalczyć o zwrot kasy za wszystko wg. mnie) i leć do tej orto, którą znalazłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do Białej Perły - przyznaję, że nie miałam siły przeczytać całego o niej wątku od deski do deski - to spotkałam się z opinią, że osłabia zęby. Nie wiem czy to prawda, ale może lepiej wybielić u dentysty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3853 |
Raczkowanie
|
A powiedz nam natewa co robisz, że masz takie śliczne mocne, białe i piekne ząbki?
![]()
![]() |
#3854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tej przesady, to sprawa jest o tyle dodatkowo skomplikowana, że trzeba na górze usunąć 1 ząb. Najprościej byłoby wyrwać czwórkę. Ale... piątkę mam martwą (leczoną kanałowo), złamaną i nadrobioną na szybko przez mojego dentystę (docelowa miała być korona, ale już wtedy rozmyślałam nad aparatem, więc została ta prowizorka). I po 1. szkoda usuwać zdrowy ząb, a zostawić martwy, a po 2. nawet gdybym się na to zgodziła (a nie zgodzę się ![]() Cytat:
![]() Co do koloru to myślę, że jest to kwestia genów i koloru kości. Ale zaznaczam, że nie palę - to na pewno fatalnie wpływa na kolor ![]() To co mogę poradzić na 100% to zakup szczoteczki elektrycznej ![]() Odkąd jej używam (już ze 4 lata będą) nie miałam żadnych nowych ubytków, (gdy do tej pory przy każdej wizycie dentysta coś tam znajdował). W porównaniu z umyciem zwykłą szczoteczką po tej elektrycznej po prostu czuć, że zęby są czystsze ![]() ![]() Myślę, że to może mieć też jakiś niewielki, ale jednak wpływ na mniejsze osady na zębiskach. Ale jescze raz Wam powiem, że naprawdę nie sa aż tak białe, jak się wydaje na zdjęciu, w moim wypadku też wszystko zależy od światła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a szykując się do założenia aparatu oglądałam fotki takich masakr w buzi z super efektami leczenia, że jakoś twój przypadek nie wydaje mi się aż taki koszmarny ![]() ![]() ps. a mi mija 7 tydzień z aparatem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3858 |
Raczkowanie
|
natewa mam zupełnie podobną wadę do Twojej przynajmniej wszystko prawie się zgadza z tym co opisałaś o swoich ząbkach..Noszę aparat na górnych zębach od 3,5 miesiąca..10.08 bedę miała zakładany dół..Teraz mam założone na górnych jedynkach z tyłu takie blaszki(nie wiem jak to się nazywa)aby oddzielić troszkę górę od dołu..Więc nic się nie martw i zasuwaj do innego orto..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W moim przypadku miała by ona zapobiec przesuwaniu się szóstki i siódemki w miejsce po piątce (bo tam miała by wleźć czwórka ![]() Ale z tego co doczytałam ma to o wiele większe możliwości i jest niejako przełomem w leczeniu ortodontycznym, bo umożliwia wielokierunkowe działanie aparatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3861 |
Zadomowienie
|
Pamiętam, że kiedyś był poruszany temat kształtu ząbków (ich efektu końcowego). Wymienialiście ten słynny hollywoodzki uśmiech czyli jak się domyślam wszystkie ząbki równiutkie włącznie z jedynkami (chyba taki jak ma kar0link4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3862 |
Raczkowanie
|
jaaparatka - wydaje mi się, że już o tym pisałam, bo tak jak Ty i chyba każdy na tym forum chciałam widzieć efekty od razu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3863 |
Raczkowanie
|
Tak jest tylko na początku. Później polubisz nosić aparat i nastawisz się na fakt, że to musi potrwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3864 |
Raczkowanie
|
A ja dziś ruszam na pierwsze wakacje z aparatem!
![]() A tak w ogole to pozdro, myjcie ząbki, zmieniajcie gumeczki i nie produkucje tony stroon, bo będę musiała czekać na nowy wątek zeby byc w temacie ! ![]()
![]() |
#3865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3866 |
Raczkowanie
|
Wiem, że na efekty trzeba czekac ale wszyscy po 2/3 miesiącach widza już diametralną różnicę, a ja, ja mam tylko jakies dziury i krzywusy
![]()
![]() |
#3867 |
Raczkowanie
|
jaaparatka bardzo dziękuje za link
![]() Edytowane przez Fibbi Czas edycji: 2009-07-31 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3868 |
Raczkowanie
|
Fibbi i jak, zdecydowałaś sie juz jaki zakładasz aparat?
![]()
![]() |
#3869 |
Raczkowanie
|
mam jeszcze czas
![]() ![]() jeszcze sie musze zastanowić. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
byłam u orto zmienic gumczasy
![]() ale świeżościa powiało ![]() a i idzie na urlop ![]() ![]() ![]() ![]() ale patrzac na moje zeby i to ze ciagle wracaja to moze i dobrze poczekac te 3 tygodnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.