|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
ale u mnie kwardraciak miał za zadanie wyciągnąć 1 i 2 do przdu a potem zaczeły isc do przodu i były szpary mieszy 2 a 3 i wtedy dała jeszcze ten normalny łuk dodatkowo hehe
![]() i wtedy 3 dojechały do 2 i jest gcuio
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się! Właśnie się nimi znieczulam ![]() ![]()
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- zapomniałam dodać, że zależy to też od tego jakie masz zęby, nie każdemu można mocno je wypiłować |
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego prosilabym o jakies przyblizenie... Jakies zdjecie czy cos jesli łaska
|
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zdjęc to są google, tam zdjęć sporo, mozesz sobie zobaczyć i wybrać jaki chcesz.
|
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie chcecie mi podpowiedzieć.... Po prostu chciałabym się dowiedzieć czy te "naturalne" to są po prostu takie zęby, których jedynki nie są tak dopasowane równo do pozostałych zębów (nieco większe)?
|
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
widziałaś moje zęby ?
ja mam na prosto spiłowane wszystkie, dolne i górne, tyle że kły też lekko spiłowane ale nie są kwadratowe tylko naturalne, spiłowane tylko z dołu i mi one pasują, jak ty bedziesz chciała to orto zostawi ci większe 1 a reszte spiłuje, albo spiłuje wszytsko od linijki. zależy.
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze lody świata to Carte d'Or truskawkowe! Znieczulają też jak trza
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może to nieistotne w tym wypadku, ale jakieś dwa tygodnie po założeniu aparatu weszłam na wagę i odkryłam, że przez nie obżeranie się straciłam ~3, 4 kg. nie wiem, jak to było możliwe, z racji, że nie ćwiczyłam wcale do tego |
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny i chłopaki, jestem już po wczorajszej wizycie i umieram z bólu :<
Aż mnie głowa boli od bólu ząbków. Dał mi grubszy drut na górę (2 miesiąc) i wyciągi po obu stronach muszę nosić (wcześniej tylko po jednej, zeby pociągnąc kilka zębów w tył, aby moja wysunięta jedynka weszła do łuku) ale co prawda to prawda, jestem w szoku jeśli chodzi o efekty Wcześniej jedynka tak wystawała, że praktycznie się nie uśmiechałam, bo wyglądało to okropnie, a teraz jest już prawie cała w łuku, po miesiącu, i chyba zacznę się szczerzyć tylko szkoda, ze zamiast gumeczek stale mam metalowe ligaturki.
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
ta-dam!
![]() Mnie też boli ale tylko czwórka na dole, pozostała reszta tylko wtedy gdy dotykam językiem. O gryzieniu zapomniałam już 2 tygodnie temu i zapewne nie pogryze nic na siekaczach przez następny rok :/ A lody owszem, jak się na łuk termoaktywny to już wogóle po lodzie nic nie boli ![]() chociaż... ja wolę inne formy znieczulenia ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Konto usunięte
|
Obuchem w łeb?
Brudne skarpetki, moze?
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
Obuchem w łeb?
Brudne skarpetki, moze?
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie bardziej podobaja takie zeby, ktore nie sa spilowane , że wszystkie sa rowne i jak od linijki. Tylko takie, że każdy ząb jest zaokrąglony
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
Czyli takie jak moje "jak kobiece" zęby?
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
hej wszystkim!!
![]() Ja w sierpniu (10-tego) jadę na pierwszą wizytę konsultacyjną do ortodonty.Planuję założyć jakoś przed wrześniem aparat,ale mam problem... ![]() Mam straszną obsesję na punkcie moich zębów... a dokładnie chodzi o to,że z jednej strony chce mieć aparat bo moje zęby są w opłakanym stanie a zdrugiej strony boję się,że po zdjęciu aparatu zepsują mi się wszystkie zęby i pieniądze będą wrzucone w błoto... wy też tak mieliście![]() Mam jeszcze drugą obawę... między jedynką a dwójką dostała mi się próchnica.Byłam z tym u dentysty ale on powiedzial,że nie jest ona groźna i kazał mi smarować żelem elmex.Jak myślicie,ortodonta poradzi sobie z takimi zębami ![]() Proszę o pocieszenie...........
|
|
|
#3984 |
|
Raczkowanie
|
Witaj, komarzyco
![]() Oddaj się w ręce ortodonty, na pewno da sobie radę. Być może będzie kazał najpierw wyleczyć próchnicę. A co do aparatu - wiesz, ja na początku się pytałem czy można założyć aparat na 3 zęby Chciałem wyprostować tylko moją cofniętą dwójkę i ewentualnie jedynki wyrównać. Teraz widzę, że zawsze może być dużo lepiej. Noszę górę i dół i jestem zadowolony. Wcześniej np. mój dolny łuk wydawał mi się prosty. Teraz na swoje fotki sprzed założenia aparatu nie mogę patrzeć - tak to działa
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
O panowie, ile nowych bab!
![]() ![]() I wszystkie przeraźliwe gaduły ![]() ![]()
|
|
#3987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ortka trochę wyciągnęła mi dwójki aparatem, ale tylko trochę, żeby nie odsłonić szyjek. Jedynki trudno wtłoczyć, a spiłować też nie można za dużo, więc postanowiłam nie upierać się przy równaniu jedynek i dwójek, tym bardziej, że orto wiele razy podkreślała, że prawidłowo jest tak właśnie nierówno. Jak znajdę foto po zdjęciu aparatu, to wrzucę jeszcze raz, ale nie obiecuję, że znajdę ![]() O luuuudzie Cytat:
I nie rozumiem też, dlaczego myślisz, że po zdjęciu aparatu wszystkie zęby Ci się popsują ![]() Na pewno musisz mieć wszystko poleczone zanim założysz aparat. Potem wystarczy dbać o higienę i jest dobrze. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Zainteresowałam się tematem "kobiecych zębów" ![]() Piękne zębiska ![]() Masz wadę zgryzu, że orto przewiduje leczenie na dwa lata? Cytat:
![]() No a tu byś nie rozpoznała ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- redrose89 znalazłam swoje zdjęcia. Musiałam cofnąć się do IV części wątku. Jak ten czas leci ![]() Proszę-tak u mnie wyglądają jedynki i dwójki-nie są równej długości https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1149 ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A dla wszystkich mającym chwile zwątpienia ode mnie jeszcze https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1129 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1132 Zebrałam wtedy dwie strony gratulacji
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Witam drogie Aparatki
![]() Jeszcze nie założyłam aparatu, ale mam nadzieję, że już niedługo do Was dołączę ![]() Zamierzam się wybrać do jakiegoś orto na konsultację. Myślałam o dr Annie Miziniak- czy któraś z Was leczy u niej ząbki? Jeśli tak, proszę o szczere opinie Jaka cena wizytu itd.. |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
No proszę Papryka wróciła
![]() Słuchajcie nie tylko Was dopadł "szał kształtowy". Ja od tygodnia chodzę i dochodzę do wniosku, że mam za szerokie jedynki Niestety nie śmiem nawet zaproponować mojej orto na kolejnej wizycie piłowanie boczków..Pogięło Nas z tymi zębami i tyle Wam powiem... |
|
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia694 od kilku miesiecy na tapecie monitora mam kotka-kermitka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Tylko na wszystkich zębach. Ha!!

Szkoda, że nie chcecie mi podpowiedzieć.... Po prostu chciałabym się dowiedzieć czy te "naturalne" to są po prostu takie zęby, których jedynki nie są tak dopasowane równo do pozostałych zębów (nieco większe)?
a dokładnie chodzi o to,że z jednej strony chce mieć aparat bo moje zęby są w opłakanym stanie a zdrugiej strony boję się,że po zdjęciu aparatu zepsują mi się wszystkie zęby i pieniądze będą wrzucone w błoto...