Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 14:28   #4141
Claudia2810
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od diastemy. Niektóre są tak ładne, że ich szkoda. Inne można wyleczyć ortodontycznie, nadlewkami, licówkami i innymi cudami.. Pytanie tylko po co.. Ale ja mam zboczenia i uważam, że diastemy u niektórych osób są sexi
;D
ja ma o góry i na dole bo na dole nie mam 1 bo ie po prostu nei wyrosły;/
Claudia2810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 14:32   #4142
jaaparatka
Raczkowanie

Może łatwiej nam będzie mówić gdybys zdjęcie wstawiła?
Stary 2009-08-05, 14:35   #4143
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez jaaparatka Pokaż wiadomość
Nie martw się mam taką samą szparę tylko między jedynka a dwójką, pytałam ortodonte co na to poradzi a on powiedział że to dopiero mi zrobi pod koniec leczenia jak będzie mi zakładał łańcuszek żeby wsztstko ścisnąc, także to jest całkowicie normalne i zniknie z czasem
tak apropo miałam tylko kilka dni wczesniej zakładany aparat ale powiem Ci że masz dużo prostsze zęby od moich, moje stawiają jakiś opór!! ;/
A wiesz moze dlaczego sie takie luki robią? Hmm na pewno tez Ci sie zaczna prostowa zabki U niektorych po prostu na poczatku juz widac pewne efekty, a u innych po pewnym czasie Załączyłabyś swoje zdjęcia sprzed założenia aparatu i obecne? Ja załączam swoje: sprzed założenia i dzisiejesze czyli po ok. 2,5 miesiacach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (35,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2076.jpg (20,5 KB, 77 załadowań)

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 14:38   #4144
Claudia2810
Przyczajenie

Cytat:
Może łatwiej nam będzie mówić gdybys zdjęcie wstawiła?
okej. chwilka
Stary 2009-08-05, 14:44   #4145
jaaparatka
Raczkowanie

Dokładnie to nie pamiętam jak ortodonta mi to tłumaczył ale mówił mi, że są etapy prostowania zębów pierw się wciągają lub wyciągaja(nie wiem jak to fachowo nazwać), zalezy od wady potem prostują a dopiero na końcu "łata się szpary", także nie przejmujmy się oby nam znikneły! Załączyła bym swoje zdjęcie tyle, że jakiś kretyn, który naprawiał mi komputer wszystko mi z niego usunął i zdjęcia wcieło Mam jedynie zdjęcie robione z tydz temu komórką mało wyrażne, spróbuję w najblizszym czasie zrobić lepsze.
ojej nie wiedziałam, ze to zdjęcie to aż tak straszne jest prosze sie nie śmiac ; DD
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01298.jpg (21,2 KB, 89 załadowań)
Stary 2009-08-05, 14:46   #4146
Claudia2810
Przyczajenie

http://i32.tinypic.com/2r46907.jpg
http://i32.tinypic.com/w0kjn6.jpg
Stary 2009-08-05, 14:49   #4147
jaaparatka
Raczkowanie

Znalazłam jeszcze jedno, się kompromituje tu !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (24,9 KB, 108 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 14:53   #4148
rudo-zielona
Zadomowienie

Moja orto coś majaczyła o jakiś fazach pracy, stabilizacji i czegoś jeszcze.

A ja sobie z dołem jeszcze poczekam... Musiałam wizytę przełożyć z okazji urlopu na początek września i dopiero na tej wizycie umówię się na zakładanie dołu (o ile zęby poszły do góry- cokolwiek to znaczy ).
Jak znam terminy mojej orto sięgnie mnie październik, a miałam zakładać dół w lipcu. Trudno, cóż zrobić. Wychodzę z założenia, że czym szybciej założę tym szybciej się pozbędę ustrojstwa

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Claudia2810- skoro Ci zęby nie powychodziły trzeba sprawdzić czy gdzieś nie siedzą Umów się na wizytę do orto. Zrobią Ci zdjęcia i powiedzą co i jak...
Aha, z ciekawości ile masz lat? Twoje uzębienie wyglądaja na młodziuchne
Osobiście bardziej od góry nie podoba mi się dół- tak już mam, że zawsze w opozycji jestem

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-08-05 o 14:55
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 14:53   #4149
jaaparatka
Raczkowanie

Caludia2810 uuu nie chcę tu Cię dołować także napiszę, że widziałam i gorsze przypadki, które nawet się nie przejmowały swoimi zębami Skontaktuj się z ortodontą myślę, ze licówki były by dobrym rozwiązaniem ale chyba duuuużo Cie to wyniesie Może na zdjęciach wyjdzie że masz te zęby tyle, że nie wyrosły i wtedy beda Ci je wyciągać z dziąseł.

własnie rudo-zielona chodziło mi o etapy pracy, nie umiałam fachowo nazwać;D

Edytowane przez jaaparatka
Czas edycji: 2009-08-05 o 14:55
jaaparatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 14:59   #4150
Claudia2810
Przyczajenie

Cytat:
Moja orto coś majaczyła o jakiś fazach pracy, stabilizacji i czegoś jeszcze.

A ja sobie z dołem jeszcze poczekam... Musiałam wizytę przełożyć z okazji urlopu na początek września i dopiero na tej wizycie umówię się na zakładanie dołu (o ile zęby poszły do góry- cokolwiek to znaczy ).
Jak znam terminy mojej orto sięgnie mnie październik, a miałam zakładać dół w lipcu. Trudno, cóż zrobić. Wychodzę z założenia, że czym szybciej założę tym szybciej się pozbędę ustrojstwa

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Claudia2810- skoro Ci zęby nie powychodziły trzeba sprawdzić czy gdzieś nie siedzą Umów się na wizytę do orto. Zrobią Ci zdjęcia i powiedzą co i jak...
Aha, z ciekawości ile masz lat? Twoje uzębienie wyglądaja na młodziuchne
Osobiście bardziej od góry nie podoba mi się dół- tak już mam, że zawsze w opozycji jestem
byłam juz u ort. nie raz. Ta powiedziała mi ze brak było wiazadła czy czegoś .. ;x by wyszły zeby. ja w tym roku skoncze 16;x

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

[QUOTE=jaaparatka;13597398]Caludia2810 uuu nie chcę tu Cię dołować także napiszę, że widziałam i gorsze przypadki, które nawet się nie przejmowały swoimi zębami Skontaktuj się z ortodontą myślę, ze licówki były by dobrym rozwiązaniem ale chyba duuuużo Cie to wyniesie Może na zdjęciach wyjdzie że masz te zęby tyle, że nie wyrosły i wtedy beda Ci je wyciągać z dziąseł.
/QUOTE]
;x
nie ma w ogole tam jedynek :and:
Stary 2009-08-05, 15:08   #4151
rudo-zielona
Zadomowienie

Claudia 2810 no ale nie zaproponowała Ci jakiegoś leczenia? Może trzeba zmienić orto. Nie wiem, można przecież założyć aparat. Porozciągać gdzie trzeba i pozakładać implanty. (Tak wiem kosztuje to kupę kasy, ale wg mnie nakładki/nadlewki średnio się sprawdzą.)
Dziwna ta Twoja orto.
Stary 2009-08-05, 15:16   #4152
CatchyKathy
Wtajemniczenie

[QUOTE=Claudia2810;1359746 8]byłam juz u ort. nie raz. Ta powiedziała mi ze brak było wiazadła czy czegoś .. ;x by wyszły zeby. ja w tym roku skoncze 16;x

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Caludia2810 uuu nie chcę tu Cię dołować także napiszę, że widziałam i gorsze przypadki, które nawet się nie przejmowały swoimi zębami Skontaktuj się z ortodontą myślę, ze licówki były by dobrym rozwiązaniem ale chyba duuuużo Cie to wyniesie Może na zdjęciach wyjdzie że masz te zęby tyle, że nie wyrosły i wtedy beda Ci je wyciągać z dziąseł.
/QUOTE]
;x
nie ma w ogole tam jedynek :and:
A skad jestes? Na gorze ladnie aparatem by Ci zeszlo, a na dole mogliby Ci zrobic miejsce na jedynki, wstawilabys dwa implanty i po sprawie...
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:28   #4153
Claudia2810
Przyczajenie

Cytat:
Claudia 2810 no ale nie zaproponowała Ci jakiegoś leczenia? Może trzeba zmienić orto. Nie wiem, można przecież założyć aparat. Porozciągać gdzie trzeba i pozakładać implanty. (Tak wiem kosztuje to kupę kasy, ale wg mnie nakładki/nadlewki średnio się sprawdzą.)
Dziwna ta Twoja orto.
to było dawno jak miałam z 11 lat...
miałam własnie ten ruchomy na doł by wstawic implaanty.. ale nie chciałam go nosic i zeby z kazdym miesiacem schodza sie

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

[QUOTE=CatchyKathy;1359782 6]
Cytat:
Napisane przez Claudia2810 Pokaż wiadomość
byłam juz u ort. nie raz. Ta powiedziała mi ze brak było wiazadła czy czegoś .. ;x by wyszły zeby. ja w tym roku skoncze 16;x

A skad jestes? Na gorze ladnie aparatem by Ci zeszlo, a na dole mogliby Ci zrobic miejsce na jedynki, wstawilabys dwa implanty i po sprawie...
z Częstochowy
Stary 2009-08-05, 15:41   #4154
spioch7
BAN stały

Nie straszcie mnie ze diastema lubi powracac^^ bo ja gore juz mam prosta i z tego co pamietam kiedy nosilam aparat ruchomy tez tak bylo ze poki nosilam bylo ok a jak bylo koniec leczenia (3,5roku) po 6 mies zęby sie rozeszly i teraz mam staly^^ Jak znow sie skrzywia to sie poddaje...bo nie jestem za stalym retinerem..ehh dawno sie tu nie udzielalam moze ktos jeszcze mnie pamieta Ps. Myslicie ze jak do drinkow dodam Coli/Pepsi to odkleja mi sie zamki?
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:53   #4155
jaaparatka
Raczkowanie

po jednym razie Ci się nie odkleją;p A dlaczego nie chcesz żadnego retinera? Nawet takiego białego nie widocznego drucika z tyłu zębów?
Stary 2009-08-05, 15:59   #4156
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie ze diastema lubi powracac^^ bo ja gore juz mam prosta i z tego co pamietam kiedy nosilam aparat ruchomy tez tak bylo ze poki nosilam bylo ok a jak bylo koniec leczenia (3,5roku) po 6 mies zęby sie rozeszly i teraz mam staly^^ Jak znow sie skrzywia to sie poddaje...bo nie jestem za stalym retinerem..ehh dawno sie tu nie udzielalam moze ktos jeszcze mnie pamieta Ps. Myslicie ze jak do drinkow dodam Coli/Pepsi to odkleja mi sie zamki?
No to jak nie chcesz retinera to się musisz nastawić na prawdopodobieństwo rozejścia zębów.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,23692...jedynkami.html
mały link
Stary 2009-08-05, 16:02   #4157
spioch7
BAN stały

Te drinki to nie na 1 raz ....jade na wakacje wiec bedzie impreza za impreza przez 14 dni
A co do retinera jak juz sie nameczylam tyle ze zabkami to na sam koniec chcialabym miec proste bez zadnych wspomagaczy z reszta jesli byl by na stale nie wierze ze sie parzyklei na amend do smierci a mloda jestem
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 16:13   #4158
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Te drinki to nie na 1 raz ....jade na wakacje wiec bedzie impreza za impreza przez 14 dni
A co do retinera jak juz sie nameczylam tyle ze zabkami to na sam koniec chcialabym miec proste bez zadnych wspomagaczy z reszta jesli byl by na stale nie wierze ze sie parzyklei na amend do smierci a mloda jestem
Ale wy marudzicie z tą pepsi. Nie odpadną. Boże to nie jest domestos Chyba nie będziesz miała przez 24h/dobę peps/coli w ustach.. Ja testuję pepsi do posiłków na mieście i żyję.. Marudy straszne
Stary 2009-08-05, 16:40   #4159
asia1108
Przyczajenie

Question Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

hej: zmienię trochę temat : P bo chciałabym się czegoś dowiedzieć:
Noszę aparat hassa jakoś od końca maja, 16 czerwca dostałam do niego maskę i do tej pory tylko ją noszę, póki co nie miałam żadnych rozkręceń go, a czytałam, że większość z osób tych co ma ten aparat "poluzowuje" te śruby, aby rozerwać sobie szew podniebieniowy.
Jakiś miesiąc temu byłam u ortodonty i powiedział mi tyle: "Jest zmiana" poprosił asystentkę aby podała mu imbus, ale nie mieli. Pod konieć wizyty powiedział, że mam przyjechać za miesiąc do niego; tak więc jadę do niego teraz we wtorek i mam mieć zakładany aparat stały na dół i prawdopodobnie ściąganego hassa. Czy to jest normalne aby bez rozkrecenia tego hassa móc go zdejmować?a jeżeli nie będę mieć go sciąganego to ile trzeba będzie sobie go rozkręcać?

a i jeszcze jedno: co sądzicie o aparacie demon, chciałabym go mieć, ale jak ostatnio moja mama z nim rozmawiała powiedział jej, że on robi podobne. Nie ukrywam, że zależy mi na nim, bo czytałam, że jest dużo lepszy od zwykłego metalowego, żadziej jeżdzi się na wizyty i krócej się go nosi ; więc wolę demon'a aniżeli PODOBNEGO: P

jak odpowiecie będzie mi bardzo, bardzo miło

Edytowane przez asia1108
Czas edycji: 2009-08-05 o 16:56
asia1108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 16:44   #4160
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wy marudzicie z tą pepsi. Nie odpadną. Boże to nie jest domestos Chyba nie będziesz miała przez 24h/dobę peps/coli w ustach.. Ja testuję pepsi do posiłków na mieście i żyję.. Marudy straszne
Dokładnie, marudzą strasznie Ja piję około +/- 4 litry tygodoniowo pepsi i jakos zmian w kleju nie widzę, wszystko ładnie siedzi
Stary 2009-08-05, 16:49   #4161
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od diastemy. Niektóre są tak ładne, że ich szkoda. Inne można wyleczyć ortodontycznie, nadlewkami, licówkami i innymi cudami.. Pytanie tylko po co.. Ale ja mam zboczenia i uważam, że diastemy u niektórych osób są sexi
To trzeba było mówić wcześniej j i się zamienić ze mną Przyjęłabym wszelkie stłoczenia
Cytat:
po jednym razie Ci się nie odkleją;p A dlaczego nie chcesz żadnego retinera? Nawet takiego białego nie widocznego drucika z tyłu zębów?
Ja też mam przed sobą perspektywę noszenia całe życie przyklejonego retainera i już teraz schizy, że się odklei np na wakacjach i od razu zęby się rozejdą

Claudia2810, tak jak dziewczyny mówiły, idź jeszcze raz na konsultacje. Licówkami załatwiłabyś tylko największą szparę, nie wyprostowałabym reszty zębów

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-08-05 o 16:51
parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:04   #4162
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
To trzeba było mówić wcześniej j i się zamienić ze mną Przyjęłabym wszelkie stłoczenia
Gdyby to tak szło...
Stary 2009-08-05, 17:09   #4163
jaaparatka
Raczkowanie

Asia1108 ja Ci nie pomogę ponieważ nie wiem co to jest ten aparat Hass wpisałam sobie w google ale i tak nie wiem jaki cel jest jego działania. A jesli chodzi o Damona to też wyjaje mi się, że rezultaty sa lepsze z tego co widze po zdjęciach wizazystek ale co prawda to zależy tylko od twoich ząbków jak szybko się naprostują
Stary 2009-08-05, 17:12   #4164
asia1108
Przyczajenie

dziękuję za starania : ** doceniam to

ja akurat nie mam krzywych zębów, ale miałam za ma małą szczękę górną i właśnie nie wiem czy do mojej wady mogę mieć damon'a
asia1108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:52   #4165
elinka20
Raczkowanie

wrzucam zdjęcia po wczorajszej wizycie ma ktoś może z was zamiast ligaturek na zamkach to druciki?? mam problem z ich przyginaniem a zaczęły mi kaleczyc wargi
1. przed założeniem
2. po miesiącu noszenia
3. 3m-ce noszenia (góra) i 1m-c (dół)
4. po wizycie (04.08.)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krzywulce.jpg (8,7 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.08.09r-miesiac z aparatem.jpg (48,9 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.08.09-3m-ce&wizyta.jpg (45,6 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.08.09-wizyta.jpg (50,4 KB, 147 załadowań)
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:56   #4166
rudo-zielona
Zadomowienie

Elinka20 piękne się robią te Twoje kiełki
Stary 2009-08-05, 17:58   #4167
belineaa
BAN stały

Mam jeszcze takie jedno pytanie ( jak narazie jedno) Czy wam też obciarał jezyk o te wystające częsci pierścienia od weenetrznej strony zębów?????? bo juz mnie to drazni powoli. Nie boli dalej..jesm normalnie ..tylko to jak jem to mi zahacza jezyk o te ostre czesci pierscienia;// przykleilam na nie ten wosko-sylikon ale odpadl jak zjadlam kanapkę i dalej heczy. Ale ta część pierscienia musi tam byc więc bedzie mnie to obcierac dozywotnio??;>>
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 18:03   #4168
jaaparatka
Raczkowanie

Elinka20 górne ząbki prawie proste już ogromna różnica! zazdroszcze
Stary 2009-08-05, 18:04   #4169
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
wrzucam zdjęcia po wczorajszej wizycie ma ktoś może z was zamiast ligaturek na zamkach to druciki?? mam problem z ich przyginaniem a zaczęły mi kaleczyc wargi
1. przed założeniem
2. po miesiącu noszenia
3. 3m-ce noszenia (góra) i 1m-c (dół)
4. po wizycie (04.08.)
Ja mam takie druciki na dole zamiast gumek i mam je przygiete tak do strony zęba i nic mnie nie obcierają... Muszę przyznać, że masz masakrę w buzi Ale to lepiej, bo będziesz szybciej widzieć efekty pracy orto i aparatu i będzie dużo uciechy Mogę wiedzieć ile lat chodziłaś z takimi zębami zanim się zdecydowałaś na aparacik?

Za to boli mnie dwójka po lewej dolnej stronie... albo odryła się szyjka albo ukruszyło coś troszeńkę..
Stary 2009-08-05, 18:11   #4170
jaaparatka
Raczkowanie

A ja musze Wam się pochwalić mianowicie coś mnie dziś z przodu zęby pobolewają i nic nagryżć nie moge, ale ja tam sie ciesze bo to oznacza, że cos działa no i mniej zjem więcej schudnę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości