Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 13:51   #4321
milutek
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez jus93tyna Pokaż wiadomość
proszę bardzo
rzeczywiście ząbki ładne, a usta jeszcze ładniejsze

a co do bólu - mnie od wczoraj boli prawa strona, najbardziej dwójka. może się prostuje... bo do tej pory rewolucje działy się tylko po lewej stronie.
Stary 2009-08-07, 13:52   #4322
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ładne masz zabki
co z nimi nie tak?
Do góry mam stłoczenie. Jedynki są wysunięte do przodu przy czym lewa zachodzi na prawą i na dwójkę. Piątka została wepchnięta tak jakby do wewnątrz. Miałam wyrwaną czwórkę. No i do tego dochodzi dolna szczęka cofnięta do tyłu
jus93tyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 13:55   #4323
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Do góry mam stłoczenie. Jedynki są wysunięte do przodu przy czym lewa zachodzi na prawą i na dwójkę. Piątka została wepchnięta tak jakby do wewnątrz. Miałam wyrwaną czwórkę. No i do tego dochodzi dolna szczęka cofnięta do tyłu
Faktycznie, tyłozgryzik jest Witaj w klubie

Claudia2810 nie wiem czy przeczytasz tego posta, ale znalazłam na innym forum obszerny wątek o diastemach i wrodzonym braku zębów, wypowiada się tam też lekarz dentysta

http://forum.dentonet.pl/viewtopic.p...73e025acc86ffe

Edytowane przez CatchyKathy
Czas edycji: 2009-08-07 o 13:58
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 14:15   #4324
biemka
Raczkowanie

Cytat:
proszę bardzo
Może i trochę tyłozgryzu jest ale jakie fajne ząbki masz a tej dalszej części "bałaganu" nie widać

"Nigdy nie odkładaj do jutra przyjemności,
którą możesz mieć dzisiaj."
A. Huxley

biemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 14:45   #4325
Niunia20
Rozeznanie

już wróciłam z piaskowania i scalingu... bolało.....

ale za to wymieniłam sobie gumki po 9 dniach i teraz na dół wzięłam róż.
kobietka powiedziała mi że polakierowala mi zęby i żebym ich dzisiaj nie myła tylko wypłukała przed spaniem.. ale ja głupia nie zapytałam czy woda czy plynem.... i co to jest to lakierowanie?? i czy jutro już mmogę normalnie je szorować??

ogólnie zeszło się aż 40 minut ... i zęby teraz strasznie ciągną nowe gumki ...

jutro o 12:45 żegnam się z moją 8 o ile nie ucieknę z miasta cały czas mam watpliwości a orto nie ma i nie mam kogo się poradzić czy to wyrywanie jest KONIECZNE???
Stary 2009-08-07, 14:51   #4326
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biemka Pokaż wiadomość
Może i trochę tyłozgryzu jest ale jakie fajne ząbki masz a tej dalszej części "bałaganu" nie widać
No tak na zdjęciach nie widać, tylko ja mam w zwyczaju bardzo szeroko się uśmiechać to jak na razie po lewej stronie mi widać szparę między 3 a 5

A co do ząbków to dziękuję bardzo nie tylko tobie ale innym też
Kiedyś szczerze mówiąc nienawidziłam moich jedynek, ale teraz za nic w świecie bym się nie zamieniła
Stary 2009-08-07, 14:56   #4327
Niunia20
Rozeznanie

milutek nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym żeby potoczyły się inaczej ..... mojemu TŻ ślub jest obojętny a pieniądze zamiast zbierać wydaje... na.... samego siebie... no taki off top tylko nie krzyczeć na mnie

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2009-08-07 o 15:01
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 14:59   #4328
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

A mnie dziś już nie bolą zęby tak jak wczoraj ale....swędzą Dolne siekacze zwłaszcza. Hm
Stary 2009-08-07, 15:08   #4329
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A mnie dziś już nie bolą zęby tak jak wczoraj ale....swędzą Dolne siekacze zwłaszcza. Hm
A ja myślałam, że tylko mnie zęby swędzą, a nie tak jak wszystkich bolą, a tu jednak niespodzianka
Stary 2009-08-07, 15:13   #4330
Krostka
Raczkowanie

No to...czas na moje zęby. Nie mogłam się doczekać, żeby je Wam tu pokazać, więc wzięłam telefon od mojego TŻ oraz kabel i są... Już Wam mówię co i jak...Przed było tak, że jedynka mocno nachodziła na drugą... Póki co większej zmiany nie ma... no chyba, że szparka między czwórką a piątką z obu stron... (nie mam szóstek) No więc to są moje krzywulce... Jak już mówiłam, chyba najgorsze z dotychczasowych...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00125.jpg (147,6 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00128.jpg (147,2 KB, 82 załadowań)
21.10.2009-dół kosmetyczny (szafir)

Oddaj swoje życie temu, który odda Ci swoje serce...
Krostka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 15:42   #4331
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
A ja myślałam, że tylko mnie zęby swędzą, a nie tak jak wszystkich bolą, a tu jednak niespodzianka
Hehe no proszę, ja aparat noszę ponad 2 lata i mi się to nie zdarzyło wcześniej. Już nie wiem co gorsze czy ból czy swędzenie - którego nie da się podrapać:P Mam ochotę sobie wyjąć te zęby
Stary 2009-08-07, 15:49   #4332
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krostka Pokaż wiadomość
No to...czas na moje zęby. Nie mogłam się doczekać, żeby je Wam tu pokazać, więc wzięłam telefon od mojego TŻ oraz kabel i są... Już Wam mówię co i jak...Przed było tak, że jedynka mocno nachodziła na drugą... Póki co większej zmiany nie ma... no chyba, że szparka między czwórką a piątką z obu stron... (nie mam szóstek) No więc to są moje krzywulce... Jak już mówiłam, chyba najgorsze z dotychczasowych...
zupełnie podobne do moich! jedynki wysunięte i duże, dwójki mniejsze i schowane, jedna trójka w kosmosie. tak jak u mnie wszystko! zajrzyj na poprzednią stronę.

ale będzie dobrze i to szybko. u mnie trójka zeszła a dwójka się wysunęła już po kilku tygodniach, także głowa do góry.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

hehe, mnie też czasem swędzą zęby i jak swędzą to wolę żeby bolały i na odwrót
Stary 2009-08-07, 15:54   #4333
201604190949
Konto usunięte

Swędzenie gorsze!! Ból jest lekko upierdliwy, nawet jak boli baaaardzo (tydzień temu masakra) to jest jakiś konkretny. A swędzenie... co tu poradzić na nie? Ja wtedy siedzę i albo masuję dziąsła albo latam co 10min myć zęby (o moje biedne szkliwo) albo uciskam je dolnymi z różnej strony tak żeby zabolało

jus93tyna super zęby, super usta, przyłączam się do zachwytów i również witam u tyłozgryzowców.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 16:03   #4334
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
kobietka powiedziała mi że polakierowala mi zęby i żebym ich dzisiaj nie myła tylko wypłukała przed spaniem.. ale ja głupia nie zapytałam czy woda czy plynem.... i co to jest to lakierowanie?? i czy jutro już mmogę normalnie je szorować??
Lakierowanie ma na celu chronić ząbki przed próchnicą etc. Ja tam szorowałam w ten sam dzień.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 16:03   #4335
Krostka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
zupełnie podobne do moich! jedynki wysunięte i duże, dwójki mniejsze i schowane, jedna trójka w kosmosie. tak jak u mnie wszystko! zajrzyj na poprzednią stronę.

ale będzie dobrze i to szybko. u mnie trójka zeszła a dwójka się wysunęła już po kilku tygodniach, także głowa do góry.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

hehe, mnie też czasem swędzą zęby i jak swędzą to wolę żeby bolały i na odwrót
Właściwie to i ja widzę podobieństwo... nie pamiętam Twoich zębów przed zakładaniem... Masz gdzieś jakieś zamieszczone? Nie dość, że podobny kształt zębów to i aparat taki sam, i nawet chyba łuk

Stary 2009-08-07, 16:06   #4336
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hehe no proszę, ja aparat noszę ponad 2 lata i mi się to nie zdarzyło wcześniej. Już nie wiem co gorsze czy ból czy swędzenie - którego nie da się podrapać:P Mam ochotę sobie wyjąć te zęby
No miałam dokładnie to samo po założeniu aparatu i właśnie najgorsze jest to, że się podrapać nie idzie... Ja jak nikt nie widział to siedziałam i drapałam się szczoteczką do zębów, a innym sposobem było gryzienie czegoś

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
jus93tyna super zęby, super usta, przyłączam się do zachwytów i również witam u tyłozgryzowców.
Proszę mnie tak nie zachwalać bo się zacznę zawstydzać :P
Stary 2009-08-07, 16:09   #4337
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krostka Pokaż wiadomość
Właściwie to i ja widzę podobieństwo... nie pamiętam Twoich zębów przed zakładaniem... Masz gdzieś jakieś zamieszczone? Nie dość, że podobny kształt zębów to i aparat taki sam, i nawet chyba łuk
sprzed założenia nie mam, ale to, które zamieściłam 1 str wcześniej to jest robione w dniu założenia. widzę że u Ciebie jeszcze nie założyła druta w zameczki na 2 i 3. pewnie, żeby Cię tak nie męczyć

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
No miałam dokładnie to samo po założeniu aparatu i właśnie najgorsze jest to, że się podrapać nie idzie... Ja jak nikt nie widział to siedziałam i drapałam się szczoteczką do zębów, a innym sposobem było gryzienie czegoś
najlepsze jest gryzienie nie czegoś a kogoś, a najlepiej TŻ-ta. ale to trochę ryzykowne, bo może zacząć machać ręką
mój się zawsze dziwił, czemu ja go tak mocno gryzę i ciężko mi było mu wytłumaczyć, że zęby mnie swędzą i to przynosi mi ulgę...
Stary 2009-08-07, 16:21   #4338
Krostka
Raczkowanie

[QUOTE=milutek;13634233]sprzed założenia nie mam, ale to, które zamieściłam 1 str wcześniej to jest robione w dniu założenia. widzę że u Ciebie jeszcze nie założyła druta w zameczki na 2 i 3. pewnie, żeby Cię tak nie męczyć

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Dwójka była mocno schowana, a trójka za wysoko...Będzie później kolejno wyciągać i ściągać na dół. Nawet zamka nie mogła założyć na drugą dwójkę, bo nie zmieścił by się zamek... Wiadomo, że kosmetyczne zamki są odrobinę większe.

Stary 2009-08-07, 16:33   #4339
RiotKitty
Rozeznanie

aaaaach, jestem taka szczęśliwa ... umówiłam się z nią na termin ściągnięcia aparatu - 24 sierpnia o godzinie 17.15. jutro wyjeżdżam i jak wrócę po dwóch tygodniach to dwa dni po powrocie właśnie idę. czekałam na te słowa przez ostatnie pół roku. nie mogę się doczekać, to jest zdecydowanie numer 1 wśród wszystkich wydarzeń tego roku, na które czekałam.
jak tylko pozbędę się 'odrutowania' to porobię zdjęcia i wstawię oraz oczywiście opiszę dokładnie jak tam wszystko przebiegało jeśli chodzi o ostatnią wizytę. dzisiaj jeszcze tylko poprawiła przyklejenie jednego zamka i dokleiła 'stały retainer', umiejscowiony na czterech dolnych zębach - dwóch jedynkach i dwóch dwójkach, taki cieniutki, metalowy, lekko wypukły łuk od wewnętrznej strony. śmiesznie się z tym je, bo mój język odbiera go jako coś do przeżucia i połknięcia i bezwarunkowo z tym walczy podczas jedzenia

dziękuję Wam za wsparcie, to na pewno to trzymanie kciuków pomogło
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 16:37   #4340
Krostka
Raczkowanie

[QUOTE=milutek;13634233]sprzed założenia nie mam, ale to, które zamieściłam 1 str wcześniej to jest robione w dniu założenia. widzę że u Ciebie jeszcze nie założyła druta w zameczki na 2 i 3. pewnie, żeby Cię tak nie męczyć

Dwójka była mocno schowana, a trójka za wysoko...Będzie później kolejno wyciągać i ściągać na dół. Nawet zamka nie mogła założyć na drugą dwójkę, bo nie zmieścił by się zamek... Wiadomo, że kosmetyczne zamki są odrobinę większe.

Stary 2009-08-07, 16:43   #4341
milutek
Wtajemniczenie

Krostka, a mogę wiedzieć ile masz lat?
i czy będziesz zakładała dół?
ja 13 sierpnia idę na wizytę do orto i wtedy ustalimy termin założenia dołu.
będziesz miała usuwane jakieś zęby albo już miałaś?
ja będę miała usuwane górne 5 i na dole z 1 str chyba 1 ząb.
Stary 2009-08-07, 16:53   #4342
Krostka
Raczkowanie

Cytat:
Krostka, a mogę wiedzieć ile masz lat?
i czy będziesz zakładała dół?
ja 13 sierpnia idę na wizytę do orto i wtedy ustalimy termin założenia dołu.
będziesz miała usuwane jakieś zęby albo już miałaś?
ja będę miała usuwane górne 5 i na dole z 1 str chyba 1 ząb.
Mam 18
Dół będę zakładała obowiązkowo...Moje dolne zęby są jakby wszystkie w jedną stronę. Dziwne... A co do ekstrakcji... Miałam już wyrwane 3 szóstki, czeka mnie jeszcze wyrwanie ostatniej dolnej. Z dołu chyba nie była by wielka potrzeba rwać, ale chcę aby zgryz pasował, więc było to konieczne...Poza tym mam małą szczękę, a stłoczenie u góry jak widać duże. A Twoje jedynki również nachodziły na siebie? Jeśli tak to w jakim czasie tak ładnie się ustawiły?

Stary 2009-08-07, 17:05   #4343
milutek
Wtajemniczenie

ja na dole nie mam jednej 6 - stara historia no i jeżeli to będzie możliwe - pozbędę się drugiej.
mi jedynki górne nie nachodziły na siebie, to zdjęcie które zamieściłam na wcześniejszej stronie forum to jest robione w dniu założenia aparatu, czyli tam jeszcze nic się nie działo. dla porównania jak jest teraz zamieszczam fotkę po ok. 10 tyg. noszenia aparatu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (69,3 KB, 93 załadowań)
Stary 2009-08-07, 17:11   #4344
Krostka
Raczkowanie

Cytat:
ja na dole nie mam jednej 6 - stara historia no i jeżeli to będzie możliwe - pozbędę się drugiej.
mi jedynki górne nie nachodziły na siebie, to zdjęcie które zamieściłam na wcześniejszej stronie forum to jest robione w dniu założenia aparatu, czyli tam jeszcze nic się nie działo. dla porównania jak jest teraz zamieszczam fotkę po ok. 10 tyg. noszenia aparatu.
Bardzo ładnie Ci to idzie. Trójka ładnie schodzi już... a mam pytanie, czy ta jakby starta trójka jest powodem zgrzytania zębami? Mój TŻ ma identycznie i to właśnie od zgrzytania...

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Chyba, że tylko mi się tak wydaje na zdjęciu...Mogę się mylić, że jest lekko starta...

Stary 2009-08-07, 17:16   #4345
milutek
Wtajemniczenie

heh dzięki
pewnie chodzi Ci o to, że ta 3 jest trochę zjechana. no tak, zgrzytałam kiedyś zębami, ale jej kształt akurat mi się bardziej podoba od tego kła, który zszedł z góry. także poproszę orto żeby go tak spiłowała.
Stary 2009-08-07, 18:35   #4346
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
najlepsze jest gryzienie nie czegoś a kogoś, a najlepiej TŻ-ta. ale to trochę ryzykowne, bo może zacząć machać ręką
mój się zawsze dziwił, czemu ja go tak mocno gryzę i ciężko mi było mu wytłumaczyć, że zęby mnie swędzą i to przynosi mi ulgę...
Trzeba go jeszcze najpierw mieć
Stary 2009-08-07, 18:44   #4347
FankaStaroci
Raczkowanie

Witam,
Ja też zdecydowałam się na aparatDokładnie za tydzień będę miała zakładany. Dziś orto założyła mi gumki pomiędzy górną szóstką. Musiałam wyrwać jedną szóstkę i to był koszmar. Poszłam do swojej dentystki , wyrwała mi kawałek zęba, z korzeniami nie dała sobie rady i skierowała mnie do chirurga. No ale wracajac do domku zaszłam do innego dentysty no i jemu się udało.
A Orto- bardzo fajna kobieta, wytłumaczyła wszystko także nie narzekam.
Pozdrawiam.
FankaStaroci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 19:16   #4348
Niunia20
Rozeznanie

o cholera dziewczyny jak mnie bolą zęby po tym czyszczeniu i ponownym założeniu gumek... obawiam się że ta kobietka coś spieprz... oby nie!!! w środę chyba odwiedzę orto tak dla pewności. a jutro to nieszczęsne wyrywanie...chy ba nie pójdę no!!!! ... w domu nikt mnie nie rozumie i nie chce wysłuchać "TŻ" już nawet telefonów nie odbiera.

Stary 2009-08-07, 19:37   #4349
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
o cholera dziewczyny jak mnie bolą zęby po tym czyszczeniu i ponownym założeniu gumek... obawiam się że ta kobietka coś spieprz... oby nie!!! w środę chyba odwiedzę orto tak dla pewności. a jutro to nieszczęsne wyrywanie...chy ba nie pójdę no!!!! ... w domu nikt mnie nie rozumie i nie chce wysłuchać "TŻ" już nawet telefonów nie odbiera.

Oj kochana, nam tu możesz trochę ponarzekać, żeby sobie ulżyć
Stary 2009-08-07, 20:25   #4350
88Ekaterina88
Zakorzenienie

niunia jakbys mieszkałą koło mnie to bym z tobą poszła

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości