![]() |
#4411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4412 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
redrose, zgapilam sie i nie mam zadnej fotki z krzywymi zebami dolnymmi,....
![]() ![]()
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem tu nowa. Wiadomości mnóstwo a ja i tak mam pytania.
Wczoraj bylam u ortodonty. I zastanawiam sie nad założeniem aparatu mam jednak wątpliwości. 1. Moja wada to taka "górna końska szczęka" (taka wysunięta) i dwie jedynki duże i długie jak łopaty. Boję sie że przy wyrównaniu te jedynki jak sie wyprostują to będą sprawiały wrażenie jeszcze dłuższych ![]() 2. Nie wiem na jaki aparat sie zdecydować. Mam 28 lat i wolalabym taki mniej widoczny ale nie wiem czy jego dzialanie jest takie samo. Niby dentystka powiedziała, że nie wydłużają one czasu leczenia ale rożne opinie słyszalam. Jakie jest Wasze zdanie? 3. Muszę wyrwać dwa zęby a dopiero co kosztowały mnie kilkaset złotych bo były leczone kanalowo i strasznie mi ich szkoda 4. Jesli macie ten przezroczysty aparat to napiszcie prosze ile za niego płaciłyście i jak często macie wizyty kontroolne( mi orto. powiedziala, że jak wybiore bezligaturowy to wizyty są co 6 a nie co 4 tygodnie więc w sumie w ciągu dwoch lata oszczedzilabym na wizytach wiec moglabm kupić ten droższy aparat). Faktycznie są mniej częste wizyty? Z funduszami nie jest u mnie zbyt kolorowo ale ten metalowy mnie przeraża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4415 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4416 |
Wtajemniczenie
|
Kujawianko - postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania:
1. jak już będziesz miała wszystkie zęby w równym łuku, to zobaczysz sama jak wyglądają jedynki w porównaniu do innych zębów, orto będzie mogła je trochę spiłować. moim zdaniem jest to naturalne i ładniej wygląda jak 1 są większe, ale oczywiście bez przesady. moja orto sama zaproponowała mi przypiłowanie jedynek, bo też mam duże, ale dopiero jak zęby będą równe. wtedy będzie miała ich prawdziwy obraz, bo na razie kiedy są wysunięte sprawiają wrażenie większych niż są w rzeczywistości. pewnie tak też jest u Ciebie. 2. ja mam przeźroczysty - kryształowy i jestem zadowolona. efekty było widać dosyć szybko (o czym przekonały mnie koleżanki wizażanki ![]() ![]() 3. błąd błąd błąd! najpierw idzie się do orto a potem do dentysty! no ale teraz już po ptakach! jeśli jednak chcesz usunąć "efekt końskiej szczęki" wyrywanie zębów jest konieczne. możesz również iść na konsultacje do innych orto, może nie będą chcieli wyrywać zębów. ale jak już napisałam, wydaje mi się że bez usunięcia zębów szczęka nadal będzie za duża i za bardzo wysunięta, może nawet bardziej. 4. ja płaciłam 2200 zł za jeden łuk. wizyty mam co 5 tyg (a przynajmniej mieć powinnam, bo ostatnio ciągle coś wypada i miałam co 6 a nawet 8 i nic złego się nie dzieje). aparaty kosmetyczne mają ligatury tylko najczęściej zakłada się mało widoczne - białe lub przeźroczyste (oczywiście można też kolorowe), o kosmetycznych bezligaturowych nie słyszałam. bezligaturowe są metalowe, np. damon. o damonach niedawno tu dziewczyny rozmawiały. a zwykły metal też nie jest wcale szpetny. także wybór należy do Ciebie. wszystko lepsze niż krzywe zęby. pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() Edytowane przez milutek Czas edycji: 2009-08-12 o 09:03 Powód: ach te literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
A porównując osobę z aparatem, która ma wizyty co 4 tygodnie, z osobą która ma je dajmy na to 8 tygodni to nie jest tak, że ta pierwsza zobaczy efekty i zdejmie aparat szybciej, bo częściej ma aktywowany łuk czy zmieniane gumki? Czy wyjdzie na to samo, bo ta pierwsza będzie musiała potem nosić dłużej aparat żeby zęby utrwaliły się w uzyskanym położeniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Metalowe druciaki nie są takie złe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma reguły ![]()
![]() |
![]() |
#4420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
milutek wreszcie znalazłam zdjęcie Twoich kiełków i nie ma co ich nawet porównywać do moich. Moje to naprawdę łopaty. Właśnie zrobiłam im zdjęcie ale nie mam w pracy kabla. Wrzuce w domu i wtedy zobaczysz , że moje to naprawde łopaty.
Kusi mnie ten przezroczysty aparat. Gdzies wyczytalam, że ktoras z Was ma na gorze przezroczysty a na dole zwykly metalowy. Zawsze kilkaset zlotch w kieszeni. Tymbardziej, że ja musze jszcze jakieś tpa na podniebienie mieć zalożone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4422 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam na górze kosmetyczny i narazie sparuje sie dobrze ![]() A co do bezligaturowych niby wiztyty są rzadziej ale u mnie w gabinecie te wizyty są droższe...więc wychodzi na to samo;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zakładam szafirowy, ale wiem, ze i tak bede czasami brała kolorowe ligatury ![]()
![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak na prawdę to nie ma dwóch tych samych szczęnek (szczęk ? ) i tych samych identycznych wad i tego sie nie porowna ![]() ![]() a dziewczyny- odetchną ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie zakładanie kosmetycznego na dół to jest strata pieniędzy. Raz, że ma większe zamki, a wiadomo że na dole są mniejsze zęby. Dwa w ogóle go nie widać. Ja za swój szafir płaciłam..... ![]() Co do Twoich pytań, to tak: 1. Na pewno nie będę jeszcze większe Twoje jedynki, jeśli nie będą Ci się podobały to pewnie orto będzie mogła je podpiłować. Z resztą ona już na pewno tak się tym zajmie, że będzie wszystko pięknie ![]() 2. Ja słyszałam, że szafir ma takie samo oddziaływanie jak metal, a porcelana ma trochę słabsze działanie. Dlatego np moja orto w ogóle nie pracuje na porcelanie, tylko szafir lub metal, bo są skuteczne. Ale znowu porcelana jest tańsza od szafiru. Ale aparat metalowy też nie jest szpecący, ale wiem jak to jest pewnie wybierzesz kosmetyczny, to radziłabym dołożyć te 200 czy 300 zł i wziąć szafir, a nie porcelane- mojej koleżance w porcelanie zamki! (nie gumki) zamki zrobiły się żółte- fuj. 3. Zapytaj się czy nie można wyrwać innych zębów. 4. Tutaj mylisz troszkę pojęcia. Bezligaturowy, to jest aparat metalowy, tylko bez gumek. Kosmetyczny to jest ten przezroczysty, który ma gumki, ale jeśli chcesz to masz też przezroczyste i ich nie widać, a jak będziesz chciała możesz mieć kolorek, też to ładnie wygląda. Wizyty mam normalnie co miesiąc przy kosmetycznym, podobno przy bezligaturowym są rzadziej. I oto fota, po poniedziałkowej wizycie. Orto powiedziała, że zęby na dole ładnie się prostują. U góry przesuwa mi teraz jakoś zęby, żebym miała jakoś symetrycznie, bo powiedziała, że mi nos w prawą strone ucieka ![]() W ogóle strasznie ten mój zgryz wygląda prawda? ![]() Następna wizyta dopiero 21 września, bo wyjeżdżam na 5 tyg do pracy. Będziecie tęsknić? hehe ![]() Pozdrawiam dziewczynki.
![]() |
![]() |
#4427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież nikt chyba nie chodzi przez cały okres leczenia dokladnie co 4, 6 czy 8 tygodni tylko raz tak, raz tak - i w skali roku powiedzmy wychodzi podobna ilość wizyt (pomijając damona) - taki jest moje odczucie!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
koshen - faktycznie zabki uciekaja ci w prawo, ale to kewstia czasu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wieku to ja jestem starsza od Ciebie i wzielam metal i jest GIT ![]() - a o jakimkolwiek wstydzie nie ma mowy! Jedyneczki pięknie Ci wyrownają o to się nie martw! Kosheen efekty wow
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-08-12 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
Jesteście Kochane.......Bardzo dziękuję za wszystkie wyjaśnienia.
Zadzwonię jutro do tej ortodontki i zapytam raz jeszcze ile ten kosmetyczny kosztuje. Metalowy pamiętam 0 1500zł a to atp 600zł tylko kosmetycznego nie pamiętam nie wiem ile bede czekała jeśli sie zdecyduje. Mówiła, że najpierw muszę zdjęcia zrobić potem chyba wyrwać i pewnie dopiero jak sie zagoi bedzie aparat.............to może potrwać ale chyba sie zdecyduje. A co do ciazy to nie ma chyba żadnych przeciwskazać bo ja w fazie planów jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą witam w klubie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
a ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie konsultacyjnej i jestem zalamana........
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4433 |
Rozeznanie
|
Buu... dziewczyny potrzebuje pocieszenia
![]() ![]() ![]() "APARATU DZIS NIE ZALOZYMY BO PACJENTKA ROBI PROBLEMY"..... Bo mnie aż trzęsie ze złości..... ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
bardzo mi przykro
![]() ![]() ![]() ![]() nie rezygnuj z leczenia ![]()
![]() |
#4435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może kredyt? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
uuuu ![]() ![]() ![]() moze babcia mnie wspomoże ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
a jeżeli ja nie mam wady zgryzu tylko krzywe dwa zęby (miałam) to czy muszę zakładać na dolne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4439 |
Wtajemniczenie
|
Dziadkowie w takich sytuacjach się sprawdzają, wiem to z autopsji
![]() Zawsze możesz zaznaczyć, że będziesz powoli później spłacać czy coś ![]() U mnie nuuuuda.. już zęby nie bolą ( po miesiącu przestało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4440 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Dzisiaj byłam pierwszy raz u ortodontki, zrobiłam zdjęcie i wyciski ( na szczęście nie miałam odruchów wymiotnych ![]() Kolejna wizyta dopiero 3 września, już nie mogę się doczekać ![]() Morfina, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.