|
|
#421 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Ja mam coś na styl ekspandera i mam pierścienie na 6.
|
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
heh co do listerine to spróbowałam kilka razy ten wybielający i wyżarło mi dziąsła i policzki. Tydzień do siebie dochodziłam, nie dla mnie ten wynalazek. Mama z tatą zużyli
![]() Teraz uzywam elmexa albo colgate sensitive i jestem zadowolona. A co do wyybielanie to kocham BLANXA po tygodniu stosowania widzę rewelacyjne efekty. Ta pasta to prawdziwy pogromca osadu, w sam raz dla uzależnionych od kawy i herbaty ![]() Nowy osad się nie oosadza a stary został wyeliminowany
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie się zastanawiałam, czy coś nowego kupować, ale skusiła mnie promocja i mam za swoje. Teraz już wiem- żadnych płynów z alkoholem!
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
edziek a jak tam ogólnie samopoczucie z aparatkiem
|
|
|
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak
w lipcu minie jak nosze aparacik 2 lata szczerze to nie wiem,kiedy sciagam bo co chwilka cos mi sie z zabkami dzieje i do tego strasznie sie ruszaja na pewno do wrzesnia ponosze, ale co tam ja ponosic moge ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
ja rowniez miałam jednoczześnie aparat i łuk podniebienny można się do niego przyzwyczaic ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
ja miałam go załozonego własnie w tym celu żeby zęby mi się nie poprzesuwały
|
||
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
A bardzo dobrze
W 2 dni mnie zęby przestały boleć W sumie to nawet porządnie nie zaczęły... Chyba dlatego, że pani doktor mi cieniuteńkie druciki założyła. Ale jak po tygodniu byłam na kontroli, to powiedziała, ze już się zaczęły przesuwać (i ja to zauważam )A Twoje jak? Widzę, że zakładałaś 4 dni po mnie ![]() A wiadomo co z naszą zadrutowaną emotką?
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedynie co dokuczała mi ta uporczywa 6-tka na której jest ten nie szczęsny łuk do jej wypchnięcia też mam cieniutki drucik mianowicie 14 ale tak jest na początku leczenia (tak mi orto. mówiła) ja wizytę mam dopiero w czerwcu. A teraz to już zapomniałam że go w ogóle mam tylko język mam potwornie pokaleczony warga jak narazie cała w wosku nie wiele ruszone
|
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, jaki mam numer druta
|
|
#430 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
właściwie to wolałabym wyrwać jeden-dwa zęby i mieć spokój póki co pierwsza wizyta pojutrze a już się doczekać nie mogę a co do płynów... używa ktoś colgate plax, ten niebieski? i jakie opinie? głównie widzę same marki Listerine i Elmex tutaj
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zapomniałam zapytać orto, ale moja koleżanka u tej samej orto się leczy i ma na pół roku, więc ja pewnie też jakoś tak.
W środę ide zakładać aparat na dół, to się zapytam ![]() Co Wy macie do Listerine Ja go poprostu uwielbiam... Kupiłam Colgate Plax bo był w promocji, ale jest dla mnie za słaby. Może ja jakąś masohistką jestem, ale dopiero jak wypłukam buzię Listerine to czuję naprawdę świeżość, po Colgate nie czuję różnicy
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam Colgate Plax ale różowego i powiem że dla mnie po uzyciu go strasznie pieką policzki i język, ale naszczescie mi sie konczy i byc moze go zmienie na Elmexa bo tak chwalicie wszystkie go
|
|
|
|
|
#433 |
|
Konto usunięte
|
hotgirl, ja tez kupilam colgate plax sensitive, ale nie jestem zadowolona. Moim zdaniem w ogóle nie odświeża, i ma smak miętowy z piernikowym posmakiem, fuj.
|
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj miałam zakładane gumki separacyjne a dzis boli jak cholera...Wy teztaki ból miałyście??
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- U mnie wieje nudą, ale juz niedługo to się zmieni zakładam dół 27.05 zawsze jakies nowe wrażenia Tylko jak zawsze problem jaki aparat Na górze mam kryształ a na dół nie mam pojęcia... moze jakieś rady?? Ma któraś/yś na górze kryształ a na dole metal??? Założyłabym metal, ale boję się, że jednak moje uczulenie na nikiel uaktywni sie bardziej i wtedy
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj separacja a jutro aparat!!!!! gora metal
i podniebny grubolukowy :O
|
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Ja od wczoraj mam dół. Zęby bolą jak cholera, ale do przeżycia.
Gorsza jest wyjmowana płytka nagryzowa, którą mam nosić; nie dość że w niej seplenie to wyglądam strasznie... usta mi się w tym cholerstwie niedomykają, mam wydłużoną brodę... mam to ustrojstwo nosić 24 h na dobę A jakby tego było mało to dostałam na noc wyciągi ![]() Załamka... ![]() ![]()
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
skorpio84 oj,to rzeczywiście jesteś biedna,ale dasz rade!
wkońcu czego się nie robi dla pięknych ząbków?
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ladny....ile kosztowal? ja jestem na etapie zastanawiania sie... ;-)
|
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
1900 za łuk
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
A ja zaraz do orto jadę
![]() Trzymajcie kciuki dziewczynki Może już nie długo będzie aparacik ;D
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Witam po bardzo długiej przerwie
![]() 1900zł za porcelanę??? to bardzo dobra cena!! ![]() A teraz drobne spostrzeżenie poparte doświadczeniem Otóż, ostatnio złamałam sobie przy zmianie gumek kawałek zamka na górnej 3... poszłam na wizytę, orto do przymocowywania nowego, a tu zonk... okazało się, że przysłano mu zamek z tej samej serii ale unowocześniony - bezligaturowy... i teraz - moje drogie - jeśli chcecie założyć swobie porcelankę, ososbiście polecam jednak tą z gumkami! zamki bezligaturowe są znacznie bardziej widoczne, po ich bokach znajdują się metalowe zatrzaski, które widać... ja szczerze mówiąc nie jestem zachwycona faktem, iż ten jeden jest inny, co prawda wszyscy mówią, że nie widać go za bardzo - mam na nim założoną jeszcze perłową gumeczę, ale zawsze ciut odstaje od kolegów...aaaa i jeszcze jedno, myślę dość ważne spostrzeżenie, porcelana się nie odbarwia! porónując kolor nowego zamka z poprzednimi, nie ma na prawdę różnicy, a aparat mam już 9mieś - tak więc uroczyście obalam mit, iż ceramiczne się odbarwiają
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasami dobrze się wyżalić... ![]() zresztą nikt nie zrozumie mnie lepiej od Was Aparatek!
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
karolinusienka widziałam w Twoim wątku, że miałaś wyrwanego zęba. Mam pytanie ile miesięcy minęło zanim szparka zniknęła?
(sama miałam ostatnio wyrwane i mnie to ciekawi)Dzisiaj koleżanka mi opowiadała, bo zakłada sobie aparat ruchomy. Co jest dla mnie dziwne, bo w tym wieku to bardziej stały by się przydał. Ale nie ważne. I tak mi opowiadała, że chciała mieć wyrwaną 3. No i orto nie chętnie się zgodziła na to. Przychodzi czas na zabieg, jeszcze raz kol. mówi, że 3. No i wychodzi z gabinetu a ta wyrwała jej 4. Po raz kolejny utwierdziłam się w niekompetencji niektórych ortodontów. Mogła od początku jej powiedzieć, że nie i koniec, a nie mówiła, że jej wyrwie, a robi co innego. Oczywiście koleżanka się wkurzyła. Szok co nie?
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a poza tym, pierwsze słyszę, żeby ortodonta wyrywał zęby - z tego co wiem, wyrywaniem zajmują się stomatolodzy, najlepiej chirurdzy... ale mogę się mylić...A co do zarastania dziurek - to wszystko zależy od poprowadzenia przez lekarza i wady - ja np miałam na dole stłoczenie, wyrwałam obie 4, i z prawej str zostało mi jakieś 2-3mm do zetknięcia z 5, a z lewej dziurka jest raczej taka jaka była
|
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze o tym jakie zęby idą do wyrwania decyduje ortodonta a nie pacjent, a po drugie trójek się raczej nie wyrywa, chyba że na prawdę nie ma innego wyjścia
|
|
|
|
#449 |
|
Rozeznanie
|
no to ja mam separacje...w ogo;le bardzo chcialam zrobic zdjecia moich zabkow takie jak wy macie ale zupelnie sobie nie radze:O
ale bede probowac )btw. po piaskowaniu mozna myc zeby? ![]() edit: dobra mam w miare cale. u mnie problem jest taki ze jak sie usmiecham nie widac gornych tylnich... generalnie wyszly zolte ale z lampa wychodzily niewidoczne wiec tak zle i tak niedobrze
Edytowane przez sQuara Czas edycji: 2009-05-12 o 18:27 |
|
|
|
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszechstronnie uzdolniona babka, ale w większości kieruje do innych osób, u mnie stwierdziła że i tak jedna z dentystek zawaliła sprawę---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- sQuara nie masz jeszcze takiej najgorszej sytuacji nie to co u mnie oby efekty końcowe zadowoliły ciebie kiedy zakładasz?? bo jak dobrze pamiętam to masz separatory. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

bo u mnie jest zaczepiony na pierścieniach i myślałam, że wszyscy tak mają 

a teraz mam Elmex pomarańczowy, dostałam próbną buteleczkę do orto. ale już mi się kończy i zastanawiam czy kontynuować czy kupić coś innego...
ja ponosic moge 

też mam cieniutki drucik mianowicie 14 ale tak jest na początku leczenia (tak mi orto. mówiła) ja wizytę mam dopiero w czerwcu. A teraz to już zapomniałam że go w ogóle mam
warga jak narazie cała w wosku nie wiele ruszone

Na górze mam kryształ a na dół nie mam pojęcia... moze jakieś rady?? Ma któraś/yś na górze kryształ a na dole metal??? Założyłabym metal, ale boję się, że jednak moje uczulenie na nikiel uaktywni sie bardziej i wtedy 

ja szczerze mówiąc nie jestem zachwycona faktem, iż ten jeden jest inny, co prawda wszyscy mówią, że nie widać go za bardzo - mam na nim założoną jeszcze perłową gumeczę, ale zawsze ciut odstaje od kolegów...
aparacik (już tylko dół!) od 03.09.2008
(sama miałam ostatnio wyrwane i mnie to ciekawi)
a poza tym, pierwsze słyszę, żeby ortodonta wyrywał zęby - z tego co wiem, wyrywaniem zajmują się stomatolodzy, najlepiej chirurdzy... ale mogę się mylić...