Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-14, 10:39   #4531
gatka_84
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Aparat mam od 21 lipca. Wstawiam foty tylkko sie nie smiac prosze
JAk narazie nie widze zadnych efektow i na 2 mam tylko zamek, troche mnie to zastanawia czemu orto nie nagiela jakos druciaka zeby mi chwycic ta dwojke. kolejna wizyte mam 27 sierpnia.
1.jpg

2.jpg
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 10:50   #4532
Alien :*
Zakorzenienie

Kurcze,okazało sie,że dentystka może mi usunąć tą czwórkę dopiero w poniedziałek po południu A wizytę u ortodonty mam we wtorek.Jak myslicie,czy może to przeszkadzać w założeniu separacji?
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 12:16   #4533
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KujawiankA Pokaż wiadomość
ojojoj bardzo Wam dziękuję za pozytywne komentarze. Zęby są moja zmorą od 20 lat. A teraz słyszę , że są ładne)

A mam pytanie dotyczące tego piłowania. Czy w ten sposób nie niszczy się zęba? Czy on musi mieć wtedy plombę na dole?
Te zęby przednie mam zdrowie i nie chciałabym ich zepsuć.

Już jakiś czas temu myślałam nad piłowaniem bez zakładania metalu bo tak naprawdę to nie przeszkadza m fakt, że szczęka jest trochę wysunięta do przodu (gdyby tylko te dwa były wysunięte to już by było gorzej) . Swobodnie zamykam buzię i te zęby nie wystają. Poz atym dzieki tej szczęce górna usta mam pełniutkie)

Nie znoszę tylko tego, że są takie długie. Szczególnie profil mam katastrofalny. Nawet ta diastema mi już nie przeszkadza.

O ile można je skrócić? Czy zrobi mi to stomatolog czy ortodonta?

Wolałabym odpuścić sobie aparat przynajmnije narazie bo finanse za bardzo na to nie pozwalają ale jak trzeba będzie to jakoś ogranicze wydatki.
a nie myślałaś wybrać się do orto na konsultację? wtedy będzie wiadomo czy potrzeba od razu aparatu.. czy wystarczy je podpiłować!! i będą takie

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
Kurcze,okazało sie,że dentystka może mi usunąć tą czwórkę dopiero w poniedziałek po południu A wizytę u ortodonty mam we wtorek.Jak myslicie,czy może to przeszkadzać w założeniu separacji?
a między które ząbki masz mieć tą separację? bo chyba najczęściej między 6 a 7 jest.. więc jeśli między 6 a 7 to moim zdaniem wyrwanie 4-ki nie powinno w niczym przeszkadzać.. Tzn to jest moje zdanie
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 13:59   #4534
Mirabelkaa
Zadomowienie

Powiedzcie mi proszę was ile mniej więcej może kosztować aparat, tylko na górne zęby, ale taki od wewnętrznej strony ust, będzie dużo droższy ?
Stary 2009-08-14, 14:08   #4535
hermajona
Rozeznanie

Hej Wizażanki! Dzięki za odpowiedzi
No niestety, jak tak patrzę na moje zęby to nie ma gdzie szpilki wcisnąć, więc troszkę się obawiam tego wyrywania... Ósemki mi w liceum wyrosły, więc na szczęście w razie czego nie będzie żadnego nacinania :p
Jak znajdę działający aparat, to zamieszczę foto mojego uzębienia.
Naprawdę wielkie wrażenie robią na mnie Wasze zdjęcia, pokazujące efekty noszenia aparatu Ciekawa jestem czy z mojej paszczy da się coś wykrzesać Same wkrótce ocenicie....
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 14:44   #4536
Vesnaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelkaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę was ile mniej więcej może kosztować aparat, tylko na górne zęby, ale taki od wewnętrznej strony ust, będzie dużo droższy ?
ok. 5-7 tysięcy za łuk.
Vesnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 16:45   #4537
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Mam pytanie do moich doświadczonych koleżanek. Co można, czego nie wolno, co powinno się robić po ekstrakcji zębów? trzeba długo trzymać ten wacik, tak? ale pewnie jest nasączony krwią, nie? no i nie można pić gorącego? coś jeszcze?
heloł? enibadi hołm?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-14, 17:20   #4538
wiolafrytka
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
Na 7 sierpnia mam termin zakładania aparaciku. Za tydzień mam mieć wyrywane u chirurga dwie czwórki. Martwi mnie tylko to że w jednym dniu będę mieć je obie wyrywane. a następnego dnia pracuje... bardzo to boli? stresuję się troszkę...? czy opuchlizna i wogole ból będzie długo sie utrzymywał?
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 17:33   #4539
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Na 7 sierpnia mam termin zakładania aparaciku. Za tydzień mam mieć wyrywane u chirurga dwie czwórki. Martwi mnie tylko to że w jednym dniu będę mieć je obie wyrywane. a następnego dnia pracuje... bardzo to boli? stresuję się troszkę...? czy opuchlizna i wogole ból będzie długo sie utrzymywał?
Chyba 7 września?
Te czwórki to po dwóch stronach - lewa i prawa? Moim zdaniem kiepski pomysł. Lepiej najpierw wyrwać z jednej strony, a za jakiś tydzień z drugiej.
Jeśli chodzi o ból to sprawa indywidualna, ale czwórki to małe zęby, więc nie powinno być źle.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 17:48   #4540
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Chyba 7 września?
Te czwórki to po dwóch stronach - lewa i prawa? Moim zdaniem kiepski pomysł. Lepiej najpierw wyrwać z jednej strony, a za jakiś tydzień z drugiej.
Jeśli chodzi o ból to sprawa indywidualna, ale czwórki to małe zęby, więc nie powinno być źle.
hej no właśnie pomyliłam się miało być września też myślę żeby wyrwać sobie osobno je ale robie na nfz i tak akurat mam termin poza tym akurat wtedy mam wolne w pracy bo tak codziennie pracuje po 10 godzin
wyrywałabym 25 a tydzien poniej zakładanie apartau bo tez musze odczekac. poza tym nie wiem czy mi termin wyrywania zabkow nie przesunie sie bo nie oge miec wtedy okresu (tak mi powiedziała p. lekarz) a wychodzi na to ze bede go miec... wyrwałabym tydzien pozniej ale znow musialabym odlozyc wizyte u ortodont a na nia sie czeka miesiac ponad a nie chce chodzic z takimi dziurami... chodzi i tylko jak to wyglada. czy podaja mi jakies znieczulenia czy bardzo boli czy krew sie leje dlgo itd w sumei sprawa indyw ale tak chcialam zapytac jakie kto ma z tym doswiadczenia.
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:07   #4541
Navien
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was miała ekstrakcję ósemek? Czeka mnie ten zabieg i zastanawiam się, jak bardzo bolesny będzie Mam dwie dolne ósemki do usunięcia. Muszę iść do chirurga szczękowego, bo są pod dziąsłem, nie wyszły mi, a rosną krzywo. Jestem ciekawa czy sam zabieg jest bolesny (wiem, że dostanę znieczulenie, ale i tak jest strach...), jak długo będę dochodzić po nim do siebie i czego mogę się spodziewać. Czy po usunięciu bardzo boli itp. A i zapewne od razu obu ósemek nie będę mogła mieć usuniętych?

Poratujcie mnie
Stary 2009-08-14, 19:10   #4542
milutek
Wtajemniczenie

przydałby się osobny wątek pod tytułem: "ekstrakcje zębów, zwłaszcza ósemek. czy to boli?"
Stary 2009-08-14, 19:14   #4543
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
przydałby się osobny wątek pod tytułem: "ekstrakcje zębów, zwłaszcza ósemek. czy to boli?"
o ekstrakcji ósemek jest temat, właśnie znalazłam, ale dziewczyny już tam nie piszą raczej. A z tym bólem to nic śmiesznego, nie chcę umierać na fotelu Wiem, że panikuję, ale na myśl o rozcinanym dziąśle i wydłubywanym zębie... A muszę je usnąć, żeby dolny aparat orto mogła mi założyć. Górę już mam i akurat przy aparacie nie cierpiałam nic tzn później, po założeniu już. Zero bólu. Ale te ósemki....
Stary 2009-08-14, 19:26   #4544
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
o ekstrakcji ósemek jest temat, właśnie znalazłam, ale dziewczyny już tam nie piszą raczej. A z tym bólem to nic śmiesznego, nie chcę umierać na fotelu Wiem, że panikuję, ale na myśl o rozcinanym dziąśle i wydłubywanym zębie... A muszę je usnąć, żeby dolny aparat orto mogła mi założyć. Górę już mam i akurat przy aparacie nie cierpiałam nic tzn później, po założeniu już. Zero bólu. Ale te ósemki....
A ja będę dopiero przz to przechodzila, z tymze u mnie beda to az 4 osemki.
4 razy męka. .. niestety mam to 'szczescie', ze posiadam megapelne uzebienie.. tez nie mam pojecia, jak ja to przezyje...
Stary 2009-08-14, 19:27   #4545
Morfina
Rozeznanie

Dokładnie, osobny wątek o wyrywaniu ósemek
Dla pocieszenia Navien powiem tylko tyle, że mnie to też czeka i już mam nawet skierowanie od orto... i to maja być też 2 ósemki dolne, które nie wyrosły jeszcze w ogóle ponad dziasła...

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:30   #4546
milutek
Wtajemniczenie

samo wyrywanie nie boli, bo się ma znieczulenie. gdy znieczulenie przestanie działać, mogą być jakieś dolegliwości.
Stary 2009-08-14, 19:31   #4547
xxbiankaoo
Raczkowanie

Ja mam do wyrwania jeszcze dwie osemki zrobie to moze we wrzesniu, wiadomo tydzien bede miala z glowy wiec trzeba dokladnie to zaplanowac :P
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:41   #4548
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
hej no właśnie pomyliłam się miało być września też myślę żeby wyrwać sobie osobno je ale robie na nfz i tak akurat mam termin poza tym akurat wtedy mam wolne w pracy bo tak codziennie pracuje po 10 godzin
wyrywałabym 25 a tydzien poniej zakładanie apartau bo tez musze odczekac. poza tym nie wiem czy mi termin wyrywania zabkow nie przesunie sie bo nie oge miec wtedy okresu (tak mi powiedziała p. lekarz) a wychodzi na to ze bede go miec... wyrwałabym tydzien pozniej ale znow musialabym odlozyc wizyte u ortodont a na nia sie czeka miesiac ponad a nie chce chodzic z takimi dziurami... chodzi i tylko jak to wyglada. czy podaja mi jakies znieczulenia czy bardzo boli czy krew sie leje dlgo itd w sumei sprawa indyw ale tak chcialam zapytac jakie kto ma z tym doswiadczenia.
Generalnie okres nie jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do usuwania zębów, chociaż lepiej nie mieć, bo mogą pojawić się problemy z krzepliwością.

Cytat:
Jak to powiedział pewien motorniczy tramwaju w Chorzowie: ludzie uspokójcie się, żyjemy w 21. wieku! Nikt nie będzie Ci wyrywał zęba na żywca A jeśli chodzi o ten wątek, że posty stare to chyba nic nie szkodzi, bo technika usuwania ósemek chirurgicznie raczej się nie zmieniła
Ale tak na poważnie to na prawdę jest sprawa indywidualna. Ja miałam usuwane 3 szóstki i nie miałam żadnych nieprzyjemności. Nie bolało ani w trakcie wyrywania, ani po, żadnych krwotoków, stanów zapalnych, wszystko szybko się zagoiło. Taka ze mnie szczęściara
Stary 2009-08-14, 19:50   #4549
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Witam wszystkie/wszystkich forumowiczów. Do założenia aparatu przygotowuję się od kilku lat, gdyż przy moich strasznie słabych zębach zawsze jest mnóstwo dzir do łatania. Gy już wydaje się, że wszystko jest ok, to nagle pojawia się nowa dziurawa "niespodzianka" Teraz już jestem załatana, zaplombowana i mam nadzieję, że na prawdę mam spokój. I tu pojawia się moje pytanie - możecie polecić mi jakiegoś ortodontę w okolicach Mikołowa (Katowice, Łaziska, Orzesze, itp). Wiem, ze na necie jest mnóstwo nazwisk, ale ja chciałabym takiego sprawdzonego przez kogoś na żywo. Ceny samych łuków są raczej podobne, więc chodzi mi przede wszystkim o koszt wizyt, które najlepiej mieściły się w okolicach 50 zł. Będę wdzięczna za namiary (nazwisko, adres) Dla zainteresowanych pomocą podaję maila: limonka1983@wp.pl. Z góry dziękuję
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:56   #4550
milutek
Wtajemniczenie

guga - pewnie będziesz wiedziała jakie są zalecenia po ekstrakcji.
Co można, czego nie wolno, co powinno się robić po ekstrakcji zębów? trzeba długo trzymać ten wacik, tak? ale pewnie jest nasączony krwią, nie? no i nie można pić gorącego? coś jeszcze? można jeść po ile godzinach?
Stary 2009-08-14, 19:56   #4551
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:

Jak to powiedział pewien motorniczy tramwaju w Chorzowie: ludzie uspokójcie się, żyjemy w 21. wieku! Nikt nie będzie Ci wyrywał zęba na żywca A jeśli chodzi o ten wątek, że posty stare to chyba nic nie szkodzi, bo technika usuwania ósemek chirurgicznie raczej się nie zmieniła
Ale tak na poważnie to na prawdę jest sprawa indywidualna. Ja miałam usuwane 3 szóstki i nie miałam żadnych nieprzyjemności. Nie bolało ani w trakcie wyrywania, ani po, żadnych krwotoków, stanów zapalnych, wszystko szybko się zagoiło. Taka ze mnie szczęściara
Moje dwie chirurgicznie wygrzebywane 8ki również nie przysporzyły mi ani bólu, ani opuchlizny.. Na drugi dzień elegancko byłam w pracy, rozmawiałam z klientami i nikt, a nikt nie chciał mi uwierzyć, że dzień wcześniej byłam rwana i szyta

@up:
Wacik trzyma się godzinkę, max dwie. Jeść można po wywaleniu wacika. Najlepiej unikać ciepłych rzeczy z początku. Pić jest najłatwiej przez słomkę.
Nie należy spać na boku, z którego był rwany ząb, unikać ocieplania tego boku np. przez suszenie włosów suszarką.
Myć ząbki można od razu, tylko delikatnie, z płukaniem trzeba wstrzymać się dwa, trzy dni.
Na drugi, trzeci dzień dziąsło warto maziać Dentoseptem A.

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-08-14 o 19:58
smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:59   #4552
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Chyba 7 września?
Takie wyrywanie jest dość poważną sprawą. W poniedziałek miałam usuniętą pierwa piątkę z lewej strony (u góry)... Dentystka przy okazji rozerwała mi zatokę (koszt zszycia - 200 zł. Zszyć trzeba). Już się boję, co będzie z tą następną piątką Życzę Ci, by u Ciebie wszystko poszło w miarę gładko, ale nie wyobrażam sobie pójścia do pracy następnego dnia. Kiedyś juz miałam wyrwaną ósemkę (miałam przez nią okropne migreny). Obyło się bez komplikacji, ale opuchlizna i ból są "obowiązkowe". A po poniedziałkowej piątce nie dosć, ze jestem spuchnięta, to mam fioletowe oko (jakby podbite), a rozerwanie zaoki podobno nie jest znowu tak żadkim zjawiskiem. Tak więc jeśli chodzi o mnie, to zalecałabym jakieś L4 na wszelki wypadek. Też miałam małego zęba... Tylko razem z nim została mi wyrwana kosć policzkowa (czubeczek) no i rozerwana zatoka. A miało być tak pięknie;/ Wydaje mi się, że dentysta podejmie właściwa decyzję, czy rwać z miejsca obie te Twoje 4, czy tylko 1. Jakbym wiedziała, że bedę tak wyglądać i cierpieć, to wyrwałabym z miejsca obie... Tydzień cierpienia i po sprawie...
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 20:04   #4553
FankaStaroci
Raczkowanie

Teraz i ja mogę wypowiadać się "pełnoprawnie"
Dzisiaj miałam zakładany aparat, nic nie bolało, ponoć mało go widać jak mówię także nie narzekam.
Tylko nurtuje mnie jedna sprawa, nie mogę złożyć ze sobą górnej i dolnej szczęki. Normalne?
FankaStaroci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-14, 20:05   #4554
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość

@up:
Wacik trzyma się godzinkę, max dwie. Jeść można po wywaleniu wacika. Najlepiej unikać ciepłych rzeczy z początku. Pić jest najłatwiej przez słomkę.
Nie należy spać na boku, z którego był rwany ząb, unikać ocieplania tego boku np. przez suszenie włosów suszarką.
Myć ząbki można od razu, tylko delikatnie, z płukaniem trzeba wstrzymać się dwa, trzy dni.
Na drugi, trzeci dzień dziąsło warto maziać Dentoseptem A.
w końcu ktoś mi odpowiedział dzięki
będę miała wyrywane dwie 5 na raz, więc chyba będę spała na plecach, a tak nie lubię ehhh
Stary 2009-08-14, 20:10   #4555
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FankaStaroci Pokaż wiadomość
Teraz i ja mogę wypowiadać się "pełnoprawnie"
Dzisiaj miałam zakładany aparat, nic nie bolało, ponoć mało go widać jak mówię także nie narzekam.
Tylko nurtuje mnie jedna sprawa, nie mogę złożyć ze sobą górnej i dolnej szczęki. Normalne?
Kwestia przyzwyczajenia się do posiadania czegoś nowego w paszczy
Cytat:
w końcu ktoś mi odpowiedział dzięki
będę miała wyrywane dwie 5 na raz, więc chyba będę spała na plecach, a tak nie lubię ehhh
Dasz radę . Ja przespałam tak pół roku po wypadku.. A zawsze śpię na brzuchu .
Będzie raz ciach i po płaczu.

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 20:15   #4556
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Dasz radę . Ja przespałam tak pół roku po wypadku.. A zawsze śpię na brzuchu .
Będzie raz ciach i po płaczu.
dzięki
no innej opcji jak "raz ciach" nie biorę pod uwagę!

jak byłam w ciąży to też musiałam spać na plecach albo na boczkach, bo na brzuchu się nie dało, ale się męczyłam! hehe wspomnienia
Stary 2009-08-14, 20:20   #4557
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelkaa Pokaż wiadomość
u mojej orto jest chyba coś koło 4 tys. za łuk

Cytat:
guga - pewnie będziesz wiedziała jakie są zalecenia po ekstrakcji.
Co można, czego nie wolno, co powinno się robić po ekstrakcji zębów? trzeba długo trzymać ten wacik, tak? ale pewnie jest nasączony krwią, nie? no i nie można pić gorącego? coś jeszcze? można jeść po ile godzinach?
pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć, bo niedawno sama wyrywałam zatrzymane ósemki chirurg kazał mi trzymać wacik 20 min, przez 2 godziny nic nie jeść, a do końca dnia nie jeść nic ciepłego. Przez kilka dni zabronił mi się opalać i raczej unikać wystawiania twarzy na słońce (wtedy były upały). Oczywiście przez pierwszą dobę obkładać policzki lodem, a po kilku dniach jak rana się trochę podgoi można przepłukać usta szałwią I to chyba tyle

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 20:30   #4558
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć, bo niedawno sama wyrywałam zatrzymane ósemki chirurg kazał mi trzymać wacik 20 min, przez 2 godziny nic nie jeść, a do końca dnia nie jeść nic ciepłego. Przez kilka dni zabronił mi się opalać i raczej unikać wystawiania twarzy na słońce (wtedy były upały). Oczywiście przez pierwszą dobę obkładać policzki lodem, a po kilku dniach jak rana się trochę podgoi można przepłukać usta szałwią I to chyba tyle
ależ jak najbardziej do Ciebie również, bo zadawałam to pytanie już 3 razy, ale bez odzewu. na szczęście zlitowałyście się nade mną
dzięki
Stary 2009-08-14, 20:33   #4559
Navien
Wtajemniczenie

Ja też dziękuję za odpowiedź odnośnie ekstrakcji zębów. Mam nadzieję, że przebiegnie pięknie a w ogóle to jaki musi być odstęp pomiędzy jednym rwankiem a drugim? Bo pewnie dwóch na raz nie usuwają? Zafunduję sobie w połowie września taki zabieg i będę miała dwa tygodnie na doprowadzenie wszystkiego do błysku, bo później powrót na studia i praca, a nie chcę chodzić opuchnięta jak chomik z ogromnym bólem
Stary 2009-08-14, 21:42   #4560
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Ja też dziękuję za odpowiedź odnośnie ekstrakcji zębów. Mam nadzieję, że przebiegnie pięknie a w ogóle to jaki musi być odstęp pomiędzy jednym rwankiem a drugim? Bo pewnie dwóch na raz nie usuwają? Zafunduję sobie w połowie września taki zabieg i będę miała dwa tygodnie na doprowadzenie wszystkiego do błysku, bo później powrót na studia i praca, a nie chcę chodzić opuchnięta jak chomik z ogromnym bólem
Usuwają, ale jak dla mnie to jakiś hardcore Znam osobę, której usunęli 4 ósemki w znieczuleniu ogólnym. Nie polecam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości