![]() |
#4591 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Ja pomiędzy ósemkami miałam miesiąc przerwy, tak mi ten chirurg zalecił.
![]()
![]() |
#4593 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I mnie kosztował tak samo jak zwykły dentysta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam rwane po jednym zębie-najpierw z lewej, potem z prawej w odstępie tygodniowym. Nie wyobrażam sobie mieć ran po obu stronach. Jak wtedy jeść? ![]() Co do chirurgów-mnie wyrywał mój dentysta, który właśnie jest chirurgiem i świetnie sobie radzi z takimi rzeczami ![]() Trochę się namęczył, ale wyciągnął zęby w całości, powikłań żadnych nie było ![]() Ja na pewno nie poszłabym z wyrywaniem do dentysty-kobiety. Jednak co facet, to facet-siłę ma i w ogóle ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-08-15 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
No powinien. Mnie mój nawet nie pytał, tylko powiedział, że najpierw jeden ząb, najwcześniej po tygodniu drugi.
![]() |
#4597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
Witm wszystkich
![]() Mam pytanie odnośnie wyrywania zębów, a raczej ich ilości. To usłyszałam, to wyczytałam, że niektórzy mają wyrywane 4 zęby, a inni w ogóle. To jest reguła, że wyrywa się 2 zęby w jednym łuku? Bo ja wyrwałam jeden, a na drugi się raczej nie zanosi i tak się zastanawiam czy ma to jakieś skutki, nie wiem... np. w rysach twarzy ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję wszystkim za odpowiedzi
![]() 3 lata temu byłam już u orto, ale mam tak słabe zęby, że przez te 3 lata próbowałam doprowadzic je do porządku. I moja ortodontka też już nie prowadzi praktyki, więc zaczynam wszystko od początku. Boje się, że tych ok. 3 lat noszenia aparatu moje zęby nie przeżyją lub jak zdejną mi duty, to razem z zębami ![]() 3 lata temu robili mi panoramę, ale od tego czasu wyrosły mi 8, więc ustawienie korzeni też się pozmieniało. Z tamtej wizyty pamiętam, ze wpierw dadzą mi aparat na dól, za pół roku na górę. Miałam te usunąć dwie 5. 1 już usunęła i właśnie wracam do zdrowia po rozerwaniu zatoki. Mam male szczęki, więc raczej pozbędę się kilku zębów ![]() Pytałam już wcześniej, ale chyba nikt nie jest z moich okolic, więc spytam jeszcze raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pn pozbyłam się w ten sposób 5. Tzn. ona była do rwania do aparatu, ale świeża dentystka (nie wiem, czy po specjalizacji. Nie mam pojęcia, jak to tam wygląda ze studiami) po prostu zajęła się rwaniem. Męczyła mnie pół godziny, bo źle połamała sobie tego zęba. Usunęła zęba, kawałek kości policzkowej (na to jestem wściekła, bo słyszałam, że po różnego typu złamaniach odczuwa się rwanie podczas zmian pogody. A ja chyba przez to będę miała fajne migreny w przyszłości) i rozerwała zatokę. A wystarczyło zwykłe rtg, by zajrzeć, co się tam dzieje i jak wyglądają korzenie. Na pomoc musiał przyjechać chirurg, by mnie poszyć. Mogła też stwierdzić, ze nie ma doświadczenia przy takich zębach i mnie gdzieś odesłać. W końcu tak samo postąpiła MOJA sadystka. Wysłała mnie do chirurga szczękowego. W tym samym gabinecie przyjmują też ZWYKLI dentyści. I taka zwykła z małym doświadczeniem się mną "zajęła"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
witam,
oczywiscie osemki rwalam u chirurga i odrazu wyrwalam sobie dwa dolne zeby, zeby dwa razy takiej nerwowki nie przechodzic, wiec nie ma to reguly chyba ze chirurg doradzi inaczej. Jesli chodzi o inne zeby gorna osemke , 6stke wyrywalam u dentystki mojej zero komplikacji takze. WIEC NIE MA REGULY! kazdy ma inne cialo przechodzi inaczej wszystko, jednemu przechodzi wszystko kolo nosa drugi przezywa i ma komplikacje ale nie ma co straszyc innych tylko samemu zrobic wlasne doswiadczenia a wszystko sie da przezyc. Jesli ktos ma komplikacje z zebami u swojej dentystki przykladowo z rwaniem to ja proponuje zmiane dentysty i juz! moja dentystka jest wspaniala nigdy nie mialam zadnych komplikacji, zadnych boli jest swietlna, ortodentka takze chirurg tez, wiec wystarczy tylko poszukac dobrych specjalistow i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam pecha do tych haczykow, do wyciagow.
Po raz drugi mi odpadl i zeby bylo jeszcze smieszniej, z tej samej trojki co ostatnio... ![]() Wizyte mam 24, wiec juz poczekam... Ech.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie byłam na wyrywaniu u kobiety-stomatologa, ale od znajomych wiem jakie oni mieli przeżycia. Pewnie, że nie ma reguły, ale z obserwacji moich i moich znajomych wynika, że z wyrywaniem lepiej radzą sobie chirurdzy. I nie jest to straszenie, tylko rada. A jak ktoś ma sprawdzonego stomatologa, to ok.
![]() |
![]() |
#4607 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łańcuszek mnie opuścił tym razem. Zaczynał się na trójce, potem takie rozciągnięęęęęęęcie do piątki (czwórek nie posiadam) i na szóstce się kończył. Z obu stron tak. No i ten po prawej pękł. Podczas mycia zębów. Ligaturę też tak wcześniej straciłam więc ja chyba jakaś ułomna jestem, predator... W pon muszę zadzwonić do orto żeby mnie gdzieś wcisnęli bo normalna wizyta dopiero za miesiąc. Jak myślicie skasują mnie za to? Oczywiście próbowałam go sama założyć chociaż na piątkę (kółko na szóstce pękło) ale ni hu hu... Nie wiem jak orto to naciągnęła ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2009-08-15 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 |
Wtajemniczenie
|
1000days - będziemy miały dół zakładany w podobnych terminach i obie mamy kryształki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 |
BAN stały
|
a ja sie pochwalę,że juz cale 12 dni noszę to żelastwo w buzi;p i oto zdjęcia...ostatnie w normalnym uśmiechu a nie naciagniętym na maxa;D gumeczki z perłowych zrobiły się zółte ale nie widac bo znowu telefonem robione zdjecia;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie te po bokach bylyby sliczne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 |
BAN stały
|
miło słyszeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
belineaa masz śliczne ząbkiii ;D Ja chyba jednak moich nie pokażę, bo sie wstydzę
![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 |
BAN stały
|
ale nie ma sie czego wstydzic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz nie mam ligatur elastycznych tylko metalowe. I wg. mnie te fajniej wyglądają do kryształowych zamków, sprawiają, że są jeszcze delikatniejsze i nie przebarwiają się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
belineaa - kształtne zęby i generalnie ładne ![]() Eee zależy o jakich zębach mówimy. Co do faceta to racja, lepiej udać się do niego, ze względu na tężyznę fizyczną. Ja mimo to, polecam dwa naraz. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Ja już 3 tydzień z aparatem i jest git
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jestem zakręcona ![]() u Ciebie aparat wygląda ślicznie, do kosmetycznego to chyba trzeba mieć ładne zęby żeby był jakiś efekt.... edit. a może pokażesz jak wyglądają te metalowe? wiem, wiem, upierdliwa jestem ![]() Edytowane przez milutek Czas edycji: 2009-08-16 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po dłuższej nieobeności
![]() ![]() ![]() I oto moje pytanie, czy miałyście podobne problemy i jak go pokonałyście? Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Ja mam ten problem, podobno minie po zdjeciu aparatu, wiec niz tym nie robie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.