Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 21:18   #4681
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Hej, powiedzcie mi proszę, używacie może jakiegoś balsamu/kremu/maści na skórę wokół ust? Zawsze miałam przesuszone usta, pomadka Nivea to najważniejszy kosmetyk, jednak teraz od aparatu dodatkowo mam wysuszoną skórę wokół ust. Jest podrażniona, zaczerwieniona. Póki co nakładam na te miejsca warstwę kremu nawilżającego, ale może macie jakieś inne sprawdzone kosmetyki? To jutro podskoczę do apteki/kosmetycznego i czegoś poszukam

Aaa i stosujecie coś na skórę wewnątrz buzi? Bo często mam ją również podrażnioną i poranioną. Wczoraj od ciągłego śmiania się porobiły mi się rany! Dziś cały dzień chodzę woskiem obklejona, ale i tak w środku czuję mały ból...
Ja noszę już 3 tyg aparat i od kilku dni też borykam się z tym samym co Ty Ale wątpię aby to było uczulenie bo jak już to pojawilo by się znacznie szybciej.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:21   #4682
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
ooo btw. dziś mija 2 miechy z aparaciakiem
Więc należy coś powiedzieć normalnie polubiłam go !
żeby nie było, że pokochałam bez niego będzie mi ..pusto w buzi
[bez skojarzeń please ] ciekawe co będzie po pierwszej wizycie kontrolnej- 25 sierpień.. chyba, że przełożą, bo mają remont heh xD
a mi właśnie dzisiaj mijają 2 LATA z aparatkiem!!!
poproszę jakiś torcik i świeczki, ewentualnie fanfary czy cuś
mimo że już się do niego strasznie przyzwyczaiłam i praktycznie go nie zauważam to już z miłą chęcią pozbyłabym się go ale muszę poczekać jeszcze do 1 października

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
Witam Was ! Rzadko Was odwiedzam, bo nie mam internetu. Chciałam się Was zapytać, czy to co się dzieje z moimi zębami jest normalne xd.
Kiedy śpię i głowę z jedną stroną twarzy kładę na poduszce, szczęka tak jakoś dziwnie się usztywnia. I gdy jem lewą stroną to żuchwa tak jakoś dziwnie po prawej stronie mi przeskakuje. Gdy jem na odwrót nic takiego się nie dzieje. Czy to jest normalne? Może szczęka tak reaguje ze względu na przesuwanie zębów. Czy jednak coś jest nie tak? Z góry dzięki za odp .
mi też tak się robiło po jakichś 2-3 miesiącach od założenia aparatu i orto wtedy mówiła że to może być spowodowane przesuwaniem zębów i faktycznie tak chyba było bo po paru tygodniach samo minęło

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:23   #4683
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja noszę już 3 tyg aparat i od kilku dni też borykam się z tym samym co Ty Ale wątpię aby to było uczulenie bo jak już to pojawilo by się znacznie szybciej.
jeszcze się buzia nie przyzwyczaiła do końca do aparatu i często sama sobie krzywdę wyrządza, bardzo inteligentnie to ujmując, heh Ale może są jakieś dobre maści do stosowania zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie
Stary 2009-08-16, 21:32   #4684
Morfina
Rozeznanie

88Ekaterina88 podziwiam Cię, naprawdę
1000days i ~Gonia~ no to macie rocznice

Ja już trzęsę portkami na myśl o jutrzejszej wiizycie mam na 9:30...
tak się zastanawiam czy jak sobie wezme wcześniej ze dwie tabletki przeciwbólowe to mniej bedzie mnie zakładanie tego hyraxa bolało? Bo takiego bólu jak ostatnio to ja już nie zniosę...

Jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam aż z tego wszystkiego. A w czasie zakładania miałam od bolu (naprawde niesamowicie bolało) aż drgawki... no mało nie zemdlałam a potem glowa mnie bolała aż do skroni.

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:39   #4685
milutek
Wtajemniczenie

A co mi tam, pochwalę się wam moimi nowymi gumczasami. Bo jak nie wam to komu???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (45,8 KB, 141 załadowań)
Stary 2009-08-16, 21:44   #4686
belineaa
BAN stały

milutek- ależ genialnie wyglądają te niebieskie gumeczki do szafirka! <szczena>
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:45   #4687
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Aaa i stosujecie coś na skórę wewnątrz buzi? Bo często mam ją również podrażnioną i poranioną. Wczoraj od ciągłego śmiania się porobiły mi się rany! Dziś cały dzień chodzę woskiem obklejona, ale i tak w środku czuję mały ból...
Ja zakupiłam Sachol żel. Podobno super goi. Ma razie nie stosuje, bo nie mam potrzeby, ale zapobiegawczo nabyłam
Wczoraj mnie nic nie bolało, a dzis juz sie okleiłam woskiem , mimo wszystko zamki mnie drapią i ten haczyk od prawej rurki

Milutek- piekne gumki
Na nastepnej wizycie robie każdą inna , muszę sprawdzic porównawczo, która sie najładniej prezentuje

wróciłam

geonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-16, 21:50   #4688
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geonia Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam Sachol żel. Podobno super goi. Ma razie nie stosuje, bo nie mam potrzeby, ale zapobiegawczo nabyłam
Wczoraj mnie nic nie bolało, a dzis juz sie okleiłam woskiem , mimo wszystko zamki mnie drapią i ten haczyk od prawej rurki

Milutek- piekne gumki
Na nastepnej wizycie robie każdą inna , muszę sprawdzic porównawczo, która sie najładniej prezentuje
o, dziękuję! Kupię jutro ten żel, bo już ta nazwa mi się gdzieś przed oczami wcześniej przetoczyła, ale zapomniałam ją

Milutek, faktycznie fajnie to wygląda też mam kosmetyczny, ale cały przezroczysty, nie chciałam kolorowych gumeczek, chociaż Twoje wyglądają naprawdę super
Stary 2009-08-16, 21:56   #4689
Lady in Blue
Zakorzenienie

Idę jutro do dentystki na przegląd Dziewczyny, co ile teraz (odkąd macie aparat) chodzicie do dentysty na przegląd? Ja przed aparatem chodziłam co 6 miesięcy, a teraz nie wiem
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:59   #4690
milutek
Wtajemniczenie

Belineaa, Geonia, Navien - dzięki
aparatki to się znają na rzeczy

Morfina - trzymam kciuki, żeby jutro wszystko poszło szybko i bezboleśnie!

Navien - nie wiem czy uwierzysz, ale ja pomadkę Nivea stosuję już 10 lat, czyli od skończenia 13 roku życia. jestem uzależniona. ale to na szczęście mój jedyny nałóg ja na podrażnione dziąsła stosowałam ziołowy żel Baikadent, całkiem dobry i tani. aha i co do gumek - też na początku miałam przeźroczyste, potem białe, a teraz już nie oddam za Chiny moich niebieściutkich z czasem też pewnie zaszalejesz

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

Milutek- piekne gumki
dobrze, będziesz moim króliczkiem doświadczalnym zamieścisz fotkę i obczaję, jakie kolory ładnie wyglądają, tak na przyszłość
Stary 2009-08-16, 22:08   #4691
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
dobrze, będziesz moim króliczkiem doświadczalnym zamieścisz fotkę i obczaję, jakie kolory ładnie wyglądają, tak na przyszłość

Zamieszczę, zamieszczę......tylko sie najpierw muszę nauczyć robić.
Próbowałam teraz, ale chyba za bardzo makro wyszły, bo na fotce jest zbliżenie zamka z ligatura .
Wszystkie robicie takie ładne usta z aparatami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg geo.jpg (30,8 KB, 97 załadowań)

wróciłam

geonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-16, 22:58   #4692
kasyopea
Przyczajenie

Witam ponownie, wstawie wam zdjecie mojej strasznej wady... Nie zauwazylam by ktos z was tutaj mial tak wysunięte ząbki. Martwie sie ze jak pójde do orto to uslysze ze nic nie da rady z tym zrobic albo ze musialabym nosic aparat z 10 lat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z1.jpg (50,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2.jpg (14,5 KB, 54 załadowań)
kasyopea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 23:18   #4693
AG93
Przyczajenie

na pewno da się zrobić i na pewno nie 10 lat
Noszę aparat od 2 lutego '09
mam Damona i chciałam zapytać bardziej doświadczone koleżanki, co mam zrobić bo mam wrażenie, że 1 mi się przekrzywiła ;/ wiem, że orto przeklejała zamek czy to wina tego?
AG93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 00:03   #4694
rapifen
Zakorzenienie

ueee a moja ortodontka ma tylko przezroczyste i takie szare, metaliczny kolor ;[

Cytat:
Martwie sie ze jak pójde do orto to uslysze ze nic nie da rady z tym zrobic albo ze musialabym nosic aparat z 10 lat.
Uwierz mi są takie cuda na kiju żeby wyprostować zgryz (na przykład ten wyciąg doprzedni o którym nie miałam pojęcia :P) że zrobią ci to zanim zdążysz się do aparatu przyzwiczaić:P z resztą masz ładne jasne proporcjonalne zęby

Navien - aparat cię obciera? To może poproś dentystkę o wosk, ja miałam go tyle że przez pierwszy miesiąc zaklejałam praktycznie cały aparat (oj buzia bolała, bolała...) najgorzej jak z tylu wychodzi drut i zahacza o buzie jak się śmieje ;[

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 00:18   #4695
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasyopea Pokaż wiadomość
Witam ponownie, wstawie wam zdjecie mojej strasznej wady... Nie zauwazylam by ktos z was tutaj mial tak wysunięte ząbki. Martwie sie ze jak pójde do orto to uslysze ze nic nie da rady z tym zrobic albo ze musialabym nosic aparat z 10 lat.
Twoje zęby wcale nie są najgorsze Posrod kilka problemow w mojej jamie ustnej byl wlasnie taki, jedynki w dosc nienaturalnej pozycji wysuniecia do przodu ( to przez jezyk ktory je wypychal i przez to ze moje jedyneczki skladaja sie w 50% z kosci 50% z plomby) i teraz juz mi sie naprostowało, po miesiącu.

Wczoraj (16 ) minął miesiąc po operacji Mogę przepisowo używać używek Lecz niedozwolone bardziej smakowało
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 04:52   #4696
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
Ja wiem, że tanio nie będzie, ale jak mam wydać gdzieś indziej np 300 zł drożej, to wiadomo, żę wolę tańszego Nie chcę załapać się o jakiegoś najdroższego
Ja mogę polecić swoją orto, Katarzyna Łoza-Sołtyk, www.soldent.pl
"Tanio" trzeba wykreślić z listy ale za to porządnie, dobrze, miło, sprawnie, troskliwie, nie olewczo, no i dojazd fajny bo blisko centrum.
Ale wyrywać radzę gdzie indziej, jak coś to też mam sprawdzoną miejscówkę.

Ha, właśnie, muszę się na ostatnie wyrywanie umówić...

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
88Ekaterina88 podziwiam Cię, naprawdę

Ja już trzęsę portkami na myśl o jutrzejszej wiizycie mam na 9:30...
tak się zastanawiam czy jak sobie wezme wcześniej ze dwie tabletki przeciwbólowe to mniej bedzie mnie zakładanie tego hyraxa bolało? Bo takiego bólu jak ostatnio to ja już nie zniosę...

Jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam aż z tego wszystkiego. A w czasie zakładania miałam od bolu (naprawde niesamowicie bolało) aż drgawki... no mało nie zemdlałam a potem glowa mnie bolała aż do skroni.
Ale ja też? Why?
Jak będzie coś nie tak to nie daj się stłamsić! Boli tak bardzo?! To znaczy, że coś jest nie tak! Nie daj sobie zrobić krzywdy. Jeśli nie da się znów założyć albo będzie Cię to strasznie bolało to wyjdź i już. Byle bez płacenia. Nie płacisz za zrobienie Ci krzywdy...

Cytat:
Kochana... To nie są "tak wysunięte". Przynajmniej nie przy moich Więc relax
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 07:26   #4697
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
mimo że już się do niego strasznie przyzwyczaiłam i praktycznie go nie zauważam to już z miłą chęcią pozbyłabym się go ale muszę poczekać jeszcze do 1 października

mi też tak się robiło po jakichś 2-3 miesiącach od założenia aparatu i orto wtedy mówiła że to może być spowodowane przesuwaniem zębów i faktycznie tak chyba było bo po paru tygodniach samo minęło
Dzięki. Trochę mnie uspokoiłaś .
A ja w październiku to się z dolnym aparacikiem przywitam ;p. Jak dobrze pójdzie xD.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 08:11   #4698
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
hej
mogę Ci się pochwalić, że ja miałam gorszą wadę aparat noszę dokładnie od 2 lat i jednego miesiąca szczerze to nie wiem, kiedy sie go pozbędę, ale najważniejsze jest to dla mnie, żeby mieć proste zabki z góry mi orto powiedziała, ze będę nosić min 2,5 roku, więc pewnie ty w standardowych 2 latach się zmieścisz więc się nie bój

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

mi tez juz stuknely 2 latka z aparacikiem w lipcu
Ty chociaz masz jakias date okreslona co do zdjecia ja niestety jeszcze nie mam ale mam cicha nadzieje, ze w nowy rok wejde z pieknym usmiechem bez drutow
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 08:31   #4699
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamieszczę, zamieszczę......tylko sie najpierw muszę nauczyć robić.
Próbowałam teraz, ale chyba za bardzo makro wyszły, bo na fotce jest zbliżenie zamka z ligatura .
Wszystkie robicie takie ładne usta z aparatami
mi się też zawsze wydaje że każda dziewczyna ma ładniejsze zęby i usta od moich
a co do fotek - ja robię normalnie całej twarzy, bez makro itp. potem otwieram fotkę w paincie i wycinam sam uśmiech i wkejam do nowego pliku, zapisuję i już

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
ja w pewnym momencie miałam tak bardzo wysunięte jedynki, że były poziomo! wystawały zza zamkniętych ust jak królikowi. nie mogłam gwizdać, obgryzać paznokci, jeść słonecznika. ale ponosiłam ruchomy kilka ładnych lat i trochę wróciły do pionu. ale krzywe miałam dalej, więc postanowiłam założyć stały (po ok. 10 latach od ruchomego), bo w końcu mozliwości finansowe mi na to pozwoliły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 09:33   #4700
bastylianka
Raczkowanie

Niesamowite ilości wiadomości stworzyliście aparaciarze
A ja z dumą ogłaszam, że ząbeczki się prostują I można by poweidzieć, że dopomogłam jednej aparatce w decyzji zeby tą aparatką sie stała ;D
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 09:58   #4701
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
to gratulacje

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
chyba ja i Gonia
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 10:06   #4702
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Hey wszystkim W środę byłam u orto na wizycie i chciałam się Was zapytać czy to co mam pomiędzy prawą dwójką i trójką to jest łańcuszek? Drut przypominający literę "x".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hhjk.jpg (6,5 KB, 114 załadowań)

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 10:08   #4703
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
hej
mogę Ci się pochwalić, że ja miałam gorszą wadę aparat noszę dokładnie od 2 lat i jednego miesiąca szczerze to nie wiem, kiedy sie go pozbędę, ale najważniejsze jest to dla mnie, żeby mieć proste zabki z góry mi orto powiedziała, ze będę nosić min 2,5 roku, więc pewnie ty w standardowych 2 latach się zmieścisz więc się nie bój

mi tez juz stuknely 2 latka z aparacikiem w lipcu
Ty chociaz masz jakias date okreslona co do zdjecia ja niestety jeszcze nie mam ale mam cicha nadzieje, ze w nowy rok wejde z pieknym usmiechem bez drutow
jaką miałaś wadę?
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 10:18   #4704
biemka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Będę z Wami cały czas w trakcie mojego leczenia, nie zamierzam Was opuszczać Tylko czasami nie mam weny do pisania, czasami nie mam czasu, ale zawsze coś tam się odezwę :P Do operacji jeszcze kupa czasu, zobaczymy czy Ty dotrwasz i będziesz pamiętać o kciukach

Co do opryszczki, to mi też właśnie wyskoczyła taka ogromna i miałam taką wargę opuchniętą, a też dolną mam większą. Ale to na pewno nie przez aparat :P opryszczka to wredy wirus, który raz na jakiś czas się uaktywnia szczególnie jak masz zmniejszoną odporność, jesteś przeziębiona a Cię np przewieje, albo jak mi chyba od słońca wyszła, bo troche się spaliłam Niestety nie ma na to skutecznego lekarstwa, ja jedynie zahamowałam na jakieś pół roku, bo brałam Heviran, ale jest on podobno straszny dla wątroby no i na receptę. Ale i tak już spowrotem wredny wirus się uaktywnił
O ja na pewno będę pamiętać A poza tym nie zamierzam was tak szybko opuszczać
Jeśli chodzi o opryszczkę to mam wrażenie, że od założenia aparatu nasiliła mi się dodatkowo... W ciągu 4 tg mam już trzecią Z wirusem to ja już się meczę dłuuuugo więc wiem jakie to złośliwe draństwo... Najbardziej sie boję, że mnie wysypie na wakacjach właśnie od słońca Pożyjemy zobaczymy, zapytam o to orto bo mam wizytę 25. 08.

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
Dziewczynki polecicie mi jakąś dobrą, tanią, sympatyczną ortodontkę w stolicy? Która np. by mi rozłożyła na raty koszty leczenia(nie wiem jak będę stała z pracą) Nie mieszkam już w rodzinnym mieście, tylko w stolicy i tutaj chcę znaleźć kogoś. Ale wolę iść do takiej już poleconej, gdzie będzie fajnie, sympatycznie, tanio no i bezboleśnie!
Papryka ma rację za tanio to nie jest w ogóle, a jeśli chodzi o stolicę to tym bardziej Ja mam orto w cenach podobnych do tego 1000days poleca, aparat 1200- łuk i wizyty z dwoma łukami 200. Nie wiem czy na raty rozkłada bo ja zbierałam najpierw kasę, a potem już całość zapłaciłam. jak byłabyś zainteresowana to mogę ci podać namiary. A pani doktor miła, młoda przyszła mama

Cytat:
Hej, powiedzcie mi proszę, używacie może jakiegoś balsamu/kremu/maści na skórę wokół ust? Zawsze miałam przesuszone usta, pomadka Nivea to najważniejszy kosmetyk, jednak teraz od aparatu dodatkowo mam wysuszoną skórę wokół ust ...
Miałam to samo, przesuszone i nadwrażliwe usta plus poranione wewnątrz... na usta polecam balsam Tisine, zresztą polecane na KWC- tani i naprawdę dobry nawet na te moje opryszczki. A wewnątrz używam maści Sachol i również pomaga Co prawda jest na bazie alkoholu i na rankach trochę piecze ale rano ( ba ja nakładam na noc) znów mogę gadać i lepiej jest

"Nigdy nie odkładaj do jutra przyjemności,
którą możesz mieć dzisiaj."
A. Huxley

biemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 10:40   #4705
Ejli
Zadomowienie

Dziewczątka (:P), mam pytanie - ile płacicie za piaskowanie? I czy znacie jakiś gabinet w krakowie, gdzie ceny są stosunkowo niskie?

W piątek mam ściąganie dołu . Jej, ale dziwnie . Niestety po pozbyciu się drutu i zamków efekt może być dość osadowy i nieciekawy. Orto może ściągnąć osad? Nie chcę zostać na weekend ze szlaczkiem na zębach.

Poza tym mój orto okropnie ździera kasę! Ostatnio za samą ZMIANĘ GUMEK wziął 120 zł .

Pozdrawiam wszystkie obecne i ex aparatki

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 10:44   #4706
Morfina
Rozeznanie

gabryssiaa przpraszam pomyliłam... mam nadzieję, że wybaczysz
ja po wizycie u orto. I hyrax na zabkach

Wzięlam wcześniej talbetkę przeciwbólową, ale ząbki same sie troszke przemieściły znowu i hyrax dało się włożyć prawie bez problemu! Orto mnie mile zaskoczyła, bo powiedziała, że jakby bardzo bolało, to mam powiedzieć a ona nie będize na siłę tylko da aparat do ponownego modelowania. Hehe i była dzisiaj jakaś taka miła, czyżby wyrzuty sumienia?

Mówić mogę, prawie nie seplenie, nie pluję śliną (a tak się balam, bo tyle o tym czytalam ), przełykam ślinę i już jem jest bardzo dobrze

Dziękuję, za trzymanie kciuków

tylko te pierścienie mi obcierają policzki jak mowię i się smieję, nie wiem czy tak ma być
potem wrzuce zdjęciaaaa

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Dziewczątka (:P), mam pytanie - ile płacicie za piaskowanie? I czy znacie jakiś gabinet w krakowie, gdzie ceny są stosunkowo niskie?

W piątek mam ściąganie dołu . Jej, ale dziwnie . Niestety po pozbyciu się drutu i zamków efekt może być dość osadowy i nieciekawy. Orto może ściągnąć osad? Nie chcę zostać na weekend ze szlaczkiem na zębach.

Poza tym mój orto okropnie ździera kasę! Ostatnio za samą ZMIANĘ GUMEK wziął 120 zł .

120zl? to naprawdę zdziera....
Ja chyba już mogę się czuć aparatką? również pozdrawiam!

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-08-17, 10:50   #4707
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
super zawsze jakaś okazja do oblewania!! hihi ja już swój noszę.. hmmm ponad 2,5 roku niestety.. ale mam nadzieję, że juz niedługo

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:

gratuluję ściągania dołu no i rzeczywiście.. 120 za same gumeczki.. hmmm troszkę dużo! Mi się zawsze wydawało, że jak ściągają aparat.. to ten klej czyszczą.. i przy okazji też ten kamień.. ale nie mam pojęcia jak jest naprawdę
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 11:19   #4708
Morfina
Rozeznanie

Mi orto mówiła jak przedstawiała plan leczenia,ze po zdjęciu aparatu bedzie oczyszczanie i wybielanie

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-08-17, 11:19   #4709
biemka
Raczkowanie

Cytat:
ja płacę 200 za każdą wizytę kontrolną, to jest dopiero zdzierstwo... jeszcze nie byłam ale mam nadzieje, że zrobi coś więcej niż, zmiana gumeczek. Może jakieś czyszczenie dodatkowo...

"Nigdy nie odkładaj do jutra przyjemności,
którą możesz mieć dzisiaj."
A. Huxley

biemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 11:29   #4710
Rozczochranna
Raczkowanie

Wróciłam Wchodzę na wizaż i szok! Chyba z 20 stron naprodukowałyście! Ale nadrobiłam I muszę się pochwalić, że po tych 14 dniach z aparatem już widać małą różnicę. No i już w sumie nic nie boli, tylko trochę lewa dwójka jak gryzę, ale ona chyba najbardziej się przesunęła.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości