Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 07:09   #4741
Alien :*
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam ważne pytanie.Tak się złożyło,że nie usunęłam tej czwórki co miałam ją usunąć,bo czekałam na ostatnią chwilę az okazało się,że dentystka ma urlop :/ Będę mogła usunąć dopiero w środę albo piątek.I teraz nie wiem czy jest sens iść jutro do orto i czekać na wizytę 2 godziny żeby usłyszeć,że skoro mam tego zęba,to nie zrobi mi dziś separacji.Niestety nie mam do niej nru tel,a ona przyjeżdza do mojego miasta co 2 tygodnie więc nie chciałabym tracić wizyty....
Jak myślicie,czy ta nieusunięta czwórka może być przeszkodą do założenia separacji?Czy te zęby będą się przesuwac aż tak daleko?Kompletnie nie wiem na czym to polega,stad moje pytania
upup
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 07:43   #4742
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
upup
mi się wydaje, że odpisywałam już w zeszłym tyg chyba.. na to pytanie ale jeśli nie masz nr tel.. i niemasz jak się z nią skontaktować.. to ja bym poszła na Twoim miejscu.. (może w googlach znajedziesz nr do tej "kliniki" ogólnie.. to powinni Ci pomóc). Moim zdaniem separację można spokojnie założyć.. a potem wyrwać ząbka
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 07:45   #4743
Kate_Austen
Raczkowanie

Ok dzięki wielkie za odpowiedzi, bo już kolejnego 1400 zł bym nie uzbierała chyba :/. Hmm jak widze wy niektórzy macie tutaj po 250, czyli 500 za oba łuki. Może zanim zdejmę też mi się zmieni cena retaintera.
Ok, dawno mnie tu nie było to wkleje cos od siebie.
Na pierwszym zdjeciu - przed założeniem, 2 z niebieskimi gumkami to w dniu założenia(15 pażdziernika) a zielone gumki to aktualnie z końca lipca.
Nosze już na górze 10 miesięcy i 3 dni, a na dole od 26.06 br.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg duze.psd.jpg (141,6 KB, 95 załadowań)

Edytowane przez Kate_Austen
Czas edycji: 2009-08-18 o 07:56
Kate_Austen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 08:03   #4744
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate_Austen Pokaż wiadomość
Ok dzięki wielkie za odpowiedzi, bo już kolejnego 1400 zł bym nie uzbierała chyba :/. Hmm jak widze wy niektórzy macie tutaj po 250, czyli 500 za oba łuki. Może zanim zdejmę też mi się zmieni cena retaintera.
Ok, dawno mnie tu nie było to wkleje cos od siebie.
Na pierwszym zdjeciu - przed założeniem, 2 z niebieskimi gumkami to w dniu założenia(15 pażdziernika) a zielone gumki to aktualnie z końca lipca.
Nosze już na górze 10 miesięcy i 3 dni, a na dole od 26.06 br.
bardzo ładnie trójeczki ci weszły w szereg tak samo jak dwójeczki super zabki juz sie robią

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 08:13   #4745
rozgwiazda
Rozeznanie

Ekaterina jak możesz to odpowiedz też Alien bo nie wiem czy moja odp jest wystarczająca a widzę, że nie siedzi nas teraz dużo na forum
Stary 2009-08-18, 08:32   #4746
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
Ekaterina jak możesz to odpowiedz też Alien bo nie wiem czy moja odp jest wystarczająca a widzę, że nie siedzi nas teraz dużo na forum
no mnie sie wydaje ze w książce telefonicznej powinien byc numer telefonu do tego miejsca gdzie przyjmuje ta kobieta,albo jej prywanty nymer, bo chyba wie gdzie ona mieszka albo jak ma na nazwisko
Piszesz ze nie chcesz aby wizyta ci przepadła, ale wypadało by pójśc i powiedziec ze nie masz jak wyrwac tego zęba i orto zadecyduje co robicie. albo założy ci separacje wkoncu tylko mieszy 6a 7 i 6 a 5 więc czwórki bedą bez separacji i mozna je rwac. wiec pewnie załozy sepracje na te 2 tygodnie, skoro ona tylko co 2 tygodnie przyjeżdza a ty bedziesz musiała wyrwac. ale lepiej idz i sie zapytaj.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 08:38   #4747
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
no mnie sie wydaje ze w książce telefonicznej powinien byc numer telefonu do tego miejsca gdzie przyjmuje ta kobieta,albo jej prywanty nymer, bo chyba wie gdzie ona mieszka albo jak ma na nazwisko
Piszesz ze nie chcesz aby wizyta ci przepadła, ale wypadało by pójśc i powiedziec ze nie masz jak wyrwac tego zęba i orto zadecyduje co robicie. albo założy ci separacje wkoncu tylko mieszy 6a 7 i 6 a 5 więc czwórki bedą bez separacji i mozna je rwac. wiec pewnie załozy sepracje na te 2 tygodnie, skoro ona tylko co 2 tygodnie przyjeżdza a ty bedziesz musiała wyrwac. ale lepiej idz i sie zapytaj.
dokladnie..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 08:42   #4748
coldgirl
Raczkowanie

Hej! ja też niedługo dołączę do waszego szacownego grona :P pozbyłam sie juz 2óch 8 i jest dobrze dzis tylko jeszcze ide szwy zdjąć ale to juz pestka. niedługo zakładam Hassa ciekawe co to będzie...? nosiła takie cudeńko któraś z was? bolało jak rozkręcałyście śrube? Pozdrawiam Serdecznie!
coldgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 08:44   #4749
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
dokladnie..
musze chyba magistra zrobic z ortodoncji

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 08:54   #4750
manka1982
Raczkowanie

EJLI ja jestem pacjentką w "Całe i białe" moim ortodontą jest dr Piotr Moszyński. A ty tez tam się leczysz??

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 09:17   #4751
ewag
Przyczajenie

pomocy
wczoraj odebrałam płytkę ortodontyczną i mam z nią problem, a mianowicie bardzo ciężko się ją zakłada a o zdjęciu to juz nie wspomnę, strasznie muszę sie namęczyc zeby ją zdjąć, czy to normalne????? czy płytka nie powinna byc troszkę luzniejsza?????
ewag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 09:22   #4752
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewag Pokaż wiadomość
pomocy
wczoraj odebrałam płytkę ortodontyczną i mam z nią problem, a mianowicie bardzo ciężko się ją zakłada a o zdjęciu to juz nie wspomnę, strasznie muszę sie namęczyc zeby ją zdjąć, czy to normalne????? czy płytka nie powinna byc troszkę luzniejsza?????
a jak załozysz już to spada ci z zebów czy nie ? masz ta taką z wosku? co mówiła ci orto? zakładałas przy niej ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 09:32   #4753
ewag
Przyczajenie

mam taka przezroczysta płytke, jak ja zaloze to nie spada, jest dosyc ciasno ale nie bolą zęby, najgorszy problem mam ze zdjeciem tej płytki i z jej wciśnięciem na zęby, żeby ją zdjac musze niezle pokombinowac i uzyc sporo siły, nie wiem czy to jest normalne, z ortodontą zobacze sie dopiero w przyszłym tygodniu, płytkę odebrałam od jej asystentki.
Stary 2009-08-18, 09:36   #4754
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
mam taka przezroczysta płytke, jak ja zaloze to nie spada, jest dosyc ciasno ale nie bolą zęby, najgorszy problem mam ze zdjeciem tej płytki i z jej wciśnięciem na zęby, żeby ją zdjac musze niezle pokombinowac i uzyc sporo siły, nie wiem czy to jest normalne, z ortodontą zobacze sie dopiero w przyszłym tygodniu, płytkę odebrałam od jej asystentki.
ale nosisz ja z akiego powodu? sciagłaś stały aparat? mnie sie wydaje ze tak powinien wchodzic ciezko, bo jakby lekko wchodził to jaki by był sens? przeciez by spadał. a na wyciskach cos ci mówiła orto czy jak?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 09:49   #4755
ewag
Przyczajenie

w piątek zdjęła mi aparat stały, zrobiła odcisk i w poniedziałek dostałam płytkę na noc (12 godzin na dobę muszę ją nosic) zeby ząbki nie wróciły na dawne miejsce, tyle ze jak juz po ciężkich bólach wcisnę tą płytkę to ze zdjeciem jest okropny problem. tak sie zastanawiam czy własnie tak powinno byc, czy nie jest ta plytka za ciasna. czy ktos miał cos takiego???
Stary 2009-08-18, 09:52   #4756
Morfina
Rozeznanie

coldgirl hej ja od wczoraj mam hyrax też do poszerzenia szczęki tak jak hass
miałam już 2 rozkręcania i powiem szczerze, ze tego bólem nie można nazwać, to takie jakby rozciąganie... czuje się z 2 minutki a potem już nic nie czuć

Ejli kupiłam sachol i już jest lepiej ten żel bardzo dobrze łagodzi ból

88Ekaterina88
rób tego magistra, rób

Rozczochranna przynajmniej będzie już po wszystkim moja mama pracuje w szpitalu i się poszła dzisiaj zapytać kiedy będzie możliwe wyrwanie mi dolnych ósemek u chirurga szczękowego już sie boje hehe. Trzymama za Ciebie kciuki

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 09:54   #4757
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
w piątek zdjęła mi aparat stały, zrobiła odcisk i w poniedziałek dostałam płytkę na noc (12 godzin na dobę muszę ją nosic) zeby ząbki nie wróciły na dawne miejsce, tyle ze jak juz po ciężkich bólach wcisnę tą płytkę to ze zdjeciem jest okropny problem. tak sie zastanawiam czy własnie tak powinno byc, czy nie jest ta plytka za ciasna. czy ktos miał cos takiego???
no pisze ci, to znaczy ze ja miałam. tylko chodzi mi o konkrety. za luźnej nie mozesz miec bo by ci wypadała z zębów i zabki by sie przemieszczały i by była dupcia blada z całego leczenia Na razie musisz ją nosić bez żadnych ale, bo teraz zęby sa najbardziej podatne na przemieszczanie i nie noszenie płytki pociaga za soba konsekfencje. a wprzyszłym tygodniu udaj sie do orto i powiedz jak jest, może trochę poluźni. a nie mozesz np. teraz do niej zadzwonic i sie zaoytac? masz ta płytke rozkręcać? dostałas kluczyk?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 10:09   #4758
ewag
Przyczajenie

ta płytka jest plastikowa, czy z jakiegos innego tworzywa sztucznego, bez zadnych śrubek. a ile godzin na dobe minimalnie musze chodzic w tej plytce? pano dr kazała mi 12 godzin, ale czy nie wystarczy nosic jej przez np 10 godzin?
Stary 2009-08-18, 10:12   #4759
88Ekaterina88
Zakorzenienie

to masz płytke czy szyne? szyna wkłada sie tylko na zeby i jest praktycznie taka sama jak te nakładki do wybielania.
nos 12 jak kazano. Ubieraj na całą noc i na te pozostałych kilka godzin w dzien n. pod wieczór lub popołudniu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 10:30   #4760
ewag
Przyczajenie

ok, dzięki za info, pozdrawiam
Stary 2009-08-18, 10:36   #4761
88Ekaterina88
Zakorzenienie

jeszcze raz

wyróżniamy 3 aparaty retencyjne (chyba więcej nie ma co ?)

1.aparat wyciągany
2.szynę
3.drucik przyklejany za zebami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aparat_retencyjny1.jpg (11,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aparat_retencyjny2.jpg (11,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aparat_retencyjny3.jpg (9,0 KB, 31 załadowań)

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 10:45   #4762
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxbiankaoo Pokaż wiadomość
wspaniała - fajne gumeczki Moze moja orto bedzie takie miała to sie skusze
dziekuje
neonowy rozowy .

Cytat:
Napisane przez Rozczochranna Pokaż wiadomość
Oj, załamałam się normalnie Byłam dzisiaj u tego chirurga, który mi będzie usuwał ósemki. Ostatnio powiedział, że 21.08. będzie zabieg, a dzisiaj mi mówi: "To jutro o 19.00". Ja tu się psychicznie na te cztery dni przygotowałam, ale nieee... Poproszę o wsparcie, hehe. I trzymajcie jutro kciuki.
ja bym sie cieszyla . im szybciej tym lepiej - zamiast teraz marnowac na przezywaniu te 4 dni, to zmarnujesz tylko 1 .

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
wspaniała no nie wiem co ci powiedzieć... jak się patrzy z przodu to ząbki wyglądają na prawdę suuper! może jedynie lewa dwójka jest jakoś tak dziwnie jakby trochę za bardzo do jedynki dociągnięta (ale to widać tylko z profilu)
no wlasnie.. a jak to jest, gdy sie konczy leczenie? kazdy dostaje ten luk, ktory ma korzenie ustawic odpowiednio? i czy kazdy tez lancuszek gumkowy ma zakladany? bo wg mnie, przydalby mi sie.. i nie wiem czy to jakies niedopatrzenie mojej orto?

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Błagam nie pisz takim maczkiem! Ja tu się staram nie wkładać głowy do ekranu^^. To spiłowanie nie rzuca się w oczy, ale faktycznie możesz poprosić o podpiłowanie na okrągło :tak:. Mnie chyba też czeka piłowanie, jedynki były źle obrócone i po wyprostowaniu są ukośne . I mam jednego dolnego kła płaskiego, a w drugim jest wgłębienie na górnego. Echh ja tam nie mam takich ładnych ząbków żeby wam to zobrazować . A Twoje są śliczne, takie drobne, równiótkie i białe!

Hmm a czy jest tu może przypadkiem jakaś pacjentka gabinetu Całe i białe (debilna nazwa ) w Krakowie?
dziekuje Ci .

przepraszam za maczek (i nie tylko Ciebie, a takze pozostalych!), u mnie na komputerze widac wlasnie dobrze, mimo ze pisalam to "1". hahahah, PRZEPRASZAM .

cale i biale - .

zdjecia wstawilam do tego postu (w gwoli wyjasnienia, dla innych, ktore chcialy zobaczyc moje szczeki):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=13771277&p ostcount=4722 .

Wy tez macie te przerwy po zlaczeniu zebow i popatrzeniu na nie od dolu? ze zabki nie stykaja sie dokladnie z gornymi?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
jeszcze raz

wyróżniamy 3 aparaty retencyjne (chyba więcej nie ma co ?)

1.aparat wyciągany
2.szynę
3.drucik przyklejany za zebami
pisalas w poprzednim poscie (juz nie chcialam go cytowac), ze plytke sie rozkreca? powiedz mi, dlaczego? ona jeszcze zeby przesuwa i ustawia jakos? myslalam, ze tylko trzyma efekt..

i od czego to zalezy czy dostane aparat wyciagany czy szyne ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 10:50   #4763
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
dziekuje
neonowy rozowy .

ja bym sie cieszyla . im szybciej tym lepiej - zamiast teraz marnowac na przezywaniu te 4 dni, to zmarnujesz tylko 1 .

no wlasnie.. a jak to jest, gdy sie konczy leczenie? kazdy dostaje ten luk, ktory ma korzenie ustawic odpowiednio? i czy kazdy tez lancuszek gumkowy ma zakladany? bo wg mnie, przydalby mi sie.. i nie wiem czy to jakies niedopatrzenie mojej orto?

dziekuje Ci .

przepraszam za maczek (i nie tylko Ciebie, a takze pozostalych!), u mnie na komputerze widac wlasnie dobrze, mimo ze pisalam to "1". hahahah, PRZEPRASZAM .

cale i biale - .

zdjecia wstawilam do tego postu (w gwoli wyjasnienia, dla innych, ktore chcialy zobaczyc moje szczeki):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=13771277&p ostcount=4722 .

Wy tez macie te przerwy po zlaczeniu zebow i popatrzeniu na nie od dolu? ze zabki nie stykaja sie dokladnie z gornymi?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

pisalas w poprzednim poscie (juz nie chcialam go cytowac), ze plytke sie rozkreca? powiedz mi, dlaczego? ona jeszcze zeby przesuwa i ustawia jakos? myslalam, ze tylko trzyma efekt..

ja jak miałam ten pierwszy aparat wyciagany to musiłam go jeszcze rozkrecać co jakiś czas. nie wiem czemu, akle rozkrecałam, a gdy zapomniałam to zęby dalej mi wędrowały nie wiem jaki był tego sens, no ale cos takiego było.

a co do tego co kto bedzie miał, to wydaje mi sie, ale tylko mi sie wydaję, bo pewna tez nie jestm, ze to zalezy od wady. ja mam cięzka wadę z tymi moimi wędrownisiami i po przygodzie z wyciaganym aparatem teraz mam retencje nr 3 i retencje nr 2. i to powinno mi wystarczyć zeby ząbki nie wędrowały, retencja nr 3 do końca zycia, albo do wypadnięcia zębów a retencja nr 2 tylko na noc i na pocatek kilka godzin w dzien. zwykły wyciagany aparat dostaja osoby które mają zazwyczaj małe wady, albo takie zeby które nie stważaja kłopotów i czesto nosza je krócej.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-18, 11:12   #4764
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Krócej tylko się będziesz stresowała. I nie zakłóci Ci nic weekendu. Będę trzymać mocno! Kurczę, moje ósemki sobie czasem porosną trochę, potem przestają, boję się, że też trzeba będzie je kiedyś wywalić - i że to zniszczy efekt prostowania .
Moja dentystka mówi, że jak tylko ósemki wyjdą, to powinno się je usunąć, bo i tak nie są do niczego potrzebne.

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
Rozczochranna przynajmniej będzie już po wszystkim moja mama pracuje w szpitalu i się poszła dzisiaj zapytać kiedy będzie możliwe wyrwanie mi dolnych ósemek u chirurga szczękowego już sie boje hehe. Trzymama za Ciebie kciuki
Dzięki I co chirurg jej powiedział?

Cytat:
No niby tak. Ale nerwy chyba większe. Bo taki szoczek.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:12   #4765
Gladys del Carmen
Raczkowanie

wspaniala - a dodawałaś tu gdzieś zdjęcia przed założeniem, czy chociażby te z początkowego okresu noszenia aparatu? Co miałaś z zębami, że to już 4 lata?
Stary 2009-08-18, 12:34   #4766
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
ja pod koniec leczenia (już od jakichś 5-6 miesięcy) mam grube kwadratowe druty, które już nie przemieszczają tak szybko ząbków, tylko mają raczej za zadanie ustabilizować je w danej pozycji. Nie wiem czy to są te druty do ustawiania korzeni a łańcuszki służą do zamykania szpar, więc dostaje je ten kto ma jakieś przerwy

Cytat:
nie bardzo wiem o jakie przerwy chodzi? ja mam jeszcze małą szparkę między dwójką a jedynką (i to właśnie przez nią opóźniło mi się ściąganie aparatu )

Cytat:

mi orto powiedziała, że jeżeli będzie już wszystko idealnie ustawione to dostanę przezroczystą szynę, a jeżeli będzie jeszcze coś minimalnego do poprawienia to ten aparat wyjmowany, którym można jeszcze co nieco poprawić

A oto moje ząbki po 2 latach i 2 dniach noszenia aparatu (stan wyjściowy można zobaczyć na moim blogu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2 lata.jpg (10,9 KB, 78 załadowań)

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:51   #4767
~Gonia~
Rozeznanie

dubel :/

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul

Edytowane przez ~Gonia~
Czas edycji: 2009-08-18 o 16:38
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 16:10   #4768
Chocoooooo
Przyczajenie

Nosiłam aparat stały od połowy 2005 roku.. przez ok 2 i pół roku
Przez pierwsze 3 dni miałam gorączkę 39 stopni i oczywiście nic nie mogłam jeść, tylko piłam i piłam i piłam ... Tak to mój organizm zareagował na obce ciało.
Potem były momenty, że mnie aparat obcierał i naprawdę to jest okropny ból !
Problemów z mówieniem nie miałam...
Miałam 3 szczoteczki do zębów i zamiast 3 minuty to musiałam ząbki myć ok 10 minut
Ale czego się nie robi by być piękną
Taaaaak mi ten czas zleciał i dziś mam piękne proste i białe ząbki..
Tylko podziwiać !
Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem albo poradzę
Chocoooooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 16:37   #4769
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chocoooooo Pokaż wiadomość
Przez pierwsze 3 dni miałam gorączkę 39 stopni i oczywiście nic nie mogłam jeść, tylko piłam i piłam i piłam ... Tak to mój organizm zareagował na obce ciało.
Miałam 3 szczoteczki do zębów i zamiast 3 minuty to musiałam ząbki myć ok 10 minut
Tylko podziwiać !
mogę tylko pozazdrościc i prosić o zdjątka bo my tu uwielbiać zdjęcia!!!!!!! to taka mała motywacja hihi
Stary 2009-08-18, 17:12   #4770
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chocoooooo Pokaż wiadomość
Tylko podziwiać !
Mnie te specjalne szczoteczki wkurzają, jak dla mnie za miękkie wracam do normalnej Ja przed aparatem i tak myłam dłużej zęby, ale teraz moje mycie zebów zajmuje mi 15 min właczając w to płukanie
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości