![]() |
#4771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Rozczochranna umówiona jestem na czwartek na 14.... mam sobie wybrać, którą ósemke chce wyrwać na pierwszej wizycie, bo chirurg nie zgodził sie wyrwać dwóch naraz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Chocoooooo pokaż zdjęcia ząbków ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- ~Gonia~ piekne masz te ząbki! ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4772 |
Raczkowanie
|
a ja sie chciałam Was zapytać czy słyszałyście coś o aparacie Canon? moja orto zaproponawała mi założenie takiego aparatu. jest podobny do Damona, ale tańszy. nie moge nic znaleźć na ten temat w internecie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wada: stloczenie zebow + zgryz otwarty po zalozeniu aparatu ludzie mi mowili, ze przeciez proste zeby mialam ![]() ![]() mysle, ze leczenie opoznilo sie ze wzglednu na: noszenie luku na podniebieniu wyrywaniu zebow dopasowywaniu gory z dolem (aparaty zakladane w roznym czasie) i bonus (z powodu X - moze to genetycznie slabo zeby reaguja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. takie przerwy miedzy zebami, wydaje mi sie, ze nie mam tych zebow tak "scisnietych ze soba". a tylko raz nosilam te gumeczki "wezyki". na dole np. zalozyla mi tylko 4 "laczone/wezyki" ![]() ale masz zabki ladne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4776 |
Raczkowanie
|
Kocham cię!
![]() pewnie przy kosmetycznym nie będzie to wyglądac aż tak delikatnie jak na szafirze, ale może przeżyję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
może to się jakoś inaczej pisze.. bądz nawet mówi. Kurcze nic a nic nie chce mi wyszukać..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tak poza tym, że za dużo nie wiem o aparacie to mam też szczęście bo nie będe miała usuwanych żadnych zębów i aparat mi założą w piątek ![]() troche jestem poddenerwowana, bo miałam mieć Damona a tu nagle zmiana planów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4779 |
Raczkowanie
|
ja mam miec na nastepny tydzien zakladany dol. ale dziwne u gory mam kosmetyczny a na dol chce mi walnac blache. mowi ze to lepiej ze z sciaganiem nawet lzej i szybciej sie prostuja, co mnie bardzo zdziwilo ze tak mowila bo w takim razie czemu zakladaja te kosmetyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4780 | |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiec to o przekroj chodzilo? myslalam, ze ksztalt ma miec "kwadratowy". 4 lata - a zero doswiadczenia ![]() MOJA WYBAWICIELKO, 1 problem z glowy mniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
hej ..
ja już pomału tracę ochotę na zakładanie aparatu. ciągle cos nowego wyskakuje.... dzisiaj byłam na leczeniu przedostatniego ząbka i moja dentystka mi powiedziała że już wszytskie mam zdrowe prócz ostatniego bo co się okazało? że mam go do leczenia kanalowego (najlepiej pod mikroskopem) koszt. około 700 zł. Jak to usłyszałam myślałam że jej tam padnę. doszłam do wniosku za jej pomysłem żeby skonsultować z moja ortodontką nie wyrywania 2óch czwórek tak jak mi zaleciła ale 1 czwórki (lewa strona)i tej jej jednej felernej szóstki..(prawa strona) po co wyrywać zdrowego zęba(prawa czwórka) a chorego zostawiać i jeszcze leczyć za taką kasę.. no i dzwonię do mojej ortodontki a tu automatic sekretary mnie informuje że do końca sierpnia gabinet zamknięty.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4785 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do 'supełków' to u mnie wygląda to tak, że dwa końce drutu są ze sobą skręcone i maja długość ok 1mm ![]() A z daleka to w ogóle nie widać tych ligatur, bo przysłania je (niby przezroczysty ale wiadomo- światło i takie tam) zamek. Tak więc przy porcelanie powinno być tak samo albo jeszcze lepiej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Ja jutro idę wyrwać drugą dolną szóstkę (jedną mam już za sobą ![]() ![]() No trudno, chyba już nic mnie nie zaskoczy w związku z leczeniem moich zębów. Najgorsze, że w październiku idę do nowej szkoły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
Coldgirl To będziemy się dołować razem. ;D A jak długo będziesz go nosić? Mi ortodontka przewidziała 6 miesięcy :/ Czyli dopiero za te pół roku będę miała założony stały na górę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się że mój orto nie używał w tym przypadku nazwy "łańcuszek" chyba że nie zwróciłam uwagi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła tak: jeśli nie miałabym możliwości dodzwonienia się do orto.. to przełożyłabym wyrywanie tych 2-ch czwóreczek.. bo rzeczywiście może się okazać, że spokojnie można usunąć zepsutą szóstkę.. zamiast tej jednej czwórki.. ![]() Ja przy zakładaniu miałam w planach usunięcie dolnej 3-ki.. i nie zakładał mi zamka na nią.. po prawie roku dopiero kazał usunąć.. ale już nie 3-kę tylko 4-kę.. (obie zdrowe!- ale zmieniłam szybko orto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4792 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba się trochę rozpisałam. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4793 |
Wtajemniczenie
|
Rozczochrana, niezwykle dzielna z Ciebie dziewczyna !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4794 |
Przyczajenie
|
Witam Wizażanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiolafrytka - ja bym zaczekała z tym wszystkim aż ortodontka wróci, albo zasięgnęła opinii innego lekarza, bo wyrywanie zdrowego zęba to nie jest takie hopsiup tralala.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Leczenie kanałowe jednego zęba miałoby kosztować 700zł???
![]() Idę w nastepnym tygodniu usunąć w końcu dwie dolne czwórki (ponownie zrobię to na NFZ), bo w tym tygodniu chcę sobie pobalować ![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2009-08-18 o 23:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szynę ja ede musiała nosic tylko na noc i moze ze 2-3 godziny w dzien, bo bede miała jeszcze tego drucika ![]() ![]() ale o wszystkim i tak decyduje orto ![]()
![]() |
![]() |
#4800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.