![]() |
#5041 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Hej. Dziś się dowiedziałam, że będę musiała do aparatu mieć podcinane więzadła języka.Co prawda ortodatka powiedziala mi ,że dostane znieczulenie ale i tak siętroche boję czy ktoś z was miał już to robione i czy w trakcie i po to coś boli, jak długo się goi i ile trwa zabieg. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5043 |
Rozeznanie
|
Hey! Mam pewien problem, miałam założony retainer we wtorek i wszytsko pięknie, ładnie tylko ze w piatek wieczorem sie odkleił. Odrazu rano w poniedziałek zadzwoniłam do ortodontki kiedy może mnie najszybciej przyjąć, niestety wizyta dopiero na srode zapewniając ze zęby mi się nie pokrzywią, pytałam o to kilka razu bo starsznie się bałam że sie poprzestawiają. I tak też się stało, przestawiła mi sie jedynka na której przez która głównie założyłam aparat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5044 |
Przyczajenie
|
pare dni temu zalozylam aparat kosmetyczne na gore, za kilka dni jade na wakacje do chorwacji i oczywiscie zeby zmniejszyc koszta kupilam mnostwo zupek chinskich, goracych kubkow, kisieli itp. Teraz jednak naczytalam sie ze moje ligaturki moga zmienic kolor;/ wizyte mam za prawie dwa miesiace... Napiszcie co ja moge tam jesc??? I czy rzeczywiscie te zupki sa takie strasze.... ?? I jeszcze jak to wyglada jezeli chodzi i piwo i kolorowe drinki typu sobieski???
Ale sie zalatwilam na same wakacje.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5045 |
Przyczajenie
|
Witam !
Osobiście 25 sierpnia mam mieć zakładany aparat na górę (na razie). Chyba na sam początek zdecyduje się na szare ligaturki ,bo nie chcę aby na obecną chwilę moje zęby rzucały się w oczy ... Uważacie ,że to dobry wybór? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5046 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5048 |
Rozeznanie
|
No, należy pytać innych ortodontów.
Ja na przykład zamiast wyrywania i szyny miałam aparat poszerzający i teraz jakąś sprężynkę ( nie wiem jak ten zabieg się nazywa :P ) i obyło się bez wyrywania. Aczkolwiek ja bym zrobiła wszystko,żeby mieć aparat, to prosty uśmiech na całe zycie, bedziesz żałować,że sobie nie założyłaś, zobaczysz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5049 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Niedawno zdecydowałam się na aparat ortodontyczny stały. Nie miałam dużej wady, raczej chodziło o estetykę dolnej szczęki, na górze były proste. Ortodontka powiedziała, że najpierw muszę założyć aparat na szczękę górną z tego powodu, że zęby dostosowały się już do tych krzywych na dole. Zgodziłam się. Mimo, iż mam ucisk między zębami nie musiałam nic usuwać. Wczoraj ortodontka założyła mi separatory i dzisiaj umieram z bólu ![]() Powiedzcie mi, czy to normalne? Słyszałam od wielu osób, że bardzo boli, ale żeby już po jednym dniu zęby się wykrzywiały? Separatory mam nosić jeszcze przez tydzień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5050 |
Przyczajenie
|
To normalne, że zęby wędrują i wykrzywiają się ale nie martw się ponieważ jest to etap tylko przejściowy i niestety konieczny. Co do bólu pamiętam jak ja nosiłam separatory i to bolało gorzej niż noszenie samego aparatu więc głowa do góry będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5052 |
Przyczajenie
|
Cześć! Mam pewnie problem. Jakiś tydzień temu ruszał mi się pierścień po lewej stronie, w czwartek miałam wizytę i orto. wyjęła mi ten pierścień.
Dzisiaj jem sobie paluszki i jakbym coś przegryzła. po wyczyszczeniu mordki zauważyłam ze rusza mi się drugi pierścień . tak jakby się rozwalił na pół? co mam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5053 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś może mi polecić dobrego ortodontę z Suwałk?
Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5055 |
Przyczajenie
|
elo !kobietki dołanczam do szczesliwych posiadaczek aparacikow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5056 |
Rozeznanie
|
eh ja juz aparat nosze 2lata i jedno moge powiedziec nie wierzcie swoim ortodontom jak mowia wam ile bedziecie nosic aparat..
ja na poczatku mialam oobiecywane ze bede nosic 2lata nie dluzej obecnie nosze aparat dokladnie 2lata i kiedy zapytalam sie kiedy orto sciaginie mi aparat powiedziala ze nie wie ![]() Mam tylko nadzieje ze nie bede nosic dluzej niz 3lata .. ewentualnie porobie potem zdjecia i wam wysle abyscie mogly ocenic ale moim znajomi i rodzina mowia ze mam proste zabki. ![]() Edytowane przez sophisticated_ Czas edycji: 2010-10-30 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-10-30 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5058 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie aparatki, nie jestem pewna czy wątek wciąż zyje?
Wczoraj założyli mi aparat hassa. Mam powazna wade zgryzu-wada krzyzowa.Nosić to bede przez 6 miesiecy... do konca kwietania next roku...Niby krotko ale jednak DLUGO ... Generalnie bardzo ciezko mi się mowi z tym czymś w buzi...do tego orto kazala mi codziennie podkrecac aparat przez 16 dni. za 2 tygodnie mam wizytę i dostanę maske w ktorej bede spać ![]() o coś takiego : http://www.forumbiznesu.eu/topics40/...irea-vt310.htm JAK WIEC WIDZICIE MASAAAKRAAA... Jestem troche zdolowana, bo mam pracę w ktorej duzo muszę gadać, i kurka jak tu mowić jak seplenie jak dziecko 3-letnie ? ![]() Powiedzcie mi - jesli jest tu ktoś jeszcze czy to seplenienie mija po jakimś czasie? Najbardziej sie tym martwie. Bo to, że moja orto powiedziala ze schudnę to akurat PLUS calej zabawy ![]() I abstrachujac- schudlyscie noszac to coś w buzce? BO jak wiadomo w jadlospis wchodzą wszystkie plynne rzeczy( zupki,kiesiel,budyn,LODY) ...a prawde mowiac tak mnie boli ze... nawet nie pogryzlabym chleba bez skorki czy kostki czekolady... I o jedzeniu nie myslę wogole!!! ałaaa Szczęka mnie napierdziela ze szok, ale to tez kwestia czasu prawda? Szukajaca pocieszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5060 |
Raczkowanie
|
Witajcie ja też mam hassa wadę zgryz krzyżowy boczny, uśmiech dziąsłowy i zwężenie szczęki górnej podkręcanie codziennie przez 20 dni i aparat stały na dole. Po tygodniu se plenienie jest coraz mniejsze ale z jedzeniem ciężko same papki zero kanapek itp. Bólu prawie niema tylko podczas podkręcania ale też trudno to nazwać bólem to dyskomfort taki dziwny uścisk który trwa około 30 min. A co do umowy to podpisałam pisze ŻE APARAT STAŁY 2 LATA, hass 6 miesięcy i jeśli leczenie wady nie będzie przebiegało pomyślnie to do tego dojdą mikro śruby (6) kwota leczenia okolu 7 tyś. cena jednej mikro śruby 500zł aparat stały 1500zł i hass 700zł do tego dochodzą koszty wizyt i RTG
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5061 |
Raczkowanie
|
Ja mam aparat 2,5 roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5062 |
Przyczajenie
|
ja aparat mam od czerwca 2009 i już niedługo, bo w czerwcu mi ściągają, nie mogę się doczekać! :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5063 |
Raczkowanie
|
hmm, mam pewne pytane, może ktoś z Was da radę mi pomóc
![]()
![]() |
#5064 |
Raczkowanie
|
Hmm, oj nie wiem, tez bym nie chciała wydawać znów kasy, ale chyba bym się za bardzo bała że mi wada wróci i pobiegłabym do orto, chociażby żeby się upewnić. Za długa droga do prostych ząbków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5065 |
Przyczajenie
|
![]()
xAyame, na Twoim miejscu, poszłabym jednak do ortodonty. On najlepiej będzie wiedział co dalej zrobić. Tak, pieniędzy na pewno szkoda, tylko właśnie czy nie będzie gorszym fakt, jeśli zęby Ci się pokrzywią. I tak już na pewno wydałaś bardzo dużo kasy.. Ale jak uważasz..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5066 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Baaardzo długo mnie tu nie było. Pewnie dalej bym tu nie zaglądała gdyby nie mój mały problem.
Otóż odpadł mi zamek od przedostatniego zęba. I teraz jest taka luka. Boję się, że przez to ostatni ząb jest tak mocno obciążony, że może mi się przestawić.. Jest to możliwe? To się stało w sobotę a 30 czerwca planowo mam ściąganie aparatu. I myślę, czy to poważne, że odpadł czy nie.. Bo nie mogłam się dodzwonić do ortodontki a przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu. I najprędzej będzie to możliwe dopiero 28 czerwca no a przecież 30 czerwca juz jest ściąganie... Proszę o odpowiedź ![]()
![]() |
#5067 |
Raczkowanie
|
![]()
cześć
![]() Planuje założenie sobie aparatu ![]() Czy Damon jest dobrym aparatem co o nim sądzicie ? Nie wiem jaki wybrać aparat. Pomóżcie.! ![]() ![]() Edytowane przez Aleksaa41 Czas edycji: 2011-07-11 o 12:20 Powód: *w sobotę byłam na pierwszej wizycie :) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=526498&page=25
![]() |
![]() |
#5069 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mam pytanie... Co to wg. za aparat hassa?? Mógłyby mi ktoś wytłumaczyć,ile trwa noszenie czy jest zdejmowany czy na stałe, i ile kosztuje?? ![]() Z góry wielkie dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5070 |
Przyczajenie
|
Hallo! Czy ktoś sie tu jeszcze udziela??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.