![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
a ja już od jutra bede aparatką
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Kurcze,Wyluzuj, te zabki nienawidzisz?! Eee, no to ja dolaczam do grona osob, ktore mowia, ze nie masz sie czym przejmowac. Ladny, uroczy usmiech.
Moze ludzie, ktorzy jak myslisz Cie obgaduja i dziwnie patrza, mowia wcale nie o Twych zebach tylko o tym, ze wcale nie usmiechasz! Jesli czujesz potrzebe zalozenia aparatu, to to zrob. Ale naprawde mozesz byc ze swych zebow dumna - ladne, rowne, zdrowe.
![]() |
#725 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co jadłyście w pierwszych dniach jak jeszcze zęby były wrażliwe na gryzienie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
tez mam podniebny
![]() hm jogurt z bananem pokrojonym w kostke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Wyluzuj - jezeli chodzi o osemki nie ma sie czego bac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() kosheen, klada, sQuara też macie pokaleczony język od niego? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Przyczajenie
|
Hej dziewuszki!
Jestem tutaj nowa.Pisze bo moze ktoras z was ma podobne przezycia z aparatem ![]() Poszlam do innego lekarza i okazuje sie ze wszystko od nowa trzeba robic.Badania,wyciski,pla n leczenia to wszystko trwa i trwa.Moze sie okazac ze tamta pani w ogole zle mnie leczyla.Jestem tym strasznie zmeczona i zdolowana.Marze o tym zeby juz miec aparacik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
EuLalia J, ja wcześniej nie byłam leczona, nie miałam tego problemu co Ty, bo od razu trafiłam do bardzo dobrego ortodonty, do którego chodzi spora część naszej szkoły, i znajome taty z pracy...
![]() ![]() U zdjęć byłam 23 kwietnia, do ortodonty wysłaliśmy je chyba 5 maja, tydzień potem zostałam umuwiona na wizytę 26 maja. To naprawdę bardzo szybko, bo myślałam, że czeka się conajmniej dwa miesiące... U dentysty byłam wczoraj, wszystkie zęby mam zdrowe, więc nie muszę czekać z aparatem. 26 maja dowiem się o szczegółach leczenia i pewnie już w czerwcu będę miała aparat ![]() Dlatego nie martw się, bo jeśli Twój ortodonta też ma takiego speeda (rany, skąd mi się to słowo wzięło ![]() ![]() Ale mówię tak tylko z mojego przykładu, więc oczywiście to nie musi być prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
To chyba po zjedzeniu platkow z mlekiem pozostanie mi jedynie wyciorek albo wykalaczka
![]() ![]() Powiedzcie mi czy np jagody albo czarna porzeczka (w postaci soku lub normalnie jako surowe owoce) moga zabarwiac zamki lub ligatury w aparacie estetycznym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od mojej orto i mam juz założony ten łuk podniebienny, i jak na razie nie jest źle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
U mnie do wyrywania 5-tki zostały 3 dni, a do aparatu 8... I z każdym dniem serducho coraz mocniej bije
![]() ![]()
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Drogie Aparatki! Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? A tak w ogóle to mam pytanie. Jestem odrutowana dopiero 3 dzień i na białych gumkach zauważyłam żółte przebarwienia! Czy to możliwe, żeby tak szybko się odbarwiły? Nie piję kawy, nie palę papierosów, jedynie herbatę na śniadanie i czasem na kolacje. Czy istnieje możliwość podmiany gumek u orto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie naprawdę mam złe zęby. Pamiętam jak w szkole podstawowej wyzywali mnie od królika.Było mi tak przykro. No,albo zębatka. ![]() Uraz został mi do dziś. Potrzebuje tego aparatu,bo wiem,że to jest mój kompleks. Zresztą jak byłam u orto,to ona powiedziała,że nie ma co się zastanawiać. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Moja wada nie jest aż tak wielka więc myślę,że ok roku-1,5 będę nosiła drutexa. ![]() Bardzo mi przeszkadzają moje zęby.
![]() |
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na przyszłość nie bierz bialych ani przezroczystych, jak chcesz mieć niewidoczne gumki to wybieraj szare! Wyluzuj najwazniejsze ze jestes zdecydowana na 100%, że chcesz aparat, więc bez marudzenia! ![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-20 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() a mi w poniedziałek orto powiedziała "weź sobie te niebieskie, one się nie odbarwią" to nie mogła tego kurde powiedzieć miesiac temu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
....ale jak ktoś koniecznie upiera się przy niewidocznych to tylko szare albo srebrne! Chociaż kiepskiej firmy pastele bledną - choć i tak to lepsze niż zżółknięte białe czy przezroczyste! ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-20 o 15:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Aparatki drogie, tyyyle wątków jest zapisałyście, więc pewnie znacie odpowiedzi na moje pytania, proszę o nie
![]() Mam 19 lat i z tego, co widzę, to na pewno nie jest to za późno na aparat. Zaczynam się zastanawiać nad aparatem, w sumie moje zęby tragiczne nie są, ale chyba mam wadę, która nazywa się 'tyłozgryz' - tak mi się zdaje. Czy może któraś z Was ma taką właśnie diagnozę? Tak jak piszę, same zęby krzywe nawet nie są i ogólnie jak dla mnie moja szczęka wygląda całkiem normalnie, ale mam problem z wymówieniem niektórych głosek ;/ Mam na myśli takie świszczące, 'sz', 'cz'... straszne to jest ;/ Może ktoś miał podobny problem....? ;/ I jak jest u Was z wymową? Bo podobno najpierw trudno się mówi w aparacie... A pamiętam, że gdy nosiłam aparat ruchomy, gdy byłam mała, było lepiej... eh, teraz żałuję, że tak to odpuściłam ![]() Aha, i jeszcze jedno, bo ja taka trochę nieżyciowa jestem - jeśli już zdecyduję się iść do ortodonty, to chyba najlepiej do jakiegoś prywatnego, tak? Bo ogólnie leczę się u zwykłych lekarzy ( leczę - bywam na bilansach bardziej ... ) i troochę się nie znam. Czy muszę iść po skierowanie jakieś do lekarza ogólnego? Czy po prostu od razu do wybranego ortodonty? Dziękuję Wam z góry za odpowiedzi.... Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Mam już mój aparacik wymarzony !
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Do ortodonty nawet państwowego nie musisz mieć skierowania! Najpierw zrób sobie zdjęcie pantomograficzne i z nim udaj sie na konsultacje do wybranego lekarza on powie Ci na czym polega Twoja wada i czy faktycznie masz tyłozgryz! Koszt u prywaciarza takiej konsultacji to ok 50zł - ja np. nie płaciłam nic, więc jest b. różnie! Problemów z mówieniem tez nie muszisz mieć - nie u wszystkich się to potwierdza - ja trochę szeleściłam (delikatnie) ale tylko przez pierwszy tydzień, później język się przyzwyczaja do nowego ułożenia i wszystko wraca do normy! Powodzenia! ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() Czekamy na fotki!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
W takim razie przerzucam się na herbatę z cytrynką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwierz, że najmniej widoczne są szare - totalnie zlewają się z aparatem. ...no chyba, że masz aparat kosmetyczny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.