![]() |
#781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
wazne zeby wiedziec co sie ma w buzi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | ||
Rozeznanie
|
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Rozeznanie
|
ale rtg?
![]() Gonia dasz rade ![]() ja mialam kolo z rafu...zalezalo mi bo za 5zwolnienie z egzamu...i chyba sie udalo.. w ogole minal tydzien jak mam aparat a ja sie czuje jakbym miala od ohohoho i jeszcze dluzej :O i wypilam pol plynu..znacyz zuzylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze a chciałabym mieć taki śmieszny znaczek na języku, ale mi się nie robi ![]() No nagadałam się, ale dla Ciebie niestety rady nie mam no bo nie zaklejałam łuku woskiem w ogóle.
![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Chyba znalazlam sposob na usmierzenie bolu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Ałaaaa
![]() Wczoraj miałam zakładany łuk podniebienny (pisałam o tym) i teraz czuję ból i ponawiam prośbę o polecenie jakichś środków przeciwbólowych ... Czy zwykły ibuprom tez może być? ;( help ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS. Czy Gonia i Dygotka pamiętają mnie jeszcze z trzeciej części wątku? Mam właśnie aparatowy kryzys i postanowiłam wrócić do wizazowego ortodontycznego wspólnego narzekania i porad. Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mój rym ! ![]()
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj dokonałam rzeczy wielkiej, otóż,ponieważ, iż ;p żułam gumę, po raz pierwszy od 8 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak chcesz coś hardcorowego to musisz skolować sobie receptę na ketonal!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Rozeznanie
|
dzięki, przydało się bo chyba nawet nieźle mi poszło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem nowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do rtg powinno wystarczyć orto "zerknięcie". Przecież zbyt częste strzelanie takich fotek też nie jest zbyt zdrowe! ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Może pochwal się fotkami swojego uśmiechu! A ja nie mogę się doczekać czwartku - mam wizytę i wymianę wszystkiego co się da, między innymi mocniejsze drutki! Gumki biorę szare delikatnie wpadające w niebieski - nawet już je zakupiłam (mój takich nie ma) i korci mnie żeby samej sobie zmienić (...wiem, wiem - nie powinnam ![]() A tak ogólnie to wieje nudą, nic nie boli, żadnych przygód - pewnie dlatego odliczam dni do 28 maja!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-21 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
a ja od wczoraj na papkach. okropnie mnie bolą zeby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
dziewczynyyy, o 22 bede miec zakładany aparat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja żułem często ^^ jestem lepszy czyli jestem Vipem .... Kto mnie tu lubi palec pod budkę bo za minutkę zamykam budkę cyk cyk cyk więcej nikt.. Aha kto ile nosił aparat na dole...
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie: czy ZAWSZE przed założeniem stałego aparatu trzeba nosić na zębach coś innego? Chodzi mi tu o te gumki, które chyba jakoś rozszerzają zęby, czy pierścienie, czy coś takiego... Bo wizytę mam 26 maja, ortodontka mówiła, że aparat jeszcze nie będzie zakładany, ale COŚ TAM będzie, mama nie zapamiętała co, więc ja sama nie wiem (rozmawiała przez telefon). Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że 28 maja jadę na wycieczkę klasową na cztery dni i naprawdę nie chcę, aby coś mnie w tym czasie bolało, no i o takie COŚ na zębach na pewno trzeba będzie dbać, a na wycieczce będzie z tym problem...
Czy można mieć założony aparat bez wcześniejszych gumek/pierścieni i innych tego typu rzeczy? A jeśli trzeba mieć założone to czy to boli i bardzo przeszkadza w życiu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Jutro już aparacik ![]() Niebieska zalotka, ładny avatarek. Twoje usta ? ![]()
Aparatka metalowa ![]() ![]() 'Why can you belive the lie, but not the truth?' http://www.suwaczek.pl/cache/4610fb1610.png Edytowane przez monia551 Czas edycji: 2009-05-21 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
heh, nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Wrzucam moje zęby. Praktycznie 8 tygodni z aparatem (bez 3 dni).
Aktualne zdjęcie jest w sepii (stosuje lysanel na twarz i coś mnie podrażniło ostatnio ![]() Wersja z aparatem 3-dniowym jest kolorowa. Osobiście nie widzę różnicy, mój fotograf też się śmieje, że wymyślam.. Ale ja tak marze o idealnym łuczku, że zamęczam całe otoczenie swoimi marzeniami- kolej na was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Blond forever!
|
Coś się dzieje i to pozytywnie
![]() A kiedy dół?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Miałam obiecany 3 miesiące od założenia góry. 3 miesiące mijają 23.06 a wizytę mam ustawioną na 9.06 także podejrzewam, że dopiero w lipcu tym bardziej, że mam obronę pod koniec czerwca.
Na ostatniej wizycie orto nic nie wspominała o dole a ja z przejęcia zapomniałam zapytać ![]() A ja tak patrze na te zdjęcia i jakoś niespecjalnie coś dostrzegam, choć bez fotek zauważam różnicę- tzn widzę delikatny zarys łuku, którego nie miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Mam dzisiaj separację i jedna gumka mi wypadła, patrzę, a tam jakaś dziurka. Myślałam, że to na zębie, ale moja mama mówi, że to kawałek gumki mi został, tyle, że tego nie da się wyciągnąć. Próbowałam szczoteczką, nicią, wykałaczką i nic. Kurcze.
![]() ![]()
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
rudo-zielona,a ja nie dostrzegam roznicy bo... zabki sa piekne!!!Niestety, nie wiem, jak wygladaly przed zalozeniem, ale zakladajac, ze zdecydowalas sie na aparat ze wzgledu na jakas wade, to ja jej juz nie widze - czyt. poprawa jest i to spora!
Pozazdroscic! ![]()
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
monia spokojnie, na pewno to tylko gumka- jeśli tak orto szybko sobie z nią poradzi, a jeśli dziurka to ze spokojem- przełożysz aparat na przyszły tydzień
![]() Lepiej zauważyć dziurę przed założeniem aparatu niż leczyć zęba z aparatem ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Te kolorowe to są w 3 dobie po założeniu aparatu, także niewiele się wyprostowały ![]() Założyłam aparat z uwagi na krzywy dół i nocne zgrzytanie. Musiałam założyć też na górę, choć wszyscy znajomi pukali się w czoło- niestety z reguły ortodonci nie leczą samego dołu- przynajmniej Ci u których byłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
Aaa, no to sie wyjasnilo!
Przyjrzalam sie jeszcze raz bardzo dokladnie i nie wiem czy jest zmiana. No ale po prostu ladne sa i juz, czy to malo?! ![]() A ja czekam, i czekam i czas mi sie dluzy... Te ostatnie 3 tygodnie przed aparatem ciagna sie jak guma do zucia, wrrr!
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
yourenglish ja czekałam pół roku- w sumie to 9 miesięcy- taka moja pierwsza prywatna ciąża
![]() Najpierw byłam na konsultacjach musiałam doleczyć zęba, którego później musiałam leczyć chirurgicznie, no a po zabiegu trzeba było odczekać pół roku... Dasz radę, jeszcze będziesz chciała oderwać żelastwo widelcem jak zacznie boleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
W sumie ja tez juz dlugo czekam. Pierwsza wizyte u orto odbylam jakies 11 lat temu. Wowczas nastraszono mnie, ze aparat bede musiala nosic ok.5 lat, a do niego usunac 4 zeba, a do tego zeby moga potem wrocic na miejsce... Wtedy sie tylko poplakalam i zrezygnowalam, ale pomysl chodzil za mna.
Po latach znowu zaczelam myslec o poprawce, ale musialam dojrzec do usuwania... A teper zostalo tylko (/az? ![]() Bolu sie nie boje. Dla mnie w tym wszystkim najstraszniejsze bylo zdecydowac sie na ofiarowanie 2 zdrowych zebow... Ale temat juz nieaktualny, bylo minelo. Teraz czekam. Postaram sie robic to cierpliwie ![]()
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka ![]() Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-05-21 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.