![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
mam lawy...podoszace zgryz...ktorego z kolei teraz nie mam... :O zeby dolne nie dotykaja gornych...ani jeden!
i podkrecilam bihelix o 8mm masakra jak seplenie!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
Pomocy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
a ja jutro mam wizytę
![]() ![]()
![]() |
#1024 |
BAN stały
|
![]()
[quote=elinka20;12458467]Grono z łukiem podniebiennym powiększa się o kolejne osoby
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- ja mam od dzisiaj dopiero sam podniebienny. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Witam ponownie! Ma do Was pytanie bo ja jestem kompletnie ciemna. Za miesiac bede miała zakładany aparat i musze tydzien przed zadzwonic do mojej ort czy chce zwykłe zamki czyli te z gumkami czy estetyczny. Ten z gumkami widziaam ale ten estetyczny.......nie mam pojecia. Wiem że jest mniej widoczny. Może mi ktos wysłać zdjęcie na agatam2211@wp.pl albo na forum? Z góry dzieki PS normalny 1500 a estetyczny 200) piszcie ile wasze kosztowały tyle chyba jeden łuk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Mam tylko jedno pytanie: są jakies specjalne szczoteczki do zębów? płyny? Pewnie są, tylko jakie i gdzie kupić ![]() Jakich Wy używanie? Higiena podczas noszenia aparatu jest najważniejsza, dlatego pytam jak dobrze o nią zadbać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
Polecam orto-faq do poczytania, tam znajdziesz odpowiedzi na te pytania - link na pierwszej stronie
![]()
![]() |
![]() |
#1028 |
Konto usunięte
|
Miałam zdać relację z wyrywania zęba przez chirurga.
Właściwie to nie ma różnicy. Co najwyżej to, że poprzednie wyrywanie np. górnej czwórki trwało ok pół godziny a teraz pani chirurg zlikwidowała drugą czwórkę w mniej więcej 45... sekund. A tak to już nic. No, może jeszcze to, że potrzebowała do tego dwóch narzędzi a nie 15 jak panie "nie chirurg". Więc właściwie tak samo. Ach, może jeszcze tylko to, że teraz nie czuję żadnego bólu chociaż znieczulenie puściło już ok godz. 20 no i nie ćpałam żadnych przeciwbólowych a poprzednio bolało mnie non stop, przez prawie tydzień mimo sporej ilości Ketonal Forte. Ale to tylko takie drobiazgi, nie? ![]() Jestem gotowa robić tej pani darmową reklamę, bo jej się kurna należy jak psu micha. Zainteresowane osoby (leczące się w Warszawie) zapraszam po info na prv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie tu trochę i mam do nadrobienia ponad 20 stron boże jak wy szybko piszecie:P nie nadążam za wami
![]() U mnie wszystko okej jak na razie,już prawie miesiąc z aparatem na zębach 18 czerwca mam 1 wizytę i zapewne 1 podkręcanie, ja dotąd nic mnie nie boli tzn wczoraj jadłam loda i przy gryzieniu wafelka odczuwałam taki dziwny "ból" jakby zęby się ruszały, ponadto ostanio mam problem z dziąsłami, dziąsło nad moją 3 jest strasznie spuchnięte aż nachodzi na zamek, przy myciu zębów strasznie krwawi no i jak wiadomo nie jest zbyt przyjemne - jak się tego pozbyć? płuczę szałwią i widze już że schodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
hotgirl a może spróbój myć meridolem. Smakuje przeciętnie, ale cuda działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to mnie pocieszyłaś ![]() bo strasznie się boję tego wyrywania.
![]() |
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cóż to za kryzys apartowy?? ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie aparatki
![]() kiedyś kiedyś (tak od 13 do 17 roku życia) nosiłam aparat, ale ruchomy, wiec wiem co to ból zębów, dziąseł i całej jamy ustnej ![]() ![]() ![]() ![]()
give yourself over to absolute pleasure Edytowane przez AyaA Czas edycji: 2009-05-26 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
No i mam już te nieszczęsne gumki
![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie dowiedziałam się, że moje leczenie będzie trudne, bo właściwie nie mam tak bardzo krzywych zębów, ale... eee... uwarunkowany genetycznie zły zgryz ![]() ![]() Po pierścieniach będę miała ekspander (czy jakoś tak). To ten aparat (czy łuk) podniebny, prawda? Jeżeli on nie wyleczy mi zgryzu to za pół roku jeszcze stały aparat. Wiem, że tu już kilka osób pisało o tym aparacie na poprzedniej stronie, i że 'nasze grono aparatek podniebnych' się powiększa ![]() Wiecie co ja myślę? Że ten 'ból' zębów spowodowany gumkami jest taki nawet... przyjemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Konto usunięte
|
długo czekałaś. Ja poszłam do orto jakos 24go kwietnia, a 4.05 juz mialam zakladany aparat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
Już od dwóch tygodni należę do szacownego grona Aparatek
![]() ![]() Yukiri - po jednym dniu przy gumkach też mnie nie bolało ![]() ![]()
![]() |
#1040 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj zrobiłam sobie kosztorys aparatu, na wizażu szukałam, kiedy miałam wizyty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie aparatki
![]() A ja dziś zauważyłam, że odkleił mi się zamek na 5. Zdarzyło mi się coś takiego po raz pierwszy. No ale na razie trzyma się na drutach. Mam nadzieję, że będzie się tak trzymał do wizyty u orto (za tydzień). Chyba sam się nie wyplącze z tych drutów i nie odpadnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
BAN stały
|
![]()
Kochane Aparatki! apiszcie jak długo bolały ws języczki w trakcie noszenia aparatu podniebiennego? Ja mam od wczoraj mi mam odduszony cały i małą ranke. piskam sobie tantum verde ale i tak boli, a szczególnie przy połykaniu śliny. O jedzeniu nawet nie wspominam bo jesm same zupy kisle itp. Ból tylnich zębów mi nawet specjalnie nie przszkadza, zreszta gumeczki też mnie nie bolały. Jak długo bede miała ten koszmar z językiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Konto usunięte
|
Ja przepraszam ale nie mogę...
Jeśli boli Cię języczek od aparaciku podniebiennego to posmaruj może jakąś maściunią np. Sacholkiem, dziewczynki polecały. Zupki i kisielki to fajna dietka więc nie narzekaj ![]() To dobrze, że gumeczki Cię nie bolały ale czy nie bolały Cię ząbki od gumeczek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio pisałam, nie wiem czy ktos pamieta, ze mnie chciała orto wiertłem usmiercic.. wczoraj spadły jej na moją twarz( oko) takie kleszczyki .... zaczynam sie bac... bo to dopiero początek mojego leczenia... ale ![]() pekam z dumy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1046 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mała rocznica ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Ja na aparat czekałam trzy tygodnie,ale nie miałam poleczonych zębów,cztery do wyrwania i ze względu na zjazd i egzaminy na uczelni przełożyłam założenie o 4 dni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Raczkowanie
|
Musze sie Wam pochwalić, że jutro zdejmuje szwy z ósemek
![]() ![]() A tak przy okazji - widze, ze wiele z Was musi rozszerzac zgryz łukami Ja mam podobna sytuacje, ale moja orto chce uniknac zakładania łuku, z tego wzgledu, ze podobno nie jest to zbyt fajna sprawa i bedzie nastawiac mi wszystko aparatem z czego sie ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
Lokalizacja: 2 Pac [*} 'Tchórz umiera tysiąc razy, BOHATER raz!'
|
Aparatka od Wczoraj :| niezbyt jestem zadowlona... Szczególnie że boje się reakcji tż bo jeszcze się ni widzieliśmy
![]()
![]() |
![]() |
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o reakcje chłopaka się nie bój. Tzn. jak jest niedojrzały to może powinnaś, ale z tego co zauważyłam facetom jakoś niespecjalnie przeszkadza to, że jesteśmy zadrutowane. Nie zauważyłam spadku zainteresowania własną osobą przynajmniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Raczkowanie
Lokalizacja: 2 Pac [*} 'Tchórz umiera tysiąc razy, BOHATER raz!'
|
No niby nie powinnam ale trochę mnie martwi jego reakcja... ;P
Ale będzie ok ;P Przecież Druciki nie są takie straszne... A boleć to już mniej... tylko miałam problem z jedzeniem
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.