Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-25, 19:48   #1021
sQuara
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

mam lawy...podoszace zgryz...ktorego z kolei teraz nie mam... :O zeby dolne nie dotykaja gornych...ani jeden!
i podkrecilam bihelix o 8mm
masakra jak seplenie!!!!!
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 19:49   #1022
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Pomocy Poluzowala mi sie rurka na tylnych zebach Co mam robic???? Moja orto juz dzisiaj nie przyjmuje

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 20:37   #1023
88Ekaterina88
Zakorzenienie

a ja jutro mam wizytę i wyznaczenie ostatniego terminu na ściąganie he he he

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 20:50   #1024
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211
Question Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

[quote=elinka20;12458467]Grono z łukiem podniebiennym powiększa się o kolejne osoby a masz zamki już na ząbkach?? czy tylko sam łuk na podniebieniu?? zęby faktycznie nie ma co ukrywać przez kilka dni są obolałe, ale da się wytrzymać. Ja już łuk podniebienny mam miesiąc i przestał mi już przeszkadzać, jedzenie jeszcze troszkę plącze się o drut,ale nauczyłam się językiem wychodzić z opresji. do wszystkiego się przyzwyczisz

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

ja mam od dzisiaj dopiero sam podniebienny.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Witam ponownie! Ma do Was pytanie bo ja jestem kompletnie ciemna. Za miesiac bede miała zakładany aparat i musze tydzien przed zadzwonic do mojej ort czy chce zwykłe zamki czyli te z gumkami czy estetyczny. Ten z gumkami widziaam ale ten estetyczny.......nie mam pojecia. Wiem że jest mniej widoczny. Może mi ktos wysłać zdjęcie na agatam2211@wp.pl albo na forum? Z góry dzieki PS normalny 1500 a estetyczny 200) piszcie ile wasze kosztowały tyle chyba jeden łuk
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 21:04   #1025
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatam2211 Pokaż wiadomość

Witam ponownie! Ma do Was pytanie bo ja jestem kompletnie ciemna. Za miesiac bede miała zakładany aparat i musze tydzien przed zadzwonic do mojej ort czy chce zwykłe zamki czyli te z gumkami czy estetyczny. Ten z gumkami widziaam ale ten estetyczny.......nie mam pojecia. Wiem że jest mniej widoczny. Może mi ktos wysłać zdjęcie na agatam2211@wp.pl albo na forum? Z góry dzieki PS normalny 1500 a estetyczny 200) piszcie ile wasze kosztowały tyle chyba jeden łuk
Przejrzyj wątek - znajdziesz odpowiedzi i zdjęcia.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 21:25   #1026
bubblee
Przyczajenie

Witam dzis dołączyłam do grona aparatek
Mam tylko jedno pytanie: są jakies specjalne szczoteczki do zębów? płyny? Pewnie są, tylko jakie i gdzie kupić
Jakich Wy używanie? Higiena podczas noszenia aparatu jest najważniejsza, dlatego pytam jak dobrze o nią zadbać
bubblee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 22:03   #1027
~Gonia~
Rozeznanie

Polecam orto-faq do poczytania, tam znajdziesz odpowiedzi na te pytania - link na pierwszej stronie

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 01:55   #1028
201604190949
Konto usunięte

Miałam zdać relację z wyrywania zęba przez chirurga.

Właściwie to nie ma różnicy.
Co najwyżej to, że poprzednie wyrywanie np. górnej czwórki trwało ok pół godziny a teraz pani chirurg zlikwidowała drugą czwórkę w mniej więcej 45... sekund.
A tak to już nic.
No, może jeszcze to, że potrzebowała do tego dwóch narzędzi a nie 15 jak panie "nie chirurg".
Więc właściwie tak samo.
Ach, może jeszcze tylko to, że teraz nie czuję żadnego bólu chociaż znieczulenie puściło już ok godz. 20 no i nie ćpałam żadnych przeciwbólowych a poprzednio bolało mnie non stop, przez prawie tydzień mimo sporej ilości Ketonal Forte.
Ale to tylko takie drobiazgi, nie?

Jestem gotowa robić tej pani darmową reklamę, bo jej się kurna należy jak psu micha. Zainteresowane osoby (leczące się w Warszawie) zapraszam po info na prv.

201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 13:15   #1029
hotgirl
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, nie było mnie tu trochę i mam do nadrobienia ponad 20 stron boże jak wy szybko piszecie:P nie nadążam za wami

U mnie wszystko okej jak na razie,już prawie miesiąc z aparatem na zębach 18 czerwca mam 1 wizytę i zapewne 1 podkręcanie, ja dotąd nic mnie nie boli tzn wczoraj jadłam loda i przy gryzieniu wafelka odczuwałam taki dziwny "ból" jakby zęby się ruszały, ponadto ostanio mam problem z dziąsłami, dziąsło nad moją 3 jest strasznie spuchnięte aż nachodzi na zamek, przy myciu zębów strasznie krwawi no i jak wiadomo nie jest zbyt przyjemne - jak się tego pozbyć? płuczę szałwią i widze już że schodzi tak wogóle od czego moga być te dziąsła podrażnione? czytałam że od tego że zalega jedzenie ale u mnie to raczej nie mozliwe bo po każdym posiłku myje i czyszczę dokładnie ząbki
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 13:23   #1030
rudo-zielona
Zadomowienie

hotgirl a może spróbój myć meridolem. Smakuje przeciętnie, ale cuda działa
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 14:42   #1031
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Co najwyżej to, że poprzednie wyrywanie np. górnej czwórki trwało ok pół godziny a teraz pani chirurg zlikwidowała drugą czwórkę w mniej więcej 45... sekund.
A tak to już nic.
No, może jeszcze to, że potrzebowała do tego dwóch narzędzi a nie 15 jak panie "nie chirurg".
Więc właściwie tak samo.
Ach, może jeszcze tylko to, że teraz nie czuję żadnego bólu chociaż znieczulenie puściło już ok godz. 20 no i nie ćpałam żadnych przeciwbólowych a poprzednio bolało mnie non stop, przez prawie tydzień mimo sporej ilości Ketonal Forte.

Jestem gotowa robić tej pani darmową reklamę, bo jej się kurna należy jak psu micha. Zainteresowane osoby (leczące się w Warszawie) zapraszam po info na prv.

to mnie pocieszyłaś
bo strasznie się boję tego wyrywania.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 17:02   #1032
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
zależy czy Ci pomoże z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej trzepnąć się spać. Ja brałam aleve, ale nie dałam rady i dostałam raz leki na receptę. Więcej tego nie zrobiłam...

PS. Czy Gonia i Dygotka pamiętają mnie jeszcze z trzeciej części wątku? Mam właśnie aparatowy kryzys i postanowiłam wrócić do wizazowego ortodontycznego wspólnego narzekania i porad. Buziaki
no wreszcie jestes!!Nie jeden raz juz pisałam o tobie aż wreszcie i sama zniknęłam z forum....
a cóż to za kryzys apartowy??

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
ja mam pierscienie ale ze separacja mi sie nie zmiescila miedzy zeby(tylko z jednej strony jednej z 6tek) to nie mialam a pierscienie poszly na sile;D dalo rade)

a aparat dla szpanu chyba nie boli bo nic nie jest naciagane lukami...tylko ot przyklejone i polaczone drucikiem;>
jak mi się separacja nie zmieściła to orto nie zakładał pierścieni na siłę,zamiast gumek miałam miedziany drucik zakładany między zębami.Pomogło.Ogólnie separacja wogóle mi nie przeszkadzała.A jak ząbki mi się zsuwały po wyjęciu gumeczek i zęby po ich wyjęciu szybciutko się zsuwały i nie można było załozyć pierścieni no i w tym przypadku miałam też miedziane druciki

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 17:58   #1033
AyaA
Raczkowanie

witam wszystkie aparatki
kiedyś kiedyś (tak od 13 do 17 roku życia) nosiłam aparat, ale ruchomy, wiec wiem co to ból zębów, dziąseł i całej jamy ustnej niestety z lenistwa przestałam go nosić i nie do końca wyprostował mi się zgryz. nie mam strasznie krzywych zębów i zgryzu, ale jednak to powoduje, że mam lekką wadę wymowy (którą właściwie słyszała tylko logopeda) i to dyskwalifikuje mnie ze studiów logopedycznych a zastanawiałam się nad nimi jakiś czas. dziś już jest za późno(mam 20 lat), ale na magisterkę wciąż mogę iść na ten kierunek, pod warunkiem,że już teraz zadbam o buzię najpierw muszę iść do dentysty na kontrolę, a przy okazji wyleczyć wszystkie zęby, w międzyczasie odwiedzę ortodontę. i mam pytanie do Was, ile czekałyście na aparat od pierwszej wizyty u orto, zakładając że miałyście wyleczone wszystkie zęby? bo jak mam czekać rok to się zaczekam na śmierć...

Edytowane przez AyaA
Czas edycji: 2009-05-26 o 17:59
AyaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 18:06   #1034
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AyaA Pokaż wiadomość
witam wszystkie aparatki
kiedyś kiedyś (tak od 13 do 17 roku życia) nosiłam aparat, ale ruchomy, wiec wiem co to ból zębów, dziąseł i całej jamy ustnej niestety z lenistwa przestałam go nosić i nie do końca wyprostował mi się zgryz. nie mam strasznie krzywych zębów i zgryzu, ale jednak to powoduje, że mam lekką wadę wymowy (którą właściwie słyszała tylko logopeda) i to dyskwalifikuje mnie ze studiów logopedycznych a zastanawiałam się nad nimi jakiś czas. dziś już jest za późno(mam 20 lat), ale na magisterkę wciąż mogę iść na ten kierunek, pod warunkiem,że już teraz zadbam o buzię najpierw muszę iść do dentysty na kontrolę, a przy okazji wyleczyć wszystkie zęby, w międzyczasie odwiedzę ortodontę. i mam pytanie do Was, ile czekałyście na aparat od pierwszej wizyty u orto, zakładając że miałyście wyleczone wszystkie zęby? bo jak mam czekać rok to się zaczekam na śmierć...
ja gdzieś tak przełom listopada-grudnia byłam na konsulatacji. Dostałam skierowanie do zdjęcia i orto zapisała mnie od razu na 20.01 na separacje, 27 na aparat żadnego wyrywania, wszystkie zęby zdrowe, więc zależało tylko od terminów u orto

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 18:11   #1035
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

A tak to już nic.
Więc właściwie tak samo.

Czyli sugerujesz wyrywanie zębów u chirurga, a nie dentysty? Robiłaś to prywatnie?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 19:29   #1036
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

No i mam już te nieszczęsne gumki Mojej ortodontce zdałam całą relację ( ) o czym tutaj pisałyście (że bolało, że to gorsze od aparatu, ale można jeść i da się żyć), ale powiedziała, abym nie przejmowała się takimi opiniami, bo to zależy czy będzie mi te gumeczki wciskać na siłę czy łatwo pójdzie. Poszło łatwo Nie boli mnie, po prostu czuję, że mam coś między zębami. Na dodatek po lewej stronie mam tylko jedną gumkę, bo z drugiej strony dostateczna szparka jest. Nie wiem dlaczego, ale boję się, że zabarwię te gumki np. czekoladą, mimo że nie są widoczne

W każdym razie dowiedziałam się, że moje leczenie będzie trudne, bo właściwie nie mam tak bardzo krzywych zębów, ale... eee... uwarunkowany genetycznie zły zgryz Za tydzień we wtorek następna wizyta (o 12:00 więc nie będzie mnie na sprawdzianie z chemii ) i zakładanie pierścieni. To chyba nie będzie nic wielkiego, skoro ten szósty ząb i tak będzie jakby odosobniony od reszty?

Po pierścieniach będę miała ekspander (czy jakoś tak). To ten aparat (czy łuk) podniebny, prawda? Jeżeli on nie wyleczy mi zgryzu to za pół roku jeszcze stały aparat. Wiem, że tu już kilka osób pisało o tym aparacie na poprzedniej stronie, i że 'nasze grono aparatek podniebnych' się powiększa

Wiecie co ja myślę? Że ten 'ból' zębów spowodowany gumkami jest taki nawet... przyjemny I chyba nawet pójdę zjeść kolację.
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 19:45   #1037
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Czyli sugerujesz wyrywanie zębów u chirurga, a nie dentysty? Robiłaś to prywatnie?
Zdecydowanie tak! Prywatnie, bo mam baaardzo niemiłe doświadczenia z łażeniem państwowo.
Stary 2009-05-26, 19:53   #1038
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
ja gdzieś tak przełom listopada-grudnia byłam na konsulatacji. Dostałam skierowanie do zdjęcia i orto zapisała mnie od razu na 20.01 na separacje, 27 na aparat żadnego wyrywania, wszystkie zęby zdrowe, więc zależało tylko od terminów u orto
długo czekałaś. Ja poszłam do orto jakos 24go kwietnia, a 4.05 juz mialam zakladany aparat!
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 19:53   #1039
Starlett
Wtajemniczenie

Już od dwóch tygodni należę do szacownego grona Aparatek Na górnych ząbkach noszę porcelanowe cudo (no, prawie porcelanowe, bo tam gdzie nie widać, tj. na 5 i 6 mam metalowe zameczki),którego prawie nie widać. Ale czuję je, czuję cały czas...uff. Może już niedługo się przyzwyczaję do ciągłej obecności metalu w buzi... Na szczęście zęby bolały mniej niż przy gumkach.
Yukiri - po jednym dniu przy gumkach też mnie nie bolało Dopiero następny tydzień dał mi nieco w kość. Ale może u Ciebie będzie dobrze... powodzenia

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 20:03   #1040
AyaA
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Ja poszłam do orto jakos 24go kwietnia, a 4.05 juz mialam zakladany aparat!
no to mnie podbudowałyście dzięki!
Stary 2009-05-26, 20:06   #1041
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
długo czekałaś. Ja poszłam do orto jakos 24go kwietnia, a 4.05 juz mialam zakladany aparat!
to miała od razu taki termin. moja orto jest też dentystką i święta, potem orto miała urlop więc tak wyszło

wczoraj zrobiłam sobie kosztorys aparatu, na wizażu szukałam, kiedy miałam wizyty na razie 2940 bez ceny zdjęcia, bo nie znalazłam, kiedy o tym pisałam... a pisałam ale myślałam, że wyszło więcej

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 21:11   #1042
wiewioora83
Wtajemniczenie

Witajcie aparatki
A ja dziś zauważyłam, że odkleił mi się zamek na 5. Zdarzyło mi się coś takiego po raz pierwszy. No ale na razie trzyma się na drutach. Mam nadzieję, że będzie się tak trzymał do wizyty u orto (za tydzień). Chyba sam się nie wyplącze z tych drutów i nie odpadnie nie chcę go połknąć odczepiłabym go, ale jakoś boję się tam grzebać, jeszcze coś zepsuję
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 21:58   #1043
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211
Thumbs down Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Kochane Aparatki! apiszcie jak długo bolały ws języczki w trakcie noszenia aparatu podniebiennego? Ja mam od wczoraj mi mam odduszony cały i małą ranke. piskam sobie tantum verde ale i tak boli, a szczególnie przy połykaniu śliny. O jedzeniu nawet nie wspominam bo jesm same zupy kisle itp. Ból tylnich zębów mi nawet specjalnie nie przszkadza, zreszta gumeczki też mnie nie bolały. Jak długo bede miała ten koszmar z językiem?
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 22:13   #1044
201604190949
Konto usunięte

Ja przepraszam ale nie mogę...

Jeśli boli Cię języczek od aparaciku podniebiennego to posmaruj może jakąś maściunią np. Sacholkiem, dziewczynki polecały. Zupki i kisielki to fajna dietka więc nie narzekaj A przy innym jedzonku może języczek boleć jeszcze bardziej i ranka się powiększy...
To dobrze, że gumeczki Cię nie bolały ale czy nie bolały Cię ząbki od gumeczek?
Stary 2009-05-27, 08:06   #1045
LadyBane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
mam lawy...podoszace zgryz...ktorego z kolei teraz nie mam... :O zeby dolne nie dotykaja gornych...ani jeden!
i podkrecilam bihelix o 8mm
masakra jak seplenie!!!!!
tez miałam takei cos!ana początku czułam sie jak koń ( im sie cos wkłada w pyszczek) jak mi to wczoraj troche popiłowała to poczułam sie znowu jak z obcymi zębami
ostatnio pisałam, nie wiem czy ktos pamieta, ze mnie chciała orto wiertłem usmiercic.. wczoraj spadły jej na moją twarz( oko) takie kleszczyki .... zaczynam sie bac... bo to dopiero początek mojego leczenia...
ale powiedziała mi ze to az nieprawdopodobne i trudne do uwierzenia zeby zęby naprostowały się tak bardzo od załozenia dołu ( 1 wizyta- 1 mc)
pekam z dumy no i nawet nie jęcze ze mnie tak strasznie boli, bo skoro juz moja asymetria jest mniej widoczna to wytrzymam
LadyBane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 09:22   #1046
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatam2211 Pokaż wiadomość
Kochane Aparatki! apiszcie jak długo bolały ws języczki w trakcie noszenia aparatu podniebiennego? Ja mam od wczoraj mi mam odduszony cały i małą ranke. piskam sobie tantum verde ale i tak boli, a szczególnie przy połykaniu śliny. O jedzeniu nawet nie wspominam bo jesm same zupy kisle itp. Ból tylnich zębów mi nawet specjalnie nie przszkadza, zreszta gumeczki też mnie nie bolały. Jak długo bede miała ten koszmar z językiem?
ja mam łuk podniebienny już miesiąc i przez dłuższy czas odciskał na języku teraz już nie, początkowo kaleczyłam sobie nim język ale jak miałam obolałego smarowałam DENTASEPT i bardzo mi pomagało jedynie nadal mam dziwny nie kontrolowany ślinotok z jedzeniem miałam problem przez prawie 1,5 tygodnia bo bolały mnie wszystkie zęby i zamki na nich przeszkadzały w gryzieniu.

Mała rocznica dzisiaj mija dokładnie miesiąc z aparatem a w poniedziałek pierwsza wizyta u orto.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez AyaA Pokaż wiadomość
witam wszystkie aparatki
trochę głupie że za takie coś nie możesz studiować na wymarzonym kierunku przecież jeżeli poćwiczyła byś z logopedą wada mogła by się skorygować.
Ja na aparat czekałam trzy tygodnie,ale nie miałam poleczonych zębów,cztery do wyrwania i ze względu na zjazd i egzaminy na uczelni przełożyłam założenie o 4 dni.
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 09:58   #1047
xxbiankaoo
Raczkowanie

Musze sie Wam pochwalić, że jutro zdejmuje szwy z ósemek Teraz zostało mi tylko czekać do założenia aparatu
A tak przy okazji - widze, ze wiele z Was musi rozszerzac zgryz łukami Ja mam podobna sytuacje, ale moja orto chce uniknac zakładania łuku, z tego wzgledu, ze podobno nie jest to zbyt fajna sprawa i bedzie nastawiac mi wszystko aparatem z czego sie ciesze
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 12:05   #1048
ChiiKam
Raczkowanie

Lokalizacja: 2 Pac [*} 'Tchórz umiera tysiąc razy, BOHATER raz!'

Aparatka od Wczoraj :| niezbyt jestem zadowlona... Szczególnie że boje się reakcji tż bo jeszcze się ni widzieliśmy

zdobąć się na męski gest w koncu powiedz jak to jest.

I'm only at peace when I can hold you in my dreams
ChiiKam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 12:16   #1049
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ChiiKam Pokaż wiadomość
Aparatka od Wczoraj :| niezbyt jestem zadowlona... Szczególnie że boje się reakcji tż bo jeszcze się ni widzieliśmy
Pewnie boli.. Przejdzie, obiecuje

A o reakcje chłopaka się nie bój. Tzn. jak jest niedojrzały to może powinnaś, ale z tego co zauważyłam facetom jakoś niespecjalnie przeszkadza to, że jesteśmy zadrutowane. Nie zauważyłam spadku zainteresowania własną osobą przynajmniej
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 12:19   #1050
ChiiKam
Raczkowanie

Lokalizacja: 2 Pac [*} 'Tchórz umiera tysiąc razy, BOHATER raz!'

No niby nie powinnam ale trochę mnie martwi jego reakcja... ;P
Ale będzie ok ;P Przecież Druciki nie są takie straszne...
A boleć to już mniej... tylko miałam problem z jedzeniem

zdobąć się na męski gest w koncu powiedz jak to jest.

I'm only at peace when I can hold you in my dreams
ChiiKam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości