![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
[quote=smiechotka;12152932]W każdym sklepie, w którym masz większy wybór szczoteczek
![]() [quote=~Gonia~;12154163]możesz powiedzieć wyciorek albo ewentualnie szczoteczka do przestrzeni między zębowych. Ja zawsze kupuję w rossmannie ![]() Dziękować dziewczynki..W biedronce napewno nie ma ale rossmana odwiedzę na pewno.Widzę ,że tu co druga zaopatruje się w rosmanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
bo rossmann to taka jaskinia rozkoszy pod każdym względem drogeryjnym
![]() Ja mam wizytę w środę. Ciekawe co mi tam wykombinuje w tych moich krzywulcach. Może wyciągi mocniejsze mi da ![]() Moja wyrwa szczękowa po ósemce już się prawie zagoiła ![]() ![]() Co do wyciorków to powiem wam że przestałam już ich używać, jakoś elektryczna szczoteczka mi wystarcza. Dziś rozpoczynam też stosowanie BLANXa anty osad. Także osadzie i kamieniu na mych zębach strzeż się ![]() A tak apropos to stosowała któraś z was BLANXa anty osad? Jakie efekty??????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
pierwszy wieczór z aparatem = pierwsze bóle.
chyba jutro poprosze o receptę na ketonal, bo i tak musze skoczyc na 5 minut do orto. Aż mi łepek pęka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Raczkowanie
|
Taaaa, od razu! Przecież wiesz, że my tu wszystkie Cię
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi aparat znów odpłynął do 'ktowiekiedy'... Dentyści, do których chodzę na zmiany opatrunków w tych moich suchych zębodołach zabronili mi w tym tygodniu robić cokolwiek, czy to czyszczenie czy wyrywanie drugiej strony. Ja zawsze przesądna na odwrót byłam ale coś się chyba nawrócę... Ustalanie daty założenia na 13go nie było dobrym pomysłem ![]() sQuara Hard core, dziewczyno! Ale żyjesz ![]() A co do wycisków to z moich obserwacji wynika, że dużo zależy od doświadczenia (czy ogarnięcia) wykonującego wyciski. Chyba już wszyscy teraz korzystają z masy zmieniającej kolor, nie? (jak miałam 8lat to moja orto nie korzystała i wtedy było... źle) No i cała sztuczka polega na tym, żeby nałożyć masę na szynę i poczekać aż trochę zmieni kolor i dopiero pchać do japy. Oczywiście też nie nakładać za dużo no ale to inna kwestia... Bo wtedy ona już trochę zastyga i krócej trzeba trzymać. Moje wyciski trwały jakieś... 4 sekundy? PS. Dwa lata temu z próbnej roz z ang miałam 94% ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2009-05-04 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
u ja z ang mialam podobnie! :O dramat.ale to bylo dawno i nieprawda"
![]() no to ja jade dzisiaj jejejeje!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
To czekamy na maturzystki i ich relacje
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie na szczęście obyło się bez preciwbólowych! Ale nie chce krakać, bo dziś wizyta i nowe łuki! ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja teraz testuję signal white now! Zobaczymy... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
To OT, powiem, że angielski wyjątkowo łatwy, aż się zdziwiłam, że takie banały dali na maturę rozszerzoną
![]() ![]() ![]() A w ogóle dziś jakaś masakra aparatowa wokół mnie. Nauczycielka z innej szkoły w komisji - aparatka, koleś w aucie obok na światłach - aparaciarz, laska w pizzerni - aparatka, laska w aptece - aparatka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Lenksy 3maaaj się!
![]() Wyluzuj stoje w miejscu, kwicze i czekam do piątku na wyrywanie, o ile tym razem się uda i nie zaskoczy mnie np. przed samą wizytą Pan Okres :/ Smiechotka to dobrze, że poszlo dobrze ![]() ![]() sQuara pozostaje nam czekać na relacje z wizyty ![]()
- Człowiek może zawrócić, jeśli się boi. - Nie w połowie wędrówki. Aparatka! 13.06.2009 Edytowane przez bastylianka Czas edycji: 2009-05-05 o 13:15 Powód: zjadłam ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić...
![]() Zdałam ustny niemiecki na 95% ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam 18 lat ... i zastanawiam sie nad zalozeniem aparatu ... tylko jaki ?? gorna zeby sa proste no ale te dolne mnie denerwuja ... http://i39.tinypic.com/31617hi.jpg Nikt z moich znajomych ani nawet dziewczyna nie zauwazyli tej wady ... Prosze o szybka odpowiedz ... ile by to kosztowalo i czy bardzo to brzydko wyglada . No i mam dylemat czy decydowac sie na zalozenie aparatu teraz ... (chodzi mi o przykrosci zwiazane z rowiesnikami ) czy dopiero za pare lat np jak bede wybiral sie na studia ... Dodam ze wada nie jest tak widoczna ... dopiero jak odchyle dolna warge to ją widac . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
to gratuluję Smiechotka
![]() Co do wysypu to ja jakoś od miesiąca w moim mieście nikogo nie zauważyłam, a wystarczyło wyjechać na weekend w góry i w jednym schronisku było przynajmniej 4 aparatki ![]() Karolink4 - gratuluję!!! brrr, ale niemiecki ![]()
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-05-05 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko- czy nosząc aparat można chodzić bez problemów do dentysty na leczenie zębów? Mam jeszcze z 2 zęby do leczenia,ale wizyty u dentysty mam co miesiąc ;/ zakladanie aparatu już w czwartek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
no błagam... przez moje ząbki nigdy nie pozwalam sie fotografowac, bo wcale nie musze ich pokazywac zeby było widac ze cos nie halo, predzej bym sie na sesje dla playboya zgodziła niz na fote moich zębów
![]() wy tu o wyciskach mówicie .... ja miałam przygode kiedy przy dolnej separacji okazało sie zeząbek do leczenia jest i przed aparatem trzeba go wyleczyc, było ok, tylko jak dentystka miała mi znowu załozyc ta przekletą gumke to mi wpakowała 2 pięści do buzi i mysle ze jeszcze noga o fotel dentystyczny sie zapierała, tak jej to sprawnie szło ![]() z takich uroczych historii to przy zakładaniu dolu piercien wpadl mi do gardła, ale jakos dalam rade, leze juz spokojnie bo nic gorszego nie moze sie przytrafic...az tu... wiertełko wypadło ![]() ![]()
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyBane Czas edycji: 2009-05-05 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#109 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała nad tym tylko jak masz możliwość założenia to zakładaj ![]() aparat stały Ci raz dwa wyprostuje te ząbki.. a koszty sa różne od 1200-2500 mniej więcej.. najlepiej.. idź na konsultacje do orto, wszystkiego się dowiesz..bo czasem mimo, że uważasz, że masz prostą górę to orto może Ci chcieć oba łuki załozyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Blond forever!
|
Oczywiście, trójki wciąż bez zmian, ale już się pogodziła, że takie już będą. W sumie sama doszłam do tego, bo orto mi tego nie powiedziała, że mam po prostu odsłonięte szyjki zębowe na tych trójkach, chociaż z tego co czytałam takie odsłonięte szyjki powinny objawiać się nadwrażliwością zębów, a mnie nic takiego nie dolega, ale cóż... W sumie skoro już taka ich uroda to niech tak brzydko już będzie - w końcu nie można miec w życiu wszystkiego...
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ejej a ja mam pytanie.
Bo tak chodze co ten miesiąć półtorej do ortodontki zmienia mi łuki itp. Pytałam się czemu a ona że to dużo tłumaczenia ale każdy jest inny i jak ktoś się zna na metalach to będzie wiedział czemu tu taki a potem inny. Ale mnie nadal nurtuje :P Czemu wcześniej nie czułam różnicy, a teraz - po roku noszenia aparatu - założyła mi coś takiego ze boli jak nigdy! (?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do przygód to Ty też weteranka jesteś... Mnie tylko chcieli udusić narzędziami zgromadzonymi na mojej piersi ![]() Cytat:
A ja zadzwoniłam do orto w celu przełożenia następnego wyrywania i zakładania góry... no i mi walnęli termin za miesiąc. Super, w sam raz na sesję. Więc robimy inny wymyk. 13.05 zakładam aparat, chwilę wcześniej mam piaskowanie a drugą stronę wyrywamy dopiero ponad tydzieńpóźniej ![]() Tak, już w aparacie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Witam Szanowne Aparatki !
![]() W piątek idę zakładać aparat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
aaa co do past wybielających - od pół roku używam dwa-trzy razy dziennie jednej
lacalut white ( http://alejahandlowa.pl/obr/fabryka/458_d.jpg ) jakieś 14-17 zł, naprade działa przy dłuższym stosowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pe.eS. też testuję signal white now ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Dzięęęki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Elinka20 tak patrzę kiedy miałaś aparat robiony i... Ja miałam 30 kwietnia a dół pewnie też dopiero w wakacje xd.
Gratuluję zadowolonym maturzystkom. A tak w ogóle to nie lubię niemieckiego xD. Marzę, by w te wakacje iść na kurs języka hiszpańskiego ;]. Uwielbiam ten język ;D. Mnie przeraża matura z angola i matmy za dwa lata. Porażka xd. A tak w ogóle to własnie sobie żuję gumę, by zobaczyć, czy aparat nie przeszkadza i jest normalnie. ;D
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
natalka - ja zdaje angielski dwujęzyczny i jestem zmuszona hiszpański zdać (którego się uczę)
bo na filologie trzeba albo historie (która jest jakąś abstrakcją zarówno jak i matematyka ![]() polecam hiszpański - prosty przyjemny, płynny aż chce się uczyć. a ja marze o rosyjskim ale to już w ogóle inny temat ![]() ponawiam pytanie - czy powie mi ktoś coś ciekawego na temat łukó?;p czemu się je zmienia od czego to zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
No patrz a ja mam rosyjski xD. Całkiem fajny język, łatwy.
Ale gdy byłam mała oglądałam z siostrą te wszystkie telenowele i po prostu kocham hiszpański. Codziennie wstaję i myślę o hiszpańskim. Przychodzę do domu i słucham muzyki hiszpańskiej. Odbiło mi totalnie. Najlepsze jest to, że to już baaaardzo długo trwa xD. I czekam na wakacje i na jakąś pracę. Potem kurs i wyjazd do Hiszpani z klasą w następnym roku i będzie cudownie xD. Języki to w ogóle przyszłość. Można być głupkiem a znać języki i pracę się dostanie. Szkoda, że mi tak ciężko do głowy wchodzą xD.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.