![]() |
#1171 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Hej dziewczyny
![]() dzięki za odpowiedź, opuchlizna już zniknęła.. Pozdrawiam wszystkie Aparatki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Rozeznanie
|
Witajcie. A mi się wszystko wali na raz...
Więc i wizyta u orto będzie przesunięta. ;/// jak zwykle coś. achhh szkoda gadać... życie..
![]() |
#1173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, jak nie chcesz, to nie pisz... Trzymaj sie, wszystko będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
ajajaj, ale pedzicie..
![]() ale szukam wsparcia i pomocy to i odkopalam czesc 6 ![]() wczoraj mnie bolala glowa.. i troche lewa, gorna czesc zebow.., dzisiaj sie to powtorzylo, ale juz bardziej zlokalizowany mam ten bol, w dodatku znowu zaczyna mnie bolec glowa (tak z tylu bardziej). w zeszlym tyg. bylam an wizycie i mi od nowa cementowala pierscien - ale to po drugiej stronie i w ogole nie te rejony, co mnie bola.. i znowu zaczelam nosic wyciagi. po 2tyg. przerwy. juz nie wiem co mam myslec i co mi jest? mialyscie tez jakies bole glowy po zaczeciu noszenia wyciagow? a bol zebow, to zlokalizowany jest jakos na gorze, miedzy 6 - 7 zebem. az sie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś tam się robi w zębie ale to może potwierdzić tylko rtg zęba albo rozwiercenie go! A nie masz może jakiejś plomby w tych zębach?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozstanie z chłopakiem i wyjazd do Turcji. Następny chłopak na horyzoncie,ale niestety ja nie mogę z nim być,bo on kiedyś zranił bardzo moją przyjaciółkę. Nie zrobiłabym jej takiego świństwa. ![]() ![]() No i samotność doskwiera. Byłyśmy 4 najlepsze przyjaciółki. Dopóki każda z nich nie znalazła sobie faceta.Ja oczywiście zostałam na lodzie. ![]() Ostatnio stwierdziłam,że koleżanki ma się dopóty dopóki one sobie nie znajdą facetów. Potem zaczynają mieć dla ciebie mniej czasu i coraz mniej,aż wkońcu wogóle. :| Tylko w szkole się z nimi widujesz. I jeszcze musisz oglądać jak się miziają ze swoimi mężczyznami.Przykry widok. Jednym słowem wszystko poplątane + mętlik w głowie. ![]() Ale dziękuję za okazanie zainteresowania i serca ![]()
![]() |
![]() |
#1177 |
Zadomowienie
|
Wyluzuj nie uogólniaj.. Czasami tak bywa, ale może Twoje psiapsióły nie dorosły do budowania prawdziwych relacji jeszcze??
U mnie nudą powiewa- nic nie boli, nic się nie dzieje... Ja chce, żeby odrobinę bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Idę jutro na zdjęcie Haasa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Od 6 dni mam stały aparat na górze i właśnie dzisiaj zsunęła mi się gumka z dwójki, która w dodatku jest za schowana za moim wystającym kłem... Kolejna wizyta dopiero 6 lipca, a orto 70 km od domu... Co robić...?
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Impossible jesteś ją w stanie założyć sama??
Lipicowy termin wg mnie jest zbyt odległy.. Najlepiej zadzwoń do orto, być może przeżyjesz bez tej gumki, ale to chyba powinna być decyzja lekarza.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
Jak mi podpowiecie , jak to zrobić, to może spróbuję założyć ją sama ; p
Próbowałam pęsetą, ale ta moja pęseta jakaś dziwna jest, te ramiona nawet się nie schodzą, więc nic z tego nie wyszło. Grrr. Jestem zła. Mam go dopiero 6 dni, chucham i dmucham na niego i nawet nie wiem, kiedy to się stało. Nawet orto miała problem, żeby ją założyć, w ogóle żeby przykleić zamek na ten malutki ząb. Nie wiem....
![]() |
#1183 |
Zadomowienie
|
Z tego co czytam to takie rzeczy się zdarzają.
Musisz poczekać za specjalistkami od samodzielnego zakładania gumek. Ja niestety nigdy tego nie testowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Założyłam dziś aparat na górę + łuk podniebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
Gumaskę najlepiej założyć przy pomocy szpileczek
![]() ![]() ![]() A ja już jestem po dzisiejszej wizycie. dwa łańcuszki, metalowy i 'gumczasty' na zsunięcie szparek, nowe, mocniejsze druty i skierowanie na chirurgicznie usunięcie moich 'nienarodzonych' ósemek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-06-01 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
rudo-zielona Może nie dorosły.Ale,to strasznie boli jak ktoś z kimś jest tak blisko przez ileś tam lat ( u mnie 10 lat praktycznie)
a potem nagle odstawia cię na boczny tor.... achhh sQuara Ja to już przyzwyczajona jestem.Mnie to chyba już bardziej zranić się nie da. ![]() Zraniona przez całe życie. milutek Dzięki za radę ![]() ![]() smiechotka Nie wiem dlaczego,ale strasznie podobają mi się twoje ząbki.Kształt,kolor ogólnie są takie... hmmm jakby to określić.. no nie wiem takie wyjątkowe ![]()
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Smiechotka zabijesz mnie: strasznie podobały mi się Twoje krzywe jedynki
![]() ![]() Wyluzuj mi o przyjaźni (nawet tej pseudo) nie musisz nic mówić... Wiem jak to boli.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
Witajcie, chce sobie założyć aparat. Tylko zastanawiam się jaki. Myślę nad lingwalnym (językowym). Ma może go któraś z was? Albo słyszała o nim jakieś opinie? Macie jakieś doświadczenia z kliniką Soldent w Warszawie? W załączniku zdjęcia moich zębów. Myślicie, że długo bym musiała nosić aparat? Jakoś przeraża mnie wizja metalu na zębach dlatego pomysł z lingwalnym. Narazie to muszę się zdobyć na to żeby pójść na konsultacje do ortodonty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
No i jestem po pierwszej wizycie u orto. od założenia aparatu
![]() ![]() Do tej pory jak patrzyłam w lusterko nie widziałam zbyt wielkich zmian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do długości noszenia.. To naprawdę sprawa indywidualna.. Ale masz małą sajgonkę na dole, a dół jest mało ruchliwy, ponieważ zęby są osadzone w kości zbitej [taaaka mądra jestem, bo mi samej dziś to orto tłumaczyła ![]() ![]() ![]() ![]() A co do aparatu, to zaraz usłyszysz grono krzyczących zwolenniczek zwykłego druciaka. Jeżeli zalezy Ci na dyskrecji, może lepiej przemyśleć szafir lub kryształ? ![]() ![]() ![]() Elinka, cieszę się Twoim szczęściem! A może jakieś foteczki? Vo pamiętam, że miałaś meksyk w buzi.. Jestem strasznie ciekawa jak Twoje efekty!
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-06-01 o 21:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Wtajemniczenie
|
Wyluzuj - zmiana fryzury to najlepszy początek z wszystkich początków EVER
![]() cninka - przepraszam, ale ja nie widzę u Ciebie żadnej wady ... ale jak już tak bardzo chcesz nosić aparat i nie podoba Ci się metal, to może taki jak ja mam? (zobaczysz stronę wcześniej) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw. anegdotka z dzisiejszej wizyty. Mianowicie orto ustala termin następnej wizyty, i mówi, ze może 14, skoro ja mogę jedynie popołudniami bo praca.. Na co ja wielkie skrzywienie i mówię jej, że 14 to my albo płakać będziemy, albo świętować, bo wyniki rekrutacji na studia.. Na co orto spojrzenie a'la 'no wiesz?' i do mnie 'a tylko spróbuj przyjść bez szampana..' na co ogólna radość i śmiech ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Wyluzuj - przykro mi... trzymaj się dzielnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak zgubiłam to przyklejono mi nowy i nic za to nie płaciłam! Chyba każde odklejenie powinno byc traktowane jako reklamacja więc nie powinno się nic płacić! Śmiechotka jakie Ty masz piękne białe ząbki ![]() Ogólnie śliczniutkie - takie w moim typie ![]() piękna mini szparka... ah ja to jestem zboczona jeżeli o to chodzi ![]() Czyżbyś miałą przezroczyste gumeczki? ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-06-01 o 23:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się leczę w Soldencie. Obsługa miła i raczej szanują to, że dajesz im zarabiać. Ortodontka jest przemiła i odpowiada na każde, nawet najśmieszniejsze pytanie. W czwartek zakładam aparat to powiem więcej ![]() Aha, i bez przesady, nie masz sajgonu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Raczkowanie
|
HEJ HEJ
![]() Dziewczyny, może wy wiecie... gdzie kupię pojedyncze listki ligaturek w sieci ![]() ![]() ![]() Może pomożecie ![]()
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
wrzucam foteczki po miesięcznym noszeniu aparatu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
amitashi, bedac ostatnio w Krakowie widzialam nowootwarty slep stomatologiczny przy rondzie grunwaldzkim w *apartamentach z widokiem na wawel*. Moze poszukaj tam?
Co do odkeljonych zamkow, to orto mi dzis powiedziala, ze za zamki metalowe nic nie trzeba doplacac, a za porcelanowe/szafirowe juz tak. P.S. Mam separacje!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.