![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
A ja dzisiaj idę do dentysty ;].
Huha ;D. Taki przeglądzik sobie strzelę ;].
![]() |
#1202 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ...hm..kurcze chyba sama zacznę wystawiać je na allegro ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ![]() Czyli aparat zbliża się wielkimi krokami!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-06-02 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc... cóż chyba zrobię rundkę - osobiście - po krakowskich sklepach stomatologicznych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Rozeznanie
|
smiechotka naprawdę bardzo mi się podobają twoje zęby
![]() ja lubię właśnie takie małe moim zdaniem są bardzo sexy ![]() rudo-zielona Ja sama myślę,że stracona przyjaźń bardziej boli niż stracenie chłopaka. Bo przyjaciół(takich naprawdę prawdziwych) ma się z reguły na całe życie,a chłopaka nie. .... No,ale cóż poradzić. Widocznie tak miało być. Oczywiście ja ze swojej strony nie przestanę się starać,bo nie chcę tego zaprzepaścić.No,ale jeżeli ona ma to za przeproszeniem w dupie To sorry ja chyba też zacznę. ![]() Przez tą całą sytuację często łapie doły. ![]() No,ale pomimo tego złego mam dobrą wiadomość ![]() ![]() 05.06.2009.r godz. 20.00 ---------> aparat dół ![]() Achoj wolności! ![]() Dzisiaj dzwoniłam do orto i przełożyłam wizytę.Na szczęście dało rady na wcześniejszy termin.Bo już się bałam,że znowu będę musiała czekać z 2 tygodnie. ![]() Lecę pysiaczki wkuwanie mnie czeka ![]() ![]()
![]() |
#1207 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gumasy są przeźroczyste ![]() ![]() ![]() Co do zębów, to raczej mam jasną kość, ale, ale Listerine Stay White + Signal White Now to mój niezbędnik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje!! A ja cały dzień i noc cierpię.. Boli jak jasna.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i cały dzień próbowałam się dodzwonić i umówić na rwanie 8ki.. i nic ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
Ja to w ogóle jestem zdziwiona że po miesiącu czasu jest efekt
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim.
![]() ![]() Mam nadzieję, że orto pozwoli mi wybrać kolor gumek, bo już jestem zdecydowana na niebieskie. ![]() Niestety zapomniałam się zapytać i nie wiem, czy separacja nie jest mi potrzebna, bo takowej nie miałam, czy też będę miała rurki. redrose89 widzę, że jesteś z Tychów. U kogo się leczysz? Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że zostanę przyjęta do waszego grona. ![]()
![]() |
#1210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Miło! Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej!
![]() |
![]() |
#1211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Czy wosk kupie w normalnej aptece? dzis drugi dzien aparatu a wosku zostala mi juz polowa... strasznie uwiera mnie mocowanie luku podniebnego;/ ciagle go zaklejam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
jeśli jest separacja.. to rozumiem przez to, że już niedługo zakładanie aparatu!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- dokładnie.. w zwykłej aptece cięzko dostać wosk.. ale na necie już spokojnie znajdziesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj odwiedzilam dentystke.. sprawa nie ma sie za dobrze- wstyd sie przyznac ![]() ![]() mam tylko za zle, mojej orto, ze nie przypatrzyla sie zebom .. Cytat:
![]() wszystkie kumpelki (po tym fakcie wiem, ze przyjaciolkami to nie byly..) po znalezieniu sobie chlopaka przestaly miec czas na spotkania. szkoda, stracilam je ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Jutro ide do orto na podkrecenie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Wgl nie wiem czy mnie pamietacie, bo sie rzadko udzielam... ![]()
![]() |
#1218 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Można płacić kartą (właśnie sprawdzam stan konta z tej okazji ![]() Zakładam szafirowy, konkretnie Inspire Ice, ta sama firma, która robi Damona. Ich kryształowe zamki są mniejsze niż innych firm (widziałam na żywo i mogłam porównać). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Ja mam obiecane że jeszcze mi się zrobi bo ząbki wędrują ![]() Cytat:
Ja teraz mam podobny etap i na zmianę cieszę sie i narzekam jak to baba! ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Może rurki, a może pierścienie jeżeli masz dosyć przestrzeni między ząbkami! Pochwal się jutro zdjęciami! Trzymam kciuki! ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Daj znać! ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() W takim razie pochwal się jutro postepami na zdjęciach i nowymi gumkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
tak wgl to mi sie brat urodzil w sopbote
![]() ![]()
![]() |
#1221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Taak, tak! Aparat juz tuz-tuz!
W pracy sie dzis pochwalilam, ze mam dwie niebieskie gumki w buzi, a oni sie dziwili, ze tak czekam na to swoje zelastwo. Ale Wy mnie rozumiecie, prawda? ![]() Wyluzuj, Tys niedobra! Wyskoczylas przede mna! ![]() ![]() ![]() Klada, gratulacje! Ja Cie pamietam. Pamietam dobrze, bo czytalam jak szlas na usuwanie i jak mama potem zwymiotowala na widok zeba. Ano teraz wiadomo dlaczego - ciaza i te sprawy. ![]()
![]() |
#1223 |
Konto usunięte
|
Wyluzuj
To zakładasz dzień po mnie! Ja 04.06 o 13:30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
witam was aparatki.ja jeszcze niestety nie jestem szablozębna ale może juz niedługo...
mam mieć zakładanego hyraxa na górę i zastanawiam się czy bęedzie mnie strasznie bolało czy tak jak po przekęceniu śrubki w takim wyjmowyanym aparacie?generalnie nie wiem czy mi od razu założą jak pójdę na wizytębo byłam kilka miesięcy temu żeby sie dowiedzieć co i jak i powiedzieli mi że kilka zębów do usunięcia,hyrax na górę i łuki i na górę i na dół...ale niestety krucho u mnie z kasą,matura dopiero za mnąwięc nia miałam jak zarobić sobie sama na aparaty...pani mówiła że hyrax to koszt 300-500zł...i zastanawiam się też ile zapłacę za wizytę...mam nadzieję że zrobią mi to ładnie bo mam straszne ząbki a robię(będę robiła) na Krakowskiej(jestem z Wrocławia)...czy któraś z Was miała tam robione?pamiętam z poprzedniej wizyty że jest tam pani profesor Kawalla... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
Wyglada na to, ze Wy, Wyluzuj i 100days, i ja bedziemy z jednego "pokolenia" aparaciarzy - zakladamy prawie jednoczesnie.
A co myslicie o rurkach vs pierscienie? Moze ktos z Waszych orto tlumaczyl Wam, dlaczego zaklda badz nie zaklada wlasnie rurki? Czy dobrze mi sie wydaje, ze to gadzet bardziej nowoczesny? Wymagaja mniejszej ingerencji, nie boli separacja i t.d.? A moze nie przy kazdej wadzie mozna je zalozyc bo, np, slabiej dzialaja lub gorzej sie trzymaja? Nie wiem... Moja orto nie ma rurek a podobno pracuje na bardzo nowoczesnych materialach... Dodatkowo kolezanka noszaca aparat straszyla, ze jej znajoma (wiem, wiem, kolezanka kolezanki powiedziala... ![]()
![]() |
#1226 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
[quote=yourenglish;1258865 4]Wyglada na to, ze Wy, Wyluzuj i 100days, i ja bedziemy z jednego "pokolenia" aparaciarzy - zakladamy prawie jednoczesnie.
Ja tez sie do Was dolacze hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zęby mnie dzisiaj koszmarnie bolą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- moje gratulacje ![]() Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-06-03 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
O, no to ekstra!
Czyli hierarchia jest taka: Katyanagi, 1000days, Wyluzuj, potem ja i na koniec xxbiankaoo! Ale z separacja zmagam sie chyba tylko ja... Z prawej strony nie boli nic , a z lewej...tak jakby ten zab mial mi za chwile wypasc. Wczoraj przy zakladaniu zranila mi dziaslo, od razu poczulam jak zrobilo sie slono w buzi. No i z tej strony najbardziej mi doskwiera, wrrr! P.S. xxbiankaoo, a jak sie masz po usuwaniu 8ek? Juz sie wygoilo?
![]() |
#1230 |
Konto usunięte
|
No to będziemy mogły porównywać efekty i wspólnie narzekać
![]() Ja separacji nie mam czyli najwyraźniej będę miała rurki. Ale nic na ten temat nie usłyszałam. Co prawda rurki są mniej inwazyjne ale jest ryzyko, że się odkleją, tak samo jak zamki. A! To jeszcze przypomnijmy kto co zakłada bo mi pamięć szwankuje ![]() Ja szafir na obu łukach (z tym, że dolny za miesiąc). . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.