![]() |
#1291 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Przyczajenie
|
jesli chodzi o wyrywanie to jestem temu przeciwna dlatego chodze od jednego ortodaty do drugiego z nadzieja ze powie ze nie trzeba;P
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- [/COLOR]Proponuję przejrzeć trochę ten wątek, bo nie tak dawno dziewczyny wypowiadały się właśnie o tych ortodontach, których wspomniałaś ![]() przyznam sie ze ilosc wiadomosci ktore piszecie troche mnie przestraszyla by czytac je wszystkie (a trzeba sie zaczac uczyc) i chcialam pojhsc na latwizne by mzoe ktos strascil cos;P:P Edytowane przez asieczka Czas edycji: 2013-09-04 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
1000days A niech Cię bolą na zdrowie! tak jak powiedziała rudo-zielona.
A tak szczerze daj znac jak tam stan twoich ząbków jutro. A jutro ja dołącze do Was drogie aparatki ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- susinka1 śliczne masz te ząbki już ![]()
![]() |
#1295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przyznam sie ze ilosc wiadomosci ktore piszecie troche mnie przestraszyla by czytac je wszystkie (a trzeba sie zaczac uczyc) i chcialam pojhsc na latwizne by mzoe ktos strascil cos;P:P[/quote] Bielaczyc jest mi znany i to bardzo na +, o Urban dowiedziałam się na forum, mimo, że mieszkam nieopodal jej gabinetu słowa o niej nie słyszałam. Niedawno zaczęłam się podpytywać, dowiadywać, i przez znajomych, znajomych nie nasłuchałam się dobrych opinii na jej temat ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1296 |
Wtajemniczenie
|
No a mnie znów pobolewa piątka u góry. I byłam u dentystki i mówiła, że nie mam dziur xd. Nie pytałam o tę piątkę i nie wiem czy patrzyła mi na górne czy tylko na dolne (niezadrutowane). I teraz znów mam stresa czy przypadkiem tam nie ma dziury. Możliwe, że boli mnie od przesuwania się tych zębów? Bo własnie do piątek mam aparat xd.
Była aparatka: góra od 30.04.2009 ;] dół od 06.10.2009 ;] do 30.06.2011 ![]() "Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D ![]() Vida me hace feliz ![]() Edytowane przez natalka92 Czas edycji: 2009-06-04 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Przyczajenie
|
Szkoda tylko ze planowo mam miec zakaldany aparacik kolo pazdziernika.. a ja chce juuuuz !!!!
Edytowane przez asieczka Czas edycji: 2013-09-04 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja od poniedziałku cierpię nieustannie, lecę na samej wodzie i truskawkach.. Milusio ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Kocimietka, susinka1, gratulowac! Widac poprawe, oj widac.
Jestem pod wielkim wrazeniem zmian Kocimietki, nie uwierzylabym, ze takie zeby mialas przed gdyby nie zdjecia. Wczoraj po ich obejrzeniu dostalam kopa energii i potezna dawke motywacji. Nawet bol separacyjny ustapil. Susinka, megaszybko jedynki wrocily na miejsce. Dobrze rozumiem, ze masz tylozgryz? asieczka, rozumiem Twoje obawy przed usunieciem w 100%! Sama przez dluuuugie lata zwlekalam z zakladaniem aparatu wlasnie ze strachu przed usuwaniem. Potem tak samo jak Ty szukalam kogos, kto by sie podjal bezekstrakcyjnego leczenia, ale... Wszyscy mowili, ze bez usuwania dol do gory dopasowac sie nie da. Dlatego podjelam decyzje i usunelam. Zdrowe. Bez zadnej plomby, jak i u Ciebie. Teraz czekam na aparat i co za tym idzie, efekty. 1000 days, supcio, doczekalas sie! A i z ocena zebow nie przesadzaj, nie wygladaja zle. A i gumeczki ladne. Wyluzuj, bede trzymala kciuki za Ciebie jutro. A jak sie czuje pierwsza w naszej czerwcowej kolejce za aparatem kolezanka? Rurki juz nie dokuczaja?
![]() |
#1300 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko uważaj bo od nadmiaru pojawia się wysypka mniej więcej tak jak po nadmiarze pomidorów ![]() kaszkę mannę sobie ugotuj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Prawdę mówiąc przyzwyczaiłam się już do wyciągów. Gdyby nie trzeba było ich zakładać i zdejmować to w ogóle bym o nich nie pamiętała i nie myślała. Wyciągi to nic strasznego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
To dobrze. Ja zarabiam dzieki temu, ze gadam wiec troche sie boje, ze to moze przeszkadzac np otwierac buzie wystarczajaco szeroko by mowic prawidlowo. Ale skoro mowisz ze tak nie jest to super.
Tyle ze ja na wyciagi bede musiala poczekac przede wszystkim dlatego, ze dol zakladam pozniej.
![]() |
#1302 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny...
Wyluzuj .. trzymam kciuki ![]() a u mnie nic się nie zmienia na lepsze przynajmniej mam takie wrażenie. zęby zamiast się prostować są w większym nieładzie ![]()
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie
![]() Gumki jasnoniebieskie, wyciągów na razie nie noszę - przynajmniej do kolejnej wizyty. Kolejna wizyta 3 lipca ![]() ![]() Niedługo zrobię fotki, to później wstawię ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Wyluzuj - dzisiaj Twój wielki dzień ![]() ![]() Daj znać po ![]()
![]() |
![]() |
#1304 |
Konto usunięte
|
Wyluzuj zostało Ci tylko 10 godzin
![]() Jezu... Chciałabym opisać co i jak bardzo mnie boli ale tu chyba nie wolno przeklinać a bez tego nie dam rady oddać powagi sytuacji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zadomowienie
|
1000days nie musisz nam opisywać.. Każda z nas to przeżywała.
Mój patent: przez cały czas, kiedy aparat daje znać o sobie myśl o tym, jakby oderwać go widelcem ![]() ![]() Moja koleżanka, za moją radą zresztą, cały czas myślała jakie będzie miała śliczne zęby po (u niej skutkowało ponoć ![]() Wyluzuj- czekam z niecierpliwością, aż wpadniesz po kilku godzinach na forum przeklinając wniebogłosy ;p ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Niunia 20 wrzuć fotki, możesz po wizycie- pooceniamy, pocieszymy itp. ![]() Zakładałyśmy aparaty praktycznie równo, ja 23.03.2009 No właśnie kto jeszcze zakładał z nami? Manka1982, Klada.... hmmm... Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-06-05 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
1000days - gratuluje
![]() asieczka ja jestem z białegostoku, rozne rzeczy słyszałam o dr Bielaczycu, ale sama go nie znam wiec Ci nie doradze ![]() ![]() ![]() Wyluzuj - 3mam kciuki za dzisiejszy wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Przyczajenie
|
xxbiankaoo u kogo bedziesz zakladac aparacik??
wyluzuj - jak ja bym chciala byc juz na twoim miejscu i zalozyc dzis aparacik.. ale pozostaje mi cierpliwie czekac... powodzenia ![]() Edytowane przez asieczka Czas edycji: 2013-09-04 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
asieczka - a dlaczego masz złe zdanie o dr Szarmach ? Ja bede zakładała zwykły metal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Zadomowienie
|
Dodaję obiecane zdjęcia, robione zaraz po dzisiejszej wizycie
![]()
![]() |
![]() |
#1310 |
Przyczajenie
|
hmm.. na pewno ma dobra praktyke a przez co opinie..
Edytowane przez asieczka Czas edycji: 2013-09-04 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Zadomowienie
|
Karolink4 śliczne masz te zębiszcza
![]() Mam jednak pytanie z innej beczki. Zauważyłam u Ciebie na górnych jedynkach ciemniejsze linie. Mam coś bardzo podobnego i zawsze marudzę mojej dentystce, ale ona mnie uspokaja, że dopóki nic się nie dzieje to nie będziemy tego ruszać. Rozmawiałaś o tych liniach z dentystą albo z orto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
yourenglish, karolink4, 1000days, rudo-zielona, xxbiankoo
Dziękuję dziewczynki za ciepłe słowa i za wsparcie ![]() ![]() asieczka zobaczysz doczekasz się sowjego drutexa ![]() Ja też długo czekałam. karolink4 o kur.... ale masz za***.... te ząbki ![]() Zazdroszczę naprawdę. 1000days ![]() Coś czuję,że dzisiaj będzie niespokojna noc.... A tam niech boli- na zdrowie ![]() To już za 8 godzinnnnn ![]() ![]()
![]() |
#1313 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() idz do dentystki i spytaj sie czy mzoe usunac ci kamien.. raz w roku mozna to robic za darmo w ramach NFZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
Asieczka, nie bardzo. Kamień miałam usuwany przed aparatem, zęby były wypiaskowane. Są to ciemniejsze pionowe bruzdy po wewnętrznej stronie.
Dentystów na NFZ nie chce nawet na oczy widzieć ![]() Wszystko w mojej paszczy robię w prywatnym gabinecie. Bruzda na dwójce była wyborowana i wypełniona szkliwem (??). Na jedynkach zostały nietknięte. Podejrzewam, że gdyby był to zwykły kamień moja dentystka już by się go pozbyła.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Przyczajenie
|
hmmm.. ale po piaskowaniu to zniknelo czy bylo nadal??
co do lekarzy z NFZ to moja opinia jest taka ze ten sam lekarz pracuje w NFZ i ma rowniez swoj gabinet..nie wiem moze jest opinia ze jak prywatnie robi to bardziej sie stara ale jak dla mnie to glupota. Edytowane przez asieczka Czas edycji: 2009-12-15 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
Nie zniknęło niestety.
Ja dość długo leczyłam się z dopłatą NFZtu. Teraz chodzę całkowicie prywatnie i jestem zadowolona. W gabinetach z umową wkurzały mnie kolejki- tzn coś będę miała robione w przyszłym miesiącu, bo teraz im się limit wyczerpał.. Teraz idę, płacę i wychodzę.. Tylko te cholerne bruzdy. Moja pani doktor wprawdzie tłumaczyła mi dokładnie co to, ale oczywiście nie pamiętam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
A może to kamień? Tylko dlaczego nie usunęła mi go razem z innym kamieniem i borowała tą bruzdę na dwójce...
Chyba zapiszę się na kontrole i się dopytam szczegółów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie jak na rok czasu
![]()
![]() |
#1320 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- karolink4 śliczne ząbki!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.