Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-07, 09:47   #1381
xxbiankaoo
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Moim skromnym zdaniem stomatolodzy/ortodonci czy inni lekarze nie po to koncza tak wyczerpujace studia zeby pozniej za grosze pracowac Wiem, ze sa osoby ktore chciałyby leczyc sie za darmo a jeszcze najlepiej jakby im za to dolozyli heh ale same wiecie, jacy sa ludzie :/ Całe szczescie wsrod nas nie ma takich połamańców Osobiscie moze podchodze inaczej do wszelkich prywatnych interesów poniewaz sama w czyms takim siedze i wiem jak liczy sie kazdy grosz, ile kosztuje ZUS czy utrzymanie budynku .. Trzeba miec cos dla siebie
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 09:57   #1382
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Witam wszystkie aparatki
Dawno już nic nie pisałam, ale na bieżąco Was podglądam. U mnie za dużo się nie dzieje, noszę swój aparacik i tyle (chociaż ostatnio miałam kryzys i się obijałam). Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i orto mi zakomunikował, że jeśli dalej tak pójdzie to za dwa miesiące będziemy kleić zamki na górze od trójki do trójki i że ogólnie wszystko jest git
A jeśli chodzi o zarobki orto, to rynek kształtuje ceny i dopóki będą chętni na leczenie po takich cenach, to takie one będą. I dobrze, bo za wysoce specjalistyczną wiedzę należy się dobre wynagrodzenie. Ja w ogóle wyznaję zasadę, że ludzie niezależnie od wykonywanej pracy powinni zarabiać godne pieniądze, a nie takie, że ledwo wiążą koniec z końcem.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 11:33   #1383
spioch7
BAN stały

AAA....tyle mnie nie bylo nie mialam czasu sie udzielac ani was poczytywac przesledzilam teraz troche watek ale tak czy siak nie jestem na bierzaco^^ Ja juz zadrutowana na dole od 14 maja...a z gora to juz 3 mies i 2 dni minelo jak z bicza strzelil! Szkoda tylko ze od miesiaca w gornym luku nie widze zadnych zmian mialy sie juz ruszyc moje 3-ki a one ami drgna...jestem niecierpliwa!
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 12:35   #1384
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Red_Roose Pokaż wiadomość
O rety! Ale zaje*ista piosenka! Normalnie...zakochalam sie
Gdyby nie ten watek, to linka pewnie nigdy bym nie znalazla
Mnie też przypadła do gustu
Stary 2009-06-07, 14:04   #1385
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Co do studiów, to stomatolog i ortodonta kończą jednakowe studia, z tym że przyszły ortodonta ma później przed sobą 4 lata specjalizacji z ortodoncji (co więcej, niewiele ortodontów ją ma, bo nie jest ona formalnie potrzebna aby zakładać aparaty i nimi leczyć - wystarczą jakieś kursy).
Nie jestem pewna czy stomatolog i ortodonta koncza te same studia. Pytalam sie swej dentystki dlaczego nie zaklada aparatow (a ja bardzo bym tego chciala, bo jest swietna specjalistka!), a ona smiala sie, ze studia ortodontyczne sa strasznie nudne dlatego nie zdecydowala sie na nie.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 14:09   #1386
88Ekaterina88
Zakorzenienie

normalnie szok

już od dawna odlepił mi sie drucik za moimi ząbkami dolnymi, ale tylko do połowy i jakoś tam sie trzymał ale dziś w szkole troszeczke kleju mi odpadło a jak jadłam ziemniaczki pyszne na obiadek to odleciał cały klej z jednego zeba i drut mam na wierzchu teraz tylko sie mogdlić, żeby kolejne kleje sie nie odlepiły do wtorku bo mam wizyte u orto oj się kobita teraz narobi jak sie jeszcze odkleji to do końca, albo ja temu dopomoge hehe

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 14:17   #1387
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Dentysta musi stomatologie ukończyć a ortodonta chyba medycyne i potem specjalizacje, ale pewności nie mam ;p.
Hehe sama chciałam grzebać w zębach i być dentystą, ale całe życie oglądać czyjeś zębole? Hmmm jak dla mnie to dość mało fascynujące xD. Kręci mnie, by zostać kardiochirurgiem, ale nerwy by mi nie wytrzymały xd.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-07, 15:30   #1388
mclilu
Rozeznanie

Na medycynie dwa główne wydziały to lekarski i stomatologia!
Żeby zostać ortodontą trzeba skończyć stomatologię i a później zrobić specjalizację z orto!
Jeżeli chcesz być kardiochirurgiem to musisz ukończyć 6 letnie studia na wydziale lekarskim, później rok obowiązkowego stażu, a następnie specjalizację z kardiologii trwającą 6 lat i dopiero specjalizację tzw. szczegółową z kardiochirurgii! Powodzenia!!!

Wyluzuj gratulację nareszcie się doczekałaś!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Zakładanie aparatu jest drogie, bo klej do klejenia zamków jest bardzo drogi. I dlatego też nieraz orto krzywią się jak zamki odpadają. (Mój orto się nie krzywi :P). Co do studiów, to stomatolog i ortodonta kończą jednakowe studia, z tym że przyszły ortodonta ma później przed sobą 4 lata specjalizacji z ortodoncji (co więcej, niewiele ortodontów ją ma, bo nie jest ona formalnie potrzebna aby zakładać aparaty i nimi leczyć - wystarczą jakieś kursy).
Jak zwykle racja, racja
Podpisuję się pod całością!
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-06-07 o 15:23
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 16:51   #1389
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Ceny leczenia ortodontycznego są wysokie, ale to własnie za fachową wiedzę i doświadczenie się tyle płaci.
Wg mnie problem nie lezy w wysokich cenach aparatów, ale w tym że leczenie ortodontyczne powinno być (chociaż częsciowo) refundowane przez NFZ, bo przecież tutaj chodzi przede wszystkim o nasze zdrowie...

tyle się płaci co miesiąc składek do cudownej instytucji jaką jest ZUS, a i tak człowiek nic z tego nie ma

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 17:47   #1390
Red_Roose
Raczkowanie

GG do Red_Roose

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Mnie też przypadła do gustu
Od razu ściągnęłam całą płytę - jest boska
Red_Roose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 17:49   #1391
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
Ceny leczenia ortodontycznego są wysokie, ale to własnie za fachową wiedzę i doświadczenie się tyle płaci.
Wg mnie problem nie lezy w wysokich cenach aparatów, ale w tym że leczenie ortodontyczne powinno być (chociaż częsciowo) refundowane przez NFZ, bo przecież tutaj chodzi przede wszystkim o nasze zdrowie...

tyle się płaci co miesiąc składek do cudownej instytucji jaką jest ZUS, a i tak człowiek nic z tego nie ma
Polska jeszcze nie ma stopnia rozwoju Japonii, żeby refundować takie rzeczy
Co do cen zgadzam się, że dużo wynoszą koszty obsługi. Moja orto nie ma asystentki, prowadzi mały gabinet u siebie w domu, więc ceny też są niższe - 1400 łuk, 30 lub 50 wizyta

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 18:51   #1392
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Od razu ściągnęłam całą płytę - jest boska
Może mi wyślesz na maila?
Stary 2009-06-07, 18:54   #1393
rudo-zielona
Zadomowienie

Red Rose mi też )))
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 19:39   #1394
papryka85
Zakorzenienie

Inne piosenki już mi się tak nie podobają, ale ta wymiata
Stary 2009-06-07, 21:39   #1395
Aishwarya0
Raczkowanie

Witam wszystkich

Stale Was podczytuję, chociaż ostatnio to tak rzadko, niestety - obowiązki.
Wizytę miałam w czwartek (4.06) i przedstawiam Wam efekty.. Zdjęcie robione kamerką, więc marnej jakości.. Ale coś tam widać . Jak znajdę zdjęcia z jakiegoś wcześniejszego okresu to wrzucę dla porównania.

Aaaa, gumasy są niebiesko&fioletowe, tylko, że tutaj kolory wyszły średnio . W rzeczywistości są ciemniejsze i w ogóle.. ładniusie takie. Niebieski jest dość ciemny i fioletowy też, ale tutaj za bardzo tego nie widać. Jak dorwę aparat normalny to zrobię nowe zdjęcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 5.jpg (13,6 KB, 86 załadowań)

Mera Baadshah!
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 22:13   #1396
Red_Roose
Raczkowanie

GG do Red_Roose

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Może mi wyślesz na maila?
Zamiescilabym tu linka do sciagniecia z pewnej stronki, ale jeszcze jakis moderator uzna, ze rozpowszechniam i reklamuje darmowe sciaganie z Internetu Dlatego tez linki przesle Wam na priv - jakbyscie mialy jakies problemy, to piszcie!

Edytowane przez Red_Roose
Czas edycji: 2009-06-07 o 22:27
Red_Roose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 04:42   #1397
rudo-zielona
Zadomowienie

Red Roose, papryka 85 Mi się płyta cała podoba. Miła, łatwa i przyjemna, ale Umbrella wymiata Ale sobie zrobiłyśmy offa

Żeby nie było: jutro wizyta u orto. Może wreszcie się dowiem, kiedy dostanę łuk na dole..
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 09:01   #1398
niebieskazalotka
Raczkowanie

uhuh dawno mnie tu nie bylo. tyyyle stron do czytania. pisze zeby przypomniec ze zyje, tylko neta brak... a co do druciaka to nuda, nic nie boli, tylko tydzien temu odpadł mi zamek na ostatnim zebie( przy jedzeniu kanapki!). Narazie nie mam mozliwosci zeby wpadać tutaj na forum, ale mam nadzieje ze to sie zmieni
Pozdrowienia dla wszystkich aparatek !
niebieskazalotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 09:38   #1399
1405
Raczkowanie

eh dawno mnie tu nie bylo...mam aparacik na gore od piatku....i niby wszytsko dobrze zabki bola ale wiem ze tak byc musi, usta od srodka optarte ale wiem ze i to normalne, ale w jednej sprawie musze sie poradzic.....to co mam na koncu szczeki pierscienie chyba tak?? z prawej strony mam na ograglo zakonczone i jest ok, a z drugiej jak sobie macalam paluszkiem to mam ostry kant....mam caly jezyk pociety...co z tym zrobic...a wizyta dopiero 14 lipca....
z - umiejetność trzymania języka za zębami.

Wystarczy, że zaczniesz kreować swoją rzeczywistość tak, jak tego chcesz...
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-08, 09:57   #1400
milutek
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny aparatki,
wróciłam po weekendzie. wiecie co mi się przytrafiło? wylazł drut z zameczka na 2. tyle się naczytałam i z takim przypadkiem się nie spotkałam, tylko z zejściem gumki z zamka, albo o odklejeniu się zamka. ale najgorzej dołujące jest to, że efekty miesięcznego leczenia na tym ząbku cofnęły się w 1 noc! obudziłam się ze strasznym bólem, spojrzałam w lustro i nie mogłam oczom uwierzyć, ehhh...
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 10:56   #1401
yourenglish
Raczkowanie

A u mnie ... zostalo 24 godziny do zalozenia aparatu!!! Juz za jakas dobe i ja na 2 lata zapomne, jakie to uczucie - przejechac jezykiem po gladkich zebach

Oczywiscie, postaram sie wkleic jakies zdjecia.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 11:29   #1402
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
A u mnie ... zostalo 24 godziny do zalozenia aparatu!!! Juz za jakas dobe i ja na 2 lata zapomne, jakie to uczucie - przejechac jezykiem po gladkich zebach

to pamiętna chwila dziś hihi..

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

a ja od piątku niestety z jednym wyciągiem ale może dzięki temu będe mniej jadła.. hihi.. Bo oczywiście nie mam tylko na noc.. tylko najlepiej jakbym miała je 24h na dobę!! więc jak cos gadam.. to wyglądam po jednej stronie jakby mi się ślina ciągnęla... haha..
Rany mam nadzieje, że za miesiąc zlitują się nade mna i nie będę musiala tego nosić na co dzień
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 12:17   #1403
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiescilabym tu linka do sciagniecia z pewnej stronki, ale jeszcze jakis moderator uzna, ze rozpowszechniam i reklamuje darmowe sciaganie z Internetu Dlatego tez linki przesle Wam na priv - jakbyscie mialy jakies problemy, to piszcie!

Udało się

Hot'n cold też jest super
Stary 2009-06-08, 12:42   #1404
dzastairasta
Raczkowanie

Mój 12 dzień z aparatem, a czuję jakbym już go ze 2 miesiące miała nie mam żadnych problemów, pierwszy tydzień przeżyłam i to bez narzekania i jakoś tak od pierwszego dnia nie miałam kłopotu z układaniem warg, czy coś w tym stylu. Teraz sobie grzecznie siedzi na ząbkach i (mam nadzieję) pracuje. w 3 dzień już zauważyłam przesunięcie jedynek i dwójek, teraz jakby wszystko stoi w miejscu, ale może wydaje mi się jem wszystko. Ograniczam się tylko do tego, że szamię kanapki bez skórek. Zaliczyłam pizzę, żułam gumę, czasem pojawia się alkohol, sporadycznie szisza. A jasno-zielony kolorek wciąż taki sam A, nie czułam i nie czuję dyskomfortu z powodu obcierających zamków, czy uwierających pierścieni (choć miałam zakładane bez wcześniejszej separacji). Tak więc żyję spokojnie i jestem bardzo zadowolona. Jadę jutro wreszcie w górki na może tydzień, więc obawiam się żarcia tych wszystkich zupek i reakcji na nie moich ligaturek nie wiem też jak będzie z higieną jamy ustnej, ale skoro póki co mam wszystko dokładnie wymyte, to nie będzie źle (w końcu to prawdziwy survival, spanie w lesie i te sprawy )
Także to by było na tyle
A i gratuluję Wyluzuj aparaciku, z tego co widzę, to doczekałaś się go wcześniej i dobrze

Razem: 22.02.2008r.

najszczęśliwsza.

dzastairasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 13:15   #1405
88Ekaterina88
Zakorzenienie

rozgwiazda moja kolezanka nosiła cały czas wyciagi i takie żóte te gumy były hehe i to jeszcze w powaznej instytuacji a ja nosiłam tylko na noc, ale za to jaki hardcorowe były te wyciagi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 13:26   #1406
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki
A u mnie zęby bolą,a dzisiaj dodatkowo poopcierałm mnie mój druciak wszędzie gdzie mógł,ale ogólnie jest fajnie

mclilu no nareszcie się doczekałam

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 13:26   #1407
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
rozgwiazda moja kolezanka nosiła cały czas wyciagi i takie żóte te gumy były hehe i to jeszcze w powaznej instytuacji a ja nosiłam tylko na noc, ale za to jaki hardcorowe były te wyciagi
o rany hiih dzieki za pocieszenia hiih kiedyś nosiłam jeden ale wcale go nie było widać.. bo był z górnej 3-ki i za zamek na 6-tce.. a teraz 3-ka góra z dolną.
Ale jestem dobrej myśli.. że to nie na długo hih
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 13:44   #1408
201604190949
Konto usunięte

Wyluzuj no i się doczekałaś

a yourenglish zaraz się doczeka

Ja przeżywałam ciężkie chwile... Tak jak ciągnęła mnie pierwszego dnia lewa strona to drugiego nie mogłam nawet delikatnie dotknąć prawej... Masakra i to piłą mechaniczna. Potem zęby zmieniły zdanie i bolały mnie jedynki, zakręcona dwójka, wampirzy kieł i... prawa piątka. Co lepsze, ta piątka nie zgadza się teraz z tą na dole. Przestały do siebie pasować. Śmiesznie.
Teraz albo się do tego przyzwyczaiłam, albo ból jest mniejszy bo tak nie cierpię.
No i zaklejam sobie haczyki na trójkach bo strasznie mnie ranią. No i rurki też przestały mi się podobać...
Ale już nie mam ochoty oderwać go widelcem

Żyć nie umierać
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 13:57   #1409
Katayanagi
Przyczajenie

o 1000days! widzę w podpisie kawałek piosenki Marilyna, którą ostatnio ciągle męczę a Twój opis kojarzy mi się z płytą takiego jednego zespołu.

Jednak kocham moje druty. Ludzie pozytywnie na nie reagują. Do tej pory nigdy nie uśmiechałam się szeroko, a teraz ciągle się szczerzę i podobno przez to wyglądam na szczęśliwszą. Już nic mnie nie obciera, jem wszystko i czekam na pierwsze efekty.

Katayanagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 14:05   #1410
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja przeżywałam ciężkie chwile... Tak jak ciągnęła mnie pierwszego dnia lewa strona to drugiego nie mogłam nawet delikatnie dotknąć prawej... Masakra i to piłą mechaniczna. Potem zęby zmieniły zdanie i bolały mnie jedynki, zakręcona dwójka, wampirzy kieł i... prawa piątka. Co lepsze, ta piątka nie zgadza się teraz z tą na dole. Przestały do siebie pasować. Śmiesznie.
Teraz albo się do tego przyzwyczaiłam, albo ból jest mniejszy bo tak nie cierpię.
No i zaklejam sobie haczyki na trójkach bo strasznie mnie ranią. No i rurki też przestały mi się podobać...
Ale już nie mam ochoty oderwać go widelcem

Żyć nie umierać
To że piątka górna nie pasuje do dolnej to akurat normalne
Trzymaj się dzielnie
Pamiętam jak mnie aparat dawał czadu

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości