![]() |
#1471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Ja jakos wcale nie odczuwam milosci do druciaka, a nawet dziwi mnie, że dziewczyny tak je uwielbiają i czekają na wizyty. Ja mam dopiero miesiac z hakiem, ale już go nie chcę, bo dla mnie aparat po prostu szpeci
![]() ![]() Widzę, że masz niezly meksyk w buzi. Orto Ci powiedziała ile bedziesz nosic mniej wiecej ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
Coz, na pewno lepiej miec rowne zeby juz na starcie, ale nie kazdy ma takie szczescie. Nie przejmuje sie, mam inne zalety
![]() A tego, ze aparat oszpeci balam sie jakies 11 lat temu. Wtedy to naprawde byl powod do smiechu (pamietam kolege z podstawowki z aparatem ruchomym, byl naprawde biedny! a ze do tego nosil jeszcze specjalny *gorset*...). Na szczescie czasy sie zmienily, bylo mi sie znacznie latwiej na leczenie zdecydowac. Leczenie jest przewidziane na 2-2,5 roku. Oba luki, wyciagi, luk podniebienny tak ze oh-ho-ho! Wszystko to na mnie czeka.
![]() |
#1473 |
Rozeznanie
|
Hej hej, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
![]() Piszecie w zastraszającym tempie. Nie ogarnęłam niestety tego wszystkiego. Co za tym idzie mało też piszę no i w dodatku ta sesja nieszczęsna. W poniedziałek idę na swoją drugą wizytę. Zastanawiam się czy nie wziąć sobie kolorowych gumek na kryształ ![]() ![]() A tak btw jutro idę na usuwanie pieprzyków ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich!
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Oto, prosze panstwa, tradycyjne powitanie kosheen!
![]() Oczywiscie, ze bierz kolorowe ligaturki! Pastelowe kolorki wygladaja slicznie na krysztalowych zamkach! Mi sie widzi delikatny rozowy, niebieski, fioletowy... A rzeszta kazdy kolor bedzie ladnie wygladal! 3maj sie jutro!
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
ło to juz kolejna czesc? no ladnie ja od 1 tu siedze;] tragedia;]
alepocieszam sie ze w wakacje-koncem mam nadzieje zdejme gore, nosze ponad 2 lata;] i juz mi sie naprawde znudzilo. a na forum tu u was sie nie udzielam bo dla mnie to juz na finiszu, pytan jakos takich nie mam;] no i z czasem tez krucho ![]() czy sa tu stare wyjadaczki jakies? rimember mi?
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
Ja rimember smv
![]() A u mnie kolejna awaria - okruszył się upleciony z ligatury metalowej haczyk na wyciąg ![]()
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
a mnie bolą zabiszcza po wczorajszym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Rozeznanie
|
kurcze!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze tez bys jakies foty wrzucila? Wyglada na to, ze u Ciebie w buzi jest bardzo oryginalnie teraz. ![]() Powiedz, prosze, w jakim celu zaklada sie lancuszek?
![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fotki bym wrzuciła, ale mam przeźroczyste gumki i nawet w lusterku ich nie widac ![]() ![]() , wiesz chodzi mi o to, że jak sie usmiechasz to widac zamki, ale wokół nich widac jeszcze sporo miejsca wokół zeba na którym jest zamek, bo u mnie to zamek i zamek ![]() a oryginalnie to miałam kiedys jak miałam dwa łuki, łancuszek i giętki drucik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
Ekaterina widziałam te twoje prace z quillingu i są po prostu boskie!
![]() ![]() ![]() ![]() Sorry za Off Topa SMV witaj ponownie w naszych skromnych progach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1484 |
Konto usunięte
|
Wyobraźcie sobie, że wczoraj szalałam sobie na koncercie i przy potężnych basach i bardzo wysokich dźwiękach miałam wrażenie, że mi zęby wypadną bo albo one tak latały albo drut rezonansował... Świetne uczucie
![]() Aha, i może dziewczyna, która stała obok mojego TŻa tu zagląda, jak tak to satanistyczna aparatka w białej bluzce pozdrawia satanistyczną aparatkę w kręconych włosach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic sie nie boj! Przestraszysz sie dopiero na fotelu! ![]() Ja mialam treme z samego rana, a puscilo dopiero po tym jak wypadlam na ulice z gabinetu. Wczoraj byly pierwsze rozczarowania typu: jak w tym jesc i co jesc, jak sie usmiechac i t.d. Swiezo po wizycie zagadnelam pana na ulicy i poczulam... wstyd, ze mam cos na zebach. Ale dzis juz jest lepiej. Przyzwyczajam sie powoli do zelaza w buzi i do nowej *miekkiej* diety.
![]() |
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
Boje sie poprostu, ze to mi zniszczy usmiech, sama nie wiem jak to opisac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja miałąm bardzo wąską i orto mi poszerzyła ale jak patrze na moja znajomą to ona ma na maxa szeroka, ale ma taki układ twarzy i nie każdemu to pasuje, tak samo jak nie każdemu pasuja sniezno białe zęby bo nie kazdy ma taki kolor kosci ![]() Dziekuję ![]()
![]() |
![]() |
#1489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do kolorowych ligaturek, to mam pytanie, czy do kryształu orto powinna mieć inne gumki niż do metalu? Bo tak mi się wydaje, że te co mam teraz na dole byłyby troszkę za ciemne do kryształu... No i pozbyłam się dwóch ,,znamion barwnikowych" (czyt. piperzyki) ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1490 |
Konto usunięte
|
kosheen, też usuwałam pieprzyki. plastry, w moim przypadku opatrunki, nosiłam do konca - zmienialam 3x dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fotki na moim blogu, w zasadzie bez mian, morda ta sama;]
![]() |
![]() |
#1493 |
Wtajemniczenie
|
ewciaa92aa - czy gumeczki u góry masz delikatny róż czy takie lekko mleczne (a może jakieś inne heh)? sorki ale ślepa jestem ;-) bo ja też mam przezroczyste zameczki u góry i zastanawiam się nad tymi właśnie kolorami gumeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o wyciorku to już prawie zapomniałam ![]() ![]() Cytat:
Jakiś odważny, letni. Na czym polega usuwanie pieprzyków? Bo ja sporo ich mam. I sama się na to zgłosiłaś czy dermatowog zaleciła? Przepraszam za OT, ![]() Cytat:
Na wątku kursantek na prawko Cie widzę ![]() A, no i co pisałam, że mi się zamki na 1 i 2 oderwały... Dziś dołączył do nich ten na 3 ![]() Idą masowo ![]() Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-06-10 o 16:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Wtajemniczenie
|
Nooo ja to bym chciała rozstać się z nim i mieć ten amerykański uśmiech ;].
![]() |
#1496 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mnie też to czeka za jakiś czas ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Nawet myślałam o Tobie ostatnio-co tam z Tobą ![]() Nooo nie może być inaczej-musisz się oddrutować w tym roku ![]() Cytat:
![]() ![]() No proszę-"stare aparatki" chcą być zmotoryzowane ![]() Cytat:
Pastel delikatny, turkus śliczny-jeden z moich ulubionych kolorów ligaturkowych ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-06-10 o 18:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet ja pamiętam ![]() Pozazdrościć zbliżania się do finishu ![]() Fajnie, że Papryczka też się aktywowała ![]() Yourenglish Gratulacje! Prawdziwa wiosna u Ciebie! Niezle szybko czas leci szybko ten czas leci!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-06-10 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po założeniu 1 łuku żuchwa przestaje pasować do szczęki! Nie wiem jak to ma się z dopasowaniem przy pomocy aparatu ruchomego ale myślę, że byłby to za wolny efekt w stosunku do założonego aparatu stałego, a trzeba to jakoś zgrać w czasie! Choć mogę sie mylić! Miesiąc temu całkowicie zeszła mi się przerwa między jedynkami (czym się oczywiście chwaliłam na forum) i wyobraźcie sobie, że dopiero dziś jedna osoba w pracy zrobiła wielkie oczy "jak Ci się zęby zeszły, szok"! A ludziska u mnie w pokoju nic, a nic! Musiałam się szczerzyć, a oni "ooo, nie zauważyliśmy" Najlepszy dowód na to, że jednak większość ludzi nie zwraca uwagi na nasze zęby! Jest to głównie nasz kompleks ![]() Śmiechotka żyjesz ![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-06-10 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za tydzień 16 czerwca mam drugą wizytę u mojej orto więc się wszystko dokładnie zapytam ![]() ![]() ![]() Masz rację. Ja jak powiedziałam moim najbliższym znajomym, że będę nosiła aprat to zrobili wielkie oczy i mówili, że w ogóle nic nie widać, żebym miała krzywe zęby. Bo owszem. Moja wada na szczęście nie jest aż tak duża i widoczna, ale jednak pięknego zgryzu też nie mam;P Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-06-10 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.