Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 22:19   #1471
201610241259
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Ja jakos wcale nie odczuwam milosci do druciaka, a nawet dziwi mnie, że dziewczyny tak je uwielbiają i czekają na wizyty. Ja mam dopiero miesiac z hakiem, ale już go nie chcę, bo dla mnie aparat po prostu szpeci ) oczywiscie 2 lata poszpeci, a cale zycie z pieknymi zębami
Widzę, że masz niezly meksyk w buzi. Orto Ci powiedziała ile bedziesz nosic mniej wiecej ?
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 22:29   #1472
yourenglish
Raczkowanie

Coz, na pewno lepiej miec rowne zeby juz na starcie, ale nie kazdy ma takie szczescie. Nie przejmuje sie, mam inne zalety

A tego, ze aparat oszpeci balam sie jakies 11 lat temu. Wtedy to naprawde byl powod do smiechu (pamietam kolege z podstawowki z aparatem ruchomym, byl naprawde biedny! a ze do tego nosil jeszcze specjalny *gorset*...). Na szczescie czasy sie zmienily, bylo mi sie znacznie latwiej na leczenie zdecydowac.

Leczenie jest przewidziane na 2-2,5 roku. Oba luki, wyciagi, luk podniebienny tak ze oh-ho-ho! Wszystko to na mnie czeka.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 22:53   #1473
kosheen
Rozeznanie

Hej hej, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?

Piszecie w zastraszającym tempie. Nie ogarnęłam niestety tego wszystkiego. Co za tym idzie mało też piszę no i w dodatku ta sesja nieszczęsna.

W poniedziałek idę na swoją drugą wizytę. Zastanawiam się czy nie wziąć sobie kolorowych gumek na kryształ Może Wy mi coś poradzicie? Brać czy nie? Jaki kolor?

A tak btw jutro idę na usuwanie pieprzyków trochę się boję, ale dam radę

Pozdrawiam wszystkich!
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 23:39   #1474
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Oto, prosze panstwa, tradycyjne powitanie kosheen!

Oczywiscie, ze bierz kolorowe ligaturki! Pastelowe kolorki wygladaja slicznie na krysztalowych zamkach! Mi sie widzi delikatny rozowy, niebieski, fioletowy... A rzeszta kazdy kolor bedzie ladnie wygladal!

3maj sie jutro!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-06-10, 04:58   #1475
smv
Zakorzenienie

ło to juz kolejna czesc? no ladnie ja od 1 tu siedze;] tragedia;]

alepocieszam sie ze w wakacje-koncem mam nadzieje zdejme gore, nosze ponad 2 lata;] i juz mi sie naprawde znudzilo. a na forum tu u was sie nie udzielam bo dla mnie to juz na finiszu, pytan jakos takich nie mam;] no i z czasem tez krucho
czy sa tu stare wyjadaczki jakies? rimember mi?
Stary 2009-06-10, 05:53   #1476
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Ja rimember smv
A u mnie kolejna awaria - okruszył się upleciony z ligatury metalowej haczyk na wyciąg I dziś musze jechać po zrobienie go żeby sumiennie wyciągi kochane nosić ;P
Stary 2009-06-10, 07:12   #1477
88Ekaterina88
Zakorzenienie

a mnie bolą zabiszcza po wczorajszym hehe wkońcu moge troszku ponaezekać, bo juz zapomniałam jak to jest W sumie to ja jednym zamku mam z 3 ligaturki hehe ale przeźroczyste więc póki co nic nie widac ale mam i łancuszek ligaturowy cieniutki, gruby i normalne gumeczki znowu masakra

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Mam mam mam !

Zmieniam status *przyszla* na *obecna* aparatka.

Wizyta byla malo przyjemna, szczegolnie jak dociskano mi pierscienie. Okazalo sie, ze mam roznej wielkosci 6ki! Jedna po mamie, a druga po tacie.

Jak klejono mi zamki, to tez sie balam, ze zaraz mi ten zab TAAK wcisnie do srodka, ze wyleci.

Jak do tej pory najdziwniej sie czuje przy jedzeniu. Mam wrazenie, jakbym razem z jedzeniem zula jeszcze z dobrych kilka deko gwozdzi.

Bolec jak na razie nie boli, a i owszem, obciera. Siedze cala oklejona woskiem (na dlugo nie starczy, bo dostalam tylko jakies podobienstwo pelnowymiarowego opakowania!).

Gumeczki, jak juz zapowiadalam, wzielam pod kolor wiosennych lakierkow, a asystentka orto wrecz kazala mi dorzucic jeszcze fioletowy.

Coz teraz ucze sie jesc, usmiechac, mowic i smiac. Jak na razie zeby sie usmiechnac, musze strasznie sie wyszczerzyc a ja tego nigdy przenigdy nie robilam!

Pozytyw - spodobalo mi sie czyscic zeby wyciorkiem

A jak u Was, czerwcowe aparatki?
no ja nie wiem, czy ty masz takie wielkie te zębiszcza czy masz zamki mini, ale praktycznie nie widać tego złomeXa i on sie gubi gdzies tam A u mnie to odrazu widac nawet przy lekkim otwarciu ust ale takie uroki wąskiej szczenki

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 07:47   #1478
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

alepocieszam sie ze w wakacje-koncem mam nadzieje zdejme gore, nosze ponad 2 lata;] i juz mi sie naprawde znudzilo. a na forum tu u was sie nie udzielam bo dla mnie to juz na finiszu, pytan jakos takich nie mam;] no i z czasem tez krucho
hehe no jak nie pamięta się Ciebie koleżanko droga ja też się nie udzielam ale podczytuję w sumie w tym aparaciarskim życiu wkoło to samo te same problemy i pytania czaem tylko fotoski wrzucam jak coś tam się zmienia w ząbkach

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 08:07   #1479
rozgwiazda
Rozeznanie

kurcze! milunia27 jak widzę ten Twój avatar to normalnie Ci tak zazdroszczę że nie masz nawet pojęcia!! hihi.. super te zębisze masz
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 08:59   #1480
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
no ja nie wiem, czy ty masz takie wielkie te zębiszcza czy masz zamki mini, ale praktycznie nie widać tego złomeXa i on sie gubi gdzies tam A u mnie to odrazu widac nawet przy lekkim otwarciu ust ale takie uroki wąskiej szczenki
Raczej jestem sklonna wierzyc, ze mam zamki mini Ale kolorowe gumeczki bralam nie po to, by sie *gubil gdzies tam*, buuu

Moze tez bys jakies foty wrzucila? Wyglada na to, ze u Ciebie w buzi jest bardzo oryginalnie teraz.

Powiedz, prosze, w jakim celu zaklada sie lancuszek?

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-06-10, 09:15   #1481
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej jestem sklonna wierzyc, ze mam zamki mini Ale kolorowe gumeczki bralam nie po to, by sie *gubil gdzies tam*, buuu

Moze tez bys jakies foty wrzucila? Wyglada na to, ze u Ciebie w buzi jest bardzo oryginalnie teraz.

Powiedz, prosze, w jakim celu zaklada sie lancuszek?
a żeby sciagnac zabeczki w szeregu czyli żeby nie było szpareczek itp. ja juz na finishu więc wszytstko musi byc perfekt

fotki bym wrzuciła, ale mam przeźroczyste gumki i nawet w lusterku ich nie widac jak zżółkną to wstawie fotke to będzie widac

, wiesz chodzi mi o to, że jak sie usmiechasz to widac zamki, ale wokół nich widac jeszcze sporo miejsca wokół zeba na którym jest zamek, bo u mnie to zamek i zamek

a oryginalnie to miałam kiedys jak miałam dwa łuki, łancuszek i giętki drucik teraz to pryszcz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 09:58   #1482
xxbiankaoo
Raczkowanie

Cytat:
Mam mam mam !

Fajnie, ze masz to juz za soba Gratuluje U mnie aparacik w nasteonym tygodniu Zaczynam sie tego wszystkiego powoli obawiac ... boje sie, ze zrobi mi szeroka szczeke i bede brzydko wygladac ;/
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 10:11   #1483
~Gonia~
Rozeznanie

Ekaterina widziałam te twoje prace z quillingu i są po prostu boskie! Szczególnie podoba mi się taka niebieska kartka gratulacyjna z okazji narodzin dziecka (ta po niemiecku). A że siostra niedługo będzie miała takiego maluszka, więc zastanawiam się czy nie robisz takich kartek na zamówienie i ile byś za taką chciała?

Sorry za Off Topa

SMV witaj ponownie w naszych skromnych progach Widzę, że u ciebie też już końcówka leczenia (może jakieś fotki? ) No i powodzenia przy prawku (ja właśnie wczoraj odebrałam swoje )

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 10:36   #1484
201604190949
Konto usunięte

Wyobraźcie sobie, że wczoraj szalałam sobie na koncercie i przy potężnych basach i bardzo wysokich dźwiękach miałam wrażenie, że mi zęby wypadną bo albo one tak latały albo drut rezonansował... Świetne uczucie
Aha, i może dziewczyna, która stała obok mojego TŻa tu zagląda, jak tak to satanistyczna aparatka w białej bluzce pozdrawia satanistyczną aparatkę w kręconych włosach Sektor G
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 10:57   #1485
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
kurcze! milunia27 jak widzę ten Twój avatar to normalnie Ci tak zazdroszczę że nie masz nawet pojęcia!! hihi.. super te zębisze masz
bardzo Ci dziękuję Kochana niedługo wstawię nowe fotki bo ząbki na dole już prostrze dużo...... na każdego przyjdzie czas jeśli Twoje jeszcze nie stoją na miejscu to nie martw się trafią gdzie trzeba i będą piękne nie masz mi czego zazdrościć

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 11:48   #1486
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxbiankaoo Pokaż wiadomość
Fajnie, ze masz to juz za soba Gratuluje U mnie aparacik w nasteonym tygodniu Zaczynam sie tego wszystkiego powoli obawiac ... boje sie, ze zrobi mi szeroka szczeke i bede brzydko wygladac ;/
Pamietam, pamietam!
Nic sie nie boj! Przestraszysz sie dopiero na fotelu!

Ja mialam treme z samego rana, a puscilo dopiero po tym jak wypadlam na ulice z gabinetu.

Wczoraj byly pierwsze rozczarowania typu: jak w tym jesc i co jesc, jak sie usmiechac i t.d. Swiezo po wizycie zagadnelam pana na ulicy i poczulam... wstyd, ze mam cos na zebach.

Ale dzis juz jest lepiej. Przyzwyczajam sie powoli do zelaza w buzi i do nowej *miekkiej* diety.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-06-10, 13:12   #1487
xxbiankaoo
Raczkowanie

Boje sie poprostu, ze to mi zniszczy usmiech, sama nie wiem jak to opisac :/
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 13:23   #1488
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxbiankaoo Pokaż wiadomość
bedziesz miała taka szczeke szeroką jaka jest potrzeba do twojej buzi jesli masz wąską szczeke to nie można ci jej rozszerzyć na maxa bo bedziesz brzydko wyglądać. np. jesli masz górną szczeke węższą od dolnej to bedzie ci orto poszerzac ta górna do rozmiarow dolnej, żeby było ładnie

ja miałąm bardzo wąską i orto mi poszerzyła ale jak patrze na moja znajomą to ona ma na maxa szeroka, ale ma taki układ twarzy i nie każdemu to pasuje, tak samo jak nie każdemu pasuja sniezno białe zęby bo nie kazdy ma taki kolor kosci

Dziekuję

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-06-10, 13:36   #1489
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Oto, prosze panstwa, tradycyjne powitanie kosheen!

Oczywiscie, ze bierz kolorowe ligaturki! Pastelowe kolorki wygladaja slicznie na krysztalowych zamkach! Mi sie widzi delikatny rozowy, niebieski, fioletowy... A rzeszta kazdy kolor bedzie ladnie wygladal!

3maj sie jutro!
Haha wiedziałam, że ktoś mi wypomni to powitanie
A co do kolorowych ligaturek, to mam pytanie, czy do kryształu orto powinna mieć inne gumki niż do metalu? Bo tak mi się wydaje, że te co mam teraz na dole byłyby troszkę za ciemne do kryształu...

No i pozbyłam się dwóch ,,znamion barwnikowych" (czyt. piperzyki) Nic nie bolało Nie wiem tylko kiedy mogę plasterki odkleić
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 13:53   #1490
201610241259
Konto usunięte

kosheen, też usuwałam pieprzyki. plastry, w moim przypadku opatrunki, nosiłam do konca - zmienialam 3x dziennie
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 14:00   #1491
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Edytowane przez ewciaa92aa
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:32
ewciaa92aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 14:11   #1492
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość

SMV witaj ponownie w naszych skromnych progach Widzę, że u ciebie też już końcówka leczenia (może jakieś fotki? ) No i powodzenia przy prawku (ja właśnie wczoraj odebrałam swoje )
hehe zazdroszcz4e ci
fotki na moim blogu, w zasadzie bez mian, morda ta sama;]
Stary 2009-06-10, 16:15   #1493
milutek
Wtajemniczenie

ewciaa92aa - czy gumeczki u góry masz delikatny róż czy takie lekko mleczne (a może jakieś inne heh)? sorki ale ślepa jestem ;-) bo ja też mam przezroczyste zameczki u góry i zastanawiam się nad tymi właśnie kolorami gumeczek
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 16:29   #1494
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam mam mam !

Wizyta byla malo przyjemna, szczegolnie jak dociskano mi pierscienie. Okazalo sie, ze mam roznej wielkosci 6ki! Jedna po mamie, a druga po tacie.

Jak klejono mi zamki, to tez sie balam, ze zaraz mi ten zab TAAK wcisnie do srodka, ze wyleci.

Jak do tej pory najdziwniej sie czuje przy jedzeniu. Mam wrazenie, jakbym razem z jedzeniem zula jeszcze z dobrych kilka deko gwozdzi.

Bolec jak na razie nie boli, a i owszem, obciera. Siedze cala oklejona woskiem (na dlugo nie starczy, bo dostalam tylko jakies podobienstwo pelnowymiarowego opakowania!).

Gumeczki, jak juz zapowiadalam, wzielam pod kolor wiosennych lakierkow, a asystentka orto wrecz kazala mi dorzucic jeszcze fioletowy.

Coz teraz ucze sie jesc, usmiechac, mowic i smiac. Jak na razie zeby sie usmiechnac, musze strasznie sie wyszczerzyc a ja tego nigdy przenigdy nie robilam!

Pozytyw - spodobalo mi sie czyscic zeby wyciorkiem

Ja też mam różne Nie wiem czy po mamie czy po tacie, ale jak mi zakładała to na jedną wzięła większy rozmiar.

A o wyciorku to już prawie zapomniałam , ale na początku też sie nim tak bawiłam, czyściłam ząbki
Cytat:

Piszecie w zastraszającym tempie. Nie ogarnęłam niestety tego wszystkiego. Co za tym idzie mało też piszę no i w dodatku ta sesja nieszczęsna.

W poniedziałek idę na swoją drugą wizytę. Zastanawiam się czy nie wziąć sobie kolorowych gumek na kryształ Może Wy mi coś poradzicie? Brać czy nie? Jaki kolor?

Pozdrawiam wszystkich!
Brać kolor !
Jakiś odważny, letni.

Na czym polega usuwanie pieprzyków?
Bo ja sporo ich mam. I sama się na to zgłosiłaś czy dermatowog zaleciła?

Przepraszam za OT,
Cytat:

Ja nie z tych najstarszych, ale pamiętam.
Na wątku kursantek na prawko Cie widzę

A, no i co pisałam, że mi się zamki na 1 i 2 oderwały...
Dziś dołączył do nich ten na 3
Idą masowo , w pon mam wizytę oby dotrwało.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2009-06-10 o 16:33
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 17:41   #1495
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Nooo ja to bym chciała rozstać się z nim i mieć ten amerykański uśmiech ;].

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:05   #1496
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam wszystkich!
Oooo ten temat mnie interesuje!!! Napiszesz mi na PW jak było??? Plis
Bo mnie też to czeka za jakiś czas

Cytat:
Mam mam mam !

Gratuluję

Cytat:

Paprys rimembers ju
Nawet myślałam o Tobie ostatnio-co tam z Tobą
Nooo nie może być inaczej-musisz się oddrutować w tym roku

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
SMV robi prawko???
No proszę-"stare aparatki" chcą być zmotoryzowane

Cytat:
Napisane przez ewciaa92aa Pokaż wiadomość
Jaka jak bystra.. nowej części nie zauważyłam;P
Byłam dziś u ortodonty.. Alem guuupia!:P zobaczcie jak sobie z gumeczkami wydziwiłam.. dziwnie wyglądam no ale.. sama nie wiem juz co o tym sądzić;/
A cóż Ty chcesz od tych gumek???
Pastel delikatny, turkus śliczny-jeden z moich ulubionych kolorów ligaturkowych

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2009-06-10 o 18:07
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:22   #1497
mclilu
Rozeznanie

Cytat:

Cze
nawet ja pamiętam
Pozazdrościć zbliżania się do finishu

Fajnie, że Papryczka też się aktywowała

Yourenglish Gratulacje!
Prawdziwa wiosna u Ciebie! Niezle szybko czas leci szybko ten czas leci!
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-06-10 o 18:24
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:43   #1498
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Mam do Was pytanko Od 3 tygodniu noszę na górnych ząbkach aparat, ale na pewno będę musiała też mieć na dole, bo dwa zęby mam tam krzywe I zastanawiam się czy ktoś z Was nie nosił na górze aparatu stałego a na dole ruchomego. Czy w ogóle taki ruchomy aparat opłaca się kupić i zakładać? Podkreślam, że dół mam prosty tylko właśnie dwa zęby mi trochę kolidują, więc na pewno trzeba będzie coś z tym zrobić...

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:50   #1499
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko Od 3 tygodniu noszę na górnych ząbkach aparat, ale na pewno będę musiała też mieć na dole, bo dwa zęby mam tam krzywe I zastanawiam się czy ktoś z Was nie nosił na górze aparatu stałego a na dole ruchomego. Czy w ogóle taki ruchomy aparat opłaca się kupić i zakładać? Podkreślam, że dół mam prosty tylko właśnie dwa zęby mi trochę kolidują, więc na pewno trzeba będzie coś z tym zrobić...
Myślę, że nie tyle chodzi o Twoje 2 krzywe zęby co o dopasowanie góry do dołu!
Po założeniu 1 łuku żuchwa przestaje pasować do szczęki!
Nie wiem jak to ma się z dopasowaniem przy pomocy aparatu ruchomego ale myślę, że byłby to za wolny efekt w stosunku do założonego aparatu stałego, a trzeba to jakoś zgrać w czasie! Choć mogę sie mylić!

Miesiąc temu całkowicie zeszła mi się przerwa między jedynkami (czym się oczywiście chwaliłam na forum) i wyobraźcie sobie, że dopiero dziś jedna osoba w pracy zrobiła wielkie oczy "jak Ci się zęby zeszły, szok"! A ludziska u mnie w pokoju nic, a nic! Musiałam się szczerzyć, a oni "ooo, nie zauważyliśmy"
Najlepszy dowód na to, że jednak większość ludzi nie zwraca uwagi na nasze zęby! Jest to głównie nasz kompleks

Śmiechotka żyjesz ?
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-06-10 o 18:56
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:57   #1500
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Myślę, że nie tyle chodzi o Twoje 2 krzywe zęby co o dopasowanie góry do dołu!
Po założeniu 1 łuku żuchwa przestaje pasować do szczęki!
Nie wiem jak to ma się z dopasowaniem przy pomocy aparatu ruchomego ale myślę, że byłby to za wolny efekt w stosunku do założonego aparatu stałego, a trzeba to jakoś zgrać w czasie! Choć mogę sie mylić!

Miesiąc temu całkowicie zeszła mi się przerwa między jedynkami (czym się oczywiście chwaliłam na forum) i wyobraźcie sobie, że dopiero dziś jedna osoba w pracy zrobiła wielkie oczy "jak Ci się zęby zeszły, szok"! A ludziska u mnie w pokoju nic, a nic! Musiałam się szczerzyć, a oni "ooo, nie zauważyliśmy"
Najlepszy dowód na to, że jednak większość ludzi nie zwraca uwagi na nasze zęby! Jest to głównie nasz kompleks
No właśnie co do tych dwóch zębow na dole to chodzi mi o to, że one gdy się stykają z górą przy zgryzie to są do siebie dopasowane, a tak nie powinno być...
Za tydzień 16 czerwca mam drugą wizytę u mojej orto więc się wszystko dokładnie zapytam Fajnie byłoby gdyby jednak ten aparat ruchomy wystarczył, bo to w końcu mniejszy wydatek i nie trzeba mieć druciaków na zębach non stoper Które raczej nie wyglądają estetycznie

Masz rację. Ja jak powiedziałam moim najbliższym znajomym, że będę nosiła aprat to zrobili wielkie oczy i mówili, że w ogóle nic nie widać, żebym miała krzywe zęby. Bo owszem. Moja wada na szczęście nie jest aż tak duża i widoczna, ale jednak pięknego zgryzu też nie mam;P

Edytowane przez redrose89
Czas edycji: 2009-06-10 o 19:01
redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości