Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-10, 19:11   #1501
mclilu
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
No właśnie co do tych dwóch zębow na dole to chodzi mi o to, że one gdy się stykają z górą przy zgryzie to są do siebie dopasowane, a tak nie powinno być...
Chyba mamy co innego na myśli... ale nieważne.
Przy kolejnej wizycie orto na pewno wszystko pięknie wytłumaczy!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:21   #1502
Wyluzuj
Rozeznanie

Hejka dziewczyny U mnie wszystko w porzo z aparatem
8 lipca mam wizytę,to może się dowiem kiedy zakładam górę.
Chciałabym już. Kocham swojego druciaka!
Jest taki śliczny... mrr.

Muszę się z wami chwilowo pożegnać,żeby nie było,że zwiałam
Lecę dzisiaj do TurcjiJak wrócę ,to się zapene odezwę.
Znając życie tyle nastukacie,że przez kilka dni tego nie nadrobie.

Pa kochane

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:28   #1503
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
No właśnie co do tych dwóch zębow na dole to chodzi mi o to, że one gdy się stykają z górą przy zgryzie to są do siebie dopasowane, a tak nie powinno być...
Za tydzień 16 czerwca mam drugą wizytę u mojej orto więc się wszystko dokładnie zapytam Fajnie byłoby gdyby jednak ten aparat ruchomy wystarczył, bo to w końcu mniejszy wydatek i nie trzeba mieć druciaków na zębach non stoper Które raczej nie wyglądają estetycznie
Ja bym się na Twoim miejscu tak nie wyrywała do aparatu ruchomego. Noszę taki już trzeci miesiąc i różowo nie jest. Po pierwsze, najlepiej żebym go nosiła non stop, zdejmując tylko do mycia (jak usłyszałam od orto, że dobrze by było, żebym w nim jadła, to pomyślałam, że chyba żarty go się trzymają, ale mówił serio - nawet próbowałam chcąc być dobrą pacjentką, ale nie idzie), po drugie bardzo przeszkadza w mówieniu - sepleni się, że ho ho i ma się zmasakrowany język, a po trzecie można go zdjąć, a gwarantuje Ci, że ma się na to ochotę cały czas, więc jeśli nie jest się bardzo zdeterminowanym do jego noszenia, to stały aparat jest o wiele lepszym rozwiązaniem.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:32   #1504
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Edytowane przez ewciaa92aa
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:32
ewciaa92aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:47   #1505
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Fajnie, że Papryczka też się aktywowała
Papryka patrzy
Dzięki za wiadomość na priv
Jasne, że się przyda i w razie czego-wiem kogo pytać
Stary 2009-06-10, 19:53   #1506
xxbiankaoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
bedziesz miała taka szczeke szeroką jaka jest potrzeba do twojej buzi jesli masz wąską szczeke to nie można ci jej rozszerzyć na maxa bo bedziesz brzydko wyglądać. np. jesli masz górną szczeke węższą od dolnej to bedzie ci orto poszerzac ta górna do rozmiarow dolnej, żeby było ładnie

ja miałąm bardzo wąską i orto mi poszerzyła ale jak patrze na moja znajomą to ona ma na maxa szeroka, ale ma taki układ twarzy i nie każdemu to pasuje, tak samo jak nie każdemu pasuja sniezno białe zęby bo nie kazdy ma taki kolor kosci

Dziekuję
Orto powiedziała, ze bede miała usmiech od kacika do kacika Nie wiem jak mam to rozumiec :P Lubie w sumie swoj rozkład zebow .. ajjj sama nie wiem Marudze jak zawsze, ale taka juz jestem :P Wiem, ze gore trzeba mi poszerzyc bo jest skrzywienie krzyzowe czy jakos tak i moja orto chce uniknac nakładania mi "rozszerzaczy"(sorki nie pamietam jak to sie zwie fachowo:P) i dlatego moje leczenie bedzie trwało dluzej bo bedziemy likwidowac to aparatem To tak w skróce O :P
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:07   #1507
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Ja bym się na Twoim miejscu tak nie wyrywała do aparatu ruchomego. Noszę taki już trzeci miesiąc i różowo nie jest. Po pierwsze, najlepiej żebym go nosiła non stop, zdejmując tylko do mycia (jak usłyszałam od orto, że dobrze by było, żebym w nim jadła, to pomyślałam, że chyba żarty go się trzymają, ale mówił serio - nawet próbowałam chcąc być dobrą pacjentką, ale nie idzie), po drugie bardzo przeszkadza w mówieniu - sepleni się, że ho ho i ma się zmasakrowany język, a po trzecie można go zdjąć, a gwarantuje Ci, że ma się na to ochotę cały czas, więc jeśli nie jest się bardzo zdeterminowanym do jego noszenia, to stały aparat jest o wiele lepszym rozwiązaniem.
Mogę spytać jak duże masz skrzywienie i czy nosisz u góry aparat stały? Hmm mówisz, że on koliduje z językiem no ciekawe... Ciekawe co mi powie na ten temat moja orto

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 20:21   #1508
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Mogę spytać jak duże masz skrzywienie i czy nosisz u góry aparat stały? Hmm mówisz, że on koliduje z językiem no ciekawe... Ciekawe co mi powie na ten temat moja orto
Ja mam na razie aparat ruchomy na dół i na górę. Ma mi korygować zgryz i odciążyć staw skroniowo-żuchwowy. Potem będę mieć aparat stały/
Załączam zdjęcia moich zębów z i bez aparatu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_008.jpg (44,6 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_001.jpg (27,1 KB, 84 załadowań)
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:26   #1509
yourenglish
Raczkowanie

Papryka, mclilu, dziekuje! Czekalam na zalozenie, teraz czekam az bliscy i znajomi mnie zobacza, a w miedzyczasie czekam na efekty...Ech, cale zycie to czekanie

Bianka, osobiscie bym baardzo chciala mies szerszy usmiech! Mysle, ze nie masz sie czego bac!

Jak sie usmiecham, to w koncikach ust mam takie trojkaty. Pytalam sie, czy da sie to zlikwidowac, a orto mowila, ze niewiadomo czy uda sie do konca ich pozbyc bo musze dopasowac dol do gory, a i na dole, i na gorze brakuje mi teraz 2 zabkow.

P.S. Jak dobrze - 4 dni wolnego! Jade w rodzinne miejsca mclilu do znajomych na pare dni. Pewnie bedzie gril, a ja truskawki nie ugryze... Bede musiala poprosic o miesko shaken, not stirred (w mikserku, ma sie rozumiec).

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:59   #1510
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Papryka patrzy
Dzięki za wiadomość na priv
Jasne, że się przyda i w razie czego-wiem kogo pytać
Polecam się na przyszłość

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
P.S. Jak dobrze - 4 dni wolnego! Jade w rodzinne miejsca mclilu do znajomych na pare dni. Pewnie bedzie gril, a ja truskawki nie ugryze... Bede musiala poprosic o miesko shaken, not stirred (w mikserku, ma sie rozumiec).
To uśmiechaj się szeroko może się poznamy w tłumie
Taa, powinni dawać blender w zestawie ze szczoteczką i woskiem
In my time of need
Stary 2009-06-10, 21:03   #1511
niebieskazalotka
Raczkowanie

Jak tak czytam o tych Waszych kolorowych ligaturkach... to mi się robi smutno ze mam damona
niebieskazalotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:06   #1512
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

No nie wiem co to ten damon, ale chyba coś jak bezligaturowy i też taki mam ;p.
No, ale... Pocieszając się... W srebrnym mi do twarzy xD.
W dodat. to TYLKO ze dwa lata (mam nadzieje, i u mnie ;p).
Widzę, że wolne i każdy wchodzi na forum xD.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:12   #1513
mojito18
Raczkowanie

cześc dziewczyny
mam straszny problem z moja ortodontka, otóz na ostatniej wizycie pytałam ją czy mój kieł sie "wsunie" wgłąb szczeki,bo jeszcze lekko odstaje od pozostałych,które sie w miare zrównały a ona mi odp,ze nie,bo tak ząb siedzi w kości i tego zaden aparat mie nie wyprostuje<??> i ze to juz jest koncówka leczenia i juz tak zostanie czy wg Was to jest mozliwe? nie chce zdejmowac aparatu,jak nie jestem zadowolona z wyniku leczenia, tym bardziej,ze nie kosztuje to mało pieniędzy... i nie wiem co teraz zrobic,powiedziała mi,ze za ok 3 m-ce zdejmuje mi aparat a moje zęby wg mnie sa dalekie od ideału moge w srodku leczenia zmienic ortodonte? czy musze wtedy prosic obecna orto o oddanie mojej dokumentacji leczenia( ciekawe,czy bedzie robila z tego powodu jakies problemy?). prosze poradzcie mi co mam zrobic,bo obecnie jestem podłamana,ze wydałam na aparat+ wizyty kupe kasy a po zdjeciu aparatu za 3m-ce bede niezadowolona
mojito18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:15   #1514
niebieskazalotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
No nie wiem co to ten damon, ale chyba coś jak bezligaturowy i też taki mam ;p.
No, ale... Pocieszając się... W srebrnym mi do twarzy xD.
W dodat. to TYLKO ze dwa lata (mam nadzieje, i u mnie ;p).
Widzę, że wolne i każdy wchodzi na forum xD.

tak, damon to ten własnie bezzligaturowy... a ja się tym pocieszam, ze do zwykłego druciaka musiałabym usuwac zeby
niebieskazalotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:23   #1515
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojito18 Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny
mam straszny problem z moja ortodontka, otóz na ostatniej wizycie pytałam ją czy mój kieł sie "wsunie" wgłąb szczeki,bo jeszcze lekko odstaje od pozostałych,które sie w miare zrównały a ona mi odp,ze nie,bo tak ząb siedzi w kości i tego zaden aparat mie nie wyprostuje<??> i ze to juz jest koncówka leczenia i juz tak zostanie czy wg Was to jest mozliwe? nie chce zdejmowac aparatu,jak nie jestem zadowolona z wyniku leczenia, tym bardziej,ze nie kosztuje to mało pieniędzy... i nie wiem co teraz zrobic,powiedziała mi,ze za ok 3 m-ce zdejmuje mi aparat a moje zęby wg mnie sa dalekie od ideału moge w srodku leczenia zmienic ortodonte? czy musze wtedy prosic obecna orto o oddanie mojej dokumentacji leczenia( ciekawe,czy bedzie robila z tego powodu jakies problemy?). prosze poradzcie mi co mam zrobic,bo obecnie jestem podłamana,ze wydałam na aparat+ wizyty kupe kasy a po zdjeciu aparatu za 3m-ce bede niezadowolona
skoro jest taka mądra i wie, że tego zęba nic nie ruszy, to powinna była uprzedzić na początku leczenia o takich możliwościach! Czasem lekarze przesuwają zęby w innej kolejności i może coś tam jej nie wyszło po drodze - aż tak bardzo się nie znam i może rzeczywiście sa przypadki, że coś tam zostaje krzywe bez względu na wszystko ale ja osobiście o takich nie słyszałam!
Myślę, że z samym zdjęciem pantomograficznym możesz udać się na konsultacje do innego orto i zasięgnąć porady, w tym wypadku nie szkoda chyba kasy.
A w razie jakbyś chciał zmienić orto to myślę, że nie będzie z tym problemu - poproś kserokopię swojej dokumentacji (masz do tego prawo).
In my time of need

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 21:26   #1516
yourenglish
Raczkowanie

mojito, a czy zadalas to samo pytanie orto? A mianowicie czy na pewno nie mozna leczenie troche przedluzyc by doprowadzic wszystko do perfekcji?

A moze jestes zbyt surowa dla siebie? Jakbys wrzucila jakies foty, to kazdy by z radoscia ocenil, jak wyglada Twoja sytuacja.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-06-10, 21:33   #1517
mojito18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
mojito, a czy zadalas to samo pytanie orto? A mianowicie czy na pewno nie mozna leczenie troche przedluzyc by doprowadzic wszystko do perfekcji?

A moze jestes zbyt surowa dla siebie? Jakbys wrzucila jakies foty, to kazdy by z radoscia ocenil, jak wyglada Twoja sytuacja.
no własnie pytałam ją o to i powiedziałam,ze taki odstajacy kieł przy równej reszcie mi sie nie podoba i nie chce,zeby tak wygladał po zdjeciu aparatu to ona stwierdziła,ze mi sie wydaje,ze on odstaje ;/ zdjecie wrzuce jutro,jak zrobie nowe to same zobaczycie,ze ta trójka nie jest na swoim miejscu ;/

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mojito18 Pokaż wiadomość
no własnie pytałam ją o to i powiedziałam,ze taki odstajacy kieł przy równej reszcie mi sie nie podoba i nie chce,zeby tak wygladał po zdjeciu aparatu to ona stwierdziła,ze mi sie wydaje,ze on odstaje ;/ zdjecie wrzuce jutro,jak zrobie nowe to same zobaczycie,ze ta trójka nie jest na swoim miejscu ;/
a co do wydłuzenia leczenia to mi od,ze "nie ma takiej potrzeby" ;/;/
mojito18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:38   #1518
yourenglish
Raczkowanie

Hmm, nikt z nas tutaj specjalista nie jest wiec ciezko oceniac czy ona ma racje czy po prostu nie chce sie Toba zajac.

Zgadzam sie z mclilu, ze warto pojsc na konsultacje do kogos innego. O zdjecie mozesz poprosic mowiac, ze potrzebujesz do wizyty u dentysty.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-06-10, 22:05   #1519
smiechotka
Rozeznanie

Ja może tak wtrącę na przykładzie mojego kolegi, którego trójka również była uparta i nie dało się jej ustawić ni jak. Aparat został zdjęty przy wysuniętej trójce, która mu się również nie podobała, ale na szczęście retencja ją jakimś cudem nieco bardziej wprowadziła na miejsce.
Ale zgadzam się z laseczkami, konsultacja u innego orto - chociażby dla własnego spokoju jest wskazana!

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 07:20   #1520
coldgirl
Raczkowanie

hej! czytam ten wątek od jakiegoś czasu ja właśnie niedawno zdecydowałam się na aparat ostatnio byłam na planie leczenia i muszę mieć usunięte dwie 8 na dole :/ później czeka mnie hass na moją wąską górną szczękę.. będę go nosic az pół roku... a dopiero później aparat na góre. jakos mi sie to nieuśmiecha... po miesiącu od założenia hassa czeka mnie aparat na dól i noszenie jakiejś maski bo mam zbyt wysuniętą szczeke... wogole jakas masakra... największe obawy mam co do Hassa nosiła to może któraś z was?
pozdrawiam!!
coldgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 10:07   #1521
melanie106
Przyczajenie

ja miałam hassa jeszcze kilka dni temu co prawda nie było tak źle,ale bardzo się cieszę,że go już nie mam
melanie106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 10:22   #1522
xxbiankaoo
Raczkowanie

coldgirl - kto jest Twoim ortodonta ?
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 10:55   #1523
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Ja może tak wtrącę na przykładzie mojego kolegi, którego trójka również była uparta i nie dało się jej ustawić ni jak. Aparat został zdjęty przy wysuniętej trójce, która mu się również nie podobała, ale na szczęście retencja ją jakimś cudem nieco bardziej wprowadziła na miejsce.
Ale zgadzam się z laseczkami, konsultacja u innego orto - chociażby dla własnego spokoju jest wskazana!
Jesteś
Jak tam ząbki i inne

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez coldgirl Pokaż wiadomość
hej! czytam ten wątek od jakiegoś czasu ja właśnie niedawno zdecydowałam się na aparat ostatnio byłam na planie leczenia i muszę mieć usunięte dwie 8 na dole :/ później czeka mnie hass na moją wąską górną szczękę.. będę go nosic az pół roku... a dopiero później aparat na góre. jakos mi sie to nieuśmiecha... po miesiącu od założenia hassa czeka mnie aparat na dól i noszenie jakiejś maski bo mam zbyt wysuniętą szczeke... wogole jakas masakra... największe obawy mam co do Hassa nosiła to może któraś z was?
pozdrawiam!!
Nikt nie powiedział, że będzie lekko
Aż się zdziwisz jak to pół roku szybko zleci... a później już tylko z górki!
Dużo dziewczyn tu nosiło hassa więc na wsparcie możesz liczyć!
Głowa do góry i trzymam kciuki!
Im szybciej zaczniesz działać z ząbkimi tym szybciej zakończysz leczenie!
In my time of need

REKLAMA
Stary 2009-06-11, 11:33   #1524
Navien
Wtajemniczenie

Kochani, mam do Was pytanie, który aparat na zęby jest najmniej widoczny? Czy można zamontować sobie taki, którego kolor tego drucika i tych nasadek jest w odcieniu zęba? (Ha! i tu właśnie pochwaliłam się swoją mega wielką znajomością terminów w zakresie ortodoncji )

Zastanawiałam się nad wewnętrznym, ale z tego co czytałam, to jest on bardzo drogi, więc poszukuję czegoś, co będzie jak najmniej widoczne, jednak za trochę mniejszą ceną

Za tydzień idę na pierwszą wizytę do Ortodontki, ale chciałabym się Was poradzić, żeby mieć już jakieś obeznanie i móc z Nią podyskutować na ten temat

I jeszcze ewentualnie jakbyście miały obeznanie w cenach aktualnych, to w ogóle byłoby cudnie!

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź
Wybaczcie moją niewiedzę i ignorancję, ale dopiero wkraczam w świat "aparatek" Jeśli powtarzam wcześniej gdzieś zadane pytanie, to również mocno za to przepraszam
Stary 2009-06-11, 12:05   #1525
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Jesteś
Jak tam ząbki i inne
Ząbki bolą, a 'inne' też bolą
Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Kochani, mam do Was pytanie
Orto faq + max trzy strony wstecz i dowiesz się wszystkiego..

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 12:27   #1526
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
kosheen, też usuwałam pieprzyki. plastry, w moim przypadku opatrunki, nosiłam do konca - zmienialam 3x dziennie
A co to znaczy do końca? Bo ja nie mam żadnych szwów... Miałam te pieprzyki chyba wypalane ...

ewciaa92aa śliczne te różowe gumeczki A możesz mi powiedzieć czy orto ma jakieś specjalne gumeczki do kryształowego? Czy to są takie same jak do metalowego aparatu? Bo one są takie fajne jaśniutkie, też bym takie chciała.
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 13:29   #1527
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Mclilu i guga003 załączam zdjęcia tej części mojej szczęki o którą mi chodzi. Tj. apropo tych dwóch krzywych zębów, które mam na dole. Mclilu, guga003 i inni napiszcie co o tym myślicie (kilka postów wyżej pytałam czy aparat ruchomy ma szanse wyprostować mój dół)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (14,9 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu1.jpg (16,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu2.jpg (17,8 KB, 64 załadowań)

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2009-06-11, 14:06   #1528
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Edytowane przez ewciaa92aa
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:33
ewciaa92aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 15:16   #1529
Madlen123
Raczkowanie

Witam wszystkie aparatki!
Parę miesięcy temu zaczęłam poważnie zastanawiać się nad aparatem, już dawno słyszałam że powinnam spróbować, ale za bardzo się bałam.Nosiłam parę lat ruchome, pomagały ale rezultaty nie były powalające, a dłuugo trzeba było na nie czekać. W ciągu ostatnich miesięcy coraz więcej znajomych, osób ze szkoły widzę właśnie z drutami trafiłam na wątek, znalazłam poprzednie części, przekonałam się w 110%, wybrałam do ortodontki i po 2 wizytach znam już mniej więcej swój plan leczenia.
dowiedziałam się że mam:
-ósemki, które siedzą jeszcze pod dziąsłem (kończę 15 lat )
-zgryz otwarty
-stłoczenia
-język, którym wypycham górne zęby do przodu
muszę:
-wyrwać 4 czwórki
-założyć aparat -najpierw góra, ok. pół roku później dół,
plus noszenie wyciągów i drut na podniebieniu, który będzie miał za zadanie trzymać szóstki w miejscu podczas przesuwania reszty zębów. nazwy oczywiście zapomniałam, był chyba 'ortodontyczny'
dodaję że miałam doklejaną połowę prawej, już martwej jedynki.

Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona jako pre-aparatkę
dodaję zdjęcia krzywulców:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00942.jpg (96,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00943.jpg (89,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00946.jpg (88,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00947.jpg (59,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01303.jpg (43,8 KB, 58 załadowań)

Madlen123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 15:45   #1530
milutek
Wtajemniczenie

Witaj Madlen123,
widzę że mam podobne krzywulce do Twoich, duże wysunięte jedynki, jedna trójka bardzo wysoko, różnica taka że ja mam martwą dwójkę a nie jedynkę. też muszę usunąć ząbki ale u mnie to będą raczej piątki bo jedną mam "łataną". nie napisałaś kiedy dokładnie jest ten wielki dzień - założenia aparatu...
pozdrawiam
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości