|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
o, rzeczywiście podobnie
wizytę dopiero będę ustalać, wiem że albo przed 17.07, albo po 19.08(w międzyczasie orto ma urlop). Chciałabym jak najszybciej zaprzyjaźnić się z aparatem, muszę tylko wyrwać te 2 górne czwórki żeby dziąsło zdążyło się zagoić przed 17.07. Usłyszałam że założy mi aparat w ok. 3 tygodnie od wyrwania pierwszego zęba.Wyrywanie, uh.
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, też mnie to czeka i mimo, że wiem że nie będzie bolało to jakoś się stresuję, na pewno nie jest to nic przyjemnego. ja mam aparat i będę miała wyrywane za jakieś 2 miesiące, może wcześniej (fotka moich krzywulców na 39 str tego forum). wiem, że są też takie przypadki - wyrywanie w trakcie noszenia aparatu. któraś z was aparatki - wizażanki tak miała lub ma mieć?
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Trudno o przyjemne wyrywanie zębów
![]() W ogole, zauważyłam że bardziej podobają mi się zęby W aparacie niż bez, chyba że są idealnie proste, albo z 'ciekawą' wadą
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Edytowane przez Madlen123 Czas edycji: 2009-06-11 o 17:42 |
|
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tak was czytam i się dziwię, że lubicie te swoje aparaty Ja zamierzam sobie sprawić takie cacko i powiem ,że jestem przerażona. Mój największy problem to dwie górne jedynki niestety.Na dniach idę do dentysty a potem do orto. I kompletnie nie wiem czego się spodziewać. Pozdrawiam
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizyta u orto nie boli
|
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to masz piękne zdjęcie Audrey Hepburn. Widzę, że nie tylko ja jestem Jej fanką xD.
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 22:33 |
|
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
No i witam wszystkich ponownie...
![]() Kiedyś tu zagościłam z milionem obaw co do aparatu, a teraz wielki come back - od jutra jestem aparatką... Nadal trochę się boję, ale raz kozie śmierć.. Górę biorę porcelanową i tak czytam teraz o tych przebarwieniach-choroba, ja buraki mogę na tony jeść, jak tu żyć teraz?? No nic, jutro koło 21 rozpocznie się marudzenie ![]() Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
Madlen123 - sporo zebow bedzie Ci wyrywac
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak sobie myślę, że nawet jak pomoże to po jakim czasie? Skoro stałe aparaty nosi się rok do trzech lat! Ja osobiście zdecydowałabym się na stałkę! ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- to kiszka straszna!Bądź dzielna
|
|
|
|
#1541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale oczywiście na wszystko są sposoby!!!! hihi.. po prostu jak będziesz jadła swoje buraczki.. to staraj się jeść tak aby jak najmniej było ich na aparacie z doświadczenia powiem że jest ok! Ja mam kosmetyczny i wpierdzielałam już nie raz buraczki, jagódki itd.. hiih i jak od razu po posiu umyłam ząbki to śladu ni ma!
|
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Madlen, milutek, usuwaniemoze byc przyjemne. Nie myslcie, masohistka nie jestem. Po prostu przeszlam przez to jakis miesiac temu (opisywalam to tutaj) i zabieg byl tak fachowo wykonany, ze naprawde milo sie wspomina!
U Was tez moze byc nienajgorzej. Podstawa jest znalezc dobrego chirurga, czego Wam zycze!
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-06-11 o 21:28 |
|
|
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta, mam pytanie
jestem już ok 1,5 roku po zdjęciu stałego. reteinery nosiłam najpierw co noc, później co 2 a następie co 3 noce (wg. wskazań lekarza). byłam wczoraj na kontroli i dowiedziałam się, że zęby się przemieściły :/ i co teraz? na prawdę nosiłam ten reteiner z czystym sumieniem, a teraz boję się, że wada wróci, albo, że trzeba będzie robić nowe płytki...
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
Taaa... trzeba aplikować wszystko przez słomkę
|
|
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
tylko proszę mi się nie udusić!!!!! hihi bo będzie na mnie!!!
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj jadę do dentystki, żeby mi sprawdział zęby czy są zdrowe. ;] 2 lipca mam chyba separacje a 3 zakładamy dół, boję się trochę bo dół mam krzyy i czuję, że będzie bolało. Zobaczymy. ;]
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Powiedzcie mi na co mam się nastawić na drugą wizytę? Co orto będzie mi robić?
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Hmm gumki?
A jeżeli ja mam aparat estetyczny (kosmetyczny)? W nim chyba nie ma ligatur... Chociaz juz sama nie wiem;P A bedzie mi tez orto cos podkrecac?
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
To mój pierwszy post na forum dla ortomaniaczek, ale pewnie nie ostatni ) Wcześniej sporo czytałam, ale szczerze mówiąc trochę za dużo tych postów i nie sposób się w nich ogarnąć i znaleźć to czego się szuka. A mianowicie: czy jest tutaj jakaś forumowiczka z aparatem lingwalnym??Acha! Dołączam do grona blachar ( ) 17.06, wiem ile to bólu, ale już nie mogę się doczekać |
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko będzie cacy![]() _Paulinka_ a to podkręcanie to jak się dokładnie odbywa? Za pomocą jakiegoś wiertła czy jak? I to chodzi podkręcanie zamków, tak? Czy się może mylę?
|
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kolorowe ligatury to chyba tylko w metalowych są Hmm to ja już nie wiem jaki kolor mam ligatur - wyglądają tak jakby były niewidoczne ("wtapiają się w tło zamków"), więc chyba są przezroczyste![]()
|
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Konto usunięte
|
Kolor ligatur to masz jaki chcesz. Ja mam zamki kryształowe a gumki wybrałam fioletowe
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Orto bierze takie jakby szczypce i z tyłu za pierścieniem (ewentualnie rurką) podkręca końcówki druta
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Mam dylemat....a mianowicie nie wiem na jaki kolor gumeczek sie zdecydować. Rozważałam między rózowym a turkusowym.....tylko nie wiem który bedzie bardziej do mnie pasował...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

wizytę dopiero będę ustalać, wiem że albo przed 17.07, albo po 19.08(w międzyczasie orto ma urlop). Chciałabym jak najszybciej zaprzyjaźnić się z aparatem, muszę tylko wyrwać te 2 górne czwórki żeby dziąsło zdążyło się zagoić przed 17.07. Usłyszałam że założy mi aparat w ok. 3 tygodnie od wyrwania pierwszego zęba.

.

to kiszka straszna!
fot0: #