Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-13, 18:14   #1621
elinka20
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez Gladys del Carmen Pokaż wiadomość
Tak jak u Ciebie - stłoczenie... Powiedziała, że doradzałaby właśnie usunięcie jednego zęba niż niszczenie czterech przez stripping. Martwię się czy w przyszłości będzie się to rzucać w oczy, bo jednak inni mają po 4
Myślę że po wyprostowaniu przez aparat nie powinno być aż tak baaaarrrdzo widoczne w końcu ząbki po ustawieniu są spiłowywane żeby były równe a nie góry doliny w moim przypadku nie będzie widać bo trójka rosła przed usuniętą dwójką, wiec teraz nawet nie wiadać jego braku. Wrzucałaś już foteczki swoich ząbków??
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 18:18   #1622
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie mam pojęcia "co wolę", bo najzwyczajniej w świecie się na tym nie znam I zasięgam opinii właśnie tutaj, u osób z doświadczeniem, które być może z czymś podobnym się spotkały:p
Z tego co wiem stripping jest dość powszechnym zabiegiem w ortodoncji. Na forum na pewno jest więcej osób, które go miały i kojarzę, że ktoś miał lub miał mieć wyrywanie siekacza.

Minus wyrywania jest na pewno taki, że nie będziesz miała zachowanej symetrii. To się bardzo nie rzuca w oczy, ale jak się już płaci i można mieć symetrycznie, to czemu nie?
Mój głos zdecydowanie na stripping
Stary 2009-06-13, 18:25   #1623
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
a Ty myslalas, ze Ciebie cierpienia obejda? musisz pocierpiec, jesli chcesz byc piekna .
no właśnie jakoś tak miałam nadzieję...

zjadłam pierwszy obiad. dramat! jak mnie zęby bolą! po 1 nie mogę docisnąć szczęk przez pierścienie, po 2 nawet gdybym kombinowała to zęby bolą... wrzodów żołądka się nabawię jak będę tak łykać tylko rozdziabane widelcem
ile dni to będzie tak boleć? no przecież nawet zwykłe mycie szczoteczką boli jak cho.. jak hoho..
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 18:37   #1624
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak u Ciebie - stłoczenie... Powiedziała, że doradzałaby właśnie usunięcie jednego zęba niż niszczenie czterech przez stripping. Martwię się czy w przyszłości będzie się to rzucać w oczy, bo jednak inni mają po 4
a mi moja orto nie mowila, ze stripping jest niszczacy i zly , co ona sobie mysli, ze ja alfa i omega jestem? i skoro mam aparat, to sie orientuje? chyba z 3 razy mialam robiony stripping - ona mi o tym nie mowila, ale tak mi cos swita , i nie na wszystkich, tylko jak jej "pasowalo" - np. aby dolna 3 miala miejsce, to mi troche wytarla zeba obok itd. ale ze to szkodliwe - to nawet nie myslalam nad tym ;/.

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
no właśnie jakoś tak miałam nadzieję...

zjadłam pierwszy obiad. dramat! jak mnie zęby bolą! po 1 nie mogę docisnąć szczęk przez pierścienie, po 2 nawet gdybym kombinowała to zęby bolą... wrzodów żołądka się nabawię jak będę tak łykać tylko rozdziabane widelcem
ile dni to będzie tak boleć? no przecież nawet zwykłe mycie szczoteczką boli jak cho.. jak hoho..
po paru dniach juz nic nie bedziesz czuc, i tak do nastepnej wizyty.. i po kazdej kolejnej moga Cie zeby bolec 2 - 3 dni (lub wiecej) - zalezy to wszystko od osobistych preferencji . zeby sie przystosuja i z czasem coraz mniej je odczuwac bedziesz .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 18:40   #1625
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie siekacze i kły są NIETYKALNE, ale jak wolisz
Ja się w pełni zgadzam z naszą Papi .
Dobrze zrobiony stripping, i z umiarem [!] nie zaszkodzi żadnemu z zębów.
Ja miałam podobnie, albo 4ki out, albo stripping co jakiś czas. Wyszło na to, że ząbki ładnie ustawiają się tam, gdzie orto je popycha i stripping jest mało konieczny, aczkolwiek orto wykonuje go dla nadania ząbkom ładnego kształtu..
Ja osobiście jestem zwolenniczką wyrywania jedynie 8ek.. Reszty zębów bym nie oddała .

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
Każdy z nas przez to przechodził i jakoś wszyscy żyjemy .
Mnie nap.. przez 1,5 miesiąca. Tak, tak 1,5 miesiąca żarcia zupek i kisielków.
Z dołem nie miałam żadnych problemów, mogłam wpylać co mi się chciało i jak mi się chciało. Także to bardzo indywidualna kwestia.
Ubezpiecz się w wosk i przeciwbólowce i nie marudź . Bo to dla Twojego dobra przecież...:rol leyes:

O i jeszcze poczytaj orto faq, z pewnością dowiesz się więcej niż tu od 'wrednych' bab

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-06-13 o 18:41
smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 18:48   #1626
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Hey bardzo dobrze, tak zaledwie po miesiącu noszenia aparatu takie efekty sama zdziwiłam się na wizycie u orto. jak pokazała mi wyciszk i różnice. Teraz już prawie wszystkie ząbki w szeregu, wyciąg zamyka mi lukę po zębie i ściąga mój nieszczęsny kieł no a co u ciebie??
Drugi raz Ci wycisk robiła? Czy pokazywała Ci ten przy pierwszej wizycie? Ile już w ogóle miałaś wizyt i jak przebiegała ta druga tzn czego mogę się na niej spodziewać? Hmm a mam takie pytanko do Ciebie. Przy każdej wizycie babeczka robi zdjęcie naszych zębów z różnych stron, no nie? To jest po to, żeby sprawdzać efekty, prawda? Jakim aparatem te zdjęcia są robione i czy mogę poprosić moją orto, żeby dał mi wgląd do nich, żebym mogła też sama zobaczyć czy widać poprawę? Hmm a co u mnie? We wtorek 16 czerwca mam drugą wizytę Już się przyzwyczaiłam do mojego aparaciku Dobrze mi się je, myje ząbki, nic mnie nie uwiera Tylko czasem troszku ząbki pobolewają, ale to jest wkońcu normalne skoro mi się prostują Jedyne co mnie denerwuje to to, że po każdym jedzeniu praktycznie obojętnie czego muszą myć zęby lub choćby korzystać z wyciorka... Bo jak to wygląda jak kawałki jedzenia są za aparatem Niekomfortowo się z tym czuję jak jestem poza moim mieszkankiem np na uczelni albo u kogoś ze znajomych. Nawet uśmiechnąć się nie można po jedzeniu tylko od razu jazda do łazienki Nie wspominając o jedzeniu na mieście...

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 18:52   #1627
xxbiankaoo
Raczkowanie

Ja bym nie dała wyrwac sobie zadnych zebow procz osemek Jezeli musiałabym to zrobic to zrezygnowałabym z aparatu
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 18:56   #1628
BlondynaXx16xX
Raczkowanie

GG do BlondynaXx16xX

Cytat:
W następnym tygodniu będę mieć zakładany aparat, na obydwa łuki. Jestem świeżo po rozmowie z moją ortodontką i dowiedziałam się, że najprawdopodobniej, już w trakcie leczenia zajdzie konieczność usunięcia dolnego siekacza;/ Czy któraś z was miała taką samą sytuację i mogłaby podzielić się "wrażeniami" ?
No to witaj w klubie
Też mam zakładany aparat w przyszłym tygodniu (a dokładnie w sobote) i równiez podczas leczenia bede musiała najprawdopodobniej usunąć 2 ząbki....heh ale sie tym nie martwię. Co bedzie to bedzie
I musze dodac ze mam zaje.....ortodontke....na prawde super babka
Jestem z niej bardzo zadowolona. Jak mam wizytę to się bardziej czuje jakbym była u koleżanki na plotkach niz u lekarza.....
BlondynaXx16xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 19:14   #1629
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Ja się w pełni zgadzam z naszą Papi .
Dzięki
Miło, że wpadłaś. Mnie też długo nie było, ale zrobiłam wielki powrót
Jak tam u Ciebie?

Cytat:
Dobrze zrobiony stripping, i z umiarem [!] nie zaszkodzi żadnemu z zębów.
Ja miałam podobnie, albo 4ki out, albo stripping co jakiś czas. Wyszło na to, że ząbki ładnie ustawiają się tam, gdzie orto je popycha i stripping jest mało konieczny, aczkolwiek orto wykonuje go dla nadania ząbkom ładnego kształtu..
Ja osobiście jestem zwolenniczką wyrywania jedynie 8ek.. Reszty zębów bym nie oddała .
Nie zawsze wyrwanie ósemek wystarczy. U mnie nic by to nie dało, więc dziabnęli mi piątkę i czwórkę, ale pomysł był słuszny-wszystko ładnie teraz wygląda i nie widać, że jakichś zębów brakuje. No ale siekacze i kły to są jednak "inne" zęby, jakby to powiedzieć...charakteryst yczne
Stary 2009-06-13, 19:48   #1630
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Miło, że wpadłaś. Mnie też długo nie było, ale zrobiłam wielki powrót
Jak tam u Ciebie?
Hej, hej . A cóż u mnie może być? Dzielnie pracuję już od miesiąca, doczekałam się dziś pierwszej wolnej soboty . W sprawach ząbkowych wg mnie nic się nie dzieje, ale wg orto postępy są i mam się jedynie cieszyć. Czekam na wyrwanie drugiej dolnej ósemeczki, która jeszcze nie wyrżnęła się.. Także same pozytywy .
A co u Ciebie? Jak się pracuje?
Cytat:
Nie zawsze wyrwanie ósemek wystarczy. U mnie nic by to nie dało, więc dziabnęli mi piątkę i czwórkę, ale pomysł był słuszny-wszystko ładnie teraz wygląda i nie widać, że jakichś zębów brakuje. No ale siekacze i kły to są jednak "inne" zęby, jakby to powiedzieć...charakteryst yczne
W sumie ja jestem bardzo zdziwiona, że jakikolwiek dentysta/ortodonta chce wyrywać zdrowy kieł! Przecież to jeden z ważniejszych, o ile nie najważniejszych zębów.. Służy do 'odszarpywania' kawałków jedzenia.. Z tego co wiem to 4ki bardzo 'chętnie' są wyrywane, ponieważ mają korzenie kłów, a powierzchnię trzonowców i w związku z tym łatwo się psują i są ciężkie w leczeniu . Bić jak mówię źle .
Ale osobiście bym się chyba dobrze zastanowiła zanim oddałabym się w ręce ortodonty, który by tylko usuwał. Przecież nie sztuką jest ustawić żołnierzy w szeregu na poligonie, ale w koszarach

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-06-13, 20:08   #1631
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej . A cóż u mnie może być? Dzielnie pracuję już od miesiąca, doczekałam się dziś pierwszej wolnej soboty . W sprawach ząbkowych wg mnie nic się nie dzieje, ale wg orto postępy są i mam się jedynie cieszyć. Czekam na wyrwanie drugiej dolnej ósemeczki, która jeszcze nie wyrżnęła się.. Także same pozytywy .
A co u Ciebie? Jak się pracuje?
No to super, że u Ciebie jakoś leci
Właśnie widać, że jesteś troszkę zapracowana
Mnie też jakoś leci-już dwa miesiące stażu
Fajnie trafiłam-nie mogę narzekać
Tylko cały czas się martwię co będzie po stażu

Cytat:
W sumie ja jestem bardzo zdziwiona, że jakikolwiek dentysta/ortodonta chce wyrywać zdrowy kieł! Przecież to jeden z ważniejszych, o ile nie najważniejszych zębów.. Służy do 'odszarpywania' kawałków jedzenia.. Z tego co wiem to 4ki bardzo 'chętnie' są wyrywane, ponieważ mają korzenie kłów, a powierzchnię trzonowców i w związku z tym łatwo się psują i są ciężkie w leczeniu . Bić jak mówię źle .
Ale osobiście bym się chyba dobrze zastanowiła zanim oddałabym się w ręce ortodonty, który by tylko usuwał. Przecież nie sztuką jest ustawić żołnierzy w szeregu na poligonie, ale w koszarach
Teraz to chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie usuwa kłów, ale wiem, że kiedyś bywały takie przypadki. Córka znajomej ma usuniętą trójkę. Oczywiście na polecenie pseudo-ortodontki
Ale już czwórki, piątki-no jak trzeba to trzeba. Moja orto mówiła, że nie zawsze można leczyć bezekstrakcyjnie, albo można, ale efekt niekoniecznie będzie dobry.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 20:16   #1632
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
To wygląda na to, że mamy to samo...
A przypomnisz jeszcze jak dawno zdjęłaś aparat stały?
1,5 roku
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 20:19   #1633
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
1,5 roku

O kuuuurde...To dawno. Ja zaledwie pół roku temu...
No ale nic mądrego nie dodam-bądź czujna
Stary 2009-06-13, 20:52   #1634
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
o kuuuurde...to dawno. Ja zaledwie pół roku temu...
No ale nic mądrego nie dodam-bądź czujna

:d
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 22:15   #1635
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też jakoś leci-już dwa miesiące stażu
Fajnie trafiłam-nie mogę narzekać
Ale przecież w trakcie stażu możesz wciąż poszukiwać pracy, która przyniesie Ci swój pierwszy milion.. Nic nie stoi na przeszkodzie.. :roll eyes:

Toro10 babska ciekawość nakazuje mi zapytać Cię jak wygląda kwestia higieny z lingwalnym? Wszystko ok? Nie masz uczucia 'nieświeżości' w buzi?
I.. Jak czynności związane.. No wiesz.. z kobietami? Jakiś dyskomfort?

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-06-13 o 22:26
Stary 2009-06-13, 22:32   #1636
sincarne
Raczkowanie

hmm.. mam pytanie techniczne...
nakupiłam tych śmiesznych małych szczoteczek, które teoretycznie mają też wejść w przestrzenie międzyzębowe, no i mam problem, bo u mnie nie wchodzą w sumie zawsze miałam stłoczone te zęby, ale normalnie nitką dawało się radę czyścić. a tu mam zagwozdkę. te szczotki nie wchodzą, nitką- jak już po 10 minutach przekleństw udało mi się nad drutem ją przeciągnąć-nijak nie dałam rady nią poruszyć, stłoczyło się wszystko jeszcze bardziej... już pomijam, że boli jak szlag podczas mycia
jak mam się domyć??? (jakkolwiek głupio to nie brzmi) jak mi wszyscy odpiszą, że nitkują i czyszczą bez problemu, to już w ogóle się załamię
Stary 2009-06-13, 22:37   #1637
hotgirl
Raczkowanie

Cześć dziewczyny dawno mnie nie było bo czasu nie miałam, dwie prace koniec szkoły itd. poniedziałek i wtorek mam egzaminy i nic nie umiem bo czasu nie ma się uczyć, i siedzę właśnie się martwie jak tu zdać:P

Właśnie tak umyłam zęby przed spaniem, i siedziałam przyglądałam się im przed lusterkiem, i powiem wam że noszę aparat od 1.5 miesiąca a widze olbrzymie efekty (we czwartek 1 moja wizyta u orto) ciekawe co powie na ten temat same ocencie efekty a mineło dopiero 1.5 miesiaca.

1 zdjęcie przed założeniem - widać dokładnie wadę.
2 zdjęcie po założeniu.
3 zdjęcie moję zęby aktualnie - widać że 2 które były z tyłu przesuwają się ku przodowi

ale się ciesze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (9,6 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (11,7 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (9,1 KB, 125 załadowań)
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 22:38   #1638
rudo-zielona
Zadomowienie

sincarne ja tylko szczotkuje szczoteczką ortodontyczną i płuczę płynem.
Na początku to nawet za dokładnie nie czyściłam, bo zębów nie mogłam dotknąć starałam się maksymalnie wyczyścić, ale to maksimum to nie było nawet minimum
Wyciorki nie wchodzą mi nigdzie ()... chyba, że pomiędzy drut a zęby, ale napewno nie w przestrzenie międzyzębowe
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 23:09   #1639
qarinczu
Raczkowanie

gotgirl gratuluję efektów! różnica rzeczywiście kolosalna, aż nie chce się wierzyć

toro10 mam pytanko... czy szczotkujesz zęby po każdym papierosie? a jak nie, to czy powinno się szczotkować zęby po każdym papierosie, czy wystarczy przepłukać je płynem do płukania ust? heh... coraz głupsze pytania mi przychodzą do głowy
qarinczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 23:37   #1640
sQuaara
Zakorzenienie

faktycznie mega efekt!!!! ;o

ja mam jedna 2 cofnieta...a wraz z nia pozostale.. ze w zasadzie wyglada jakbym miala zeby rowne od lewej 7 do prawej 1 i uskok i rowne dalej od 2 do prawej 7... i ruszaja sie owszem..wszystkie zeby:O i nic sie nie przesuwa tak pieknie..ale poczekam..dopiero miesiac.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

i 3 super sie cofnely!!! :O
no jestem pod wrazeniem!
Stary 2009-06-13, 23:39   #1641
201610241259
Konto usunięte

Zobaczcie jakie ladne gumasy wynalazlam na wikipedii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Braces_smile_purple.jpg (60,1 KB, 109 załadowań)
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 07:14   #1642
hotgirl
Raczkowanie

ale się cieszę nie wierzyłam wogle w działanie tego aparatu a tu taki efekt po 1.5 miesiąca kurde to ja już chcę wiedzieć jak zęby będa wyglądały po całym leczeniu

sQuara z tego co pamiętam to ty trochę po mnie nałozyłaś aparat, wiec poczekaj napewno cos zauwazysz bo jak widzisz u mnie zmiany sa i to bardzo widoczne

Ale kurde mam straszny problem z dziąsłami koo tych 2 krwawią, bolą itd. maści mi nie pomagają.. pewnie ten ból spowodowany jest tym że się przesuneły macie jakieś dobre maści?
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 07:30   #1643
Gladys del Carmen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Myślę że po wyprostowaniu przez aparat nie powinno być aż tak baaaarrrdzo widoczne w końcu ząbki po ustawieniu są spiłowywane żeby były równe a nie góry doliny w moim przypadku nie będzie widać bo trójka rosła przed usuniętą dwójką, wiec teraz nawet nie wiadać jego braku. Wrzucałaś już foteczki swoich ząbków??
Jeszcze nie, ale może wrzucę jak już założe aparat, taka pierwsza odsłona "przed/po" Kurcze, widzę że zdania są podzielone i już sama nie wiem co jest lepsze i zdrowsze dla zębów i dla ich późniejszego ładnego wyglądu

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez BlondynaXx16xX Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie
Też mam zakładany aparat w przyszłym tygodniu (a dokładnie w sobote) i równiez podczas leczenia bede musiała najprawdopodobniej usunąć 2 ząbki....heh ale sie tym nie martwię. Co bedzie to bedzie
I musze dodac ze mam zaje.....ortodontke....na prawde super babka
Jestem z niej bardzo zadowolona. Jak mam wizytę to się bardziej czuje jakbym była u koleżanki na plotkach niz u lekarza.....
Ja w czwartek więc podzielę się wrażeniami Chyba, że rodziciel nie będzie miał wolnego to dopiero w następny wtorek
Gladys del Carmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 07:41   #1644
butterfly008
BAN stały

ziewczyny czy ktoras z Was leczyla sie u pan doktor Beaty Jarneckiej z Łodzi ? Jakie wrazenia ?

chodze do tej pani, ale jak przeczytaj opinie na znanylekarz.pl to sie przerazilam
http://www.znanylekarz.pl/lekarz-859...donta-lodz.php
butterfly008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 08:38   #1645
sQuaara
Zakorzenienie

przemysl to czy nadal chcesz sie u Niej leczyc... i czy faktyzcnie nie zapisuje ze placisz czy nie ma cennika?? zastanow sie i najwyzej zmien orto.troche z tym pracy no ale sie oplaca skoro masz byc bardzo niezadowolona..

ja mam chyba poki co skutki uboczne noszenia aparatu;D zeby sie ruszaja(norma wiem) ale czesc sie przechylila jakby w lewo ciezko nazwac zgryz mam ardziej krzywy niz bylale poczekam

a w ogole miala któras lawy na tylnych zebach? bo ja mam jakos 3tygodnie i na poczatku faktycznie u ła wielki zgryz ale mam wrazenie ze sie ztarly i prawie mam normalnie... nie bede za to cos znow placic!!!! 200zl!! ;o
Stary 2009-06-14, 08:48   #1646
rudo-zielona
Zadomowienie

Co do opinii na znanylekarz.pl sama się przeraziłam gdy przeczytałam niektóre opinie o mojej orto. W opisywanym przeze mnie przypadku ktoś zrobił jej raczej czarny PR. Rozmawiałam ze znajomymi po leczeniu, wszyscy byli zadowoleni..
Może pogadaj z kimś znajomym kto się u niej leczył?

Coś mi się dzieje z dziąsłami: ogólnie nie miałam z nimi większych problemów (krwawiły od czasu do czasu), od 2 dni zrobiła mi się masakra. Lewa strona jest czerwona, bolesna, dotknięcie powoduje dość silny ból.. Wizyta u orto za miesiąc. Nie chce wyjść na histeryczkę dzwoniącą co 15min do gabinetu. Miałyście coś takiego?? Jak sobie z tym poradziłyście?
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 09:12   #1647
Niunia20
Rozeznanie

rudo-zielona... ja też ostatnio mialam podrażnione dziąsła, od wyciorka, nie mogłam wogóle dotknąć dziąsła polecam szałwie do płukania jamy ustnej mi pomogło, codziennie używam też pasty i płynu meridol ("wspomaga regenerację podrażnionych dziąseł")odkąd ich używam nie miałam ani razu problemu z jakimś zapaleniem czy pleśniawkami i innym dziadostwem... a zdarzało mi się przynajmniej raz na mmiesiąc od następnego tygodnia spróbuję elmexa może jest równie dobry.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 09:17   #1648
Gladys del Carmen
Raczkowanie

Nawet nie wiecie z jakim przerażeniem zaczęłam szukać opinii o mojej xD Ale chyba jest mało znana, bo nikt nie dodał o niej opinii Ale z tych "ustnych" słyszałam o niej same dobre rzeczy, więc może nie będzie tak źle. Zresztą, okaże się w trakcie

butterfly008 - mówisz, że już do niej chodzisz, więc chyba widzisz, co dzieje się z Twoimi zębami, czy jest jakaś poprawa i jak wygląda sprawa zapisywania płatności i cennika
Gladys del Carmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 09:40   #1649
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Drugi raz Ci wycisk robiła? Czy pokazywała Ci ten przy pierwszej wizycie? Ile już w ogóle miałaś wizyt i jak przebiegała ta druga tzn czego mogę się na niej spodziewać? Hmm a mam takie pytanko do Ciebie. Przy każdej wizycie babeczka robi zdjęcie naszych zębów z różnych stron, no nie? To jest po to, żeby sprawdzać efekty, prawda? Jakim aparatem te zdjęcia są robione i czy mogę poprosić moją orto, żeby dał mi wgląd do nich, żebym mogła też sama zobaczyć czy widać poprawę? Hmm a co u mnie? We wtorek 16 czerwca mam drugą wizytę Już się przyzwyczaiłam do mojego aparaciku Dobrze mi się je, myje ząbki, nic mnie nie uwiera Tylko czasem troszku ząbki pobolewają, ale to jest wkońcu normalne skoro mi się prostują Jedyne co mnie denerwuje to to, że po każdym jedzeniu praktycznie obojętnie czego muszą myć zęby lub choćby korzystać z wyciorka... Bo jak to wygląda jak kawałki jedzenia są za aparatem Niekomfortowo się z tym czuję jak jestem poza moim mieszkankiem np na uczelni albo u kogoś ze znajomych. Nawet uśmiechnąć się nie można po jedzeniu tylko od razu jazda do łazienki Nie wspominając o jedzeniu na mieście...

Nie robiła mi drugiego wycisku, pokazała pierwszy robiony przed założeniem aparatu i wyrywaniem ząbków jak narazie miałam pierwszą wizytę (dokładnie miesiąc po założeniu aparatu) nie wiele zmian mi wprowadziła w mojej buziulce zamiast ligaturek na zamkach założyła mi druciki i wyciąg pomiędzy 4-ką a 6-tką, oraz podgieła łuk podniebienny. U mnie orto. nie robi żadnych zdjęć ma jedynie wycisk i pantogram, to wszystko.
Widzisz do wszystkiego można się przyzwyczaić, zobaczysz jeszcze jakiś czas minie i nie będziesz miała żadnych problemów z jedzeniem nawet na mieście też tak miałam, a teraz totalny luzik
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 09:40   #1650
sincarne
Raczkowanie

rudo-zielona
dzięki! pocieszyłaś mnie, bo już wizje próchnicy i bezzębnych dziąseł miałam po 2 dniach

hotgirl
ale super efekt! normalnie w chwilach zwątpienia będę sobie chyba patrzeć na te twoje fotki i w ogóle świetnie wyglądają te zamki-ja sobie durna zapodałam kosmetyczne i mam wrażenie, że są o wiele bardziej widoczne niż te twoje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości