![]() |
#1621 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minus wyrywania jest na pewno taki, że nie będziesz miała zachowanej symetrii. To się bardzo nie rzuca w oczy, ale jak się już płaci i można mieć symetrycznie, to czemu nie? Mój głos zdecydowanie na stripping ![]()
![]() |
![]() |
#1623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zjadłam pierwszy obiad. dramat! jak mnie zęby bolą! po 1 nie mogę docisnąć szczęk przez pierścienie, po 2 nawet gdybym kombinowała to zęby bolą... wrzodów żołądka się nabawię jak będę tak łykać tylko rozdziabane widelcem ![]() ile dni to będzie tak boleć? no przecież nawet zwykłe mycie szczoteczką boli jak cho.. jak hoho.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze zrobiony stripping, i z umiarem [!] nie zaszkodzi żadnemu z zębów. Ja miałam podobnie, albo 4ki out, albo stripping co jakiś czas. Wyszło na to, że ząbki ładnie ustawiają się tam, gdzie orto je popycha i stripping jest mało konieczny, aczkolwiek orto wykonuje go dla nadania ząbkom ładnego kształtu.. Ja osobiście jestem zwolenniczką wyrywania jedynie 8ek.. Reszty zębów bym nie oddała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie nap.. przez 1,5 miesiąca. Tak, tak 1,5 miesiąca żarcia zupek i kisielków. Z dołem nie miałam żadnych problemów, mogłam wpylać co mi się chciało i jak mi się chciało. Także to bardzo indywidualna kwestia. Ubezpiecz się w wosk i przeciwbólowce i nie marudź ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O i jeszcze poczytaj orto faq, z pewnością dowiesz się więcej niż tu od 'wrednych' bab ![]() ![]()
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-06-13 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie dała wyrwac sobie zadnych zebow procz osemek Jezeli musiałabym to zrobic to zrezygnowałabym z aparatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mam zakładany aparat w przyszłym tygodniu (a dokładnie w sobote) i równiez podczas leczenia bede musiała najprawdopodobniej usunąć 2 ząbki....heh ale sie tym nie martwię. Co bedzie to bedzie ![]() I musze dodac ze mam zaje.....ortodontke....na prawde super babka Jestem z niej bardzo zadowolona. Jak mam wizytę to się bardziej czuje jakbym była u koleżanki na plotkach niz u lekarza..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Miło, że wpadłaś. Mnie też długo nie było, ale zrobiłam wielki powrót ![]() Jak tam u Ciebie? Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1630 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co u Ciebie? Jak się pracuje? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale osobiście bym się chyba dobrze zastanowiła zanim oddałabym się w ręce ortodonty, który by tylko usuwał. Przecież nie sztuką jest ustawić żołnierzy w szeregu na poligonie, ale w koszarach ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie widać, że jesteś troszkę zapracowana ![]() Mnie też jakoś leci-już dwa miesiące stażu ![]() Fajnie trafiłam-nie mogę narzekać ![]() Tylko cały czas się martwię co będzie po stażu ![]() Cytat:
![]() Ale już czwórki, piątki-no jak trzeba to trzeba. Moja orto mówiła, że nie zawsze można leczyć bezekstrakcyjnie, albo można, ale efekt niekoniecznie będzie dobry.
![]() |
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
O kuuuurde...To dawno. Ja zaledwie pół roku temu... No ale nic mądrego nie dodam-bądź czujna ![]()
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Toro10 babska ciekawość nakazuje mi zapytać Cię jak wygląda kwestia higieny z lingwalnym? Wszystko ok? Nie masz uczucia 'nieświeżości' w buzi? I.. Jak czynności związane.. No wiesz.. z kobietami? Jakiś dyskomfort?
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-06-13 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
Raczkowanie
|
hmm.. mam pytanie techniczne...
nakupiłam tych śmiesznych małych szczoteczek, które teoretycznie mają też wejść w przestrzenie międzyzębowe, no i mam problem, bo u mnie nie wchodzą ![]() ![]() jak mam się domyć??? (jakkolwiek głupio to nie brzmi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Właśnie tak umyłam zęby przed spaniem, i siedziałam przyglądałam się im przed lusterkiem, i powiem wam że noszę aparat od 1.5 miesiąca a widze olbrzymie efekty (we czwartek 1 moja wizyta u orto) ciekawe co powie na ten temat ![]() 1 zdjęcie przed założeniem - widać dokładnie wadę. 2 zdjęcie po założeniu. 3 zdjęcie moję zęby aktualnie - widać że 2 które były z tyłu przesuwają się ku przodowi ![]() ale się ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Zadomowienie
|
sincarne ja tylko szczotkuje szczoteczką ortodontyczną i płuczę płynem.
Na początku to nawet za dokładnie nie czyściłam, bo zębów nie mogłam dotknąć starałam się maksymalnie wyczyścić, ale to maksimum to nie było nawet minimum ![]() Wyciorki nie wchodzą mi nigdzie ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Raczkowanie
|
gotgirl gratuluję efektów! różnica rzeczywiście kolosalna, aż nie chce się wierzyć
![]() toro10 mam pytanko... czy szczotkujesz zęby po każdym papierosie? a jak nie, to czy powinno się szczotkować zęby po każdym papierosie, czy wystarczy przepłukać je płynem do płukania ust? heh... coraz głupsze pytania mi przychodzą do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
faktycznie mega efekt!!!! ;o
ja mam jedna 2 cofnieta...a wraz z nia pozostale.. ze w zasadzie wyglada jakbym miala zeby rowne od lewej 7 do prawej 1 i uskok i rowne dalej od 2 do prawej 7... i ruszaja sie owszem..wszystkie zeby:O i nic sie nie przesuwa tak pieknie..ale poczekam..dopiero miesiac. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- i 3 super sie cofnely!!! :O no jestem pod wrazeniem! ![]()
![]() |
#1641 |
Konto usunięte
|
Zobaczcie jakie ladne gumasy wynalazlam na wikipedii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Raczkowanie
|
ale się cieszę
![]() ![]() ![]() sQuara z tego co pamiętam to ty trochę po mnie nałozyłaś aparat, wiec poczekaj napewno cos zauwazysz ![]() ![]() Ale kurde mam straszny problem z dziąsłami koo tych 2 krwawią, bolą itd. maści mi nie pomagają.. pewnie ten ból spowodowany jest tym że się przesuneły macie jakieś dobre maści? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1643 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
BAN stały
|
ziewczyny czy ktoras z Was leczyla sie u pan doktor Beaty Jarneckiej z Łodzi ? Jakie wrazenia ?
chodze do tej pani, ale jak przeczytaj opinie na znanylekarz.pl to sie przerazilam ![]() ![]() http://www.znanylekarz.pl/lekarz-859...donta-lodz.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
przemysl to czy nadal chcesz sie u Niej leczyc... i czy faktyzcnie nie zapisuje ze placisz czy nie ma cennika??
![]() ja mam chyba poki co skutki uboczne noszenia aparatu;D zeby sie ruszaja(norma wiem) ale czesc sie przechylila jakby w lewo ciezko nazwac ![]() ![]() a w ogole miala któras lawy na tylnych zebach? bo ja mam jakos 3tygodnie i na poczatku faktycznie u ła wielki zgryz ale mam wrazenie ze sie ztarly i prawie mam normalnie... nie bede za to cos znow placic!!!! 200zl!! ;o
![]() |
#1646 |
Zadomowienie
|
Co do opinii na znanylekarz.pl sama się przeraziłam gdy przeczytałam niektóre opinie o mojej orto. W opisywanym przeze mnie przypadku ktoś zrobił jej raczej czarny PR. Rozmawiałam ze znajomymi po leczeniu, wszyscy byli zadowoleni..
Może pogadaj z kimś znajomym kto się u niej leczył? Coś mi się dzieje z dziąsłami: ogólnie nie miałam z nimi większych problemów (krwawiły od czasu do czasu), od 2 dni zrobiła mi się masakra. Lewa strona jest czerwona, bolesna, dotknięcie powoduje dość silny ból.. Wizyta u orto za miesiąc. Nie chce wyjść na histeryczkę dzwoniącą co 15min do gabinetu. Miałyście coś takiego?? Jak sobie z tym poradziłyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
rudo-zielona... ja też ostatnio mialam podrażnione dziąsła, od wyciorka, nie mogłam wogóle dotknąć dziąsła polecam szałwie do płukania jamy ustnej mi pomogło, codziennie używam też pasty i płynu meridol ("wspomaga regenerację podrażnionych dziąseł")odkąd ich używam nie miałam ani razu problemu z jakimś zapaleniem czy pleśniawkami i innym dziadostwem... a zdarzało mi się przynajmniej raz na mmiesiąc od następnego tygodnia spróbuję elmexa może jest równie dobry.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
Nawet nie wiecie z jakim przerażeniem zaczęłam szukać opinii o mojej xD Ale chyba jest mało znana, bo nikt nie dodał o niej opinii
![]() ![]() butterfly008 - mówisz, że już do niej chodzisz, więc chyba widzisz, co dzieje się z Twoimi zębami, czy jest jakaś poprawa i jak wygląda sprawa zapisywania płatności i cennika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie robiła mi drugiego wycisku, pokazała pierwszy robiony przed założeniem aparatu i wyrywaniem ząbków ![]() ![]() ![]() Widzisz do wszystkiego można się przyzwyczaić, zobaczysz jeszcze jakiś czas minie i nie będziesz miała żadnych problemów z jedzeniem nawet na mieście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Raczkowanie
|
rudo-zielona
dzięki! pocieszyłaś mnie, bo już wizje próchnicy i bezzębnych dziąseł miałam po 2 dniach ![]() hotgirl ale super efekt! normalnie w chwilach zwątpienia będę sobie chyba patrzeć na te twoje fotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.