![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
sincarne, trzeba się przyzwyczaić
![]() ![]() ![]() Madlen123 uwierz mi że ja sama jakoś nie mogę uwierzyć że po tak krótkim czasie widać aż takie efekty!! jutro będzie równo półtora miesiąca od założenia aparatu ![]() ![]() yourenglish, 1 zmiany zaczełam zauważać jakie 2 - 2,5 tyg temu, codziennie dokładnie przyglądam się zębom podczas czyszczenia i tak obserwuje je, ale na początku myślałam że mi się wydaje, ale jakoś kilka dni temu zrobiłam zdjęcie porównałam z tymi wykonanymi przed nałozeniem aparatu jak i po i mnie zatkało ![]() ![]() ![]() Squaara ja mam ten sam problem ale mnie prubuje oduczyc tego mój TŻ, bo jak małe dziecko pcham paluchy do buzi:P aczkolwiek a powodu moich zmian dotyczących mouch zębów wiekszą uwage teraz wkładam w lusterko i wpatrywanie się w moję zęby hehehe:PPP Aż chę się po takich pięknych zmianach uśmiechać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamiętają, pamiętają! Mam nadzieję, że pozbierałaś się już po stracie jakiej doznałaś.. Trzymaj się ![]()
![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
kilianna, no pewnie, że pamiętamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
kochane moje
![]() ![]() a jak Wasze ząbki? Jak tam, Parodio, u Ciebie? A u Ciebie, Smiechotko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() we wtorek wizyta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Kochane Aparatki
![]() Od dawna aparat na ząbki to moje marzenie! Mam dość widocznie wystające ,,górne zęby'' do przodu czego nienawidzę ![]() ![]() Postanowiłam się powoli za to wziąć- tzn. uzbierać pieniążki na to cacko ![]() Jestem z Poznania i chciałabym udać się na konsultację do pewnej Pani doktor (dr Barbara B. - nie pamiętam nazwiska). Domyślam się, że pewnie na tą wizytę będę musiała dość długo poczekać.. I tu zwracam się do Was z ogromną prośbą- jak długa droga jeszcze przede mną, co po kolei mnie czeka i od czego zacząć... Wiem, że dla Was, to pewnie mega głupie pytania, ale proszę Was o pomoc. Buziaki ![]() Edytowane przez Mia694 Czas edycji: 2009-06-14 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
w wielkim skrocie:
wizyta u orto ewentualna wizyta u stomatologa(lecznie/rwanie-moze) zdjecia rtg wyciski aparat. czasem 2tygodnie czasem ponad miesiac....trudno okreslic. /a ja mam wizyte za tydzien! nanananaa ![]()
![]() |
#1689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przestałam mieć z tym problem ![]() ![]() ![]() Co do podkręcania to mam mieszane uczucia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się jednak pochwalić, że trafiłam na znakomitego periodontologa w Poznaniu, wybitny specjalista, który będzie mi robił przeszczep na dziąsla. Oglądalam foty jego prac - obłędny efekt!!! osoby ze strasznymi recesjami po miesiącu od zabiegu miały piękne dziąsła. Muszę z tym jednak poczekać do zdjęcia doły, bo nie wiadomo, czy na dole nie będę też pokrywać recesji. Jednak wszystko to na dziąsła wyniesie mnie drożej niż leczenie ortodontyczne ![]() Powiem Wam szczerze, że do aparatu jestem tak przyzwyczajona, że nie pamiętam siebie z okresu "przed". Co więcej - zauważyłam nagły wzrost powodzenia u płci przeciwnej odkąd mam aparat ![]() Parodio, a bolą Cię jeszcze zęby po dokręcaniu aparatu? Bo mnie praktycznie nic, a nic, ale efekty są duże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
hej, dawniej pisałam tu że chcę założyć aparat stały
![]() no i wkońcu zadziałałam .. poszłam do ortodontki .. konsultacja i te sprawy miałam do wyboru dwa rodzaje aparatu - z zamkami - od tyłu taki normalny wybralam opcję drugą, bo z pierwszą było wiecej roboty i mniejsze rezultaty byłyby ![]() teraz nie pamietam jak to sie fachowo nazywa;> ten co wybrałam, nosi sie od 9-12 miesięcy, w zależności jak często go będę zakładać [mam nadzieje ze szybko sie do neigo przyzwyczaje ..] ide po niego w ten czwartek .. najbardziej obawiam się trudności w mówieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
|
hej, jestem tu nowa i nie wiem dokladnie, czy akurat tutaj jest miejsce na pytania... mam zalozony aparat na gorne zabki od kilku dni (zakladalam go w Bydgoszczy), jesienia planuje zalozenie na dol. tyle, ze za 2 mies. przenosze sie do Poznania... w zwiazku z tym pytanie- czy sa jakies preciwwskazania, zeby zmieniac ortodonte? no i - czy ktos jest z Poznania? jesli tak, to prosze o namiary na niedrogiego orto. z gory dziex
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
dla mnie normalny to z zamkami ;> wiec nie wiem o jakim mowa "od tylu normalny" ??
![]() ![]() hm a ze zmiana orto czasem sa problemy...ale mysle ze wszystko do zalatwienia;> ![]() ![]()
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nei całkiem ![]() ja raczej tych drutow z przodu miec nie bede |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
To jak on bez tych drutów będzie Ci się trzymał na zębach?
![]() Poza tym wydaje mi się, że aparat ruchomy działa wolniej niż stały, więc skąd te 12m-cy? A może ty będziesz miała założony aparat lingwalny??? Jaka cena? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko do Was
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a trzymać się będzie, bo przecież to będzie naciskać na dziąsła, na zęby jak mi pokazywała ortodontka model, to tam nie było tych drutów, no ale zobaczymy ona powiedziała ze to tylko model, a zrobi mi tak jak powinno być naprawdę cena 850 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
Czyli wychodzi na to, że będziesz miała aparat ruchomy
![]() Musisz mieć niewielką wadę, skoro ortodontka ci go zaproponowała i określiła wizytę tylko na rok. Ja natomiast dzisiaj sobie wyleczyłam ząbka i w środę będę miała swój własny, ukochany, jedyny i niepowtarzalny.... APARAT!!!! No mówię wam, nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się już doczekać nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli Tobie robi, to pewnie, że możesz ją poprosić o to, żeby Ci je pokazała. Przecież nic Ci nie zrobi, a zapytać zawsze warto, najwyżej odmówi - w co wątpię ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Przyczajenie
|
Witam.
Jestem nowa na wizazu. I w te wakacje bede miec WKONCU aparat ortodontyczny. Przez krzywy zgryw krusza mi sie zeby na gorze. I moja szczeka tez jest troche przesunieta w lewo. Nikt tego nie zauwazyl, nawet ja nie do momentu gdy powiedziala mi to ortodontka. Czy mozna poprawic ta krzywa szczeka przy pomocy aparatu? ![]() Dziekuje za odpowiedzi. I napewno bede zagladac tu dosc czesto. ![]() Fajnie ze mozna sie tu podzielic wiadomosciami na ten temat. xD No i razem ponazekac na te METALOWE cos. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzywy zgryz i na górze dwójka nachodzi na jedynkę ![]() i tylko to skorygować i już ![]() głównym celem aparatu będzie rozszerzenie szczęki .. Cytat:
![]() Edytowane przez pAtiŚ Czas edycji: 2009-06-15 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie gratulacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dzieki za informacje, naprawde mi ulzylo. ![]() A moja ortodontka powiedziala mi, ze po noszeniu aparatu, aby uzyskac juz na prawde super efekt trzeba by jeszcze OP trobic. ;P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też już się bardzo przyzwyczaiłam jak obejrzę zdjęcia między separacji a aparatem, to ![]() ![]() Ostatnio tylko trochę trójki bolą (zmienia się kształt łuku na bardziej łagodny), tak to też mniej inwazyjnie, ale wszystko powoli się prostuje ![]() Teraz tylko czekam na grubszy łuk, ale to chyba dopiero za miesiąc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co to takiego, to OP??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.