Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 22:01   #1681
hotgirl
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

sincarne, trzeba się przyzwyczaić ale nie sądze żeby kosmetyczne były aż takie złe napewno nie są wydaje Ci się

Madlen123 uwierz mi że ja sama jakoś nie mogę uwierzyć że po tak krótkim czasie widać aż takie efekty!! jutro będzie równo półtora miesiąca od założenia aparatu we czwratek mam pierwszą wiztę u orto ciekawe co ona na to

yourenglish, 1 zmiany zaczełam zauważać jakie 2 - 2,5 tyg temu, codziennie dokładnie przyglądam się zębom podczas czyszczenia i tak obserwuje je, ale na początku myślałam że mi się wydaje, ale jakoś kilka dni temu zrobiłam zdjęcie porównałam z tymi wykonanymi przed nałozeniem aparatu jak i po i mnie zatkało aż cały czas do lusterka smigam i patrze na te 2 jak weszły mi w łuk jestem pod dużym wrażeniem a jaka do radość

Squaara ja mam ten sam problem ale mnie prubuje oduczyc tego mój TŻ, bo jak małe dziecko pcham paluchy do buzi:P aczkolwiek a powodu moich zmian dotyczących mouch zębów wiekszą uwage teraz wkładam w lusterko i wpatrywanie się w moję zęby hehehe:PPP

Aż chę się po takich pięknych zmianach uśmiechać

hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 22:25   #1682
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ?

nie udzielałam się od dawien dawna, gdyż miałam straszne zawirowania w życiu prywatnym ale już jestem, choć nie obiecuję oddzywać się jak dawniej, bo podobnie jak rudzielec, bronię się niedługo i nie mam zbytnio czasu.
A co u mnie? Beznadziejny stan dziąseł, w sumie orto stwierdziła ostatnio, że nie powinnismy były zakładać aparatu, "pocieszyła" mnie nieźle także tragedia, ale aparat musze miec do czasu az zanikną szpary, bo teraz mam dwie gigantyczne. Całkowicie odechcialo mi sie udzielac na wizazu na tym wątku, bo nie czuje sie typowo "aparatkowa" , a bym bardzo chciała

Pozdrawiam serdecznie wszystkie moje stare aparatki jak i nowe
Ołaa .
Pamiętają, pamiętają!
Mam nadzieję, że pozbierałaś się już po stracie jakiej doznałaś..
Trzymaj się

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 22:26   #1683
parodia
Zakorzenienie

kilianna, no pewnie, że pamiętamy kurcze, zawsze jak czytałam o Twoich przygodach z dziąsłami, to aż mnie...

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 22:28   #1684
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Nie robiła mi drugiego wycisku, pokazała pierwszy robiony przed założeniem aparatu i wyrywaniem ząbków jak narazie miałam pierwszą wizytę (dokładnie miesiąc po założeniu aparatu) nie wiele zmian mi wprowadziła w mojej buziulce zamiast ligaturek na zamkach założyła mi druciki i wyciąg pomiędzy 4-ką a 6-tką, oraz podgieła łuk podniebienny. U mnie orto. nie robi żadnych zdjęć ma jedynie wycisk i pantogram, to wszystko.
Widzisz do wszystkiego można się przyzwyczaić, zobaczysz jeszcze jakiś czas minie i nie będziesz miała żadnych problemów z jedzeniem nawet na mieście też tak miałam, a teraz totalny luzik
Teraz jak sobie radzisz z jedzeniem na miescie? Bo dla mnie to jest trochę dyskomfort Zapytam się mojej orto we wtorek jak się mają ząbki itp Mam nadzieje, że to podkręcanie drutu nie jest nieprzyjemne i że nie będę odczuwała później dużego bólu

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 23:00   #1685
kilianna
Zakorzenienie

kochane moje tęskno mi za Wami bylo, i za Papryczką też i za Rudą i w ogóle
a jak Wasze ząbki? Jak tam, Parodio, u Ciebie? A u Ciebie, Smiechotko?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 23:02   #1686
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
kochane moje tęskno mi za Wami bylo, i za Papryczką też i za Rudą i w ogóle
a jak Wasze ząbki? Jak tam, Parodio, u Ciebie? A u Ciebie, Smiechotko?
u mnie się ładnie prostuje, tylko jak na moje oczekiwania - za wolno
we wtorek wizyta

Stary 2009-06-14, 23:46   #1687
Mia694
Zadomowienie

Kochane Aparatki

Od dawna aparat na ząbki to moje marzenie! Mam dość widocznie wystające ,,górne zęby'' do przodu czego nienawidzę Widać to kiedy mówię, kiedy się uśmiecham, niby się do tego przyzwyczaiłam, ale marzę o prościutkich zębach

Postanowiłam się powoli za to wziąć- tzn. uzbierać pieniążki na to cacko

Jestem z Poznania i chciałabym udać się na konsultację do pewnej Pani doktor (dr Barbara B. - nie pamiętam nazwiska). Domyślam się, że pewnie na tą wizytę będę musiała dość długo poczekać..

I tu zwracam się do Was z ogromną prośbą- jak długa droga jeszcze przede mną, co po kolei mnie czeka i od czego zacząć...
Wiem, że dla Was, to pewnie mega głupie pytania, ale proszę Was o pomoc.

Buziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kły.jpg (7,2 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez Mia694
Czas edycji: 2009-06-14 o 23:50
Mia694 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 05:59   #1688
sQuaara
Zakorzenienie

w wielkim skrocie:
wizyta u orto
ewentualna wizyta u stomatologa(lecznie/rwanie-moze)
zdjecia rtg
wyciski
aparat.

czasem 2tygodnie czasem ponad miesiac....trudno okreslic.

/a ja mam wizyte za tydzien! nanananaa/
Stary 2009-06-15, 07:13   #1689
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Teraz jak sobie radzisz z jedzeniem na miescie? Bo dla mnie to jest trochę dyskomfort Zapytam się mojej orto we wtorek jak się mają ząbki itp Mam nadzieje, że to podkręcanie drutu nie jest nieprzyjemne i że nie będę odczuwała później dużego bólu

Przestałam mieć z tym problem jem normalnie, a że jestem przyzwyczajona do picia wody więc później dyskretnie płukam buzie nią z resztą moim znajomi wiedzą że jestem aparatką i bez oporu wyciągam przy nich lusterko i sprawdzam czy nie mam nic na ząbkach i druciaku
Co do podkręcania to mam mieszane uczucia jak mi moja orto. zakręcała druciki na zamki nie należało to do przyjemności i w prawdzie ząbki były strasznie obolałe przez kilka dni, więc najstępnej wizyty obawiam się jeszcze bardziej
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 09:22   #1690
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mia694 Pokaż wiadomość
Kochane Aparatki

Od dawna aparat na ząbki to moje marzenie! Mam dość widocznie wystające ,,górne zęby'' do przodu czego nienawidzę Widać to kiedy mówię, kiedy się uśmiecham, niby się do tego przyzwyczaiłam, ale marzę o prościutkich zębach

Postanowiłam się powoli za to wziąć- tzn. uzbierać pieniążki na to cacko

Jestem z Poznania i chciałabym udać się na konsultację do pewnej Pani doktor (dr Barbara B. - nie pamiętam nazwiska). Domyślam się, że pewnie na tą wizytę będę musiała dość długo poczekać..

I tu zwracam się do Was z ogromną prośbą- jak długa droga jeszcze przede mną, co po kolei mnie czeka i od czego zacząć...
Wiem, że dla Was, to pewnie mega głupie pytania, ale proszę Was o pomoc.

Buziaki
Poczytaj wątek Orto FAQ - tam masz odpowiedź na wszystkie dręczace Cię pytania.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 09:27   #1691
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
u mnie się ładnie prostuje, tylko jak na moje oczekiwania - za wolno
we wtorek wizyta
heh, my zawsze niecierpliwie czekamy na efekty u mnie jedna szpara juz zamknięta, w ogóle nie widać,że jedynkę miałam wyrywaną, ale wszystkie zeby z lewej strony przesuwają się tam teraz i powstały aktualnie dwie nowe szpary. W pt mam wizytę, po wizycie zrobię na świeżo foty i zamieszczę wreszcie na wizazu coś, ale wytnę te dziąsła, co by ludzi nie straszyć.
Muszę się jednak pochwalić, że trafiłam na znakomitego periodontologa w Poznaniu, wybitny specjalista, który będzie mi robił przeszczep na dziąsla. Oglądalam foty jego prac - obłędny efekt!!! osoby ze strasznymi recesjami po miesiącu od zabiegu miały piękne dziąsła. Muszę z tym jednak poczekać do zdjęcia doły, bo nie wiadomo, czy na dole nie będę też pokrywać recesji.
Jednak wszystko to na dziąsła wyniesie mnie drożej niż leczenie ortodontyczne No,ale cóż.
Powiem Wam szczerze, że do aparatu jestem tak przyzwyczajona, że nie pamiętam siebie z okresu "przed". Co więcej - zauważyłam nagły wzrost powodzenia u płci przeciwnej odkąd mam aparat Leci mi już 5 miesiąc z aparatem, ale zleciało!!!!
Parodio, a bolą Cię jeszcze zęby po dokręcaniu aparatu? Bo mnie praktycznie nic, a nic, ale efekty są duże.
Stary 2009-06-15, 09:31   #1692
pAtiŚ
Zakorzenienie

hej, dawniej pisałam tu że chcę założyć aparat stały
no i wkońcu zadziałałam ..

poszłam do ortodontki .. konsultacja i te sprawy
miałam do wyboru dwa rodzaje aparatu
- z zamkami
- od tyłu taki normalny
wybralam opcję drugą, bo z pierwszą było wiecej roboty i mniejsze rezultaty byłyby
teraz nie pamietam jak to sie fachowo nazywa;>

ten co wybrałam, nosi sie od 9-12 miesięcy, w zależności jak często go będę zakładać [mam nadzieje ze szybko sie do neigo przyzwyczaje ..]
ide po niego w ten czwartek ..

najbardziej obawiam się trudności w mówieniu
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:14   #1693
agnes0704
Przyczajenie

hej, jestem tu nowa i nie wiem dokladnie, czy akurat tutaj jest miejsce na pytania... mam zalozony aparat na gorne zabki od kilku dni (zakladalam go w Bydgoszczy), jesienia planuje zalozenie na dol. tyle, ze za 2 mies. przenosze sie do Poznania... w zwiazku z tym pytanie- czy sa jakies preciwwskazania, zeby zmieniac ortodonte? no i - czy ktos jest z Poznania? jesli tak, to prosze o namiary na niedrogiego orto. z gory dziex
agnes0704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:28   #1694
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Przestałam mieć z tym problem jem normalnie, a że jestem przyzwyczajona do picia wody więc później dyskretnie płukam buzie nią z resztą moim znajomi wiedzą że jestem aparatką i bez oporu wyciągam przy nich lusterko i sprawdzam czy nie mam nic na ząbkach i druciaku
Co do podkręcania to mam mieszane uczucia jak mi moja orto. zakręcała druciki na zamki nie należało to do przyjemności i w prawdzie ząbki były strasznie obolałe przez kilka dni, więc najstępnej wizyty obawiam się jeszcze bardziej
Hmm no w sumie dobry pomysł z tym piciem Też spróbuję zacząć tak robić bo takie przepłukiwanie daje dobre efekty Kurcze, teraz mam stresa przed jutrzejszą wizytą Mam nadzieję, że nie będzie tak źle

Stary 2009-06-15, 11:23   #1695
sQuaara
Zakorzenienie

dla mnie normalny to z zamkami ;> wiec nie wiem o jakim mowa "od tylu normalny" ??) ze niby ruchomy nie staly? tylko na 12mcy?

hm a ze zmiana orto czasem sa problemy...ale mysle ze wszystko do zalatwienia;> o ile Twoja orto ma cala dokumentacje i Ci ją udostepni...to bedzie na pewno latwiejsze...
Stary 2009-06-15, 11:32   #1696
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
dla mnie normalny to z zamkami ;> wiec nie wiem o jakim mowa "od tylu normalny" ??) ze niby ruchomy nie staly? tylko na 12mcy?
tak, zdejmowany, cos takiego : http://www.stomatologia-clinica.pl/ort7.jpg
ale nei całkiem
ja raczej tych drutow z przodu miec nie bede
Stary 2009-06-15, 12:13   #1697
qarinczu
Raczkowanie

To jak on bez tych drutów będzie Ci się trzymał na zębach?
Poza tym wydaje mi się, że aparat ruchomy działa wolniej niż stały, więc skąd te 12m-cy? A może ty będziesz miała założony aparat lingwalny??? Jaka cena?
qarinczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 13:22   #1698
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Mam pytanko do Was Przy każdej wizycie babeczka robi zdjęcie naszych zębów z różnych stron, no nie? To jest po to, żeby sprawdzać efekty, prawda? Jakim aparatem te zdjęcia są robione i czy mogę poprosić moją orto, żeby dała mi wgląd do nich, żebym mogła też sama zobaczyć czy widać poprawę?

Stary 2009-06-15, 13:50   #1699
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qarinczu Pokaż wiadomość
To jak on bez tych drutów będzie Ci się trzymał na zębach?
Poza tym wydaje mi się, że aparat ruchomy działa wolniej niż stały, więc skąd te 12m-cy? A może ty będziesz miała założony aparat lingwalny??? Jaka cena?
nie ma pojęcia uciekło mi z glowy jak to sie nazywa
a trzymać się będzie, bo przecież to będzie naciskać na dziąsła, na zęby

jak mi pokazywała ortodontka model, to tam nie było tych drutów, no ale zobaczymy
ona powiedziała ze to tylko model, a zrobi mi tak jak powinno być naprawdę
cena 850 zł
Stary 2009-06-15, 14:22   #1700
qarinczu
Raczkowanie

Czyli wychodzi na to, że będziesz miała aparat ruchomy
Musisz mieć niewielką wadę, skoro ortodontka ci go zaproponowała i określiła wizytę tylko na rok.
Ja natomiast dzisiaj sobie wyleczyłam ząbka i w środę będę miała swój własny, ukochany, jedyny i niepowtarzalny.... APARAT!!!! No mówię wam, nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się już doczekać nie mogę Cały czas o nim myślę, jak będzie wyglądał, jak będą wyglądały moje zęby, czy bardzo będą bolały, jak sobie dam radę z mówieniem itd, itp. No oszalałam chyba na jego punkcie
Stary 2009-06-15, 14:38   #1701
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko do Was Przy każdej wizycie babeczka robi zdjęcie naszych zębów z różnych stron, no nie? To jest po to, żeby sprawdzać efekty, prawda? Jakim aparatem te zdjęcia są robione i czy mogę poprosić moją orto, żeby dała mi wgląd do nich, żebym mogła też sama zobaczyć czy widać poprawę?
mi tak średnio co miesiąc robi foty, normalną cyfrówką, ale nigdy nie pytałam, czy mogę je sobie zgrać. Ale pewnie tak
Stary 2009-06-15, 14:42   #1702
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Moja orto zrobiła mi tylko zdjęcia przed załozeniem apartu, teraz już nie robi - a szkoda
Ale jeśli Tobie robi, to pewnie, że możesz ją poprosić o to, żeby Ci je pokazała. Przecież nic Ci nie zrobi, a zapytać zawsze warto, najwyżej odmówi - w co wątpię

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 14:43   #1703
joannajoanna
Przyczajenie

Czesc dziewczyny witam Was wszystkie trochę zaniedbałam to forum, ale tak to właśnie jest przed obroną dyplomu, że człowiek na nic czasu nie ma. Nie wiem czy mnie pamietacie, ale postanowiłam się pochwalić, że mam juz wyznaczony termin założenia aparatu, co prawda troche odległy, ale to nic dam radę, ale o tym zaraz. Byłam już na 2 wizytach u dr Urban bardzo miła konkretna osoba Na pierwszyj wizycie zrobiła mi wyciski i 2 zdjęcia. Druga wizyta natomiast to przedsawienie planu leczenia i tym podobne rzeczy. Okazał się, że mam zgryz krzyżowy, czyli górna szczęka nie nachodzi na dolną tak jak powinna natomiast jest to do wyleczenia. Ale najlepszą rzeczą dla mnie jest to, że unikne niepotrzebnego wyrywania zębów pomimo, że mam za wąską szczękę dr Urban powiedziała, ze postaramy sie to naprawić bez ekstrakcji i za to wielki + jak dla mnie. No i umówiłyśmy się na zakładanie aparatu dopiero na 11 sierpnia, a to dlatego, że niedawno miałam leczona kanałowo 1 i trzeba trochę odczekać żeby kość w niej się zregenerowała, także muszę nieststy uzbroić sie w cierpliwość. No i tak pisałam 11 sierpnia aparat, 30 lipca seperacja i 6 sierpnia cementowanie, ale czas szysbko leci więc ani się obejrzę i już będę pełnoprawna aparatką. Na górę postanowiłam założyć aparat kosmetyczny, a na dół już zwykły metalowy. I zaczynam oszczędzać, bo to dość spory koszt, ale dam radę. Już sie cieszę. Pozdrawiam Was serdecznie a w szczególności moją krajankę śmiechotkę Całusy
joannajoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 14:43   #1704
Sonnenschein08
Przyczajenie

Witam.
Jestem nowa na wizazu. I w te wakacje bede miec WKONCU aparat ortodontyczny.
Przez krzywy zgryw krusza mi sie zeby na gorze. I moja szczeka tez jest troche przesunieta w lewo. Nikt tego nie zauwazyl, nawet ja nie do momentu gdy powiedziala mi to ortodontka. Czy mozna poprawic ta krzywa szczeka przy pomocy aparatu?

Dziekuje za odpowiedzi. I napewno bede zagladac tu dosc czesto.
Fajnie ze mozna sie tu podzielic wiadomosciami na ten temat. xD
No i razem ponazekac na te METALOWE cos.
Sonnenschein08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 14:46   #1705
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli wychodzi na to, że będziesz miała aparat ruchomy
Musisz mieć niewielką wadę, skoro ortodontka ci go zaproponowała i określiła wizytę tylko na rok.
Ja natomiast dzisiaj sobie wyleczyłam ząbka i w środę będę miała swój własny, ukochany, jedyny i niepowtarzalny.... APARAT!!!! No mówię wam, nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się już doczekać nie mogę Cały czas o nim myślę, jak będzie wyglądał, jak będą wyglądały moje zęby, czy bardzo będą bolały, jak sobie dam radę z mówieniem itd, itp. No oszalałam chyba na jego punkcie
wady moje to :
krzywy zgryz i na górze dwójka nachodzi na jedynkę
i tylko to skorygować i już

głównym celem aparatu będzie rozszerzenie szczęki ..

Cytat:
Napisane przez Sonnenschein08 Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem nowa na wizazu. I w te wakacje bede miec WKONCU aparat ortodontyczny.
Przez krzywy zgryw krusza mi sie zeby na gorze. I moja szczeka tez jest troche przesunieta w lewo. Nikt tego nie zauwazyl, nawet ja nie do momentu gdy powiedziala mi to ortodontka. Czy mozna poprawic ta krzywa szczeka przy pomocy aparatu?

Dziekuje za odpowiedzi. I napewno bede zagladac tu dosc czesto.
Fajnie ze mozna sie tu podzielic wiadomosciami na ten temat. xD
No i razem ponazekac na te METALOWE cos.
można

Edytowane przez pAtiŚ
Czas edycji: 2009-06-15 o 14:47
Stary 2009-06-15, 14:48   #1706
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Wiem, co czujesz, też to kiedyś przeżywałam

W takim razie gratulacje

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 15:02   #1707
Sonnenschein08
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
wady moje to :
krzywy zgryz i na górze dwójka nachodzi na jedynkę
i tylko to skorygować i już

głównym celem aparatu będzie rozszerzenie szczęki ..

można
Uff to dobrze. Bo czytalam o przeroznych operacjach z tych powodow.
dzieki za informacje, naprawde mi ulzylo.
A moja ortodontka powiedziala mi, ze po noszeniu aparatu, aby uzyskac juz na prawde super efekt trzeba by jeszcze OP trobic. ;P

Sonnenschein08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 15:17   #1708
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
heh, my zawsze niecierpliwie czekamy na efekty u mnie jedna szpara juz zamknięta, w ogóle nie widać,że jedynkę miałam wyrywaną, ale wszystkie zeby z lewej strony przesuwają się tam teraz i powstały aktualnie dwie nowe szpary. W pt mam wizytę, po wizycie zrobię na świeżo foty i zamieszczę wreszcie na wizazu coś, ale wytnę te dziąsła, co by ludzi nie straszyć.
Muszę się jednak pochwalić, że trafiłam na znakomitego periodontologa w Poznaniu, wybitny specjalista, który będzie mi robił przeszczep na dziąsla. Oglądalam foty jego prac - obłędny efekt!!! osoby ze strasznymi recesjami po miesiącu od zabiegu miały piękne dziąsła. Muszę z tym jednak poczekać do zdjęcia doły, bo nie wiadomo, czy na dole nie będę też pokrywać recesji.
Jednak wszystko to na dziąsła wyniesie mnie drożej niż leczenie ortodontyczne No,ale cóż.
Powiem Wam szczerze, że do aparatu jestem tak przyzwyczajona, że nie pamiętam siebie z okresu "przed". Co więcej - zauważyłam nagły wzrost powodzenia u płci przeciwnej odkąd mam aparat Leci mi już 5 miesiąc z aparatem, ale zleciało!!!!
Parodio, a bolą Cię jeszcze zęby po dokręcaniu aparatu? Bo mnie praktycznie nic, a nic, ale efekty są duże.
przeszczep dziąsła? ale to masz dół założony? bo pamiętam jak kiedyś pisałaś, że jest za duże ryzyko, że któryś ząb wypadnie...
Też już się bardzo przyzwyczaiłam jak obejrzę zdjęcia między separacji a aparatem, to do obecnego stanu już się przyzwyczaiłam
Ostatnio tylko trochę trójki bolą (zmienia się kształt łuku na bardziej łagodny), tak to też mniej inwazyjnie, ale wszystko powoli się prostuje
Teraz tylko czekam na grubszy łuk, ale to chyba dopiero za miesiąc...

Stary 2009-06-15, 16:21   #1709
qarinczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sonnenschein08 Pokaż wiadomość
Uff to dobrze. Bo czytalam o przeroznych operacjach z tych powodow.
dzieki za informacje, naprawde mi ulzylo.
A moja ortodontka powiedziala mi, ze po noszeniu aparatu, aby uzyskac juz na prawde super efekt trzeba by jeszcze OP trobic. ;P

A co to takiego, to OP???
Stary 2009-06-15, 16:46   #1710
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
A co to takiego, to OP???
no właśnie.. również pytam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości