![]() |
#1771 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
To ja się wtrące.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dottie - masz na zebach retainer. Ale dziwie się ,ze orto zostawił Cię z nim, bez opieki.. Nie wiem czy dentysci mogą to zdejmowac, faktycznie mają prawo nie miec urządzeń ortodontycznych w gabinecie... to nie powinno wiele kosztować. Może prędzej udaj sie do jakiegos ortodonty, podejrzewam ,że zapłacisz jak za normalną wizyte..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
Bianka, gratulacje! Wpadlam, by Cie powitac (pamietalam, ze mialas dzis wizyte). Sliczne zeby, a jaka masz wade ?! Ja oprocz nieco wysunietego kla nic nie zauwazylam!
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam taki drucik za zebami ale od 4 do 4 ![]() ![]() ale przechodzac do sedna, dentysci nie zabardzo chca się wtracac w robote ortodontow więc i z tym jest problem. najlepiej jakbys poszła do ortodonty z tym i by ci to ściagła. u orto nie powinnas nic zapłacic albo z 10-20 pln, bo to tylko trzeba podchaczyć i samo odejdzie. i tylko potem wiertełkiem wyczyscić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wizytach to glownie: zmiana gumek, ewentualnie jakies druciki, naciaganie, no i glownych drutow na szczescie dawno nie zmieniala (place 100zl od jednego ![]() nic dzis nie wspomniala o zdjeciu aparatu.. wizyta trwala max 12minut a 110zl poooooooooooooooszlo (80zl - wizyta + 30zl - zalegle za nowy pierscien ![]() dzisiaj mialam rowniez wypelniana 7-ke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi moja orto. powiedziała że ten drucik jest na 3-6miesięcy i będą przy nim tylko unowocześnienia, mi go na wizycie przycięła i założyła druciki na zamki. Pracuje jako pracownik socjalny, ale mam urlop i odbywam praktyki w ośrodku z niepełnosprawnymi na warsztatach i to właśnie z nimi jedziemy na biwak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie, ale nie jestem w stanie nadrobić czytania waszych postów
![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że 23 czerwca będę miała zakładany ten aparat podniebienny. A dopiero w grudniu stały, po zdjęciu tego... Wiecie może ile trwa zakładanie tego aparatu? I chyba potem też tak boli, że można jeść tylko budynie, zupy, kisiele, jogurty, itp? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 | ||||
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A może mi ktoś napisac jak właściwie używa sie wyciorka ? Zakupiłam, ale za bardzo nie wiem co mam z nim robic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam do Was więcej pytań ale jakos wypadło mi z głowy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
Właśnie dotarłam do domu.....mam separatory 3 godziny a juz mnie denerwuja!!
Moge z nimi normalnie myć ząbki?? bo się boje ze mi wyleca.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Raczkowanie
|
BlondynaXx16xX a do którego ortodonty chodzisz? jeżeli to jest ten Lubań o którym myślę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
BlondynaXx16xX możesz spokojne myć zęby i jeść
![]() ![]() Ja męczyłam się z separacją cztery dni, potem było ok. Zęby miałam takie wrażliwe, bułkę jadłam 45 minut! Pierścienie mam już chyba dwa tygodnie i przeżyłam bez wosku i niczego takiego, teraz czego mnie tylko aparat podniebienny. xxbiankaoo, ja też mam zgryz krzyżowy, ale moja ortodontka zdecydowała się na te 'rozszerzacze' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak poza tym to cierpie po dzisiejszej wizycie u orto ![]() Edytowane przez ania86ka Czas edycji: 2009-06-17 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
Tam leczą wszystkim heh......moja orto jak juz wczesniej pisałam jest spoko
![]() Ja mam potrzebe wyrwania 2 ząbków ale ona się wstrzymała narazie....bo jak wiadomo wyrwac zawsze mozna, a wstawić to już gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
Heeeeej!
Od kilku godzin dołączyłam do waszego grona zadrutowanych ![]() ![]() Na razie nic nie boli, nic nie obciera, tylko to dziwne uczucie... orto powiedział że masakra zacznie się dopiero jutro, a dzisiaj mam na głos przeczytać kilka artykułów z gazet, żeby potrenować wymowę. A co do mojej dykcji to aż tak bardzo się nie seplenię - mówię tak, jakbym coś jadła tzn. tak jak się mówi jedząc jednocześnie. A co do jedzenia to nie wiem jak to będzie... narazie się boję, że coś uszkodzę, więc kupiłam lody i od nich zaczynam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gdzie jest wyluzuj? :<
![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
Czy wy też nie możecie zagryzać zębów? Założone mam dwie takie niby plomby na szóstkach po to, żeby góra nie stykała mi się z dołem. Czy w zewnętrznych aparatach też tak jest? Bo czuję się, jakbym miała dwa zęby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, żebyś górnymi zębami nie nagryzała na razie na dolne, żeby było pole manewru. Za jakiś czas orto Ci usunie te podwyższenia.
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-06-17 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
jaki kolor gumek
![]() ja znowu nawalilam, obiecywalam sobie, ze wezme przezroczyste... przyszlo co do czego to mam blekitne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Jutro mam wizytę i pewnie też takie wemę, jakoś najlepiej się w nich czuję ![]() Oczywiście wkleję foty!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-06-17 o 21:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() na szczęście orto zdjęła mi dzisiaj gumowe łańcuszki które były przezroczyste tylko dwa pierwsze dni a później rażąco żółte ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo witaj ![]() ![]() a tak poza tym, to już prawie miesiąc noszę aparat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
ja też mam bezligaturowy i tak czytam, oglądam patrze na wasze fotki, opisy o tych kolorwych gumasach:P i aż się samej chce mieć takie coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.