Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-21, 09:49   #1921
Licealistka18
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Mi się wydaje że gumki trzymają ten drucik, bo jak zmieniała mi gumki to jak mi sie ściągnęła to automatycznie drucik wyleciał chyba po to są, ale nie jestem pewna
Ja mam aparat od 21 kwietnia na góże (mój nieszczęsny wystający kieł który rozsadzał mi dziąsło) pod koniec lipca będę miała na dole (na dole mam tzw. harmonijkę-jeden troche do przodu, nastepny do tyłu, nastepny do przodu) Zęby przez pierwszy tydzień bardzo mnie bolały ale już minnęło. No i oczywiście po zmianie gumek i skręceniu aparatu również bolało przez jakieś dwa dni :/. Pierwsze gumki miałam przeźroczyste, bo się wstydziłam ale teraz wiem że nie było czego zaszalałam i następym razem wzięłam niebieskie, teraz planuje czerwone <miał ktoś takie?> Żałuję tylko jednego, że nie zrobiłam tego wcześniej, mam 18 lat i przez nastepne 2-3 lata będę nosić. Po dwóch miesiącach prawie zauważyłam poprawę tego kła trochę się wsuwa na swoje miejsce, moje koleżanki które niezaglądają tak często jak ja do mojej buzi też zauważyły <wiadomo jak ktoś nie widzi tego na codzień to lepiej zauważa różnicę>. Przeraziło mnie tylko jedno, poszłam na pierwszą zmianę gumek, moja ortodontka zmieniła mi TYLKO GUMKI i wzięła za to 70 ZŁ!!! Powiedział że nastepnym razem zmieni jeszczwe drucik na grubszy <miałam najcieńszy> czy to znaczy że weźmie jeszcze więcej kasy???? Ile wy płacicie za takie wizyty???
Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje....
~~~~~~~~~~~~
1 październik studentka UŁ
3 września chyba ściągamy aparacik

Edytowane przez Licealistka18
Czas edycji: 2009-06-21 o 09:52
Licealistka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 09:55   #1922
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że jesteś zadowolona ze swojej pracy Musiałam pewnie być odpowiednio wyszkolona, żeby pracować z niepełnosprawnymi Co do wyciągu Ci nic niestety nie doradzę, bo sama nie posiadam i nie wiem z czym to się je.
Pracownik socjalny to dobra praca, tyle że z osobami starszymi, chociaż wolała bym pracować z dziećmi ale narazie nie rozglądam się za lepszą pracą, wole skończyć studia w tym kierunku Co do niepełnosprawnych to miałam praktyki w ośrodku, ale dostałam się dzięki szkoleniom to fakt, zauważyłam jak kilka dni po mnie zjawiła się dziewczyna która jest na resocjalizacji i jej nie wzięli na praktyki

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
A co do dołu, to dół bywa ponoć bardziej bolesny od góry, chociaż mnie ani przez sekundkę nie bolały zęby na dole..
O rany już zaczęłam się obawiać założenia dołu...a jest o wiele gorzej pokrzywiony od góry
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 10:21   #1923
Gladys del Carmen
Raczkowanie

BlondynaXx16xX - i jak? Ból się nie pojawił?

Moja orto mówiła, że bywały osoby, które dzwoniły do niej i pytały "czemu mnie nie boli?" Czyli są takie osoby. Szczęściarze

Edytowane przez Gladys del Carmen
Czas edycji: 2009-06-21 o 10:23
Gladys del Carmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 10:24   #1924
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arwena84 Pokaż wiadomość
Witam,

6 lat temu mialam zdjety aparat. Pozniej retencja i wszystko super. Jednak niedawno zauwazylam, ze nieco "przekrecily" mi sie dwojki. Nie jest to jakos bardzo widoczne, ale jednak jest. Jak myslicie, jest szansa zniwelowania tego bez powrotu do stalego aparatu?

Wiem, ze bez konsultacji ortodontycznej sie nie obedzie, jednak licze na Wasze sugestie.
A czy przypadkiem retainer nie zostaje Ci na zawsze, by właśnie poprawiać takie ustrojstwa?! Tak mi sie przynajmniej wydaje . Ale oczywiście orto prawdę Ci powie.
Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość

O rany już zaczęłam się obawiać założenia dołu...a jest o wiele gorzej pokrzywiony od góry
Spokojnie, też miałam takie obawy, ale wierz mi na słowo, ani przez sekundkę, żaden ząb mnie nie zabolał.. A dół? Od końca marca wysunął się już do przodu, stanął prosto w szeregu z wyjątkiem prawego kła, który jest nieco odpory na ruch, aczkolwiek rusza się w ślimaczym tempie

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 10:52   #1925
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
ja widzę, że dwójeczka ładnie wysunęła się do przodu, także
Serio to u mnie zauważyłaś? Czuję, że tam coś mi się dzieje z żebami, że aparat na nie naciska itp, ale wizualnie to nic

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Pracownik socjalny to dobra praca, tyle że z osobami starszymi, chociaż wolała bym pracować z dziećmi ale narazie nie rozglądam się za lepszą pracą, wole skończyć studia w tym kierunku Co do niepełnosprawnych to miałam praktyki w ośrodku, ale dostałam się dzięki szkoleniom to fakt, zauważyłam jak kilka dni po mnie zjawiła się dziewczyna która jest na resocjalizacji i jej nie wzięli na praktyki

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Elinko a Ty co myślisz o moich zębach? Widzisz jakąś poprawę? Zdjęcia zamieściłam na poprzedniej stronie...
Jeśli miałabym do wyboru ludzi starszych a dzieci też wybrałabym tych drugich Jaki kierunek studiujesz?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 11:12   #1926
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Spokojnie, też miałam takie obawy, ale wierz mi na słowo, ani przez sekundkę, żaden ząb mnie nie zabolał.. A dół? Od końca marca wysunął się już do przodu, stanął prosto w szeregu z wyjątkiem prawego kła, który jest nieco odpory na ruch, aczkolwiek rusza się w ślimaczym tempie
Jak widzę swoje efekty na górze pocieszam się że i z dołem druciak sobie szybko poradzi co do ślimaczego tempa to mam to samo z górnym kłem zaraz stuknie drugi miesiąc z aparatem i ledwo co miał zamiar się przesunąć, a miejsca ma już sporo 4-czka ustąpiła mu.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Elinko a Ty co myślisz o moich zębach? Widzisz jakąś poprawę? Zdjęcia zamieściłam na poprzedniej stronie...
Jeśli miałabym do wyboru ludzi starszych a dzieci też wybrałabym tych drugich Jaki kierunek studiujesz?
Zauważyłam że schowane dwójki postanowiły wstąpić do szeregu i drucik coraz bardziej ustawia ci się w prostej lini. Któraś z osób (sorka ale nie pamiętam kto) mówił mi żebym patrzyła jak idzie łuk, jak coraz bardziej w prostej lini to ząbki się prostują. Ja u siebie też nie bardzo zauważałam efekty, ale inni tak A studiuje Pedagogikę Społeczną.
Stary 2009-06-21, 11:18   #1927
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Jak widzę swoje efekty na górze pocieszam się że i z dołem druciak sobie szybko poradzi co do ślimaczego tempa to mam to samo z górnym kłem zaraz stuknie drugi miesiąc z aparatem i ledwo co miał zamiar się przesunąć, a miejsca ma już sporo 4-czka ustąpiła mu.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Zauważyłam że schowane dwójki postanowiły wstąpić do szeregu i drucik coraz bardziej ustawia ci się w prostej lini. Któraś z osób (sorka ale nie pamiętam kto) mówił mi żebym patrzyła jak idzie łuk, jak coraz bardziej w prostej lini to ząbki się prostują. Ja u siebie też nie bardzo zauważałam efekty, ale inni tak A studiuje Pedagogikę Społeczną.
Właśnie milutka też zauważyła, że dwójka mi coraz bardziej do przodu idzie W sumie chyba macie rację, ale to słabo jeszcze widać. Cóż. Muszę być cierpliwa Może za jakieś 2 tygodnie będzie już lepsza poprawa Też słyszałam, że powinno się obserwować łuk (drucik). Wtedy najlepiej będzie widać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-21, 11:35   #1928
elinka20
Raczkowanie

redrose89 jesteś dopiero miesiąc z aparatem, a już są efektya zobaczysz jakie będą jeszcze później z resztą na kolejnej wizycie poproś orto. czy możesz zobaczyć wyciski i wtedy porównaj dopiero zobaczysz co się zmieniło.
Stary 2009-06-21, 11:44   #1929
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
redrose89 jesteś dopiero miesiąc z aparatem, a już są efektya zobaczysz jakie będą jeszcze później z resztą na kolejnej wizycie poproś orto. czy możesz zobaczyć wyciski i wtedy porównaj dopiero zobaczysz co się zmieniło.
Dobry pomysł Jak nie zapomnę to ją poproszę Jak Wam mija niedziela? Ja robię ściągę z filozofii;P A wieczorem idę na koncert bo u mnie w mieście są Dni Tyskie

Stary 2009-06-21, 12:05   #1930
qarinczu
Raczkowanie

Cytat:

Kurde ja żałuję teraz, że nie zapłaciłam ekstra za to, żeby mi orto zrobił drugą parę wycisków. Zabrałabym je do domku i miałbym pamiątkę. A tak to lipa, orto na jednej wizycie zrobił mi wyciski, a na drugiej - tej co zakładał mi aparat - pokazał mi je, całe pokreślone jakimiś liniami i ustawione z linii prostej i z tekstem "A tak będą wyglądały Pani ząbki po leczeniu. Podobają się Pani?". No i jak za rok mam porównać efekty jego pracy, skoro zdewastował moje wyciski?
A może on zrobił dwie pary? Kurde muszę z nim zagadać, bo chętnie bym taki model zakupiła dla siebie

Acha! Zapomniałam dodać - po czterech dniach już widzę pierwsze efekty działania aparatu. Przesunęła mi się lewa górna jedynka trochę do przodu i teraz leciutko odstaje od prawej jedynki. Podsumowując - narazie aparat krzywi mi zęby

Edytowane przez qarinczu
Czas edycji: 2009-06-21 o 12:11
qarinczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 12:07   #1931
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

6 lat temu mialam zdjety aparat. Pozniej retencja i wszystko super. Jednak niedawno zauwazylam, ze nieco "przekrecily" mi sie dwojki. Nie jest to jakos bardzo widoczne, ale jednak jest. Jak myslicie, jest szansa zniwelowania tego bez powrotu do stalego aparatu?

Wiem, ze bez konsultacji ortodontycznej sie nie obedzie, jednak licze na Wasze sugestie.
Jak długo nosiłaś retencję?

Cytat:
Napisane przez aanitkaa Pokaż wiadomość
hej mozecie mi odpowiedziec na powyższe pytanie?? z góry dzieki
Gumki są po to, by dociskać łuk do zamków.
Jak spadnie gumka, to na ząb nie działa odpowiednia siła, więc nie przesuwa jak powinien.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
W środę miałam drugą wizytę u orto z aparatem... zmieniła mi drucik i ligatury. 29 lipca zakladam dół... 22 separacja a tak ładnie prosiłam żeby nie było pierścieni tylko rurki.... niestety powiedziała że przy mojej wadzie nie założy mi rurek. zamieszczam efekty których jak dla mnie prawie nie widać. narazie 1 weszła do rzędu i 2 jest przesuwana bo chowała sie za 1 jeszcze trochę jej zostało... potem będzie leczenie 2. orto powiedziała ze próchnica jest w takim miejscu że narazie zaden dentysta tam nie dotrze... więc czekamy...
1.Pierwsze zdjęcie po zalożeniu
2. po miesiącu
3. po 6 tygodniach przed wizytą
4. po 6 tygodniach po wizycie
5. po 12 tygodniach
Umknęło mi wcześniej-masz bardzo ładne zęby. Efekty oczywiście widać
Aparat super się prezentuje i zęby masz taaaakie białe

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
przyczyna całego zamieszania ----> DÓŁ
Noooooo nieźle to wyglądało

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2009-06-21 o 12:08
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-21, 12:18   #1932
Niunia20
Rozeznanie

papryka85 niestety dół tak ciągle wygląda, dopiero za 6 tygodni zakładam dół i mam nadzieje na szybkie efekty.... orto zdecydowała się nie wyrywać zębów najpierw zrobi striping chce na tym uzyskać 2 mm i przesuwając i ustawiając zęby jeszcze 3mm czyli w sumie 5mm tyle ile mam stłoczenia... zastrzegła jednak że istnieje taka możliwość że będzie trzeba wyrwać jedynkę...
oczywiście moje zęby nie są białe są wręcz żółte... co mnie strasznie denerwuje a czemu takie na zdjęciu wychodzą..nie wiem...rozjaśniają je troche perłowe gumeczki..

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2009-06-21 o 12:20
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 12:35   #1933
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Licealistka18 Pokaż wiadomość
Przeraziło mnie tylko jedno, poszłam na pierwszą zmianę gumek, moja ortodontka zmieniła mi TYLKO GUMKI i wzięła za to 70 ZŁ!!! Powiedział że nastepnym razem zmieni jeszczwe drucik na grubszy <miałam najcieńszy> czy to znaczy że weźmie jeszcze więcej kasy???? Ile wy płacicie za takie wizyty???
ja miałam tak samo - wymiana gumek i 70 zł nie moje. drucik też niedługo zmieni mi na grubszy. i też jestem ciekawa czy weźmie za to jakąś dodatkową kasę? dziewczyny może orientujecie się dlaczego najpierw nosi się cienki drucik a potem grubszy? dla mnie to trochę nielogiczne...
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 12:50   #1934
Licealistka18
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
ja miałam tak samo - wymiana gumek i 70 zł nie moje. drucik też niedługo zmieni mi na grubszy. i też jestem ciekawa czy weźmie za to jakąś dodatkową kasę? dziewczyny może orientujecie się dlaczego najpierw nosi się cienki drucik a potem grubszy? dla mnie to trochę nielogiczne...

Chyba po to coraz grubszy że może zęby coraz bardziej się rozpychają żeby wejść na swoje miejsce? Nie mam pojęcia? I właśnie jestem cikawa czy z każdą zmianą drucika na grubszy będę płacić więcej? Wg mnie też jest chore żeby brać 70 zł za zmianę tak małych gumeczek!!! A Wam dziewczyny ile bierze za zmianę? Aha Milutek jakie wybierasz kolory gumeczek? Miałaś kiedyś czerwony? Ja miałam taki ładniutki niebieściutki i zrobił się teraz taki sprany jakby :/
~~~~~~~~~~~~

Edytowane przez Licealistka18
Czas edycji: 2009-06-21 o 12:51
Stary 2009-06-21, 13:06   #1935
bastylianka
Raczkowanie

Kurcze, ale te ograniczenia wynikają tylko z bólu prawda?
Bo ja już tego samego dnia jadłam pizze :x w sumie staram się jeść normalnie, ale i tak już 1kg schudłam, bo nie jestem w stanie jeść tak dużych ilości jak wczesniej
Ogólnie biorąc wczoraj minął tydzien z aparatem

I taka śmieszna sytuacja, bo poszłam się kąpać, pościagałam całą biżuterie, tak stanęłam przed lustrem ze świadomością, że o czymś zapomniałam, po czym po chwili zastanowienia chciałam ściągnąć aparat jak się ocknęłam że się go jednak ściągnać nie da to się sama z siebie śmiałam

Qarinczu ja też się cały czas szczerzyłam na fotelu przy zakładaniu DDD

A co do wyrywania to hmm, może to było z mojej strony nie przemyślane, ale ja bez oporów wyrwałam moje górne piątki, podeszłam do tego jak do przeszkody do hollywodzkiego uśmiechu i jak najszybciej chciałam się tej przeszkody pozbyc

A jeszcze co do jedzenia to mama mi ostatnio pyszną zupę z kurczakiem i ryżem i całą toną warzyw ugotowała była baaardzo pożywna, a wszystko tak mięciutkie, że zjadłam jak za dawnych czasów ;D

I koncząć już ten post to dodam, że o wiele lepiej czuje się w aparacie niż bez niego wiem ze jak się uśmiechne to ludzie się nie przestraszą iiiii za każdym razem jak widze lustro to pojawia się usmiech nr 10
13.06.2009

Edytowane przez bastylianka
Czas edycji: 2009-06-21 o 13:09
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 13:11   #1936
milutek
Wtajemniczenie

Licealistka18 - Wiesz, ja nie jestem jeszcze tak odważna jeśli chodzi o gumeczki. najpierw miałam przeźroczyste, ale brzydko się odbarwiają, więc teraz wybrałam takie mleczne. jak narazie wszystko ok i bardzo mi się podobają. w planach mam jeszcze pastelowe kolory typu błękit i róż, myślę że będą ładnie wyglądać z przezroczystymi zameczkami.

czy któraś z was leczy ząbki u dr Żak? ona przyjmuje w klinice Baltica - Gdańsk Wrzeszcz, w Curodentalu w Gdańsku i gdzieś w Gdyni Orłowie. jeśli tak to jakie macie zdanie na jej temat?

pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość

I taka śmieszna sytuacja, bo poszłam się kąpać, pościagałam całą biżuterie, tak stanęłam przed lustrem ze świadomością, że o czymś zapomniałam, po czym po chwili zastanowienia chciałam ściągnąć aparat jak się ocknęłam że się go jednak ściągnać nie da to się sama z siebie śmiałam
hehe dobre

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-06-21 o 13:10
Stary 2009-06-21, 13:15   #1937
Licealistka18
Raczkowanie

Milutek Ja pierwsze gumki miałam przeżroczyste, ale potem zrobiły się takie jakby przyżółcone, były okropne. Poszłam po miesiacu zmienić gumnki i moja ortodonta spytała "Dorosłaś przez ten miesiąc do kolorowych gumek" - z dumą odpowiedziałam TAK! I wybrałam niebieskie. Teraz idę 30 i mam zamiar wybrać czerwone . Aha będzie mi zmieniała drucik więc napisze czy wzięła coś więcej kasy
~~~~~~~~~~~~
Stary 2009-06-21, 13:56   #1938
toro10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qarinczu Pokaż wiadomość

Toro10, jak się nazywa twój orto?

Mój orto to Dominik Piskorski, jutro mam wizytę

Moje zęby też się bardziej krzywią niż prostują ale chyba się przesuwają bo w jednym miejscu powstaje nowa szpara, w innych ząb wchodzi na sąsiada, trochę się tym martwię ale chyba tak ma byc. Jutro już będę wiedział czy aparat działa prawidłowo

Wizyta kontrolna 200zł
Aparat lingwalny 7000 zł
Reakcja znajomych którym mówię że mam aparat na zębach - bezcenna
toro10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 13:58   #1939
Arwena84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Jak długo nosiłaś retencję?
Nosilam 1.5 roku, najpierw na noc, pozniej co druga noc i co trzecia i koniec. Zeby sie nie przesuwaly juz, wiec oro stwierdzila, ze moge skonczyc nosic. Ale teraz po dokladnym przyjrzeniu sie zabkom, widac ze dwojki sie lekko przekrzywily, nieznacznie ale zawsze. Boje sie, ze to da sie juz tylko stalym aparatem skorygowac.... a jego dla tak znikomej wady zakladac nie bede.
Stary 2009-06-21, 14:07   #1940
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Nosilam 1.5 roku, najpierw na noc, pozniej co druga noc i co trzecia i koniec. Zeby sie nie przesuwaly juz, wiec oro stwierdzila, ze moge skonczyc nosic. Ale teraz po dokladnym przyjrzeniu sie zabkom, widac ze dwojki sie lekko przekrzywily, nieznacznie ale zawsze. Boje sie, ze to da sie juz tylko stalym aparatem skorygowac.... a jego dla tak znikomej wady zakladac nie bede.
Hmmm... A próbowałaś założyć teraz ten retainer?
Może coś by poprawił... Najlepiej iść do orto i wszystko będziesz wiedzieć.
Może akurat odpowiednie dogięcie retainera by pomogło
Stary 2009-06-21, 14:35   #1941
milutek
Wtajemniczenie

wyjeżdżam na kilka dni, błagam was - nie piszcie za dużo
Stary 2009-06-21, 15:15   #1942
asik916
Raczkowanie

Cytat:
wyjeżdżam na kilka dni, błagam was - nie piszcie za dużo
to jest chyba nieosiągalne
ja byłam tu ostatnio wczoraj rano a już 3 str więcej
ale nadrobiłam :P

Aśka jestem!
asik916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 16:16   #1943
spioch7
BAN stały

Nie wiem czy ktos mnie tu pamieta alee musze sie zapytac o rade a wiec łancuszek nosze od poczatku leczenia (przezroczysty) wiadome ze z czasem zołknie no ale dzis to masakra budze sie rano a lancuszek stal sie seledynowy;( a niebieskie gumki zmienily sie w...trawiasta zielen wyglada to strasznie nie wiem od czego? moze od wina? No ale normalnie wypilam i po jakims czasie poszlam umycc zęby i nie bylo jeszcze takich kolorow za 3 dni mam przyjecie wyglada to fatalnie nie wiem co robic a wizyta dopiero 28.06 ;(
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 16:25   #1944
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

ja wyrwałam wszytskie czwórki nosiłam łuk podniebienny, potem fundę, potem hedgera potem DELAIRE'A i znowu teraz w drugim aparacie znowu łuk podniebienny i delaire'a i dopiero teraz poczułam, że podnniebienie mi się lekko rozczepiło i jest git ale tego wszyskiego to sie na nosiłam hehe
a coz za wada zebow Ci sie przytrafila ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 16:57   #1945
parodia
Zakorzenienie

Kurcze, ile Wy płacicie za wizyty
Ceny mojej orto (gabinet u siebie w domu, bez asystentki) przy dwóch łukach:
30 zł - nic lub wymiana gumek
50 zł - wymiana łuków

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 17:04   #1946
spioch7
BAN stały

to ja place 50zl za wymiane gumek to tak jak wizyta bo za kadym razem mam zmiane
100zl za łuk orto tez ma gabinet w domu bez asystentki^^
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 17:14   #1947
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktos mnie tu pamieta alee musze sie zapytac o rade a wiec łancuszek nosze od poczatku leczenia (przezroczysty) wiadome ze z czasem zołknie no ale dzis to masakra budze sie rano a lancuszek stal sie seledynowy;( a niebieskie gumki zmienily sie w...trawiasta zielen wyglada to strasznie nie wiem od czego? moze od wina? No ale normalnie wypilam i po jakims czasie poszlam umycc zęby i nie bylo jeszcze takich kolorow za 3 dni mam przyjecie wyglada to fatalnie nie wiem co robic a wizyta dopiero 28.06 ;(
Jedyne wyjście iść do orto wcześniej na samą wymianę łańcuszka i gumek.
Stary 2009-06-21, 18:38   #1948
Licealistka18
Raczkowanie

to ja moze płacę dlatego że chodzę do normalnego gabinetu (mieści sie on w mieszkaniu w bloku ale ortodontka tam nie mieszcze tylko przyjeżdza raz na dwa tygodnie, dentystka eż tam nie mieszka) no i jest asystentka :/
~~~~~~~~~~~~
Stary 2009-06-21, 18:50   #1949
pearl126
Zadomowienie

Witam wszystkich!
Mam separację od wtorku. Nawet nie jest tak źle, boli mnie tylko plombowana ( w środę) siódemka. Aparat zakładam w środę. Już się nie mogę doczekać! Tylko w dzień zakładania mam mieć piłowane zęby, czy to boli? Bo nie chciałam wyrywać i zdecydowałam się na to piłowanie.
Pozdrawiam wszystkich
pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 19:20   #1950
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Kły są w ogóle oporne .
Ale do tego typu spraw trzeba czasu.. Nic nie dzieje się od razu! Przecież zbyt szybko przesuwające się zęby to też porażka, bo nie wiadomo jak trwały będzie efekt prostowania!
Cytat:
Napisane przez Licealistka18 Pokaż wiadomość
to ja moze płacę dlatego że chodzę do normalnego gabinetu (mieści sie on w mieszkaniu w bloku ale ortodontka tam nie mieszcze tylko przyjeżdza raz na dwa tygodnie, dentystka eż tam nie mieszka) no i jest asystentka :/
Sugerujesz, że przydomowe gabinety są 'nienormalne'?
Kilkanaście stron wcześniej była już dyskusja na temat cen, i wyszły z niej fajne wnioski, więc poświęć chwilkę czasu i zapoznaj się z nimi .
Większość orto 'ceni się' wg swoich zdobywanych na bieżąco kwalifikacji, za który TY płacisz ze swojej kieszeni. Szkolenia, zjazdy nie są za darmo.
Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Mam separację od wtorku. Nawet nie jest tak źle, boli mnie tylko plombowana ( w środę) siódemka. Aparat zakładam w środę. Już się nie mogę doczekać! Tylko w dzień zakładania mam mieć piłowane zęby, czy to boli? Bo nie chciałam wyrywać i zdecydowałam się na to piłowanie.
Pozdrawiam wszystkich
Witamy .
Chodzi Ci o stripping. Nie boli, nic a nic. Czasem powoduje dyskomfort, ponieważ widzisz i słyszysz, że orto siłuje się z pilnikiem i grzebie Ci między zębolami, natomiast Ty nic nie czujesz .
W wolnej chwili zajrzyj do naszego orto faq, tam jest wwszystko pięknie, ładnie i obszernie wytłumaczone

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości