|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
zakupiłam dziś wkład dla aparatek do ortodontycznej szczoteczki
W koncu umyje normalnie zeby Dziewczyny , czy moge normalnie i bez obaw jesc a najwazniejsze - gryzc wszyszko co jem ? Boje sie, ze jak zanurze w czyms zeby to mi zamki wyjda :/ |
|
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam aparat od dwóch miesięcy a i tak unikam twardych rzeczy. Jak mam zamiar zjeść np. gruszkę to nie gryzę z całości jak kiedyś tylko na cząstki dzielę i tak ją sobie "rozmiękczam"
unikam orzechów ogólnie tak jak wyżej napisałam
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz jeść normalnie, ale unikaj twardych rzeczy jak np orzechy ja na początku też bałam się ze wszystko mi poodpada.---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- sQuaara jak tam Twoje ząbki?
|
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Przyczajenie
|
niedługo będę miała aparat. zastanawiam się, czy przy mojej wadzie konieczne będzie usuwanie jakichkolwiek zębów, bo w zasadzie wszystkie mam proste, jedyne co mnie w nich denerwuje to przerwa między trójkami i czwórkami. co o tym myślicie?
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale rano jak wstałam to moje ząbki bolaly, tak mnie jakoś ciagło.....popatrzyłam w lusterko i normalnie cud.....jeszcze wczoraj dwujki mi nachodziły na jedynki i mogłam miedzy nie język włozyć a dzisiaj nie mam nawet minimalnej szpary![]() ![]() az sie zdziwiłam.....ale wam powiem ze wszystko jem.....wczoraj jak wróciłam to normalnie kanapki a dzisiaj na obiad kurczak i ziemniaki (oczywiście bez buraczków, bo mi szkoda moich pięknych gumeczek). Ogółem nie jest źle.....
Edytowane przez BlondynaXx16xX Czas edycji: 2009-06-21 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Przyczajenie
|
a ile mniej wiecej będziesz nosić ten aparat? mi najbardziej zależy na "załataniu" tych dziur bo wyglądam jak szczerbata i naprawde mi to przeszkadza!
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Przyczajenie
|
Oj długo... :/ chyba zdejmę dopiero w połowie pierwszej liceum a teraz idę do 3 gim.
Ja mam aparat z szafiru więc jest bardzo mało widoczny. Niektóre osoby w ogóle go nie widzą. A efekty, mimo strasznego bólu miałam już po dwóch tygodniach.
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wielkie za wszystkie informacje
mam nadzieje że u mnie to potrwa krócej bo nie mam wady zgryzu, jedynie te szpary. pozdro
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam też małą progenie tyle, że mi udało się wyciągnąć górne zęby do przodu co w przypadku progeni możliwe jest jedyne przez operacje plastyczna ![]() a taka wada jak poniżej ![]() wyciski sprzed jakichś 10-ciu lat jak zaczynałam przygodę z aparatem jeszcze ruchomym ![]() potem ząbki zaraz po założeniu drugiego aparatu widać cofnięcie jedynek i dwójek do tyłu i troszeczkę pojechało się w bok;/i ząbki z przed kilku miechów. ze stycznie może czy jakoś tak, bo nie pamiętem ![]() teraz mam supeeeeeeeeer zęby
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Długo nosisz swój aparat?Nawiązując to wcześniejszej dyskusji co do cen wizyt ja płacę za każdą 100zł niezależnie od tego co mi robi. Moja orto przyjmuje w swojej poradni razem z asystentką. |
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
drugi aparat nosze juz rok i 1 miech.
ja płace 50 pln za wizytę, ale czasami też nic zalezy jak leży i orto sama jest
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
Wooooow!
88Ekaterina88 teraz masz suuuuuuuper ząbki. Jak widzę twoje wyciski sprzed leczenia i obecne fotki to zaczynam wierzyć w cuda |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja jestem taki królik doświadczalny mojej orto
![]() szkoda tylko, że to tak długo trwa;/ Szkoda też że dwa lata temu tak szybko sciągłam aparat, mogłam przetrzymać jeszcze z rok lub 1,5 i juz bym miała spokój ale wtedy juz miałam dośc sama tego kagańca i nikt nie pomyslał, że wada się nawróci znowu;/ Ale teraz to juz luzik![]() jeszcze tylko miesiąc i koniec
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
2 lata temu sciagłam aparat stały który nosiłam z 2-3 lata nosiła wtedy oba łuki, teraz aparat nowe od roku i 1 miecha i tylko na górę
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miałaś pierwszy raz aparat to czy po jego ściągnięciu nosił płytkę retencyjną? Hmm ciekawe czemu wada Ci się nawróciła...
|
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Ja chciałam was zapytać jak wytrzymujecie plukanie zębów Listerine?
Przecież on jest tak ostry! Płucze nim ktoś z was wogóle?
|
|
#1972 |
|
Przyczajenie
|
Mój aparat był drogi.. Na dwa łuki zapłaciłam jakoś 2000-2500. Swojego uśmiechu nie pokażę bo obecnie mam założone tzw. łańcuszki więc nie wygląda jak normalny
ale szafirowy (nie mój) załączam niżej.
Edytowane przez Honeyyy Czas edycji: 2009-06-22 o 13:40 |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Ja nim płuczę i daję radę
Jak dla mnie nie jest aż tak źle, przyzwyczaiłam się już do niego. Wolę Colgate, ale ostatnio Listerine był w promocji, więc go kupiłam
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko tak jak pisałam, mam mała progenie, szczeka i rzuchwa nadal mi rosły w wieku 18 lat i po sciagnięciu aparatu również, dlatego zabki zaczeły sie cofać, w dodatku rosły mi dlne ósemki i nie mogłam nosić górnej retencji, gdyz byłam spuchnieta i miałam co chwila zabiegi. a potem to retencja była już za mała a moje wyrywanie trwało 2 lata bo mam skaze krwotoczna i najpierw musiałam to wyleczyć ![]() tak więc w tamtym roku orto zaproponowała mi aparat za 50 % wartości, wiec skorzystała i nosze teraz do oporu, bo jesli chce uzyskac lepsze efekty i skorygowac ta prgenie to tylko operacja plastyczna i zmniejszanie brodu ![]() Ale to jak mnie tir przejedzie:P Taka wada poprostu, niektórym dolne zeby po ściągnięciu aparatu wędruja a góre stoją, niektórym na odwrót a niektórym wszytsko dobrze się ma do końca zycia takie życie
|
|
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow! To niedużo. Ja za samą górę zapłaciłam 2200zł, a mam aparat kosmetyczny (estetyczny).---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę zużyć kupiony kiedyś Colgate Plax, to oprócz podrażnienia języka, wydaje mi się taki... za mało ostry ![]() Listerine górą
|
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moim zdaniem, gdy czuje, ze nic sie nie dzieje i zeby stoja tak samo bez żadnej ingerencji orto to operacja na razie nie jest mi potrzeba bo moja twarz jak i jej rysy są dobre, owszem pociągła twarz jest, broda lekko wydluzona, ale mam też twarz po tacie i on ma podobnie ale bez progeni
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi. Miał ktoś z Was usuwane dolne ósemki chirurgicznie? Mimo, że ich nie widać to moja orto zaleciła mi takie usunięcie Ponoć nawet jak są pod dziąsłem to i tak mogą nieźle namieszać (pokrzywić inne zęby). Prawda to? Tak na marginesie, aparatu na dole na razie nie planuje zakładać...
|
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
nowa jestem ;D w piątek miałam pierwszą wizytę - wyciski i rozmowę. dzisiaj jadę robić zdjęcie i mam drugą wizytę, czyli orto będzie mi te gumki separacyjne wkładać . . . ;/ bardzo boli? boję się strasznie.. a co do wyrywania zębów, powiedziała że jeden na górze i jeden na dole, ale jeszcze to przeanalizuje. Myślałam że zawsze wyrywa się zęby parzyście ;/ co o tym myślicie? moja wada to ; wypchnięte górne jedynki, na dole duże stłoczenie. mała szczęka, za dużo zebów
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

W koncu umyje normalnie zeby 

unikam orzechów ogólnie tak jak wyżej napisałam 
ja na początku też bałam się ze wszystko mi poodpada.

Jak miałaś pierwszy raz aparat to czy po jego ściągnięciu nosił płytkę retencyjną? Hmm ciekawe czemu wada Ci się nawróciła...
Wow! To niedużo. Ja za samą górę zapłaciłam 2200zł, a mam aparat kosmetyczny (estetyczny).
Ponoć nawet jak są pod dziąsłem to i tak mogą nieźle namieszać (pokrzywić inne zęby). Prawda to?