Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-24, 22:09   #2131
201610241259
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Jestem juz po zalozeniu dolu, dodaję fotki. Niestety dzisiaj aparat się na mnie obraził i odmówil robienia ostrych zdjęc, więc wrzucam kilka
i nei wysmeiwac się z ulozenia ust do zdjecia, ale chcialam, zebyscie cos mogly zoabczyc

i dla porownania wrzucam fotkę z zakladania góry! [pierwsza z lewej]

Dodatkowo okazalo się, ze przy mojej wadzie, zgryzłabym sobie aparat na dolnych zebach, wiec to biale nieapetyczne cos to jakis cement, ktory ma mnie przed tym uchronic. Zmienił mi sie sposob zamykania buzi i gryzienia, wiec mam pogryzione całe poliki nie polecam !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg x 003.jpg (9,9 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lalala 007.jpg (34,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lalala 009.jpg (35,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lalala 010.jpg (17,1 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lalala 011.jpg (30,9 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lalala 012.jpg (36,2 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez 201610241259
Czas edycji: 2009-06-24 o 22:11
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 22:13   #2132
aniutka1983
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Już niebawem dołączę do aparatek Byłam dzisiaj na drugiej wizycie u orto. Zobaczyła rentgen i wycisk szczęki i powiedziała że nie muszę wyrywać zębów A wcześniej powiedziała że muszę wyrwać 4 piątki. Bardzo się z tego faktu ucieszyłam. Jedynie powiedziała że dobrze byłoby wyrwać dolną ósemkę bo rośnie za bardzo z boku. Jeszcze tylko wizyta u laryngologa żeby sprawdzić migdałki bo są przerośnięte i będę mieć zakładany aparat Już nie mogę się doczekać
aniutka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 22:24   #2133
qarinczu
Raczkowanie

A czemu wy się tak boicie tego rwania zębów?? Jak mi dentystka na początku wspominiała, że jak zdecyduję się na aparat to najprawdopodobniej będę miała czwórki rwane przez to moje stłoczenie to właściwie nawet się ucieszyłam, że będę miała więcej luzu w paszczy A wy bronicie tych ząbków, jak niepodległości. Spokojnie, orto wiedzą jak będzie dla was najlepiej - przecież krzywdy dla was nie chcą, ząbki się szybko schodzą, a najważniejszy jest efekt końcowy Kilka lub kilkanaście stron wstecz jedna z was wkleiła linka do bloga jakiejś babki chyba z UK, która miała rwaną dolną jedynkę () i piknie jest i nawet byście się nie zorientowały, że czegoś tam nie ma

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Jestem juz po zalozeniu dolu, dodaję fotki. Niestety dzisiaj aparat się na mnie obraził i odmówil robienia ostrych zdjęc, więc wrzucam kilka
i nei wysmeiwac się z ulozenia ust do zdjecia, ale chcialam, zebyscie cos mogly zoabczyc

i dla porownania wrzucam fotkę z zakladania góry! [pierwsza z lewej]

Dodatkowo okazalo się, ze przy mojej wadzie, zgryzłabym sobie aparat na dolnych zebach, wiec to biale nieapetyczne cos to jakis cement, ktory ma mnie przed tym uchronic. Zmienił mi sie sposob zamykania buzi i gryzienia, wiec mam pogryzione całe poliki nie polecam !

Oooo Lensky witaj w klubie Ja też mam takie podwyższenie na szóstkach zrobione. Faktycznie nieprzyjemne, ale na pocieszenie powiem że po kilku dniach większość tego zjesz, bo trwałe to to nie jest i będzie ok
qarinczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 08:58   #2134
xxbiankaoo
Raczkowanie

Jak tak Was czytam to tez mi sie wydaje, ze miałam zrobione podwyzszenie, ale nie jestem pewna
Ja na szczescie nie musze usuwac zebow tylko bede miała piłowany dół lekko Przyzwyczaiłam sie do swojego aparaciku tak, ze go juz prawie nie czuje
A co do higieny - myje tyle razy dziennie ile jest mi to potrzebne W sumie nawet nie wiem ile... Uzywam do tego szczoteczki elektrycznej, do aparatu nakładam specjalna koncowke ortho, a do reszty uzywam zwyklej koncowki Robie tak bo ta specjalna koncowka rani mi dziasła :P Do tego płyn, ewentualnie nic badz rowek albo to i to wedle potrzeby
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 10:17   #2135
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlondynaXx16xX Pokaż wiadomość
Heh ja mam teraz różowe;p A pierwsza noc.....Hmm....było ok. Miałam z samego rana zakładany, wieczorem mnie strasznie bolało (w nocy to nie wiem bo spałam) no i drugiego dnia tak do godziny 12 dawał znać o sobie, a potem to luuuz az do teraz.....

Teraz boli. Może do 12 przestanie hehe
pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 10:46   #2136
hotgirl
Raczkowanie

qarniczu, ja powiem tak może nie boje się samego faktu że trzeba wyrwać zęba tylko że wyrywać zdrowe zęby, a taka jest prawda że te żeby wieczne nie są któryś potem się zepsuje, trzeba będzie wyrwać i co wtedy? nie masz żadnego zapasu w buzi zostają tylko sztuczne zęby? A co do rwania tych zębów to ja nie twierdze inaczej że orto niechcę dla nas źle ale powiem Ci tak, że orto nie patrzy na to czy wyrywa zdrowe czy chore zęby, czy nam to pasuje czy nie, owszem niechcesz to nie wyrwiesz ale ortodonci wyrywając zęby patrzą na to jak im najlepiej, najłatwiej i najszybciej jest usunąć wade zgryzu. Wiem co mówie bo mam w rodzienie osobę po stomatologii wykonująca protezy, aparaty ruchome dla dzieci itd.
A po drugie to np. ja byłam u 4 ortodontów u siebie w mieście i wyobraź sobie kochana że każdy mówił co innego, i każdy chciał wyrywać inne zęby, jedna nawet kazała mi wyrywać 4 zęby a więc widzisz co orto to inne zdanie ..

a ja dzisiaj umówiłam się na wyrywanie pierwszej 4 termin 7 lipca godz. 13.30 ale powiem wam że nie wiem czy pujdę
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 10:55   #2137
cayoka
Raczkowanie

wiatm wszytstkich

chciałabym się Was Drogie Aparatki coś podradzić. niebawem jadę na wakacje i chciałabym zapytać jaki gumeczki sie nie przebarwiaja i w miare utrzymuja swój kolor długo.? wiek że każde tracą swój kolor po jakims czasie ale wiecie, o co mi chodzi. dziś mam wizyte i nie wiem..
z góry dziękuję ; ) ; *

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

cayoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 10:57   #2138
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

quarinczu mi sie wydawalo ze od razu orto zmienia mi tak drut, zeby mi sie rowno wszystkie zeby prostowaly a nie po kolei
kar0link0 czemu sie pytalas czy zamierzam miec aparat na dole? na poprzedniej stronie zamiescilam swoje zdjecia

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 11:19   #2139
qarinczu
Raczkowanie

Hotgirl, ale pomyśl że skoro już założyłaś aparacik to znaczy, że zależy ci nie tylko na wyglądzie ale także zdrowiu twoich ząbków. Uważam, że przez ok. dwa lata noszenia aparatu wykształcają się w człowieku nawyki ciągłego dbania o ząbki, przyglądania im się, dokładnego mycia itp. Krzywe zęby są bardziej podatne na próchnicę, ponieważ trudno je doczyścić i rzeczywiście o dziury nie trudno. Ale już po leczeniu ortodontycznym pewne przyzwyczajenia zostaną, dalej będziesz zwracała szczególną uwagę na stan uzębienia, będą proste więc łatwo będziesz mogła je doczyścić i w ostateczności jeszcze dłuuuuugo dłuuuugo będą stały na swoim miejscu Ale ja cię nie będę do tego rwania namawiała, chciałam cię jedynie uspokoić, że to nic strasznego i dwa zęby w tą czy w tą to nie ma znaczenia. To czy wypadną zależy w dużej mierze od tego, jak będziesz o nie dbała. Ale wybór należy do ciebie. Zaufaj swojej kobiecej intuicji i będzie dobrze
Stary 2009-06-25, 11:30   #2140
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayoka Pokaż wiadomość
wiatm wszytstkich

chciałabym się Was Drogie Aparatki coś podradzić. niebawem jadę na wakacje i chciałabym zapytać jaki gumeczki sie nie przebarwiaja i w miare utrzymuja swój kolor długo.? wiek że każde tracą swój kolor po jakims czasie ale wiecie, o co mi chodzi. dziś mam wizyte i nie wiem..
z góry dziękuję ; ) ; *
Polecam jasnoniebieskie... Pod koniec są niebiesko-zielonkawe, ale ciągle niebieskie.. Dla mnie cud miód i orzeszki....

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-06-25 o 11:38
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 11:36   #2141
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qarinczu Pokaż wiadomość
Hotgirl, ale pomyśl że skoro już założyłaś aparacik to znaczy, że zależy ci nie tylko na wyglądzie ale także zdrowiu twoich ząbków. Uważam, że przez ok. dwa lata noszenia aparatu wykształcają się w człowieku nawyki ciągłego dbania o ząbki, przyglądania im się, dokładnego mycia itp. Krzywe zęby są bardziej podatne na próchnicę, ponieważ trudno je doczyścić i rzeczywiście o dziury nie trudno. Ale już po leczeniu ortodontycznym pewne przyzwyczajenia zostaną, dalej będziesz zwracała szczególną uwagę na stan uzębienia, będą proste więc łatwo będziesz mogła je doczyścić i w ostateczności jeszcze dłuuuuugo dłuuuugo będą stały na swoim miejscu Ale ja cię nie będę do tego rwania namawiała, chciałam cię jedynie uspokoić, że to nic strasznego i dwa zęby w tą czy w tą to nie ma znaczenia. To czy wypadną zależy w dużej mierze od tego, jak będziesz o nie dbała. Ale wybór należy do ciebie. Zaufaj swojej kobiecej intuicji i będzie dobrze
ja wyrwałam 6 zębów i jestem z siebie dumna bo teraz to przynajmnije stoja jak nalezy a tak była szachownica to tu to tam i jeden na drugim

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
wiatm wszytstkich

z góry dziękuję ; ) ; *
polecam srebrne pod kolor złoma
kolor cały czas srebrny nie odbaria się nie schodzi, nie zmienia sia ciągle srebrny - mój ulubiony

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 11:36   #2142
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
wiatm wszytstkich

z góry dziękuję ; ) ; *
Powiem Ci, że sama mam taki problem Za tydzień mam wizytę i właśnie nie wiem jaki kolor gumeczek sobie wybiorę. Teraz mam jasnoniebieskie-błękitne i raczej nie polecam. Po niecałym miesiącu zmieniły swoją barwę i wyglądają nie za ciekawie.

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
kar0link0 czemu sie pytalas czy zamierzam miec aparat na dole? na poprzedniej stronie zamiescilam swoje zdjecia
Tak tylko pytałam, z czystej ciekawości. Wiesz, może akurat tego samego dnia co ja byś miała zakładany dół, hehe... A ząbki widziałam, co prawda zdjęcia dość niewyraźne, jednak udało mi się co nie co ujrzeć

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 12:09   #2143
hotgirl
Raczkowanie

qarniczu, heh wiesz mam wizytę 7 lipca na pierwsze wyrywanie górnej 4:P zobaczymy czy się zdecyduje no ale chyba sie zdecyduje nobo wy tak piszecie że wiekszość z was miała do wyrwania zęby i to lepiej poskutkowało na efekt końcowy .. a Ty chyba miałaś wyrywane 4 bo coś pisałaś? jak tak to jak potem? boli strasznie jak z jedzenie piciem myciem zębów itd. no i jak wyrwanie czuje się? bo wiadomo to ząb stały.. zobaczymy może się przekonam i wyrwe te zeby

88EKaterina88 wow no to szacun dla Ciebie skoro wyrwałaś 6 zębów, zoostały Ci wogle jakieś zęby?
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 12:15   #2144
Gladys del Carmen
Raczkowanie

qarinczu Kilka lub kilkanaście stron wstecz jedna z was wkleiła linka do bloga jakiejś babki chyba z UK, która miała rwaną dolną jedynkę () i piknie jest i nawet byście się nie zorientowały, że czegoś tam nie ma

Ten link był wstawiany w związku ze mną, bo na 80 % będę mieć właśnie rwanego dolnego siekacza Więc z mojej strony mogę powiedzieć tyle, że gdybym miała możliwość wyrwania 4 czy 5 nie wahałabym się ani chwili

Edytowane przez Gladys del Carmen
Czas edycji: 2009-06-25 o 12:16
Gladys del Carmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 12:32   #2145
melodyP
Wtajemniczenie

Cytat:
wiatm wszytstkich

z góry dziękuję ; ) ; *
mi przez pół roku noszenia żadne się nie przebarwily
chyba po prostu trzeba brać takie nasycone kolory

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
qarniczu, heh wiesz mam wizytę 7 lipca na pierwsze wyrywanie górnej 4:P zobaczymy czy się zdecyduje no ale chyba sie zdecyduje nobo wy tak piszecie że wiekszość z was miała do wyrwania zęby i to lepiej poskutkowało na efekt końcowy .. a Ty chyba miałaś wyrywane 4 bo coś pisałaś? jak tak to jak potem? boli strasznie jak z jedzenie piciem myciem zębów itd. no i jak wyrwanie czuje się? bo wiadomo to ząb stały.. zobaczymy może się przekonam i wyrwe te zeby

88EKaterina88 wow no to szacun dla Ciebie skoro wyrwałaś 6 zębów, zoostały Ci wogle jakieś zęby?
to nie do mnie pytanie, ale może coś pomogę
ja też miałam dwie 4 rwane
wyrwania sie nie czuje, bo masz znieczulenie, a znieczulenie jest strasznie śmieszne jak dla mnie tak śmiesznie to czuć
później moze trochę boleć, mnie w nocy zazwyczaj bolało, ale brałam ibuprom i wszystko było ok
zęby myłam trochę ostrożniej i omijałam obszary czwórek
picie normalnie
jedzenie było dla mnie trochę utrudnione, bo miałam jeszcze w tym samym czasie separację, która bolała bardziej, więc do gryzienia z górnych zębów zostawał mi obszar od trójek do trójek, ale miękkie rzeczy jakoś przedziamdziałam
jak mi separacja wypadła to było o wiele wiele prościej
po pół roku po wyrwaniu dziur już nie widać, ale mam duze szpary między dwójkami a trójkami i z jednej strony między 3 a 5 ( z drugiej strony 3 juz idealnie stoi przy 5)
moja koleżanka też miała wyrywane 4 do aparatu i jakby mi nie powiedziała to nawet bym nie zauważyła, bo teraz ma ładne ząbki po zdjęciu aparatu
Stary 2009-06-25, 12:39   #2146
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość

wsyske tsy
jeszcze mam do rwania a raczej do zabiegu dwie górne ósemki, ale jeszcze troszke poczekam aż wyjdą z 3 mm w górę tzn. w dół

cos mnie korci na tą operacje szczęki, ciekawa co na to tż

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 13:16   #2147
melanie106
Przyczajenie

kiedyś ktoś z was zadał pytanie,czy zamki są wielokrotnego użytku. Otóż ostatnio jak byłam na wizycie to panie tak sobie rozmawały podzczas zakładania mi aparatu i się dowiedziałam, że moja orto założyła komuś aparat,który komuś tam innemu pękł ! Asystentka, która miała go wysterylizować nie wiedziała,że ma on być wysłany do reklamacji i połozyła go do innych aparatów,a orto nie zauważyła,że coś jest nie tak,bo jak stwierdziła był taki czyściutki i założyła go komuś! Dodała, że pacjent ma wizytę za pół roku, ale jak nie zauważy to niech nosi. Normalnie byłam w szoku.Potem jak mi zakładała zamki na przodzie, to mieszała, odklejała, zamki jej nie pasowały coś, i była zaskoczona trochę, bo stwierdziła, że zamki są oryginalne więc nie wie o co chodzi. nałożyła jakieś zapasowe. Nie wiem co mam myśleć.
melanie106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 13:21   #2148
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez melanie106 Pokaż wiadomość
kiedyś ktoś z was zadał pytanie,czy zamki są wielokrotnego użytku. Otóż ostatnio jak byłam na wizycie to panie tak sobie rozmawały podzczas zakładania mi aparatu i się dowiedziałam, że moja orto założyła komuś aparat,który komuś tam innemu pękł ! Asystentka, która miała go wysterylizować nie wiedziała,że ma on być wysłany do reklamacji i połozyła go do innych aparatów,a orto nie zauważyła,że coś jest nie tak,bo jak stwierdziła był taki czyściutki i założyła go komuś! Dodała, że pacjent ma wizytę za pół roku, ale jak nie zauważy to niech nosi. Normalnie byłam w szoku.Potem jak mi zakładała zamki na przodzie, to mieszała, odklejała, zamki jej nie pasowały coś, i była zaskoczona trochę, bo stwierdziła, że zamki są oryginalne więc nie wie o co chodzi. nałożyła jakieś zapasowe. Nie wiem co mam myśleć.
Ja długo bym się nie zastanawiała i zmieniłabym ortodontę.

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-06-25, 13:32   #2149
sQuaara
Zakorzenienie

no ja tez!!!! :O
Stary 2009-06-25, 13:32   #2150
BlondynaXx16xX
Raczkowanie

GG do BlondynaXx16xX

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Ja długo bym się nie zastanawiała i zmieniłabym ortodontę.
Dokładnie....ja tak samo. Więcej do niej nie idz....
BlondynaXx16xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 13:51   #2151
gabryssiaa
Zakorzenienie

ale co ma zrobić, jeżeli już ma zalozony aparat?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 13:53   #2152
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
obu szczenek

"Szczęk"
...a tak w ogóle to szczękę każdy ma tylko jedną, na dole jest rzuchwa!

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
wiatm wszytstkich

z góry dziękuję ; ) ; *
Wszelkie oczo......bne! Te nie zmieniają kolorów!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:04   #2153
qarinczu
Raczkowanie

Właściwie to każdemu orto może się coś takiego przytrafić... tylko nikt się do tego nie przyznaje! Chyba gorsze od tej sytuacji jest to, że wyszło to na zewnątrz firmy

Edytowane przez qarinczu
Czas edycji: 2009-06-25 o 14:39

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 14:52   #2154
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

[QUOTE=mclilu;12939724]
"Szczęk"
...a tak w ogóle to szczękę każdy ma tylko jedną, na dole jest rzuchwa![COLOR="Silver"]

A nie żuchwa ? jak już tak trzymamy się poprawności
Choć i mnie kusiło, aby to poprawić, iż każdy ma szczękę u góry i żuchwę na dole - mając aparat, warto wiedzieć
Stary 2009-06-25, 15:15   #2155
melanie106
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
ale co ma zrobić, jeżeli już ma zalozony aparat?

no właśnie? już wcześniej się zastanawiałam nad zmianą,ale domyślam się,że to nie będzie takie proste. Pójdę do innej orto po poradę, niech zobaczy chociaż czy wszystko gra.
melanie106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:00   #2156
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A nie żuchwa ? jak już tak trzymamy się poprawności
Choć i mnie kusiło, aby to poprawić, iż każdy ma szczękę u góry i żuchwę na dole - mając aparat, warto wiedzieć
Jasne że "żuchwa"!
Strasznie mnie korciło czy ktoś poprawi (nie to, że ja nie popełniam błędów) - mam wrażenie, że wszyscy bezmyślnie chłoną wszystko jak gąbki! Trzeba być czujnym
I tu plus dla Ciebie

A tak w ogóle to dawno Cię nie było, czy tylko mi się zdaje?

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez melanie106 Pokaż wiadomość

Chyba mało odpowiedzialna z niej osóbka!
Jak mi zakładał orto to przed pokazał mi pudełeczko z nowym kompletem zamków
i położył je na asystorze tak, żeby było widać, że właśnie te zakłada.
Jak coś odpadnie to okey, można kompletować z innych zestawów zapasowych (oczywiście nowych) ale nowy pełen komplet po co
... o tym bidnym pacjencie nie wspomnę!

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Właściwie to każdemu orto może się coś takiego przytrafić... tylko nikt się do tego nie przyznaje! Chyba gorsze od tej sytuacji jest to, że wyszło to na zewnątrz firmy
Jasne, że tak! Nie ma takich co nie popełniają błędów!
Tak naprawdę chodzi o uczciwości - wolałabym podsłuchać, że wymienią co trzeba (chociażby przy następnej wizycie), a nie zostawią skoro nikt się nie skarży!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:38   #2157
xxbiankaoo
Raczkowanie

Horgirl - jakich ortodontow odwiedzałas ?
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:48   #2158
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Maricken - Kiedy zdejmujesz aparat? Pytam, bo widzę, że już długo nosisz i pewnie niedługo skończy się Twoja przygoda z aparatem, co? A może dodasz jakieś fotki? Bo jakoś kompletnie nie kojarzę Twoich ząbków

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-06-25, 17:27   #2159
Madlen123
Raczkowanie

Cytat:
A czemu wy się tak boicie tego rwania zębów?? Jak mi dentystka na początku wspominiała, że jak zdecyduję się na aparat to najprawdopodobniej będę miała czwórki rwane przez to moje stłoczenie to właściwie nawet się ucieszyłam, że będę miała więcej luzu w paszczy A wy bronicie tych ząbków, jak niepodległości. Spokojnie, orto wiedzą jak będzie dla was najlepiej - przecież krzywdy dla was nie chcą, ząbki się szybko schodzą, a najważniejszy jest efekt końcowy
(...)
co do wyrywania to ja też się ucieszyłam - coraz bliżej założenia aparatu itd. Co absolutnie nie zmieniło faktu że panikowałam!
Dzisiaj już wszystko w porządku, rutinoscorbin + lód zdąły egzamin, Danke

Zakładam aparat już 1 lipca! Nie mogę się doczekać, jeszcze jedna czwóreczka out i góra zadrutowana.

Madlen123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 18:42   #2160
Krostka
Raczkowanie

Pomocy! 30 mam zakładaną górę i już dwie szóstki z góry wyrwane. Jednak odzywa się suchy zebodół...jak sobie z tym radzić? Proszę o odpowiedź...Jestem załamana-tak boli...
21.10.2009-dół kosmetyczny (szafir)

Oddaj swoje życie temu, który odda Ci swoje serce...
Krostka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości