![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Zastanawia mnie jedno.....jeżeli masz szóstki wyrwane to na jakich zebach bedziesz miała pierścienie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
Wczoraj oglądałam dokładnie moje zdjęcie boczne RTG, bo w poniedziałek mam wizytę u chirurga w sprawie usuwania dolnych ósemek i przypomniałam sobie, że po prawej stronie górnej szczęki mam o jeden ząb za malo
![]() ![]() Kar0link4 wolałabym na razie nie zakładać aparatu na dół. I tak wydaje mi się, że w tej chwili nie jest to zbyt konieczne. Orto powiedziała mi, że się nad tym zastanowi jak będzie widać poprawę " na gorze". Jednak założenie jeszcze jednego łuku jest dość kosztowne. Gdybym się zdecydowała to raczej na metalowy, choć zastanawiam się jak bardzo byłoby go widać. Na estetyczny to mnie jak na razie nie stać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=mclilu;12941714]Jasne że "żuchwa"!
Strasznie mnie korciło czy ktoś poprawi (nie to, że ja nie popełniam błędów) - mam wrażenie, że wszyscy bezmyślnie chłoną wszystko jak gąbki! Trzeba być czujnym ![]() I tu plus dla Ciebie ![]() A tak w ogóle to dawno Cię nie było, czy tylko mi się zdaje?[COLOR="Silver"] Ach dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
gdy moja orto rozmawiała z tatą przed telefon, to mówiła, że na razie zakłada górę, a po jakimś czasie dół tańszy. Nie wiem czy powiedziała 'gdyby to było konieczne to dół', ale mam taka nadzieję:P Bo tak jak mówiłam, to chodziło mi o wyprostowanie tego kła co tak mi wystawał no i o to, żeby górne jedynki nie ścierały dolnych przy gryzieniu. Ale jeżeli górne zeby zrobią się tak, że nie będą ocierać to ... (moje marzenie) może dołu nie będzie...
P.S. jutro jadę do ortodontki, żeby mi ten głupi drut jakoś wygięła aby tam na końcu mnie nie ocierał.. No i mam serie pytań heh :P Bo nie wiem czy dobrze szczotkuje, co z tą robiącą się szparą... Zauważyłam też, że na razie mogę gryźć dobrze prawą stroną bo lewa mnie jeszcze pobolewa [?]... dziwne^^ Edytowane przez gabryssiaa Czas edycji: 2009-06-25 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Maricken;12947776]
Cytat:
![]() i też widzę podobnie jak u mnie twoja prawa dwójeczka lekk w dołem do tyłu podjeżdza ![]() ![]() ale wszytski pięknie ![]()
![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=mclilu;12939724]
![]() "Szczęk" ...a tak w ogóle to szczękę każdy ma tylko jedną, na dole jest rzuchwa! ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- No tak, dlatego dalej napisałam "nie wiem jak to powiedzieć". Jak już to "żuchwa", a nie "rzuchwa" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
hej!
może tutaj ktoś z was zamawiał już gumki na allegro? chce kupic, ale sie wacham czy wszystko bedzie ok. chodzi mi o tego sprzedawce: http://allegro.pl/item666879135_gumk...ysylka3zl.html GUMKI *LIGATURKI * BEZBARWNE *KOLORY* wysyłka3zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już też Maricken napisała, dobrze jest wiedzieć, szczególnie jak się nosi aparat, że górne ząbki "siedzą" w szczęce, a dolne w żuchwie! Nie odbieraj tego jako krytyki! Ja na przykład lubię jak ktoś mnie poprawia! A o "rzuchwie" juz było kilka postów wcześniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() juz od dawna widzialam, ze mam wade zgryzu. Myslalam ze jest to wada genetyczna i nie mozna juz z tym nic zrobic. Do dzis: zobaczylam na necie zdjecia i juz wiem ze mam wade krzyzowa. Z lewej strony zeby dolna ida w lewa strone i mysle ze z tego wzgledu mam tak jakby wiekszy policzek z tej strony. Juz wiem ze musze to leczyc. Ale naczytalam sie waszych odpowiedzi na najczesciej powtazane sie pytania. No i zaczelam sie bac, bo co bedzie jak beda mi chcieli poszerzyc gorna szczeke itd, itp. I teraz pytanie: czy jest tu dziewczyna z ta sama wada zgryzu?? Zeby po krotce mogla mi opowiedziec etapy leczenia?? ![]()
![]() |
#2173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie czekaj tylko leć kiedy możesz, to będzie trwało 5 minut. A gdybyś chciała sobie ulżyć, nawet ketonalem to byś musiała ostro zaćpać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak z innej beczki - pewnie juz wiecie, ze zmarł Micheal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Maricken;12947776]
Cytat:
![]() |
![]() |
#2176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na wypowiedź Maricken w tej kwestii.. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Co do tych gumek z allegro wyglądają na oko tak jak gumki u mojej orto ale to tylko na oko. Sama czaję się na błękitne, ale nie będę robić sabotażu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
ja tam na wymiankę ide do orto i mówię - zżółkły mi
![]() ![]() ![]() teraz mi też dowaliła łąńcuszkiem i ligaturkami osobnymi przeźroczystymi , że szał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko że za taką wymiankę zazwyczaj trzeba zapłacić jak za normalną wizytę;/ ja już sama też wymieniałam- nic prostszego;p do tego orto mówiła ze mogę sobie sama wymieniac jak potrafię, tylko nie częściej niż co 2 tygodnie. Chyba sobie zamówię na allegro - te zielone perłowe fajnie wyglądają, co myslicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
ja sie boje ze z jakas jedna nie bede mogla dac rady i co ja biedna wtedy zrobie?:P
ale kolory sa ladne <3 ! a co sie stalo z usmiechem aparatek jako nowa buzka na wizazu?!
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
ja płacę za wymianę tylko gumek 20 zł u orto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
Zgadza się dziewczyny - jest asymetria. Orto twierdzi, że to zniknie jak się zamkną odpowiednie szpary i podczas retencji dobrze się ustawi zgryz retainterem dwuszczękowym (brzmi strasznie).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Łaski mi nie robi, a jak chce srebrne a ich nie ma i kładzie mi przeżroczyste to jej mówie, że przyjdę za jakiś czas wymienic bo w tym chodzić nie będę i już po sprawie ![]()
![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
to jeszcze raz ja ...
zrobilam zdjecia. No i jestem zalamana. nie dosc ze wada krzyzowa, zeby gorne nie nachodza na dolne to jeszsze asymetria zuchwy ![]() Na codzien tego nie widac, ale na zdjeciach juz tak ![]() W nastepnym tygodniu umawiam sie do dentystki... Ostatnie pytanie: jestem z Bialegostoku. Moze byscie mi cos polecily??
........... życie jest piękne ![]() 8minute arms, buns, legs, abs 19/11 Edytowane przez piotrkowalolitka Czas edycji: 2010-02-18 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() mogę się przyłączyć do wątku? ![]() wczoraj byłam pierwszy raz u ortodonty. zdecydowałam się na aparat stały. i zaczęło się leczenie moich ząbków. wada moich zębów jest taka że nie ma miejsca na kiełki i będę mieć wyrywane 4. aparat powiedziala mi że bede prawdopodobnie 1,5 roku. z czego jestem zadowoona bo myslalam ze min to 2,5 ![]() dzisiaj mam pierwsza wizyte u dentystki i zaczynam leczyc zabki by jak naszybciej zalozyc aparacik ;0 pozdrawiam i będę teraz częsciej odwiedzać ten wątek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
chciałam Wam pokazać moje efekty w leczeniu
![]() 1. przed założeniem 2. po założeniu- pażdziernik (różowy) miałam niebieski kolor jeszcze ale nie mam zdjęcia- grudzień 3. styczeń/luty (czerwony) 4. luty/marzec (tęcza) 5. kwiecień (żółto-turkusowy) 6. maj (fioletowo-różowy) 7. czerwiec- obecnie (metal) 8. drut do rozciągania szczęki ![]() 9. i stan obecny dołu + separacja
Magdalena, nie Magda ![]() Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. ! 14.07.2012 ![]() Edytowane przez cayoka Czas edycji: 2012-12-11 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dół kiedy zakładasz? Metal? ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- A te czarne punkty na Twoich górnych dwójkach? Co to takiego? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
O rany jak dawno mnie nie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.