Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 18:52   #2161
BlondynaXx16xX
Raczkowanie

GG do BlondynaXx16xX
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez Krostka Pokaż wiadomość
Pomocy! 30 mam zakładaną górę i już dwie szóstki z góry wyrwane. Jednak odzywa się suchy zebodół...jak sobie z tym radzić? Proszę o odpowiedź...Jestem załamana-tak boli...
Zastanawia mnie jedno.....jeżeli masz szóstki wyrwane to na jakich zebach bedziesz miała pierścienie??
BlondynaXx16xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 19:05   #2162
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlondynaXx16xX Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jedno.....jeżeli masz szóstki wyrwane to na jakich zebach bedziesz miała pierścienie??
Ja mam na siódemce
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:02   #2163
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Wczoraj oglądałam dokładnie moje zdjęcie boczne RTG, bo w poniedziałek mam wizytę u chirurga w sprawie usuwania dolnych ósemek i przypomniałam sobie, że po prawej stronie górnej szczęki mam o jeden ząb za malo Brakuje mi 3 albo 4. Mam nadzieję, że aparat tak mi wyprostuje zęby, że nie będzie widać szpary
Kar0link4 wolałabym na razie nie zakładać aparatu na dół. I tak wydaje mi się, że w tej chwili nie jest to zbyt konieczne. Orto powiedziała mi, że się nad tym zastanowi jak będzie widać poprawę " na gorze". Jednak założenie jeszcze jednego łuku jest dość kosztowne. Gdybym się zdecydowała to raczej na metalowy, choć zastanawiam się jak bardzo byłoby go widać. Na estetyczny to mnie jak na razie nie stać...

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:29   #2164
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

[QUOTE=mclilu;12941714]Jasne że "żuchwa"!
Strasznie mnie korciło czy ktoś poprawi (nie to, że ja nie popełniam błędów) - mam wrażenie, że wszyscy bezmyślnie chłoną wszystko jak gąbki! Trzeba być czujnym
I tu plus dla Ciebie

A tak w ogóle to dawno Cię nie było, czy tylko mi się zdaje?[COLOR="Silver"]

Ach dzięki Ciekawiło mnie, czy ktoś nie odpowie, że się czepiam Jestem wyczulona na błędy, ale czasem zaciskam piąstki i nie piszę nic Fakt, dawno mnie nie było, dużo pracuję i nie mam za bardzo czasu się tutaj udzielać ale podczytuję

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Maricken - Kiedy zdejmujesz aparat? Pytam, bo widzę, że już długo nosisz i pewnie niedługo skończy się Twoja przygoda z aparatem, co? A może dodasz jakieś fotki? Bo jakoś kompletnie nie kojarzę Twoich ząbków
Orto twierdzi, że jeszcze ze dwie wizyty i ściągamy, ale cos nie wierzę Bo mam szparę taką między 4 a 6 (piątka usunięta), że trochę minie zanim ona się zejdzie. Chociaż scenariusz września bez aparatu jest całkiem dobrze nastawiający Fotki ostatnio dawałam, nie mam nowszej niż z końca maja - dodam jeszcze raz aby zmotywować cierpiącycj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby31.05.jpg (12,9 KB, 99 załadowań)
Stary 2009-06-25, 20:31   #2165
gabryssiaa
Zakorzenienie

gdy moja orto rozmawiała z tatą przed telefon, to mówiła, że na razie zakłada górę, a po jakimś czasie dół tańszy. Nie wiem czy powiedziała 'gdyby to było konieczne to dół', ale mam taka nadzieję:P Bo tak jak mówiłam, to chodziło mi o wyprostowanie tego kła co tak mi wystawał no i o to, żeby górne jedynki nie ścierały dolnych przy gryzieniu. Ale jeżeli górne zeby zrobią się tak, że nie będą ocierać to ... (moje marzenie) może dołu nie będzie...

P.S. jutro jadę do ortodontki, żeby mi ten głupi drut jakoś wygięła aby tam na końcu mnie nie ocierał.. No i mam serie pytań heh :P Bo nie wiem czy dobrze szczotkuje, co z tą robiącą się szparą... Zauważyłam też, że na razie mogę gryźć dobrze prawą stroną bo lewa mnie jeszcze pobolewa [?]... dziwne^^

Edytowane przez gabryssiaa
Czas edycji: 2009-06-25 o 20:35
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:32   #2166
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[QUOTE=Maricken;12947776]
Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Jasne że "żuchwa"!
Strasznie mnie korciło czy ktoś poprawi (nie to, że ja nie popełniam błędów) - mam wrażenie, że wszyscy bezmyślnie chłoną wszystko jak gąbki! Trzeba być czujnym
I tu plus dla Ciebie

Ach dzięki Ciekawiło mnie, czy ktoś nie odpowie, że się czepiam Jestem wyczulona na błędy, ale czasem zaciskam piąstki i nie piszę nic Fakt, dawno mnie nie było, dużo pracuję i nie mam za bardzo czasu się tutaj udzielać ale podczytuję

Orto twierdzi, że jeszcze ze dwie wizyty i ściągamy, ale cos nie wierzę Bo mam szparę taką między 4 a 6 (piątka usunięta), że trochę minie zanim ona się zejdzie. Chociaż scenariusz września bez aparatu jest całkiem dobrze nastawiający Fotki ostatnio dawałam, nie mam nowszej niż z końca maja - dodam jeszcze raz aby zmotywować cierpiącycj
też masz malutki uśmiech hehe
i też widzę podobnie jak u mnie twoja prawa dwójeczka lekk w dołem do tyłu podjeżdza ja mam nieco podobnie i chyba się już tego nie naprostuje

ale wszytski pięknie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 21:01   #2167
pearl126
Zadomowienie

[QUOTE=mclilu;12939724]
"Szczęk"
...a tak w ogóle to szczękę każdy ma tylko jedną, na dole jest rzuchwa!

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

No tak, dlatego dalej napisałam "nie wiem jak to powiedzieć". Jak już to "żuchwa", a nie "rzuchwa"
pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 21:40   #2168
kedziora
Raczkowanie

hej!
może tutaj ktoś z was zamawiał już gumki na allegro? chce kupic, ale sie wacham czy wszystko bedzie ok.
chodzi mi o tego sprzedawce:
http://allegro.pl/item666879135_gumk...ysylka3zl.html

GUMKI *LIGATURKI * BEZBARWNE *KOLORY* wysyłka3zł
kedziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 22:13   #2169
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
No tak, dlatego dalej napisałam "nie wiem jak to powiedzieć". Jak już to "żuchwa", a nie "rzuchwa"
Właśnie dlatego, że tak dalej napisałaś skusiłam sie żeby wytłumaczyć co i jak!
Jak już też Maricken napisała, dobrze jest wiedzieć, szczególnie jak się nosi aparat, że górne ząbki "siedzą" w szczęce, a dolne w żuchwie!
Nie odbieraj tego jako krytyki!
Ja na przykład lubię jak ktoś mnie poprawia!
A o "rzuchwie" juz było kilka postów wcześniej
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 22:42   #2170
cayoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
polecam srebrne pod kolor złoma
kolor cały czas srebrny nie odbaria się nie schodzi, nie zmienia sia ciągle srebrny - mój ulubiony
Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że sama mam taki problem Za tydzień mam wizytę i właśnie nie wiem jaki kolor gumeczek sobie wybiorę. Teraz mam jasnoniebieskie-błękitne i raczej nie polecam. Po niecałym miesiącu zmieniły swoją barwę i wyglądają nie za ciekawie
Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
mi przez pół roku noszenia żadne się nie przebarwily
chyba po prostu trzeba brać takie nasycone kolory
Cytat:

Wszelkie oczo......bne! Te nie zmieniają kolorów!
Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Polecam jasnoniebieskie... Pod koniec są niebiesko-zielonkawe, ale ciągle niebieskie.. Dla mnie cud miód i orzeszki....
dzieki serdecznie dziewczyny za odpowiedzi ale jednak zero koloru na ząbkach na wakacje.. ordo dała mi jakiś tam kwadratowy łuk (zapomniałam nazwy xd) i na ten łuk na każdy zameczek taką jakby metalową ligaturkę tyle że z drucika xd no i separacja na dół i 16 lipca aparat dolny a zęby to juz nie wspomnę jak bolą.. męczyłam kolację godzine

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

cayoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 23:15   #2171
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dlatego, że tak dalej napisałaś skusiłam sie żeby wytłumaczyć co i jak!
Jak już też Maricken napisała, dobrze jest wiedzieć, szczególnie jak się nosi aparat, że górne ząbki "siedzą" w szczęce, a dolne w żuchwie!
Nie odbieraj tego jako krytyki!
Ja na przykład lubię jak ktoś mnie poprawia!
A o "rzuchwie" juz było kilka postów wcześniej
Nie no spokojnie, jesy ok
pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 01:36   #2172
piotrkowalolitka
Zadomowienie

hej dziewczyny

juz od dawna widzialam, ze mam wade zgryzu. Myslalam ze jest to wada genetyczna i nie mozna juz z tym nic zrobic. Do dzis: zobaczylam na necie zdjecia i juz wiem ze mam wade krzyzowa. Z lewej strony zeby dolna ida w lewa strone i mysle ze z tego wzgledu mam tak jakby wiekszy policzek z tej strony. Juz wiem ze musze to leczyc. Ale naczytalam sie waszych odpowiedzi na najczesciej powtazane sie pytania. No i zaczelam sie bac, bo co bedzie jak beda mi chcieli poszerzyc gorna szczeke itd, itp.

I teraz pytanie: czy jest tu dziewczyna z ta sama wada zgryzu?? Zeby po krotce mogla mi opowiedziec etapy leczenia??

życie jest piękne

8minute arms, buns, legs, abs
19/11
piotrkowalolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 02:48   #2173
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krostka Pokaż wiadomość
Pomocy! 30 mam zakładaną górę i już dwie szóstki z góry wyrwane. Jednak odzywa się suchy zebodół...jak sobie z tym radzić? Proszę o odpowiedź...Jestem załamana-tak boli...
Sio do dentysty! Przepłucze, wyczyści i włoży lekarstwo. Nawet sobie nie wyobrażasz jaka to będzie ulga...
Nie czekaj tylko leć kiedy możesz, to będzie trwało 5 minut. A gdybyś chciała sobie ulżyć, nawet ketonalem to byś musiała ostro zaćpać...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 07:22   #2174
xxbiankaoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kedziora Pokaż wiadomość
hej!
może tutaj ktoś z was zamawiał już gumki na allegro? chce kupic, ale sie wacham czy wszystko bedzie ok.
chodzi mi o tego sprzedawce:
http://allegro.pl/item666879135_gumk...ysylka3zl.html

GUMKI *LIGATURKI * BEZBARWNE *KOLORY* wysyłka3zł
Ja bym nie ryzykowała samodzielnej wymiany gumek, ale wiem, ze inne aparatki to potrafia wiec trzeba popytac

Tak z innej beczki - pewnie juz wiecie, ze zmarł Micheal
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 07:56   #2175
manka1982
Raczkowanie

[QUOTE=Maricken;12947776]
Cytat:
Jasne że "żuchwa"!
I tu plus dla Ciebie

Mam nadzieję, że cie nie obrażę, ale mam wrażenie że masz szczękę przesunięta bardziej w lewo, że jedynki nie są na środku, ale to może przez aparat, zdjęcie itp.

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 08:11   #2176
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że cie nie obrażę, ale mam wrażenie że masz szczękę przesunięta bardziej w lewo, że jedynki nie są na środku, ale to może przez aparat, zdjęcie itp.
Też się przypatrywałam.. Ja mam to samo, ale dopiero startuje z aparatem.. W sumie to w niczym nie przeszkadza, a zauważalne jest dopiero na wizażowych zdjęciach.. Myślałam, że orto mi to wyprowadzi.. Ale w sumie jej nie pytałam...
Czekam na wypowiedź Maricken w tej kwestii..

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez xxbiankaoo Pokaż wiadomość
Ja bym nie ryzykowała samodzielnej wymiany gumek, ale wiem, ze inne aparatki to potrafia wiec trzeba popytac
Ja wymieniałam gumki raz- tydzień temu. Filozofia to żadna trzeba tylko strategię właściwą obrać Gumki na wymianę dostałam od ortodontki. Przykaz był jeden: samodzielne grzebanie od wielkiego dzwonu..

Co do tych gumek z allegro wyglądają na oko tak jak gumki u mojej orto ale to tylko na oko. Sama czaję się na błękitne, ale nie będę robić sabotażu Poczekam na darmowe gumki i przyzwolenie na wymianę od orto.. A przede wszystkim na "wielki dzwon"
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 09:19   #2177
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja tam na wymiankę ide do orto i mówię - zżółkły mi
teraz mi też dowaliła łąńcuszkiem i ligaturkami osobnymi przeźroczystymi , że szał i juz są żółtawe ale przeczekam jeszcze troszkę, w połowie lipca pójde na zmiane, bo w sierpniu wesele i trzeba jakos wyglądać a po weselu ściagam nie moim rzecz jasna

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-06-26, 12:14   #2178
kedziora
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja tam na wymiankę ide do orto i mówię - zżółkły mi
teraz mi też dowaliła łąńcuszkiem i ligaturkami osobnymi przeźroczystymi , że szał i juz są żółtawe ale przeczekam jeszcze troszkę, w połowie lipca pójde na zmiane, bo w sierpniu wesele i trzeba jakos wyglądać a po weselu ściagam nie moim rzecz jasna

Tylko że za taką wymiankę zazwyczaj trzeba zapłacić jak za normalną wizytę;/ ja już sama też wymieniałam- nic prostszego;p do tego orto mówiła ze mogę sobie sama wymieniac jak potrafię, tylko nie częściej niż co 2 tygodnie. Chyba sobie zamówię na allegro - te zielone perłowe fajnie wyglądają, co myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg all065.jpg (87,2 KB, 61 załadowań)
kedziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 12:34   #2179
sQuaara
Zakorzenienie

ja sie boje ze z jakas jedna nie bede mogla dac rady i co ja biedna wtedy zrobie?:P
ale kolory sa ladne <3 !
a co sie stalo z usmiechem aparatek jako nowa buzka na wizazu?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 13:02   #2180
BlondynaXx16xX
Raczkowanie

GG do BlondynaXx16xX

Cytat:
Tylko że za taką wymiankę zazwyczaj trzeba zapłacić jak za normalną wizytę;/ ja już sama też wymieniałam- nic prostszego;p do tego orto mówiła ze mogę sobie sama wymieniac jak potrafię, tylko nie częściej niż co 2 tygodnie. Chyba sobie zamówię na allegro - te zielone perłowe fajnie wyglądają, co myslicie?
Zielone faktycznie są ładne, ale też ciekawie beda wyglądac te ciemniejsze niebieskie (czwarte od lewej)
BlondynaXx16xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:04   #2181
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez BlondynaXx16xX Pokaż wiadomość
Zielone faktycznie są ładne, ale też ciekawie beda wyglądac te ciemniejsze niebieskie (czwarte od lewej)
Zgadzam się, te niebieskie zdecydowanie najbardziej mi się podobają

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:24   #2182
201610241259
Konto usunięte

ja płacę za wymianę tylko gumek 20 zł u orto a za wizytę przy 1 łuku 80.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:29   #2183
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Zgadza się dziewczyny - jest asymetria. Orto twierdzi, że to zniknie jak się zamkną odpowiednie szpary i podczas retencji dobrze się ustawi zgryz retainterem dwuszczękowym (brzmi strasznie).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 13:32   #2184
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nic nie napisałam , że płace Bo nie płace
Łaski mi nie robi, a jak chce srebrne a ich nie ma i kładzie mi przeżroczyste to jej mówie, że przyjdę za jakiś czas wymienic bo w tym chodzić nie będę i już po sprawie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-06-26, 14:48   #2185
piotrkowalolitka
Zadomowienie

to jeszcze raz ja ...
zrobilam zdjecia. No i jestem zalamana. nie dosc ze wada krzyzowa, zeby gorne nie nachodza na dolne to jeszsze asymetria zuchwy
Na codzien tego nie widac, ale na zdjeciach juz tak
W nastepnym tygodniu umawiam sie do dentystki...
Ostatnie pytanie: jestem z Bialegostoku. Moze byscie mi cos polecily??

życie jest piękne

8minute arms, buns, legs, abs
19/11

Edytowane przez piotrkowalolitka
Czas edycji: 2010-02-18 o 21:32
piotrkowalolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 15:00   #2186
wiolafrytka
Zadomowienie

cześć dziewczyny

mogę się przyłączyć do wątku?

wczoraj byłam pierwszy raz u ortodonty. zdecydowałam się na aparat stały. i zaczęło się leczenie moich ząbków. wada moich zębów jest taka że nie ma miejsca na kiełki i będę mieć wyrywane 4.
aparat powiedziala mi że bede prawdopodobnie 1,5 roku. z czego jestem zadowoona bo myslalam ze min to 2,5 jeszcze nie wiem na jaki sie zdecyduje prawdopodobnie na ten tanszy :P na dół załoze póżniej bo też mam krzywe ząbki.
dzisiaj mam pierwsza wizyte u dentystki i zaczynam leczyc zabki by jak naszybciej zalozyc aparacik ;0

pozdrawiam i będę teraz częsciej odwiedzać ten wątek
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 15:49   #2187
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez piotrkowalolitka Pokaż wiadomość
to jeszcze raz ja ...
zrobilam zdjecia. No i jestem zalamana. nie dosc ze wada krzyzowa, zeby gorne nie nachodza na dolne to jeszsze asymetria zuchwy
Na codzien tego nie widac, ale na zdjeciach juz tak
W nastepnym tygodniu umawiam sie do dentystki...
Ostatnie pytanie: jestem z Bialegostoku. Moze byscie mi cos polecily??
Pomimo wady masz bardzo ładne ząbki

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

mogę się przyłączyć do wątku?

wczoraj byłam pierwszy raz u ortodonty. zdecydowałam się na aparat stały. i zaczęło się leczenie moich ząbków. wada moich zębów jest taka że nie ma miejsca na kiełki i będę mieć wyrywane 4.
aparat powiedziala mi że bede prawdopodobnie 1,5 roku. z czego jestem zadowoona bo myslalam ze min to 2,5 jeszcze nie wiem na jaki sie zdecyduje prawdopodobnie na ten tanszy :P na dół załoze póżniej bo też mam krzywe ząbki.
dzisiaj mam pierwsza wizyte u dentystki i zaczynam leczyc zabki by jak naszybciej zalozyc aparacik ;0

pozdrawiam i będę teraz częsciej odwiedzać ten wątek
Witaj w Naszych skromnych progach

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-06-26, 16:23   #2188
cayoka
Raczkowanie

chciałam Wam pokazać moje efekty w leczeniu

1. przed założeniem
2. po założeniu- pażdziernik (różowy)
miałam niebieski kolor jeszcze ale nie mam zdjęcia- grudzień
3. styczeń/luty (czerwony)
4. luty/marzec (tęcza)
5. kwiecień (żółto-turkusowy)
6. maj (fioletowo-różowy)
7. czerwiec- obecnie (metal)
8. drut do rozciągania szczęki
9. i stan obecny dołu + separacja

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

Edytowane przez cayoka
Czas edycji: 2012-12-11 o 19:50
cayoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 16:38   #2189
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez cayoka Pokaż wiadomość
chciałam Wam pokazać moje efekty w leczeniu

1. przed założeniem
2. po założeniu- pażdziernik (różowy)
miałam niebieski kolor jeszcze ale nie mam zdjęcia- grudzień
3. styczeń/luty (czerwony)
4. luty/marzec (tęcza)
5. kwiecień (żółto-turkusowy)
6. maj (fioletowo-różowy)
7. czerwiec- obecnie (metal)
8. drut do rozciągania szczęki
9. i stan obecny dołu + separacja
Jak na dzień dzisiejszy, to ząbki masz już naprawdę ładne. Szkoda tylko, że nie dodało się zdjęcie sprzed założenia druciaka
A dół kiedy zakładasz? Metal?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A te czarne punkty na Twoich górnych dwójkach? Co to takiego?

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-06-26, 16:40   #2190
elinka20
Raczkowanie

O rany jak dawno mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia....zacznę chyba częściej zaglądać hm...moja awaria z wyciągiem przyczyniła się do nieplanowanej wizyty u orto. a ta stwierdziła że jak w takim tempie będzie prostował się dół to szybciutko pozbędę się druciaka i w drastycznym tempie przyspieszyła nałożenie dołu (znaczy się w poniedziałek idę po separacje i wyrwanie ząbka, a w środę zakłada mi aparatka ) I tak w ogóle to góra już dwa miesiące a ząbki jak jeden w szeregu stoją SUPER
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości